29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 10.10.2006 6:03

Základní jednotkou křivosti . . .

. . . je 1 Cyril /Cyr/ ! 

1 Cyril je křivost (zaoblení),  dle které si Turci "rovnají" šavle ! Levo-stranné, pravo-stranné i obou-stranné !

brabus 10.10.2006 8:41

Re: Základní jednotkou křivosti . . .

R^R^dokonalé;-D

zoch 10.10.2006 4:55

Cyril Svoboda byl a je v obtížné situaci

Část jeho výroků se dá zcela objektivně pochopit. Pokud on byl od prvopočátku jedním z těch,kteří chápali blízkost sociálních vizí ČSSD s jeho stranou a v tomto smyslu i realizoval politiku vedle Špidly a Grosse ,dostal se samozřejmě po sjezdu v Ostravě pod tlak.Rezpektoval vůli sjezdu ,respektoval,že zvítězila Kalouskova promodrá linie, ale ve chvíli,kdy se Kalousek pokusil přejít k ČSSD  ,chápal to jako podraz a ostudu strany a v tom jej naprosto chápu.Pokud se strana rozhodne jinak než měla v programu  a přepřáhne,potom se nedá tvrdit s jistotou,že je to zrada na voličích. Někdy se totiž musí reagovat na okolní změny a nečekat až na nové volby protože překotný vývoj vyžaduje promtní řešení,které může někdy jít i za původně nepřekročitelný rámec.Viz ústavní krize..

Máte ale pravdu,že se do toho pan Svoboda trošku zapletl. Asi bych nebyl lepší v tom kvasu,který dnes v KDU existuje. Nicméně - stál bych i do budoucna na Cyrilových pozicích,protože je to pozice nejrozvážnější.

F. Čech 10.10.2006 11:13

Re: Cyril Svoboda byl a je v obtížné situaci

Dík za přesnou analýzu a chladnou hlavu. 

VLK 10.10.2006 11:53

Priklady preprahani za jizdy u jinych stran nez KDU

ODS a rozpad CSSR - i kdyz tehdy rozpad nemela na programu zadna ceska strana a Klaus byl tomuto reseni programove nejbliz, ten jen tvrdil, ze udela to, co bude nutne a vyzname mlcel. A kandidoval do CNR a ne do FS, coz bylo silne znameni.

V nadpisu je jinych nez KDU. Ale nezminit Sarajevo nejde. Nasleduje ODS a opozicni smlouva. Nevyplatilo se. ODS pak prohrala volby. Nema zvlast odstavec jen proto, ze je toho tak moc.

CSSD a nezvoleni Zemana. Rozlozilo to CSSD.

US-DEU a jeji cinnost ve vlade. Preprahani znacne ucelove a po pravu odmenene splachnutim.

CSSD a vznik KSCSSD. Privedlo politickou scenu tam, kde je dnes

Josef 10.10.2006 1:19

nepřehánět!

Svoboda může dělat chyby, jako každý člověk, ale je to jeden z m á l a  slučných lidí, které znám. Ono v situaci, kdy prezident svým chováním prohlubuje krizi ve státě, jsou Svobodovy někdy mylné postoje úplné nic. Prezident, který požádal komunisty o podporu, aby byl zvolen, vadi mnohem více, kromě toho mizerného renomé, jež nám udělal za hranicemi. Jak to, že jeho manželka hrabala miliony v dozorčích radách, když byl předsedou vlády? Jak to, že Putin ho přijal v komntách, kam obyčejný smrtelník nevstoupí. atd.Prozi tomu Svobodovy omyly blednou.

Prétextat 10.10.2006 4:21

Re: nepřehánět!

No to snad špatně vidím. V diskuzi o Svobodovi zase Klaus. Nemohu si  nevzpomenout  na komunistické "a vy zas bijete černochy". Nedivím se, že máte bolševické manýry, když vám nevadí, že Svoboda připravuje novou národní frontu s komunistama. Lidi, klidně buďte křiví jako turecká šavle, Klaus je vaše alibi.

Znám dobře jeho voliče, a není mezi nima mnoho stejně zaslepených jako vy. Mnozí z nich totiž poznali na vlastní kůži co je to bolševik. Takže Cyrda tímto končí. Bude z něho evropský ouřada a Paroubek je jeho šance. Po volbách si na mě vzpomeňte. A nebude sám, např. takový Péťa už má zase kabát naruby (pokolikáté) a jeho silné sociální cítění sílí stejně jako ubývá toho křesťanského.

Jan 10.10.2006 8:57

Re: Re: nepřehánět!

Nebojte se, za rok a pul uz Klaus prezidentem nebude. Jiz se o nem ani nebude hovorit na diskusnich forech. Tak uz to, prosim, vydrzte.

F. Čech 10.10.2006 10:56

Re: nepřehánět!

Klausovi připočtěme ještě jeho proradné spojení se Zemanem - krátce po vyhlášené "mobilisaci" proti tomuto "rudému ďáblovi", pozvání komunistů do Lán, rozkradení podniků nemajetnými dobrodruhy s privatizačních fondů umožněné neuváženou kuponovkou a  následné sanování vykrádaných podniků pomocí jím drženého bankovního socialismu. Celé to dovršil "protestním výstupem na národní horu Blaník" v den vstupu Česka do EU!

jeff 10.10.2006 14:02

Re: nepřehánět!

