30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunista Okamura – to není fór

Stručně a jasně - Okamura pléduje pro "skutečný komunismus", za který považuje například Pařížskou komunu z doby druhé poloviny 19. století. Komunismem nazývá i společenství Indiánů v USA. Naši komunisté jsou podle Okamury hodni toho, aby s nimi na "dobrých věcech" kdykoli spolupracoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 23.11.2012 13:00

Dneska jste to napsal dobře,

pane Křečku, zdá se, že v Okamurovi se zkřížilo vše špatné od Čechů (vyčůranost, populismus, oportunismus) a Asiatů (lstivost, úskočnost, bezohlednost).

J. Urban 23.11.2012 13:01

Re: Dneska jste to napsal dobře,

Teda promiňte pane Bartoni (!), dnes asi nemám svůj den.

G. Zahradníček 22.11.2012 17:28

Existuje něco horšího než je "demokracie"?

:))

M. Kosejk 22.11.2012 16:16

nepoučitelnost voličstva

Část voličů si v  Okamurovi našla dalšího "mesiáše", když už se jim znelíbil Radek John, kterého - dle mého - předtím podporovala ta samá skupina lidí, která se v roce 2010 nekriticky hlásila k VV.

A doporučuju si všímat následujícího období, kdy každá oprávněná kritika Okamury bude jeho fans vykládána jako nepřejícnost k výbornému člověku. A mnozí dokonce budou tvrdit, že za kritikou Okamury se skrývá láska ke korupci a starým pořádkům v politice. A novináři, co si dovolí na něj mít jiný názor než pozitivní, budou obviňováni z placené propagandy starých stran.

Tohle se totiž přesně dělo při nástupu VV. A bude se to dít i u Okamury. 

p.s. moc prosím novináře, aby se podívali do OR na údajně úspěšné firmy pana Okamury. Není to nic těžkého, proto nechápu, proč to už dávno neudělali. Kdyby to udělali, tak by mohli vidět zajímavé věci - ten propletenec nefungujících, částečně fungujících a zkrachovalých firem ukazuje spíš na podvodníka než na úspěšného podnikatele.

S. Kazowski 22.11.2012 16:16

Jen tak na okraj

pan T.O. se plete - Komuna představovala v revoluční Paříži především tehdejší socialisty a s komunismem, tak jak jej později definoval především Marx, má toto hnutí (a jejich veřejná poprava 64 lidí), společného asi tak to samé jako současný společensko-politický systém - tedy velmi málo. Navíc jak známo Engels se s Marxem ve svých postojí ke konci poměrně dost rozcházeli. To byl také důvod proč si Lenin vybral především Marxistický dialektický materialismus (byť ho Engels několikrát ve svém díle použil) a Engels byl jaksi Sovětským svazem poněkud upozaďován.

Je nicméně velmi paradoxní, jak se někteří diskutující ohánějí církví (ani nenapíšou jakou) a jedním dechem hovoří o Kibucech. Podle mě je neviděli ani na Google mapách, natož aby věděli, jak a na jakých základech to v nich funguje.

Nejhorší na populistech jsou jejich účelové zkratky, které nerespektují základní historická fakta a společenské souvislosti. Právě proto je T.O. a jemu podobní tak nebezpečný (a hloupý).

E. Rousová 22.11.2012 13:36

Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

Tato informace je stejně pravdivá jako informace, že Tomio Okamura je komunista. Čeští studenti mají v mezinárodních soutěžích nízké umístění s porozuměním danému textu. Zveřejňuji test na pochopení blogu Tomia Okamury:

a) Tomio Okamura je komunista

b) Tomio Okamura chce spolupracovat se všemi, kdo podpoří jeho vizi.

c) Tomio Okamura je cílem diskreditační kampaně placené ze strany korupčníků.

Co je správně?

I. Schlägel 22.11.2012 13:46

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

a) není zajisté komunista

b) co je jeho vize a co bude skutečnost = velká neznámá

c) Korupčníky zatím pan Okamura nemusí zajímat, nemá takovou pozici, aby mohl účinně s korupcí bojovat. Protikorupční rétorikou umí vládnout každý český politik, včetně těch nejzkušenějších odkláněčů.

