16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kismet 7.12.2006 20:40

isobary

se zhustily

kamil 30.11.2006 17:40

úane holásko-ještě vás baví pouštět do světa vaše rozumy-nechte již toho-je to otřesné-,kdo to čte tak přichází k názoru,že modří nejsou nic jiného než nekoukové

Ladislav N. 29.11.2006 23:47

Re: Re: Drancování?

Ale vysvětlujte to tomu rudému volovi...  ;-D

Eva D. 29.11.2006 21:12

Re: Re: hele Bruno,

takže přeci jen ty komunisty?;-D

AAA 29.11.2006 17:36

Re: Drancování?

A take ubylo krav a pribylo volu. Statni dluh utesene roste, ale to nevadi, ten se prece nesplaci. Euro se mizi v nedohlednu, ale co, Svycari se bez nej taky maji dobre...

Ivan 29.11.2006 17:18

Re: Autor má pravdu,přežili jsme Gottwalda,přežijem i Paroubka!

Zatím vidím vydírání jen od neschopného Topolánka. Neschopného sestavit vládu, protože když přece dostal o pár hlasů víc ve vobách, tak mu všichni musí pomoct tu vládu sestavit. A opozice ne a ne mu pomoct.  No to je přece hrůza a vydírání.  Opozice musí přestat být opozicí a posluhovat Topolánkovi, když už dostal těch pár hlasů navíc.

Samozřejmě, že se ČSSD bojí předčasných voleb. To není nic špatného, to jen svědčí o tom, že jsou rozumní, mají zpětnou vazbu a podle toho taky jednají. Byli by hloupí, kdyby chtěli předčasné volby v době, která je pro ně nevýhodná. ODS by chtěla volby v době, kdy by to pro ni bylo nevýhodné?

Ivan 29.11.2006 17:09

Drancování?

Hurá, to drancování mně pobavilo. Rekordní růste HDP, produktivity práce a mezd (při produktivitě rostoucí rychleji než mzdy) se mně docela líbí. Koruna posiluje velmi slušně a export je přesto vynikající a v kladném saldu.  Struktura vývozu je taky skvělá, vývoz surovin zanedbatelný (kde je to drancování?), zato vývoj strojů a investičních celků vynikající.  Dovoz taky skvělý, dováží se hlavně investiční zařízení, bohužel i suroviny za stále rostoucí cenu ropy a plynu.  Přesto je saldo export/import kladné. Přítok zahraničních investic je výtečný.  Inflace nízká.

To za vlády ODS byl dolar za 40Kč při průměrném platu 12000Kč, přírustek HDP byl nulový a v posledním roce dokonce záporný,  saldo zahraničního obchodu hluboko v záporu, dovoz především luxusního zboží, na straně vývozu zase především vývoz surovin (tomu se říká drancování). A to za výrazně nižších cen ropy a plynu a za výrazně lepších vnějších hospodářských podmínek, než jsou nyní. Inflace 14%.  Státní dluh ohromný a schovaný v krachujících bankách, navzdory přílivu peněz z bezprecedenčního privatizačního výprodeje národního bohatství do zahraničí.  

Jan Daniel 29.11.2006 16:26

Dalík

Podle mě jsou všechny cancy okolo "aféry" Dalík zcela mimo mísu. Přitom se nabízí zcela triviální vysvětlení. ODS prostě chtěla vypouštět do éteru "zákulisní informace" že vyjednává jen naoko a že má přeběhlíky  - aby socani změkli při jednání o vládě. Je to součást hry. Nějaké rozhořčování a moralizování socanů je k smíchu. Paroubek tu samou hru hraje už měsíce - o přeběhlících mluví na plnou hubu, naoko vyjednával s ODS a přitom se za jejich zády dohodl s Kalouskem. Dalík, jako "člověk blízký Topolánkovi" je pro puštění takových věcí do oběhu ideální persona. Jeho kritika je taky celkem pomatená: dostal to za úkol a ten plnil, nemohl tušit, že Kmenta bude riskovat novinářskou sebevraždu a nafilmuje to (riskuje, že příště se s ním už nikdo nebude bavit a bude psát leda o srazu kroužku zahrádkářů). Za co by ho jako Topolánek měl vyhazovat? 

