28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Kolorit české politiky

29.11.2006

Dimun se vybarvuje jako správný US chameleón měníc se v Paroubkova imagemakera a Dalík opět prokazuje, nahrán Kmentou při upřímném plácání, že je jen trapným tajtrlíkem. Panovníci se vždy nechali obveselovat šašky a zrůdami všeho druhu a jak Paroubek dříve, tak i nyní Topolánek dokazují, že mají mimořádně velký problém s výběrem opravdu kvalitních, zkušených a mediálně akceptovatelných a hlavně vzdělaných a protřelých poradců. Poslední Dalíkův exces dokazuje, že jde o opravdového nýmanda a Topolánkovo lpění na tomto chasníkovi, jehož názory jsou rovny názorům pubertálního sprejera zveřejněným v nějakém trendovém poloanarchistickém periodiku, ukazuje, že šéf naší ODS je hodně nevyrovnaný politik, který neumí přiznat chybu a – jak se zdá – může mít i nedostatek politických instinktů.

Protože dal-li Dalík Paroubkovi (Bože, to je ale pitomec), naivně plácaje v jakémsi fastfoodu, takový laciný náboj do ruky prostřednictvím redaktora Kmenty a není-li schopen Topolánek adekvátně pohřbít tohoto tragéda jako Paroubek své šibaly, pak je to důkazem úpadku šéfa ODS. Stojí-li anebo padá-li Topolánek s Dalíkem, pak se musím ptát, koho to kongres ODS zvolil za předsedu na další dvouleté období.

Každý ví, že Paroubek může provádět své hrátky jen proto, že je jediným politikem, který může pracovat relevantně s hlasy extrémistické KSČM, což žádná jiná ze stran zastoupených v parlamentu nemůže, každý ví, že komunistům tento kolorit naprosto vyhovuje, protože jsou jedinou vládnutím neumazanou stranou, jejíž minulostí špinavé sukně se neštítí jen páni z růže, a tak melou mlýnek. Každý ví, že trubci jako Dalík sice nemají odpovědnost, ale mohou nahrávat druhé straně, ale nikdo z toho nedokáže nic vyvodit. Dalíkův hloupý blábol jen prohlubuje smutný kolorit české politiky: je plná trubců, kteří se umějí živit jen politikou a gážistů, kteří jen díky zvolení anebo napojení na zvolené mohou získat lepší životní úroveň. Do koloritu českého politického chlívku pak patří Paroubek, který si jen pro své osobní ambice díky mesalianci s komunisty vzal tuto zemi za rukojmí, a Topolánek, který díky své názorové nekonsekventnosti jen přilévá olej do ohně, který Paroubek udržuje v plápolání.

Je třeba dát Paroubkovi jeho třetí šanci a pokud mu vládnutí přeběhlíci z KDU-ČSL umožní, jak se nepochybně domnívá, pak to bude pro nás jen dvojí zpráva:

a) ta špatná v tom, že Paroubek nám ještě další 4 roky s bolševiky a lidovci ve 101 – 103 většině předvede oportunní vládnutí zaměřené na drancování zdrojů a denunciování a drcení protivníků, kapsování jednotlivců a odkládání reforem pro ty, kteří je po jeho vládě opravdu již budou nuceni provést a potom „zaslouženě“ padnout, protože reformy budou vážně bolet;

b) v dalších parlamentních volbách již definitivně zmizí ze scény KDU-ČSL a stav se přiblíží kýženému většinovému systému, na kterém se nakonec socani a modří budou nuceni dohodnout, aby již nemuseli očuchávat rudé zadnice.

To přežijeme; takhle my tady žijeme.