18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JiriF 1.4.2006 18:11

Re: Opravdu geniální

Co třeba formou daňových odpočtů ?
Pokud jste zaměstnanec, pak na zbytečnou byrokracii doplácí Váš zaměstnavatel, a potažmo i Vy, protože se zvýšenými náklady se mu snižuje manévrovací prostor v mzdové oblasti.
Pokud jste OSVČ, pak náklady na zbytečnou byrokracii platíte formou ztráty vlastního času, který jste mohl věnovat něčemu, co Vás baví. A čas, jak známo, je komodita, kterou nelze nahradit.
Pokud jste ovšem součástí byrokracie, pak je pro Vás zvyšování byrokratické zátěže prospěšné.
JiriF 1.4.2006 18:02

Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Svatá pravda, do kamene tesat !
Kapři si rybník opravdu nevypustí, proto je potřeba rybníček alespoň jednou za čtyři roky vypustit a vyčistit. V roce 2002 jsme to prošvihli, tak snad letos...
Je ovšem nanejvýš zajímavé, že Vámi zmiňovaní lékaři, které chce ODS okrást, pocházejí především z nemocnic a jsou tedy zaměstnanci. Je pochopitelné, že si byrokracie užijí řádově méně, než ti lékaři, kteří se o sebe starají sami. Chápu, že jako kolovrátek pějete písničku rodné strany, ale není Vám přitom trapně ?
Mimochodem, nespletl jste si Bendla a Julínka s Drátem ? Ten se přeci vyjádřil ve smyslu, že samostaní lékaři mají nahrabáno, a tím pádem jsou příčinou propadů ve financování zdravotnictví ?
Kantor 1.4.2006 17:58

Re: Pokud se to povede

Jo jo, vyházet je všechny sockomouše, a do jednoho!No pane Františku, vy to nám socanům tak ulehčujete.
František I. 1.4.2006 17:41

Pokud se to povede

Pokud se vá to, pane Topolánku, povede, budu měsíc co měsíc dojíždět ke Strakovce a klást na schody tohoto institutu květinku. (Ještě mám z jedné akce IBM cca 50 modrých růžiček a jsem ochoten jich opatřit ještě více.) Bohužel však jsem v tomto ohledu skeptický. Podle tuším Murpyho pravidel, až vyházíte všechny socany a komouše (pokud), dosadíte svoje lidi, ti zase svoje, aparát běží dál a úředničci musí vykázat činnost. Jak jinak, než novými zákony a předpisy. Nicméně současní sockomunističtí zmetci, byť jsou všehoschopní,obdobné aktivity určitě schopní nejsou. Už jenom za podobné myšlenky si zasluhujete určitou podporu. Horší než dnes to snad nebude a za pokus to stojí.
František I. 1.4.2006 17:28

Re: Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Tento sockomunistický demagog blbně furth. Toho berte jako počasí. Problém je, že když se takovým tvorům zadaří, jsou z toho povodně. Skutečné i legislativní.
Kantor 1.4.2006 17:25

Ano, pro pravičáka je nepřítelem

vždycky státní úředník.Ovšem když se tento pravičák dostane k vládnutí, tak po provedeném zeštíhlení a deetatizaci vyhraje zase levičák, který vládne mnohem delší dobu.Zajímavé kyvadélko.
Vilém 1.4.2006 17:04

Opravdu geniální

A z jakých prostředků by se tento váš návrh hradil, vy inteligente s ochannou známkou? Zkuste se deset minut zamyslet, jestli víte, než sem vyblijete nějakou další zplodinu. ;-))).
Ladislav N. 1.4.2006 16:39

Re: ... nikoliv zakázat "nadměrnou zátěž občanů"

Jednodušeji: "Stát je povinen občanům a firmám kompenzovat výdaje, které svými nařízeními u nich vyvolá..." :)
Ladislav N. 1.4.2006 16:35

Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Žvaníte blbosti. Vývoj posledních osmi let dokazuje, že lžete. Zvýšení mezd bez zajištění dodatečných finančních prostředků nařídil kdo? No? Zkuste nám to tady napsat! ;-)
Ladislav N. 1.4.2006 16:32

Re: za byrokracii si můžeme sami.