Josefe to není systém já o voze ty o koze

Klaun Parafin 10.10.2006 0:34

Víte, dík, jsem rád, že i ostatní se dozvědí, jaká je kooexistenčnost

Svobodových názorů. Tak tohohle "svobodu" nebo tuhle "svobodu" už nikdy. Určitě skončí jako komisař nebo poradce Špidly v EU...a bude dál za "chytrého"... což mu nepřeji ani v nejmenším.

Na rozdíl od příspěvku níže si myslím, že paní Parkánová je asi nyní jediná, která může vrátit KDU jakousi takousi tvář a čest. Rozhodně to není Kalousek, Kasal ani Ambrozek...

Stachanov 10.10.2006 0:33

já bych Cyrila zas tak neočerňoval

chová se prostě tak, jako všichni členové vedení KDU-ČSL ;-D Kasal, Parkanová, všechno do jednoho pytle...je smutné, že se z této strany, jejímž jádrem by mělo být něco jako mravnost a morálka, stala partaj bez vnitřního obsahu s morálkou lehké holky ;-P Ovšem i v ostatních na první pohled klidných stranách (zelení) to pod povrchem krásně vře, viz eskapády pomateného marxisty Uhla. U zelených až odejde Bursík tak jim dávám tak 10 minut do rozpadu ;-D

nestraste Cyrilem 10.10.2006 0:11

je porad lepsi nez Parkanova

Svoboda je nicmene lepsi volba nez Kalousek, a zcela urcite lepsi volba nez Parkanova, momentalne nejoblobenejsi ceska politicka guru. Parkanova bez soudnosti, ale s moci, muze byt opravdu pekny maler.

zoch 10.10.2006 5:01

Re: je porad lepsi nez Parkanova

Ano,s Vámi souhlasím.

Petr 10.10.2006 8:41

Re: je porad lepsi nez Parkanova

To já si zase myslím, že celá KDU-ČSL by se měla odebtrat ke svému pánu Bohu a už neotravovat. A nikomu by nechyběli. Věřící člověk ke své víře nepotřebuje něco jiného než instutuovanou církev a politickou stranu už vůbec ne.

Pro zajímavost je velmi pěknou ukázkou křeasťanské, resp. katolické morálky film Je třeba zabít Sekala. Vřele doporučuji. 

Ondřej 10.10.2006 9:15

Re: Re: je porad lepsi nez Parkanova

No to si děláte srandu, ne? Spíš byste měl říci pohled scénáristy a režiséra. Pokud chcete někoho poučovat o skutečné katolické morálce, tak je třeba doporučovat katechismus, popřípadě další literaturu (Já bych Vám například doporučil knihy jako "Rady zkušeného ďábla" od C.S. Lewise).

Alois 10.10.2006 16:44

Re: Re: Re: Ohledně té morálky

Kdybych dělal alotria jako tihle hoši, bylo by výrazem katolické morálky mé babičky, že by mě jednoduše přehnula přes koleno a nějakou mi lískla.V katolictví jsme to dál nedotáhli, jelikož já neměl ten správný poměr k sebeobětování a ona zase k ušlechtilému odpouštění bez použití rákosky.

Škoda, že "skutečnou katolickou morálku" člověk potká jen v knihách. Sekal je, bohužel, velmi pravdivým obrazem reality. Ale o morálce voličů KDU/ČSL také vypovídá to svaté pobouření, kterým se ozvali, kdo by si toho nevážil? zas pleteme jablka s hruškami. Tahle debata není o věřících, je přece o politice.

Občas přemýšlím o tom, že za všech režimů tu byly křesťanské strany, které získávaly podíl ve vládách. V Čechách  za totality jejich činovníci s mocí kolaborovali. - /připomněl bych ČSL a hnutí Pacem in terris/ - až mi někdy připadá, že se ti plojharové prostě najít musí, že jsou jakýmisi obětními beránky na druhou, černými mučedníky kontinuity.. a přitom přemýšlím, jestli jsou u nás křesťanské strany stranami věřících, nebo spíš stranami církví. Jestli zastupují  občany a nebo organizace. Ta Svobodova věta prochází bez povšimnutí a kritiky a já se nutně musím nahlas zeptat, co to je, co stojí za to, že je lépe stranu i sebe zostudit, ale udržet ji u vlády.... Nejsou vlastně  "veřejné zakázky ", které tak kritizujeme u ministrů ODS i ČSSD, u lidovců už léta legalizovaným, nekritizovaným programem té strany?  Letos se dali slyšet voliči. A ejhle,  letité historii strany ani ostříleným harcovníkům v jejím vedení se ten protest zjevně nehodí, vždyť výkřik křesťanské morálky může stranu smést  z politické scény!. To jsou ty paradoxy. .

Tak myslím, pokud si ochotu obětovat dobré jméno učenlivě neosvojí, potom nemají na špici KDU/CSL nové tváře šanci. Natož nějaké hrdé a nezvladatelné ženy. O Parkanové teď nemluvím. protože kromě toho, že je energická a nemluví nesmysly, o její povaze moc nevím, asi jako všichni.