Přidám za d) Porovnávat pařížskou komunu a české komunisty je buď akt hlouposti, nedostatečných znalostí historie, zejména té české po únorové, nebo pokusem oslovit masy před prezidentskou volbou. Pokud měl pan Okamura nějakou šlechetnější motivaci k neohrabanému vysvětlování toho, co je na komunismu a komunistech dobrého, rád se s ní seznámím.

J. Kanioková 22.11.2012 14:19

Přesně !

P. Lenc 22.11.2012 14:57

Re: Přesně !

Připojuji se.

M. Kodeš 22.11.2012 14:58

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

pan Okamura navíc nečetl Karla Havlíčka Borovského, což je mu těžko vyčítat, většina voličů také ne. 

KHB ve Slovanu z 26.6.1850 v článku "Komunismus" napsal:  Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění .......učení jest nanejvýš bláznovské, a že mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco lepšího nebo horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

  Pak se Havlíček zmýlil, když tvrdí, že takové učení není pranic nebezpečné, protože se nikdy nenajde dostatečný počet následovníků, aby do života uvedeno býti mohlo........

Ale to pranic nemění o tom, že jde o bludné učení

V. Němec 22.11.2012 16:20

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

KHB to krásně popsal jen ten závěr mu nevyšel

L. Vaněk 22.11.2012 16:23

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

Pan Kodeš:       Katolická církev je na tom podobně - jako komunisti. Hlásali chudobu pro farníky a sami žrali plnýma hubama. Jejich inkvizice vraždila a konfiskovala majetky. Dnes se sápe po dalších. Jejich pozitivní aktivity nikde vidět nejsou ...

M. Kodeš 22.11.2012 20:13

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

Člověče, četl jste někdy něco od KHB?

L. Vaněk 22.11.2012 16:16

Re: Karel Schwarzenberg zvažuje přestup do KSČM

Takové hříčky jsou opravdu jen pro děti - navíc, otázky jsou zavádějící. Ostatně, Okamura se vyslovil velmi jasně, tak že se jeho slova jinak vykládat nedají /zveřejněno ve většině novin/.

P. Gabriel st. 25.11.2012 20:53

Ankety jsou zbytečné!

Kdo má minimální znalosti historie a marxismu, tomu je jasné, že Okamura je veliký, nestoudný pragmatický lhář! Další z řadfy těch, kteří pro osobní prospěch jsou ochotni účelově udělat cokoliv. Třeba se spřáhnout s komunisty.

J. Kanioková 22.11.2012 13:16

Nechci hodnotit Okamuru, nechť nejdřív předvede v senátu, co bude SKUTEČNĚ hájit či odmítat..

O tom, že komunistickou ideologii i její hlasatele je třeba odmítat, nepochybuji. Vždyť stačí vzpomenout významné osobnosti naší první republiky, jak tomu uvěřili. A i díky jim proběhl r. 48 tak "spontánně". Lidi tak rádi sedají na lep a zapomínají na ostražitost...

I proto si dovolím sem přidat odkaz na protest jihočeských studentů, protože jsem přesvědčená, že komunisti by už NIKDY neměli ovlivňovat výchovu a vzdělávání mladých, obzvlášť v rozhodovací funkci.

http://www.petice24.com/stop_komunismu_ve_skolstvi

S. Kazowski 22.11.2012 16:17

Re: Nechci hodnotit Okamuru, nechť nejdřív předvede v senátu, co bude SKUTEČNĚ hájit či odmítat..

díky za odkaz

J. Salek 22.11.2012 12:38

Okamuru skrtam

Uvazoval jsem o Zemanovi, Jaklovi a Okamurovi. Zatimco s Jaklem nazorove souhlasim, ale jevi se mi neprijatelny jako osobnost (a navic nema sanci), tak Okamura je sice sympaticky jako osobnost, zato je neprijatelny pro svoji politickou pitomost (statni podnikani a komanci jsou toho dukazem). Zbyva tak jen Zeman. Je provereny a bude zrejme nelip reprezentovat nazory vetsiny obyvatelstva CR. No uvidime, prima volba se za byt tim pravym co CR potrebuje.  

