29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 29.11.2006 17:09

Drancování?

Hurá, to drancování mně pobavilo. Rekordní růste HDP, produktivity práce a mezd (při produktivitě rostoucí rychleji než mzdy) se mně docela líbí. Koruna posiluje velmi slušně a export je přesto vynikající a v kladném saldu.  Struktura vývozu je taky skvělá, vývoz surovin zanedbatelný (kde je to drancování?), zato vývoj strojů a investičních celků vynikající.  Dovoz taky skvělý, dováží se hlavně investiční zařízení, bohužel i suroviny za stále rostoucí cenu ropy a plynu.  Přesto je saldo export/import kladné. Přítok zahraničních investic je výtečný.  Inflace nízká.

To za vlády ODS byl dolar za 40Kč při průměrném platu 12000Kč, přírustek HDP byl nulový a v posledním roce dokonce záporný,  saldo zahraničního obchodu hluboko v záporu, dovoz především luxusního zboží, na straně vývozu zase především vývoz surovin (tomu se říká drancování). A to za výrazně nižších cen ropy a plynu a za výrazně lepších vnějších hospodářských podmínek, než jsou nyní. Inflace 14%.  Státní dluh ohromný a schovaný v krachujících bankách, navzdory přílivu peněz z bezprecedenčního privatizačního výprodeje národního bohatství do zahraničí.  

AAA 29.11.2006 17:36

Re: Drancování?

A take ubylo krav a pribylo volu. Statni dluh utesene roste, ale to nevadi, ten se prece nesplaci. Euro se mizi v nedohlednu, ale co, Svycari se bez nej taky maji dobre...

Ladislav N. 29.11.2006 23:47

Re: Re: Drancování?

Ale vysvětlujte to tomu rudému volovi...  ;-D