Jan Daniel 29.11.2006 15:57

třetí pokus

Nechápu, proč všichni automaticky předpokládají, že třetí pokus dostane Paroubek. Třetí pokus dostane ten, kdo získá křeslo předsedy PS. V tajné volbě jej mohou získat obě strany. To, že v třetím pokusu budou poslanci hlasovat pod dojmem ztráty koryt, neplatí jen pro lidovce či pro ODS ale i pro socany. Paroubek má zatím silné kecy ale při volbě předsedy PS zatím nic nepředvedl - pouze sbíral hlasovací lístky.

Malý Aston 29.11.2006 14:57

Re: pane holásku-vy jste vědec-nedivím se ,že při takovém množství modrých hlav se nemůže ods hnout z místa-vy neumíte jednat-jen urážíte politické soupeře-jednání je pro vás jen v případě,že soupeř přistoupí na všechny vaše podmínky-to nevymyslí an

Ano,máte pravdu.Podmínky soudruha Paroubka jsou pořád stejné. My socani určíme kdo bude ve vládě a jaký program vláda bude mít.Když na to ostatní nepřistoupíte,povolám Filipa do vlády a nějaký černoprdelník se také najde.Takže se fakt špatně jedná.:-D

volic 29.11.2006 14:44

Jaký pán, takový krám

říká staré české přísloví aneb jaký pán, takový sluha, takže Topolánkovy i Paroubkovy sluhové jsou pohým obrazem svých pánů. ;-D

PRASI DENT 29.11.2006 14:43

Re: Re: Re: Topolánek rozhodně není žádný intelektuál,

 nenazývejte se prosím učitelas - anobrž bučitelas...Nepochopil jste, jaká výhodná situace nastala pro modré při Grossgatte....

jirka.s. 29.11.2006 14:29

Re: Re: Re: Re: JAKÝ JE kolorit českých mediáálistů - autore nezapřete jisté omezení -

Nejprve souhlas s Vaším názorem, že pan Horák byl poslední slušný socan. Jinak se, doufám, nedomníváte, že pravověrný komouš JH Vám dodá nějaké podrobnosti?

Arab 29.11.2006 14:26

Re: hele Bruno,

3ejno ty taky slyšíš jen co chceš.Argumenty tě nezajímají.

jirka.s. 29.11.2006 14:23

Re: Proč je nutné dát Paroubkovi třetí šanci.

Ale že jde politikům jenom o koryta, na tom se přece už dávno nemusí nic projasňovat.

jirka.s. 29.11.2006 14:20

Re: Pane Holásku,

A až na to, lejno, přijdeš, doufám, že se o to s námi nezapomeneš podělit!

Ladislav N. 29.11.2006 14:08

Pokud se hodnocení Dalíka i Topolánka týče, asi nelze nic namítnout...

...ovšem nelze zapomínat na skutečnost, že Paroubka a jeho komunisty mají jako "partnera k jednání"... ;-)

Ladislav N. 29.11.2006 14:04

Re: Re: hele Bruno,

Zwwwracku, na ty tvoje "myšlenky" ale často opravdu nic slušného jako odpověď najít nelze. ;-)

www racek 29.11.2006 13:58

Re: hele Bruno,

nejsem a nebudu volič socanů, to sbnad každej ví, ale ta neuvěřitelná sprostota je jeden z důvodů, proč nevolím ods. oni začínají být sprostí nejen slovně ...

Mirek Šejna 29.11.2006 13:41

hele Bruno,

to jsem netušil, že "nulovou toleranci" zavedl do naší politiky Paroubek a spol.. Ani jsem netušil, že to byl Špidla, který častoval politiky ODS výrazy jako Vladimír Ilijič Tlustý, nebo autista Nečas. A také nadávka prase bradavičnaté, nebo puchejř byla jistě adresována na Topolánka, Bendla a Gandaloviče od socanů a nikoli na Paroubka od modráků, že? A pojem Grosstapo jistě vymyslel Paroubek ještě na magistrátu a nikoli Langer coby poslanec vůči Grossovi.

