21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunista Okamura – to není fór

Stručně a jasně - Okamura pléduje pro "skutečný komunismus", za který považuje například Pařížskou komunu z doby druhé poloviny 19. století. Komunismem nazývá i společenství Indiánů v USA. Naši komunisté jsou podle Okamury hodni toho, aby s nimi na "dobrých věcech" kdykoli spolupracoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Gene 22.11.2012 10:42

Re: KSČM

Tak - postoj je to jistě demokratický, akorát se z něj poněkud zvedá žaludek.

S. Hovorka 22.11.2012 11:13

Re: KSČM

Zdravím...pane Gene. Ale to se potom ti dva pánové presidentští kandidátové náramně doplňují. Odporem k Okamurovi se Vám žaludek zvedne a obdivem k Fischerovi zase lehne. Co říkáte, nebyli dobří dva presidenti? :-))

A. Novák 22.11.2012 11:38

NSDAP v Německu byla díky svým minulým činům

navždy vymazána z politické mapy. Je nepředstavitelné, aby se k ní někdo ve veřejné funkci otevřeně hlásil. KSČM otevřeně navazuje na KSČ a tváří se, že je to demokracie. Je na nás, abychom dali najevo, že nemají pravdu.

P. Čížek 22.11.2012 8:29

A co si tak přečíst co doopravdy napsal

"O podporu a spolupráci jsem žádal a žádám všechny slušné lidi ze všech legálních a demokratických stran i jejich voliče. Navzdory Kalouskům, Dalíkům, Bartákům, Kopřivům, Severům nebo Kočí, vím o mnoha velmi slušných, čestných a renomovaných lidech z ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL, ČSSD či VV. A i proto s nimi na dobré věci budu kdykoli spolupracovat. Nejsem komunista ani nesouhlasím se vším, co hlásají jednotlivé politické strany, ale jsem nezávislý nestraník a jde mi tedy v prvé řadě o podstatu řešení konkrétních problémů, jak je vyřešit ku prospěchu nás všech, nikoliv o stranickost. Požádal jsem v minulosti o podporu také KSČM a jejich voliče a žádat ji budu oficiálně a veřejně znovu. Nechci rozdělovat, chci spojovat. Není důležité politikařit, jestli trochu napravo nebo nalevo – já chci abychom šli hlavně dopředu, už nemáme čas. Přičemž dopředu už dávno pro mě není jen ekonomický růst, vyrovnaný rozpočet a vyšší HDP. Cílem je šťastný člověk. Musím se smát, když kariérista, člen normalizační KSČ, je dnes zapáleným antikomunistou. Ale právě fanatici ve spojení s bezpáteřními kariéristy jsou jednou z příčin zneužití všech ideologií a ideálů. Opravdu - ne idea, ale gauner s ideou v hubě škodí."  T. Okamura

I. Schlägel 22.11.2012 8:54

Re: A co si tak přečíst co doopravdy napsal

Pane Čížku, moc pěkně napsáno a řečeno. Za posledních 22 let jsem takových vizionářských politiků zažil většinu, "skutek utek". Počkáme u pana Okamury na ten skutek a uvidíme. Kéž by se choval tak, jak prohlašuje.

F. Pavlis 22.11.2012 9:48

Re: A co si tak přečíst co doopravdy napsal

Tak, tak, počkej chlapče času, jako husa klasu. Říkávalo se.  Komunismus je jistě nesmrtelný stejně jako každý terorismus.  Bojovat za jeho lidskou tvář je ztráta času.  Nikdy se nezbaví třídní nenávisti. A pokud jde o komunitní život, nelze ho nadekretovat žádným legislativním aktem,. Je to svobodná volba svobodných lidí.  Pouze Okatámůra  má jiný názor a gratuluji jeho volíčům v Gotwaldově a okolí.

M. Sedláček 22.11.2012 11:01

Re: A co si tak přečíst co doopravdy napsal

Naivní hlupé kecy.

Z. Švrček 22.11.2012 11:37

Re: A co si tak přečíst co doopravdy napsal

Sjutečně dost naivní. Nicméně každý, kdo vchází do politiky si musí své politické dětství projít. Nejde o to, jakých cílů chce ta která ideologie dosáhnout ale hlavně jakými prostředky. Ta ideologie, která připouští princip "účel světí prostředky" většinou nemá zakódovány mechanismy jak se sama nezvrhnout. Totéž paltí o jednotlivcích. To, co Tomio hlásá bez toho, aby jasně deklaroval a nakonec i prokázal, kam až chce ve volbě svých prostředků zajít, je totéž. Nyní na presidenta určitě nemá. Uvidíme, jak bude konat ve funkci senátora a pak lze teprve zhruba posoudit, co je zač,  zda a jak se mu řeči z huby do rukou vraziti ráčí.  

