26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiho 25.7.2007 11:58

Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

Jestli je přihláška pravá nevím, ale o vstup do KSČ  Klaus skutečně žádal, znám člověka, co o něm hlasoval (a byl proti :-D)

Starý J. 25.7.2007 20:36

Re: Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

Já hlasoval o Jakešovi. Taky jsme ho nechtěli. ;-D Ale pak ho tam dotáhla Švorcka. Moc se jí líbil!

analytik 25.7.2007 12:07

Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

Nemůže. Originál existuje 8-o

analytik 25.7.2007 12:09

Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

Nemůže. Existuje originál. 8-o

Žulový Aston 25.7.2007 12:11

Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

To co je na výše uvedených stránkách, je téměř jistě podvrh - ale to nevylučuje, že VK o členství nežádal a a nevylučuje, že byl odmítnut, protože v těchto letech byli do KSČ přijímání převážně pracovníci z dělnických profesí. Takový odmítnutý vysokoškolák se pak musel více snažit - což znamená různé věci....

Jenik 25.7.2007 13:45

Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

Tent o dotazník je soudružský blábolivý podvrh nenávistných pravdoláskovců - je to osobnií dotazník (o 6 stranách), který jsem sám mnohokrát vyplňoval (i když jsem šel jen třeba na týdení brigádu!!!).

Kdo věří tomu, že to je přihláška ke komunistům je asolutní blb, kdo to prohlašuje je absolutní lhář. To jste taková neschopná sebranka, že nedokážete něco pořádně zfalšovat - třeba podle kandidátské přihlášky a po dvou letech přihlášky za člena souduha Diensbiera?

Občan 25.7.2007 14:39

Re: Re: ŽÁDAL KLAUS O VSTUP DO KSČ ? JE TO PODVRH ?

fakt divnej web

Xaver 82.117 25.7.2007 11:33

Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho,

že se někteří podnikatelé chovali, chovají a chovat budou jako vzteklá zvěř. Jsou to spojité nádoby a v podstatě nejde tyto dva jevy od sebe oddělit.

janoryna 25.7.2007 12:11

Re: Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho, jak se chovají mnozí

kapitalisté. nakonec, také zde občas své názory dávají najevo. sociální stát je výmysl pravice, aby zabránila šíření komunismu. asi jste to tehdy nepostřehli, ale díky komunistickým režimům si "dělnická třída" na západě díky socálnímu státu nesmírně pomohla. na rozdíl od nás v reálném socialismu. a je to pravda, že sociální stát je svým způsobem placení výpalného. ale kdo tehdy chtěl skončit jako šlechta a tzv. buržoasie v rusku ?

Alfred 25.7.2007 18:31

Re: Re: Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho, jak se chovají mnozí

Co to pořád melete. Kdybych žil jako soběstačný rolník na chaloupce u lesa, dojil kozu a pěstoval brambory, třel bych bídu s nouzí, ale nikdo by mne nevykořisťoval. Pokud by  napadlo moc sněhu, možná by mi šlo i o život. Když mi pak bohatec v sousední vsi nabídne /zdůrazňuji nabídne/  práci, kde vidíte vykořisťování? Nemusel by mi přece nabízet nic, stejně jako mu nic nenabízím já. Za socialismu bylo všechno majetkem Lidu , v listopadu 1989 komunismus skončil a všelidový majetek si lid rozebral. Že se levičáci nedomluvili a nevzali si svou část hromadně, pod vedením svých guru, je jen jejich chyba. Já mám kapitalismus rád. Je to jediný systém, ve kterém nemusím být kapitalistou. Zatímco vy, celá ČSSD nebo KSČM kapitalisty být můžou. Je mi jedno, co budete vlastnit vy. Já jen nechci s vámi nic spoluvlastnit. Vaše "spravedlivé" sociální státy mne nutí do pozice jakéhosi spoluvlastníka, který si o výnosech může nechat jenom zdát, ztráty jsou mu však odečteny promtně. Za takový "spravedlivý" systém pěkně děkuju.

janoryna 25.7.2007 20:13

Re: Re: Re: Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho, jak se chovají mnozí

tak proč to neuděláš. takhle to jsou typicky intelektuálníkecy, že kdyby....tak já bych snad udělal...a i jako kapitalista se můžeš na svých pozemcích pást a nemusíš nic spoluvlastnit....

bohuš 25.7.2007 21:36

Vypadá to PŠM.

Ty slaboduché kydy, co píšete jsou z PŠM a nebo VUMLu?

Alfred 25.7.2007 22:17

Re: Re: Re: Re: Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho, jak se chovají mnozí

Bohužel musím. Nebo třeba ne, ale vy na mne stejně uvalíte daně, pojistné, zájistné a čert ví co ještě, abyste si mohli ten váš/pardon, náš/ majetek financovat. Bral bych statut takového kormorána nebo ledňáčka, nekrmit, ale ani nestřílet. Na lidi zvláštního ražení zvysoka se.u. Howgh

Dadacos 25.7.2007 11:28

Komunismus je lež

Komunismus je prolhaná ideologie, která hlásá dvě navzájem neslučitelné věci.

