14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hulwat 1.12.2008 21:44

Re: Svobody, demokracie .... a komunisté

I ty oslavy co pořádají bolševici jsou tajné, inteligente?:-P

Starý J. 1.12.2008 12:33

Komunisté se umí v demokracii

velice dobře pohybovat, velice dobře ji využít, aby ji pak mohli dokonale zakroutit krkem. Copak se nedostali v demokratických podmínkách, údajně "demokratickými prostředky" v roce 1948 k moci? A co poté následovalo? Před rokem 1948 byli také legální a údajně "demokratickou" stranou. Jejich základní učení (marx-lenismus) i morální vlastnosti členstva (nekonečná závist, nenávist k jiným názorům, zloba a krutost při převzetí moci) je však předurčují k tomu, co nám již předvedli a hlavně - co předvedli ve všech zemích, kde se k té moci dostali. To, co se dělo u nás, se dělo i všude jinde ve světě a především v jejich pevnosti - v Rusku (dříve SSSR). Bylo snad jejich řádění v jiných zemích "socialistické soustavy", či v zemích "třetího světa" (Korea, Vietnam, Kambodža, Čína, Latinská Amerika, Karibská oblast atd.) jiné, než bylo u nás? Všude se předvedli stejnou nelidskou brutalitou, ne nepodobnou od obdobného uskupení - fašistů.

Takže soudruhu Jelínku - Vaše nabídka a obhajoba komunistů - ta může mít úspěch u těch, co si v uniformě komunistů zde 40 let dělali co chtěli a bohužel - stokrát bohužel i u mladých lidí, kteří již po dvaceti letech žití ve svobodném světě ani netuší, co mohou přijetím Vaší nabídky pro sebe a své děti získat za "dobro".

Ivan 1.12.2008 12:35

Re: Komunisté se umí v demokracii

Demokracie je i o tom, že se občané mohou demokraticky rozhodout, že demokraciii nechtějí. To je ale nad úrovní chápání Starého. Ten si demokracii představuje jako upatnění svých názorů.

ceskej Honza 1.12.2008 13:01

Ivánku nás..

ty by sis asi prál radeji diktaturu proletariátu. S pomocí demokracie samozrejme! Jsi nejlepsím príkladem toho, kam to chcete dovést, az vám demokracie dovolí chopit se moci. 

Kecal. 1.12.2008 13:19

Re: Komunisté se umí v demokracii

Ty jseš fakt Ivan.

Starý J. 1.12.2008 13:30

Re: Komunisté se umí v demokracii

Vy si vůbec neuvědomujete, že jste má slova na 100% potvrdil!!!

....občané mohou demokraticky rozhodout, že demokraciii nechtějí.....

Nikdy nikde se tak nerozhodli, vždy jim to bylo heslem, které jste právě vyslovil, vnuceno. Dobrovolně se bláznem nikdo nestane! Přesně stejnými slovy obhajovali komunisté svoje řádění celých 40 let.

S mým chápáním si nedělejte starosti. Myslící člověk (normální, nedeformovaný) dá jistě za pravdu tomu mému chápání, než by uvažoval jako Vy - poblázněný marxista!

Nakonec odporujete komunistickému učení i sám sobě: Proč by se tedy občané nemohli dobrovolně rozhodnout, že si zvolí za program nacismus, fašismus? Proč vy jako komunisté jste tolik proti nim bojovali? Proč byste bojovali proti tomu i dnes, proč bráníte vzniku jakékoli nacistické partaje u nás.(Já Vám napovím - je to konkurenční ideologie, prakticky totožná s tou Vaší.)Ti občané se k členství v této straně jistě rozhodli dobrovolně! Co to dělá s Vaším chápáním?

Hudec 1.12.2008 15:03

Re: Komunisté se umí v demokracii

Zapomeň, Ivane, na slovo "demokracie". Nevíš, o čom to je. Raději nepoužívej.

Jura Jurax 1.12.2008 17:14

Re: Komunisté se umí v demokracii

No, je-li to společnost sebevrahů, vskutku nemusí chtít demokracii, ale komunisty.