J. Slanina 22.11.2012 11:45

Re: " Nechci rozdělovat, chci spojovat. "

Pěkně děkuji za takové "spojování" s bolševickými swiněmi.

I. Schlägel 22.11.2012 8:09

U pana Okamury vidím drobný problém,

ve svém rozumně pojatém příspěvku na svém blogu horuje pro komunardy v revoluční Paříži v 19. století, nicméně stará komunistická garda, která se ještě nestačila tzv. ušpinit v české polistopadové politice, preferuje trochu jiná pravidla nového společenského uspořádání. Stejně tak jejich voliči. Stačí si poslechnout revoluční proslovy na jejich mítincích třeba při oslavě svátku práce či na tryznách u hrobů svých "padlých" soudruhů. V televizi mají plná ústa demokracie, samozřejmě, hlavně před volbami, jak jinak, ale podstatu jejich myšlení zjistíte právě na těch mítincích. A otázka na závěr, opravdu si myslíte, že kdyby byla naše "obrozená" KSČM u moci 8 let místo sociální demokracie, že by ze svých elit nevygenerovala své Grossy, Zgarby, Krause a podobnou havěť? Oni by s těmi EU dotacemi zacházeli efektivněji? Oni se naši "noví" komunisté štítí peněz? Pro ně neplatí, že příležitost dělá zloděje? V tom případě si tenhle národ musí prožít další etapu svého posttotalitního vývoje, tu komunistickou vládu si vyzkoušet. Na vlastní kůži zažít efektivitu nově vzniklých státních podniků (komunisté již o nich veřejně mluví jako k alternativě zahnívajícího kapitalismu), na vlastní kůži zažít efektivní hospodaření s vybranými daněmi a na vlastní kůži zažít poznání, že tudy cesta fakt nevede ve smyslu jedné písně "...další čtyři roky v pr..deli..." A na to se můžeme všichni spolu napít spolu s kandidátem na prezidenta, který si pravděpodobně neuvědomuje vztah mezi příčinou a následkem, bodrým panem Okamurou. Pěkný den všem přeji.

P. Lenc 22.11.2012 9:14

Re: U pana Okamury vidím drobný problém,

Máte naprostou pravdu.A netrvalo by to osum let.

P. Čížek 22.11.2012 7:48

Tomu se říká dvojí jištění

Kdyby se nepohodlného prezidentského kandidáta nepodařilo sestřelit podstrčenými falešnými podpisy, tak zaplatíme novinám článek, že je komunista a tím článkem budeme v dalších článcích dokazovat, že je to vlastně převtělený Jozef Vissarionovič...

A. Novák 22.11.2012 11:40

Re: Tomu se říká dvojí jištění

takže Okamura ten blog nenapsal?

B. Hudzieczek 22.11.2012 6:22

Miloš Zeman věděl o čem mluví,

když novináře nazval děvkami zaprodanými nebo tak nějak. Autor článku si místo Okamurova blogu přečetl překroucenou slátanu na iDnesu a vyplodil z toho další plivanec.

Pane Bartoni, čí jste loutkou? Na mysl se mi dere verš z jedné písničky:

Kolik Vám platějí za tenhle nápad?

Táhněte raději s děvkama chrápat!

P. Kolář 22.11.2012 3:55

Všechno viděl,všechno zná,všechno umí

A ten duševní zmatek,co vyplodil,ukazuje přesně na cíl.Potřebuje komunistické hlasy.Ferda mravenec se nám pustil do filosofování.Ale poněkud předčasně nám vypučel,ještě potřebuje více zčervenat.Je otázka,jestli mu chybí vzdělání,nebo stud.

M. Trhlík 22.11.2012 5:33

Re: Všechno viděl,všechno zná,všechno umí

Ono těch co všechno znají, je v naší republice až až. Myslím si, že mimo politiky, si velice rád zafilosofuje i pan Bartoň.

S. Vaněček Šauerová 22.11.2012 5:51

Obojí přece.

Nejvyšším ukončeným vzděláním je  střední škola a jak sám píše ve vlastním životopisu, ještě před pár lety se živil jako popelář a prodavač popcornu. Vzdělání pro výkon funkce ve vysokých státních funkcích je tedy nula. Praxe ve státní či místní správě nula. To mu ale nebránilo, aby zplodil knihu s názvem "Umění vládnout". Potřebuje tohle vůbec nějaký komentář ?

:-)

K. Podhajský 22.11.2012 8:31

Re: Obojí přece.

S tím "nejvyšším" vzděláním na tom není sám, třeba taková paní. Němcová/ ODS je absolventkou SZTŠ obor "drubežář" a její jazyková vybavenost je mimo češtiny nulová. Předpokládám, že pan Okamura vedle češtiny ovládá ještě japonšitinu takže je na tom "o fous" lépe. Samozřejmě potom je zde celá řada našich "špičkových" politiků a státních úředníků, kteří se mimo maturity se honosí i tituly ze známé PF ZČ. O čem to svědčí ponechme úsudku každého z nás!