Jednak beztřídní společnost, jednak společenské vlastnictví výrobních prostředků. Společenské vlastnictví je však možné jen tehdy, je-li ekonomika centrálně plánovaná, (neboť bez soukromého vlastnictví není trh a tudíž ani odpovídající prostředí, kde by se uplatňovaly preference jednotlivých subjektů). Pak ovšem musí být nějaký centrální plánovací orgán (např. centrální plánovací komise podřízená KSČ), který určuje lidem jejich potřeby. To pak už ale není beztřídní společnost.

kacir 25.7.2007 11:37

Re: Komunismus je lež

ale ne...beztřídní společnost je cílem - ideálem ke kterému komouši směřují přes svůj systém tříd, který je nedokonalý.........ovšem komouši k beztřídní společnosti nikdy nedojdou, protože by sami ztratili  moc

třetí 25.7.2007 13:33

Re: Komunismus je lež

Ono to vlastnictví výrobních prostředků je problém. Myslíte, že lze dnes říci komu patří např lakovací linka ve Škodě Mladá Boleslav ? On je totiž VW také vlasťněn Německým státem. Navíc globální provázanost kapitálu jej vlastně činí anonymním. Akcie firem vlastní miliony lidí a firem a bank z celého světa a činí tak  vlastnictví výrobních prostředků nesoukromé.

Dadacos 25.7.2007 13:48

Re: Re: Komunismus je lež

Jak může být, pěkně prosím, akcie jiná než soukromá?

Papouch 25.7.2007 14:19

Re: Re: Komunismus je lež

to jsou veci...

tak spolkova zeme Dolni Sasko je Nemecky stat - to nerikejte v hospode v Bavorsku, nebo neodejdete po svych

15% podil na akciich/ 20% hlasu (nebo kolik to ted presne je) znamena "vlastnit", kdyz rodinna firma Porsche AG ma 30%/25%

jirka.s. 25.7.2007 17:47

Re: Re: Re: Komunismus je lež

To máte, Papouchu, s lidovým milicionářem "třetím" těžké! On si myslí, že když zaměstnává 5 bývalých dojiček a 6 bývalých traktoristů,  jezdí v jaguáru, má ve skříni milicionářskou uniformu a pod postelí kalašnikova, tak si před ním president VW sedne na hrnec a požádá ho o vytvoření finančního plánu na příští rok!

čtenář 25.7.2007 11:14

J. Dienstbier alias

již hodně vyčpělé Služpivo leze na nervy i svým vlastním stoupencům, kteří by se rádi dostali Klausovi na kobylku, ale vidí, že zrovna s ním mnoho štěstí neudělají. Určitě by raději jako hlavního prezidentského protikandidáta nejraději viděli někoho jiného, Havel třeba pan knížete Schwarzenberga, proč by ho jinak postrčil na místo  ministra zahraničí, a Paroubek asi nejlépe sám sebe.  Jenže to má háček, zelený Bursík si postavil hlavu, že na prezidenta bude kandidovat jeho skorotchán, asi aby měl doma klid. Takže protikandiduje zvětralé Služpivo.

Starý J. 25.7.2007 10:58

JH

....Ideologie není zvrhlá....

Nač byl ten Norimberkský proces? Ideologie se vyvíjí, mohlo se pár let počkat, nikoho nevěšet a rozhodně by z těch zločinců mohli být dnes i presidenti NSR. Ideologie přece není zvrhlá. Ideologie založená na nenávisti ras není rozhodně o moc horší, než ideologie založená na nenávisti tříd!

No co, asi přes 200 lidí pověsili, několik tisíc utýrali v pracovních táborech, desetitisícům sebrali vše a zničili jim život. Dnes nikdo za nic nemůže, nikdo, dokonce vůbec nikdo nebyl za nic potrestán a jedeme dál, proč by dnes nemohli kandidovat i na presidenty.

Ideologie nebyla špatná, tak co vůbec bylo špatné? Když to tak pozoruji, tak vůbec nic. Na rozdíl od Němců si můžeme dovolit ten přepych prohlásit, že se nic nestalo a každý, naopak kdo nemá rád budovatele  těch krásných těch krásných zítřků v minulosti, si zaslouží dnes odsouzení - je to modrý bolševik. Dienstbier si to odseděl, dostal od svých soukmenovců to, co kdysi aktivním členstvím připravoval jiným. Netušil, že jednou se mu dostane stejného privilegia. Jenže on to dostal za to, že se cpal na posty těch, co si mysleli, že to mají navždy. Kdyby jen býval tušil, že místo koryta bude kriminál!