Bubik 29.11.2006 13:19

Re: Kdo ty zvratky má uklízet?

myslíte ty Vaše, Jiří?

Bubik 29.11.2006 13:18

Šejno, po dlouhé době

souhlas.R^

JaPA 29.11.2006 13:17

kdybyste to alespoň uvedl jako rádio1

reklama reklama reklamka........tak by od počátku bylo všem jasné o co jde;-D

jerry 29.11.2006 13:17

Re: Re: Re: JAKÝ JE kolorit českých mediáálistů - autore nezapřete jisté omezení -

Docela by mně zajímaly podrobnosti.

kamil 29.11.2006 13:08

pane holásku-vy jste vědec-nedivím se ,že při takovém množství modrých hlav se nemůže ods hnout z místa-vy neumíte jednat-jen urážíte politické soupeře-jednání je pro vás jen v případě,že soupeř přistoupí na všechny vaše podmínky-to nevymyslí ani de

Petr1 29.11.2006 13:06

Re: co asi bude dál

Absolutní souhlas, něco podobného jsem dnes poslal emailem Topolovi. A upozornil jsem ho na to, že pokud bude s bolševiky vládnout čtyři roky, tak to ODS v příštích  volbách pro.ere a ho to bude stát "krk".

gerontusinza 29.11.2006 12:27

Vždyť se také nic světoborného nevytáhlo. Re: Re: Pane Holásku,

Pouze jeden rádoby premier potvrdil, že toto je oficiální politika jeho strany. Ale to jsme přece všichni již věděli. Takže vlastně nic nového.;-)

bruno 29.11.2006 11:17

diskuse

Ty zdejší "diskuse"už se nedají ani číst, natož se do nějaké polemiky zapojit. Jsou to vesměs výplody mozků zatemněných ideologií, urážky a osobní ataky. Už se ani neočekává věcná polemika, ale trumfy,kdo je větší idiot na druhé straně. Toto rozdělení společnosti, třídní nenávist a nevstřícnost přinesl do vztahů nejen ve vysoké politice, ale i mezi občany Paroubek a spol. Tak se lidičky nad tím zamyslete a neztrácejte čas odpovídáním na různé provokativní články ( Jelínek, Zaorálek,Jičínský ) ani polemikou s jejich zastánci, dopisujete si s Lidovým domem. Lidé, kteří se musí živit prací, nemají čas vysedávat na netu a číst ty bláboly. Nechejme tyto stránky nadále grafomanům, lidem jinak duševně postiženým, opuštěným, kteří se namají s kým doma pohádat a Lidovému domu. Pro inteligentního člověka tyto stránky ani určeny nejsou.

IZ 29.11.2006 11:17

Re: co asi bude dál

Ano, ano

V. Hoffman 29.11.2006 11:15

Re: Pane Holásku,

No, mne to moc ako svinstvo nepripada. Primarne slo o to, ze Dalik sa stretol s Kmentom, ABY mu nieco povedal. Kmenta je novinar, tak snad bolo jasne, ze si to nenecha pre seba. Predsa Dalik nemohol byt tak blby /teda vlastne bol, ale tazko tomu verit/, ze sa stretne s novinarom a poviemu "Ja vam nieco poviem, ale nechajte si to pre seba".  A novinar povie "Jasne, aj tak som nemal co na robote, tak si tu len tak sukromne pokecame o vasich nazoroch a uverejnim radsej clanok o pestovani okrasnych drevin".  To je predsa nezmysel. Ze sa Kmenta poistil pre pripad ze Dalik zaprie nos medzi ocami je uz sekundarne, keby Dalik a) nekecal a b) nasledne nezapieral, ziadny dokazny material sa nemusi vytahovat.