J. Vyhnalík 22.11.2012 10:55

Re: Obojí přece.

Ona také paní Němcová presidentskou kandidaturu rozumně odmítla.

Okamurovi jsem fandil před nějakými 10-15 lety, když jsem ho slyšel v rozhlasovém rozhovoru s Janou Klusákovou. V poslední době mluví stále častěji o věcech, kterým moc nerozumí. Zjevně se nechává strhnout nadšenými ohlasy a tak sklouzává stále častěji k populistickým proklamacím, které sice pěkně znějí, ale v praxi jsou v lepším případě nerealizovatelné, v horším by skončily katastrofou.

Podle mého názoru by mu prospělo víc se držet témat, kterým rozumí a studovat a studovat za 6 let senátorské práce by mohl být realističtější. V současnosti mu kladné ohlasy fanoušků brání pochopit, že se stále častěji mýlí.

M. Netolický 22.11.2012 8:48

Re: Obojí přece.

předpokládám, že podle Vás mají tedy právo veřejně vystupovat pouze absolventi vysokých škol humanitního směru, popřípadě profesionální úředníci, kteří nikdy nic použitelného v praxi nevytvořili? Nepřipadá Vám to poněkud elitářské? Na závěr bych chtěl pouze poznamenat, že nejsem fandou p. Okamury a jeho populistických názorů.

.

M. Sedláček 22.11.2012 11:05

Re: Obojí přece.

A co si představujete pod pojmem "vzdělání pro výkon funkce"? Např. chemik v roli ministra financí je ok? A co třeba různé "užitečné" humanitní obory?

J. Vyhnalík 22.11.2012 23:02

Re: Obojí přece.

Kalousek před listopadem pracoval jako šéf investic v Mitasu, takže se ekonomikou zabýval už tehdy. 25 let praxe je docela slušná kvalifikace.

Ovšem, co to je proti diplomové práci na téma dějiny ČSSD pod vedením stranického kolegy-učitele, pár let v poslaneckých lavicích a pak hvězdná kariéra ministra financí.

R. Langer 22.11.2012 12:56

Re: Obojí přece.

Nedotknutost současnou státní správou bych u našich kandidátů považoval docela za přednost...

J. Fleiszner 22.11.2012 0:24

Než tu začnete do Okamury kopat

tak si prosím přečtěte, co Okamura opravdu napsal. Bartoň buď četl jiný blog, nebo je idiot a nebo má nějaké osobní důvody psát takové slátaniny (možná je i nějaká kombinace)

http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Zase-tu-beha-strasak-komunismu.html

Mimochodem Bartoň je chemik, to by mohlo vnímavějším něco napovědět :-)

A. Holík 22.11.2012 1:01

Re: Než tu začnete do Okamury kopat

Dekuji ze jste to napsal za mne.

Chtel bych od prezidenskeho kandidata mnohem ostrejsi pristup ke komunistum, ale pulka veci, co se Okamurovi vklada do ust, nikdy nerekl .. a novinari ze sebe jenom delaji blbce.

Vec druha je, ze spousta lidi si ten puvodni clanek proste neprecte .. a precte-li, tak spousta z nich ma proste problem jemne nuance slozitych vyroku rozlisovat (viz mnohe reakce pod clanky v ruznych mediich za posledni dny).

Zpet k te ostrosti .. osobne se domnivam, ze princip kolektivni viny lze uplatnovat v pripade, ze kolektiv jednoznacne spachal kolektivni zlocin. Netvrdim ze dnesni komunisti jsou zlocinci. Co se tyce ackovych zlocinu z pocatku naseho komunismu, vesmes uz ani neziji. Co se tyce beckove sikany a obecneho komplikovani zivota z konce naseho komunismu, tak tihle strujci jsou dnes vskutku v mnoha stranach, a tezko rict, odkud a kdy vyceni zuby.

V kazdem pripade to ale nemuzou byt slusni lidi. Slusny clovek by uz aspon ze studu trval na tom, ze se jejich strana proste uz dal komunisticka jmenovat nemuze. Kdybychom meli fasistickou stranu, bylo by to neprijatelne, i kdyby se tisickrat omluvila a distancovala. Proc to s komunisty prijatelne je ? Nemluve o tom ze nasi komunisti opravdu primo na KSC historicky a clensky navazuji.

B. Novacek 22.11.2012 1:47

Re: Než tu začnete do Okamury kopat

Diky za ten link na japonsky blog, asi by si to meli precist vsichni kriklouni pred tim, nez zacnou rvat:)

D. Nowodny 22.11.2012 2:30

Re: Než tu začnete do Okamury kopat

Voni soudruzi prave jste dorazili z Marsu ??