I. Schlägel 22.11.2012 13:10

Re: Okamuru skrtam

Zemana ne, je to politický mastodont. Starého psa novým kouskům nenaučíte, a ten jeho Šlouf, ty jeho slepující se koutky úst, když kolébavě hovoří, akce OLOVO, Štiřín, Kavan a jeho francovka, mám pokračovat? Fakt ne. Mějte rozum, člověče.

A. Novák 22.11.2012 12:00

původní článek od Okamury není na iHned ale na Idnes

ale to je maličkost.

Jestli je zatím z diskusí zřetelné, že Fischer je nepřijatelný kvůli komunistické minulosti, jak by mohl být přijatelný Okamura s komunistickou budoucností?

B. Hudzieczek 22.11.2012 13:00

Re: původní článek od Okamury není na iHned ale na Idnes

Původní článek od Okamury je tady:

http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Zase-tu-beha-strasak-komunismu.html

na iDnesu už je pouze článek, překrucující jeho obsah překroucen jeho obsah

A. Novák 22.11.2012 13:36

Re: původní článek od Okamury není na iHned ale na Idnes

ano, měl jsem na mysli ten blog. Zkopíroval jsem si ho na památku, kdyby náhodou autora napadlo blog změnit nebo smazat...:o)

A. Novák 22.11.2012 11:35

je otázka, jestli plusové komunistické hlasy

takto získané nebudou vyváženy minusovými hlasy dosavadních příznivců, kteří budou tím Okamurovým textem nemile překvapeni, ne-li přímo znechuceni.

J. Klepal 22.11.2012 10:03

negativní reklama

I negativní a od reality se hrubě odklánějící autorův příspěvek funguje jako reklama, protože přinutí více lidí přemýšlet o jeho pohnutkách (tou základní je strach z toho, že lidé poznají pravdu) a najít si na internetu blog Tomio Okamury, aby se seznámil s tím, co opravdu napsal, a ne pouze s tím, co si o tom myslí nějaký ideologický manipulátor bolševického střihu.

J. Slanina 22.11.2012 11:34

Re: negativní reklama

Jo, pokud je tady někdo bolševicky střižený, tak jsi to ty.

D. Streit 22.11.2012 9:27

To je jednostranné

Okamura není komunista, jen nepříliš chytrý a docela naivní (aspoň politicky) člověk, který se pokládá za Mesiáše, jenž bude sjednocovat "slušné" lidi:

http://streit.blog.idnes.cz/c/304904/Okamura-to-mysli-dobre-ale-utopicke-ideologie-jsou-vzdy-zvracene.html

Pravdu máte akorát v tom, že náboženský fanatismus má blízko (nejen) ke komunismu, ale i jiným utopickým ideologiím.

M. Sedláček 22.11.2012 11:00

Re: To je jednostranné

Ano, na podobných pitomcích ideologie, jako je komunismus, stojí především.

J. Ondera 22.11.2012 17:12

Re: To je jednostranné

Ano. A jak se lidstvo již mnohokrát přesvědčilo - cesta do pekel je dlážděná samými dobrými úmysly.

E. Dadák 22.11.2012 8:57

Soudruh Ferda mravenec !

S. Hovorka 22.11.2012 8:36

KSČM

..pokud jsem si všiml, je regulérní parlamentní stranou. A pokud pan Okamura , který nejspíše v KSČ nikdy nebyl,svým postojem říká, že KSČM jako takovou respektuje, tak je to rozhodně postoj demokratický a nepopulistický. Narozdíl od prohlášení pana Fischera, který v KSČ byl.  

I panu Fischerovi je však třeba demokraticky přiznat jistý klad. Umí perfektně  převlíknout kabát. Bez uzardění.