Rozhodující pro "bývalého komunistu" je to, zda se právě s tou ideologií dokázal rozloučit. A to soudruh Dienstbier neudělal ani omylem, vyznává stejnou ideologii, jakou vyznával. Jen znovu vycítil příležitost se zajímat o koryto. Dnes mají u nás ti se správnou "nezvrhlou ideologií" opět zelenou! To co se jim nepovedlo v šedesátém osmém, to se nabízí na zdobeném talíři dnes.

žulový aston 25.7.2007 11:09

Re: JH

"Kdyby to býval tušil, že místo koryta bude kriminál" - a tak JD po vstupu sovětských vojsk (a při znalosti, kolik lidí bylo v Maďarsku v letech 1956-58 bylo zabito a popraveno)  aktivně vystupoval proti Rusům a netušil. že za to nebude koryto, ale bude za to kriminál.....

Vážený pane Starý, nenapadá Vás nic?  Modrý bolševik je termín pro jedince, kteří bolševickými metodami (lhaním, jednostrannou interpretací, zastíráním skutečnosti, nadáváním, zastrašováním) se snaží prosazovat "modrou" politiku. ( Z mého pohledu není např. modrý bolševik současný ministr práce a sociálních věcí).

Hrouda 25.7.2007 11:15

Mohu otázku?

Koministy máme odsuzovat za to, že vstoupili do KSČ (popř. v jakém období), či za to, že s KSČ nevystoupili?

analytik 25.7.2007 11:28

Re: Mohu otázku?

A třeba proč odsuzovat ty, kteří tam zůstali a nic z toho neměli a nemají ... jedna jistota tam je, nejsou to převlékači kabátů a nedělaí to pro prachy. ;-D

analytik 25.7.2007 11:32

Re: Mohu otázku?

A třeba proč odsuzovat ty, kteří tam zůstali a nic z toho neměli a nemají ... jedna jistota tam je, nejsou to převlékači kabátů a nedělají to pro prachy. ;-D

jirka.s. 25.7.2007 17:31

Re: Re: Mohu otázku?

Už sis, análníku, zkusil udělat demografickou analýzu těch, co z toho dodnes nic nemají? Myslíš si, že ti soudruzi důchodci očekávají, že za zahození rudé knížky jim někdo zvedne důchod? No a samozřejmě Jakeš s tím svým důchodem ji určitě zahazovat také nebude!

Vodák 25.7.2007 10:33

Vodák

ˇMyslím, že článek je výstižný. Ne všichni s komunistickou legitimací byli stejní. Byli komunisté a ti, kteří se dali z různých důvodů ke komunistům. Někdy se tyto důvody dali i pochopit a nevím jak by se mnozí tak vehementní a strašně zásadoví kritici sami v podobných situacích zachovali. Myslím, že ti, kteří dnes nejvíc řvou, by u komunistů byli první. Já bych ty, kteří byli u komunistů a dnes proti nim něco aktivně dělají neodsuzoval. Naopak. Jsou lepší než ti, kteří žádné takové zkoušce nebyli vystaveni a dnes jen žvaní a pomlouváním těch, kteří se snaží něco dělat, komunistům pomáhají. Přesto byli lidé, kteří se ke komunistům nedali i za cenu třeba osobní oběti, nebo na úkor svých dětí. Proto si myslím, že ten kdo byl v komunistické straně, by na prezidenta kandidovat neměl. Navíc člověk, kterého komunisti poslali do Ameriky jako korespondenta , to už musel být dáreček. Nepochybuji o tom, že nynější komunisté mu nevyjadřují jasnou podporu aby ho nediskreditovali ale v tajné volbě ho všemi deseti podpoří. 

žulový aston 25.7.2007 10:44

Re: Vodák

Komunisté ho zcela stejně podpoří, jako při minulé volbě podpořili Klause ...

Vodák 25.7.2007 11:04

Re: Re: Vodák

Také toho, že zvolili Klause dnes sakra litují.  Mimo jiné zvolili i Havla. Dnes poprvé by volili svého člověka.

Starý J. 25.7.2007 11:05

Re: Vodák

Máte tam trochu nepřesnosti: Ti...kteří se dali z různých důvodů ke komunistům, .....existovali až v době normalizace, ti již věděli, že systém je zrůdný, ale udělali to kvůli kariéře.

Po čtyřicátém osmém byla drtivá většina ve straně z opravdového přesvědčení. Byl to vliv II.WW, osvobození a neznalosti toho, co je skutečně čeká. Jen málo lidí mělo zprávy z Ruska před II.WW, jaká zvěrstva se tam ve skutečnosti děla, kolik lidí to zaplatilo životem.  Dobu po 48. jsem žil, (ovšem na druhé straně barikády), a tak vím, kdo a proč byl ve straně. Pokud tam někdo nebyl z přesvědčení, pak to byly zbytky kolaborantů z války a pováleční zloději z pohraničí.