Nepopletl jste to trochu? Sám si odporujete svými vlastními "argumenty"... :-D
Ladislav N. 1.4.2006 16:29

Re: Re: Takže jste nic nepochopil

Nick Vilém si tady na blbost vysloužil ochrannou známku. Je zbytečné se tím zabývat hlouběji.
Ladislav N. 1.4.2006 16:24

Re: myslím, že také poslanci včetně opozičních mají možnost přijetí nesmyslného (myšleno neproveditelného, nekontrolovatelného) zákona zabránit

Na zakládání nových úřadů a ministerstev jsou tady sockomunisté. A když mají hlasovací většinu a podporu komunistů navíc, projde i ta největší kravina (viz 2x !!! schválené a zase zrušené povinné paragony na malé částky a další tisíce blbostí)...
Ladislav N. 1.4.2006 16:20

Re: Re: Založme ÚPB

Úřad to nebyl. Byla to jenom jakási komise (z dobrovolníků?) při vládě ČR, která se rozplynula do ztracena...
mak 1.4.2006 15:20

koukam, ze po volbach tu bude hodne infarktu az vyhraje ODS

alespon tu pak nebudou takovyhle vysoce ynteligentni komentatori.
challenger 1.4.2006 14:37

Kapr si svůj rybník nevypustí

A kromě toho - kde berete, pane Topolánku, tu drzost brát si do svých úst byrokratickou zátěž u lékařů. Byla to především ODS, která prosadila všechny ty diletantské právní normy, podle kterých dnes zdravotnictví i jeho byrokracie funguje. A navíc - podle Vás a Vašich soudruhů Bendla a Julínka jsou přece lékaři svými nehoráznými požadavky na odměny přece vinni současnou ekonomickou nestabilitou ve zdravotnictví. Tak až zas budete psát nějaké ty politické cancy, lékaře z toho vynechte. Všichni vědí, že je chcete jen okrást - tedy aspoň podstatnou část z nich.
jeff 1.4.2006 14:33

Re: Takže jste nic nepochopil

Souhlas, nepochopil a nenašel. Ovšem kde nic není , nedá se nic najít, natož pochopit. I když?
Vilém 1.4.2006 14:20

Takže jste nic nepochopil

Ani ten článek, ani moje příspěvky. Chápu, že se vám pak myšlenky hledají těžko.
jeff 1.4.2006 13:48

Re: Pro vás polopaticky

No když polopaticky tak polopaticky. V první polovině své úvahy nesmlouvavě polemizujete s Topolánkovými "tvrzeními" , která se v článku ani v nejmenším nenacházejí. V druhé polovině už ani nepolemizujete, propadáte se do hesel na úrovni stranického školení libeňské buňky KSČ někdy v období roku 1955. A vaše poslední reakce to už jen potvrzuje.
Vilém Gutfreund 1.4.2006 13:08

Pro vás polopaticky

Méně státu není více svobody. Stát je zárukou proti lidem jako Topolánek ve chvíli, kdy chtějí někoho obrat. Proto je potřebný. Racionální jádro Topolánkových tvrzení spočívá v tom, že někdy omezení přesáhne rozumnou míru. Ovšem "největší vykořisťovatel ze všech" je stát leda pro pašeráky drog a podobné typy. Proto se snad Topolánek žene do jeho čela?
jeff 1.4.2006 13:02

Re: Argumentovat bolí

a co "věcného" jste sděloval?
Vilém Gutfreund 1.4.2006 12:40

Argumentovat bolí

že ano, proto se věnujete jazykovým otákám a osobním atakům místo věcných problémů.
janoryna 1.4.2006 12:36

za byrokracii si můžeme sami.

kdykoliv někdo po někom něco chce, první odpavěď je: kde to máš napsáno. to je dpřirozný důsledek toho, že co není zakázáno, to je dovoleno. a co je zakázáno, musí být v nějakém předpisu. tak musela být nová vyhláška, která zakazuje mobilování za jízdy ):-). bude asi muset být přijata vyhláška a možná i zákon, o omezení pohybu a pobytu prostitutek, bezdomovců na nádraží atd. každý nový předpis je nový úředník. a vzhledem k tomu,  že co není zakázáno, to je dovoleno nezabání růstu byrokracieani nový zákon. naopak, kvůli němu bude zřízen nový úřad atd.
jeff 1.4.2006 12:35