Bubik 1.12.2008 21:11

Re: Komunisté se umí v demokracii

víte Ivane, nikde na světe se pak nestalo, aby si občané mohli opět demokraticky rozhodnout, že demokracii by tedy už zase chtěli.

Studium dějin občas přináší pozoruhodné poznatky...

ceskej Honza 1.12.2008 12:55

Re: Komunisté se umí v demokracii

´Neustále se nacházejí idealisté, kterí verí na socialismus demokratický a spravedlivý. Idealisté, kterí si neuvedomují, ze komunismus je ideologie nereformovatelná, protoze demokratický komunismus uz není komunismem, tak jako neexistuje bílý cernoch. Ve vsech postkomunistických zemich meli komunisté tolik slusnosti, ze se prejmenovali a ze svého názvu sprosté slovo komunismus vynechali. Jenom v Ceských zemích mají drzost si jeste ríkat KSCM.

Ze oslovují 15 % póvlu je smutné a svedcí to o " kulturnosti národa ".

Herakleitos 1.12.2008 14:00

Re: Komunisté se umí v demokracii

Starej, vy nenávidíte, proto nejste demokrat. Dostal jste se na úroveň toho co sám kritizujete. Chcete dostat část občanů aby vzývali vaši víru. Musíte to udělat ale demokratickými prostředky. Uvědomte si, že je zde již nová generace, která s 50. léty (toho hnusného období) nemá co společného. Dívejte se dopředu jak přispět a ne hýkat jak primitivní antikomunista. On ten kapitalismus taky nejednal v rukavičkách (1. a 2. svět.) a o jednání USA darmo mluvit. Mluvme o současnosti a poučme se z historie. ;-)

Jura Jurax 1.12.2008 17:23

Re: Komunisté se umí v demokracii

No právě, poučme se z historie - nemohu se ubránit dojmu, Herakleite, že jsme se s té historie poučili každý jinak.

Ono jsou skupiny, hnutí, strany, s nimiž se demokraticky jednat nemá a nesmí. Protože bude-li se s nimi jednat demokraticky, demokracie zhyne. Z historie se pak lze poučit, že tohle se stalo v roce 1933 v Německu a v letech 1946 až 1948 v ČSR. Zdá se, že k podobnému je nakročeno ve Venezuele.

A nová generace  která s 50. léty (toho hnusného období) nemá co společného hlavně vesměs vůbec netuší, o čem to bylo. Ve škole - i kdyby se chtěla poučit - je historie najmě moderní popelkou, ne každý čte moudré knihy a počítačovou střílečku na toto téma nikdo dosud nenapsal, takže dnšní maturanti směle kladou vítězství pracujícího lidu do roku 1918 a vznik ČSR do roku 1945. A kdo nic neví, je snadněji oblbitelný líbivými hesly.

Jarin 1.12.2008 16:04

Re: Komunisté se umí v demokracii

R^R^R^ Jelinkove a jim podobni (nazval bych je moralnimi relativizatory) jsou pekne nebezpecna sebranka.

kulak 1.12.2008 16:18

Re: Komunisté se umí v demokracii

 pane Starý, dávám Vám plně za pravdu, moc hezky jste to napsal. Komunismus a komunisti to je zlo a je to řečeno velice mírně. Mám hrůzu z toho kdyby se tato strana  opět  dostala k moci. Jsem ročník 1946  a tolik přeji mladým aby nikdy neuvěřili Komunistům jejich slibům aby se už nikdy nemohlo ZLO komunismu OPAKOVAT!

baci 1.12.2008 10:52

již před 158 lety

Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelijakých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk."

Karel Havlíček Borovský ve svém časopise "SLOVAN" 26.7.1850

zdenka 1.12.2008 10:51

havel

!!Uz aby zavrel hubu ,sam nic nechtel a ma se jako prase!!!!Staci si precist jeho kecy v 89 roce!Staci je srovnat s realitou!Stat je vykradeny ,jistota zadna, cesi jsou jen slouzici  cizakum a vy se umite jen hadat  a nadavat !Asi nezijete od vyplaty k vyplate!