Re: Brutální blábolení destruktivního kriminálníka

"řekněme infantilní a vykolejenou teorii; kriminální neschopnost spravovat věci; To je také PODSTATA politiky ODS - svoboda gaunerům, kterým "ošklivý" stát brání pustit z uzdy jejich nejhorší sklony a bezuznou zhovadilost. Chcete "společnost", kde přežijí jen KRYSY? VOLTE ODS"
 Viléme, pokuste se místo řazení písmenek v nesmyslná sdělení myslet. Nebolí to.
bara 1.4.2006 12:12

... nikoliv zakázat "nadměrnou zátěž občanů"

ale uzákonit, ža veškerý čas strávený vyřizováním byrokratických požadavků musí být občanovi UHRAZEN ve výši platu toho, kdo tento požadavek vznesl.  To by možná fungovalo. 
janoryna 1.4.2006 12:10

Re: Tošovského zákon je velmi dobrá věc

to teda jo. vznikne další úřad. myslím, že také poslanci včetně opozičních mají možnost přijetí nesmyslného (myšleno neproveditelného, nekontrolovatelného) zákona zabránit.nemusí to být pouze v případě omezení imunity nebo cestovních náhrad.  
Vilém Gutfreund 1.4.2006 12:09

Brutální blábolení destruktivního kriminálníka

Pan Topolánek zde předkládá podivnou, a rovnou řekněme infantilní a vykolejenou teorii státu. ODS se uchyluje před volbami k nejbídnějšímu populismu, snaží se občanům namluvit, že stát je vlastně něco jako obtěžování, že snad ani občana nemá zajímat, jak státní správa probíhá, protože má jakési právo nebýt obtěžován - daněmi, byrokracií, povinnostmi. Tato myšlenka má určité racionální jádro nebo spíše smítko, ale vcelku prozrazuje až kriminální neschopnost spravovat věci veřejné a její uskutečnění by ani v nejmenším neznamenalo zvýšení celkové svobody ve společnosti. Zřízení civilizovaného státu je jen poslední, a nejmírnější podobou omezení, KTERÁ SI PŮSOBÍ LIDÉ NAVZÁJEM. Stát daleko a vysoko byl stav carského Ruska, kde na dohled byla zvůle statkáře. Každý, kdo má zkušenost se současnými zaměstnavateli, také dobře ví, že bez státu by si mohl "svobodně vybrat", kde by byl ždímán jako otrok. To je také PODSTATA politiky ODS - svoboda gaunerům, kterým "ošklivý" stát brání pustit z uzdy jejich nejhorší sklony a bezuznou zhovadilost. Chcete "společnost", kde přežijí jen KRYSY? VOLTE ODS.
Edmont Dante 1.4.2006 11:28

Re: Založme ÚPB

Rýpale, mate krátkou pamět, takový úřad zde již byl a založil ho nynější president pan Klaus. To není apríl, bohužel pravda.
zlý kukuč 1.4.2006 10:34

Je to Apríl, není to Apríl,

...aha, už to mám. Je to článek českého politika - 1.4. povedený Apríl, po zbytek roku vážně míněný záměr.
Jen tak mimochodem, jakpak ODS provedla procesní ananlýzu funkcí státní správy, kdo ji dělal, kde jsou výsledky? Protože ,pokud ji neudělala, je jakýkoliv nový antibyrokratický zákon odsouzen k neúspěchu. Bojím se bojím, že ji nedělala, ČSSD ji nebyla schopna provést za osm let u vlády.
Kem Azbrna 1.4.2006 9:54

Kanadská zkušenost

Jedna vláda v Ontariu (provincie Kanady) po převzetí moci založila "Oddělení pro snížení papírování" (Department for reduction of paper burden). Prvním počinem tohoto úřadu bylo, že nařidil všem ostatním ministerstvům vyplnit nový 17ti stránkový formulář o jejich papírové zátěži. Pod tíhou odpovědí byl úřad zrušen. Autor by musel, kdyby se stal šéfem, všechna nařízení zrušit a nechat vznikat jen ta, která jsou nezbytná. :-)
Ivan Nový 1.4.2006 9:44

Co je špatného na myšlence, že občan

může žádat zrušení předpisu, který jej obtěžuje? Co když si stát vymyslí, že někteří občané musí nosit hvězdu na oděvu?