Ladislav N 1.12.2008 12:13

Re: zdenka IP: 85.207.18.xxx

Stát je vykradený od komunistů a socialistů a zadlužený 1000 miliardami Kč. Na vás osobně připadá 100.000 státního dluhu. ;-)

j 1.12.2008 12:57

Re: havel

Měla ses líp učit

RomanL 1.12.2008 9:46

Jenom magor

volí spolupráci s ultralevicovou teroristickou komunistickou stranou.

zloch 1.12.2008 9:38

Zlo

spojením ČSSD a KSČM se vrátí do republiky nebývalé zlo a pomstychtivost. Ostatně to již dokazuje Generalissimus Rath se svojí Středočeskou Křišťálovou nocí. Jelínek bude zlu sloužit a tak začíná přikrášlovat obraz zločinné a zavrženíhodné komunistické strany. Hanba všem bolševickým slouhům!

VL 1.12.2008 10:02

Re: Zlo

Máte v těch nocích trochu zmatek:

Křišťálová noc - to byla ve své podstatě likvidace drobných podnikatelů jiné národnosti. Tu u nás v současnosti provádí celní správa a cizinecká policie ve vietnamských tržnicích a plánují praví marxisté pokud se dostanou k moci pro podnikatele.

Noc dlouhých nožů - navzájem se likvidovali soudruhi z NSDAP, konkrétně skupina okolo SA byla likvidována skupinou okolo SS - tedy bylo likvidováno levé křídlo NSDAP, které chtělo nadále pokračovat v budování socialismu. U nás současné varianty Topolánek - Klaus + Bém, Bursík - Kuchtová, Paroubek - Zeman atd.

To co provádí Rath odpovídá Bartolomějské noci, kdy ve Francii likvidovali katolíci nepřátelské protestanty. Tedy ČSSD - ODS.

emil 1.12.2008 8:51

Jelene

fakt je to vůl, hodte na něj síť. Jak mohli komunisti tunelovat, když zatím nebyli u lizu ? Myslím si, že převedený majetek ukradený ze sekŕetariátů všech stupňů komoušské partaje a SSM bolševiky zabezpečil na hodně dlouhou dobu.  To, že komouši dodnes milují Gottwalda, Stalina a podobné je vyrovnání s minulostí ?

VL 1.12.2008 10:06

Re: Jelene

Mohli a tunelují, kolik z nich se obětovalo a pořídilo si různé soukromé firmy, které pracují pro jiné soukromé firmy, které si privatizovali ti, se kterými seděli v různých okresních a krajských výborech, případně pro různé "neziskové společnosti" a mají tímto způsobem ideální možnost odčerpat přebytečné finanční prostředky. Jenom to není příliš vidět.

karel h 1.12.2008 8:51

ale ale

srovnavat francouzsky komunisty a cesky  to je lukasi jako scitat jablka a hrusky...to nejde...ze si nedas pokoj a nepises o karkulceRv(Y)

RomanL 1.12.2008 9:45

Re: ale ale

... no, já bych řekl, že ti francoužstí komunisti jsou stejní nebo horší než ti naši, ale od revoluce tam holt už uběhlo víc let... ;-P

VL 1.12.2008 10:07

Re: ale ale

Hlavně se tam nedostali nikdy k moci.

novaz 1.12.2008 8:50

rudochy vypráskat ze země

Zákaz bolševika rozhodně není chybou nikdy, milý vole parohatý.

Ludva 1.12.2008 9:21

Re: rudochy vypráskat ze země

Je vidět, že o demokracii nemáte ani páru. Voliči komunistů mají stejné právo na zastoupení ve vládě jako jiní voliči. Kromě toho gaunery najdete ve všech stranách.

novaz 1.12.2008 9:53

Re: rudochy vypráskat ze země

Ale jděte Ludvo, používat slovo demokracie v souvislosti s komunisty,  je mírně řečeno hloupé. Vysvětlete to z očí do očí příbuzným popravených komunisty v padesátých letech, statisícům trpících v komunistických lágrech, miliónům okradených po bolševickém puči. Zde, na anonymní dikuzi, je velmi snadné ohánět se demokracií. Běžte za těmi lidmi a v rozhovoru s nimi obhajujte komunisty. Je vidět, že o realitě nemáte ani páru.

Xury 1.12.2008 9:54

Re: rudochy vypráskat ze země

Takže stejné právo mají i fašisti, pokud bude založena i jejich strana?