6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kolaterální následky

Krade se, ani poledne se nedrží. Ani se nelze divit. Za prvé je najednou na trhu neobvyklé množství peněz, které tato republika nikdy předtím neviděla, a pravidla na jejich používání se mění díky změnám společnosti a tlaku Bruselu rychleji než ponožky. Čímž se zvyšuje možnost nějaké té "malé domů" třeba v řádech milionů, což se dnes řeší v celé Evropě a mimochodem je to nebývale výbušné téma ve vedlejším Rakousku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Zahradníček 29.7.2012 22:04

Ty jsi nám to krásně vysvětlil. Parkanová není stíhána za nějaký posudek, ale

proto, že svůj jednáním způsobila škodu ve výši cca 4,5 miliardy korun. Motivev nákupu letadel Casa, které AČR nechtěla, neboť jsou nevyhovující,  byla krádež státních peněz - jako i v jiných podobných případech na MO. :)))

R. Brzák 29.7.2012 18:17

Není pro mne snadné souhlasit,

neboť všeobecně panující bordel v nakládání s věřejnými prostředky je dost viditelný i z našich, nejspodnějších, pozic, a velmi mne štve. Určitě je ale znepokojující, že je tak snadné získat od několika odborníků často zcela protichůdné expertizy na jednu a tutéž věc. Jak se v tom pak máme orientovat, jak se pak může o čemkoliv skutečně odpovědně rozhodovat? Bude snad opravdu jediným řešením nápad pana T.Pratcheta, jenž ve svém příběhu popisuje praxi, kdy zvolení zástupci nastupují s počátkem svého funkčního období rovnou do městského vězení, odkud působí, a teprve jestliže se ze závěrečného auditu prokáže kvalita a spravedlivost jejich práce pro veřejnost, jsou popuštěni a s poctami odměněni?

J. Jurax 29.7.2012 20:00

Re: Není pro mne snadné souhlasit,

No, a Terry Pratchett je Angličan, nemýlím-li se, a patrně byl inspirován tím, co je mu blízko a co nejlíp zná, tedy tamními - anglickými - poměry ... to abychom neměli moc iluzí ...

P. Brodský 29.7.2012 17:27

Podstata tragedie spočívá v tom,

že media jsou v rukou intelektuálů, humanistů, globálních oteplovačů, Sudeťáků, multikulturalistů, muslimů, ekoteroristů, kosmopolitů, eurohujerů, humanrightistů a jiných podobných, naprosto pomýlených a od lidu odtržených jedinců, kteří byli zneužiti a zapojeni do rozsáhlého spiknutí.

V čele tohoto spiknutí stojí pravděpodobně Husein Obama, který, jak zde bylo již několikrát přesvědčivě dokázáno, se nikdy a nikde nenarodil a jehož vznik je zahalen naprostým tajemstvím.

H.O. je bezpochyby úkolován z Bilderbergu, kde se schází nejbohatší světoví monopolističtí a miliardářsko-socialističtí levičáci,jejichž cílem je zničit poctivé, české vlastence vedené občanskou demokratickou stranou, jedinou záštitou autentického kapitalismu na celékm světě.

J. Jurax 29.7.2012 20:01

Re: Podstata tragedie spočívá v tom,

Ještě jste zapomněl na cyklisty, ti za to můžou taky ...

V. Kusý 29.7.2012 20:40

Re: Podstata tragedie spočívá v tom,

A ještě ajznboňáci, ovšem jen tehdy, pokud pochází ze Sudet.

P. Brodský 30.7.2012 1:11

Re: Podstata tragedie spočívá v tom,

Oni to odesáci vzali vážně. Já je asi přeceŇuji.

P. Kozelský 29.7.2012 9:08

Důsledky revoluce

Každá revoluce požírá své děti. Té sametové to trvalo však příliš dlouho. Binec v jakém se nchází tato zem lze označit jne jako zcela nové státní zřízení : Anarchistická demagogie. Heuréka, radujme se, jsme zase první na světě!

Nicméně důsledky jsou přesně takové jaké popisuje autor i když trochu neobjektivně nadržujíc pravici která je v tom i s levicí více než po uši.

Demokracie to je nekončící boj o svobodu a práva občana. Tečka dost není co dodat.

Snad jen citát Patricka Henryho: "Dejte Mi svobodu, nebo Mi dejte smrt!"

M. Prokop 29.7.2012 15:38

Re: Důsledky revoluce

Binec v jakém se nchází tato zem lze označit  za v Evropě zcela běžný, navíc z Brusele dílem podporovaný, dílem vyžadovaný.

P. Novák 28.7.2012 21:53

můj pocit

Z článku mám pocit,že a) autor je "vzdělanec", který musí přesvědčit svět o tom, jaký je pašák, že se naučil pár cizích slov a čeština je pro něj jazykem podřadným, nepoužitelným pro vyjádření jeho hlubokých a vznešených myšlenek.Ještě že pro prostý lid občas význam nějakého slova vysvětlí.b) autor má pocit,že teď je na řadě on, a bojuje jako Kalousek. Že by také v něčem jel ?

c) autor zřejmě podlehl masomédyjím, když tvrdí, že JUDr. Parkanová je stíhána za to,že nenechala vypracovat posudek na ty (ne)létající stroje.To popřel člen imunitního výboru (který ten vyšetřovací spis viděl) JUDr. Křeček.To,že neměla tuto povinnost neznamená,že se nemusí chovat jako dobrý hospodář.

d)tvrzení,že Rath je "malá ryba", je k smíchu.Kde by chtěl autor začít rybařit? U předsedy vlády?

e) autor by si přál, aby byli politici nedotknutelní (mají přece jen "politickou" odpovědnost a za mrhání miliardami nemohou) a mohli klidně spát.Proto všichni řvou, když na Ukrajině nějakého politika zavřou a odsoudí za mrhání státními penězi.

f)podle autora nám hrozí krutovláda a svévole justice.Co mají dělat občané, kteří nemají imunitu?

V. Vlk 28.7.2012 23:37

Re: můj pocit

Občané kteří nemají imunitu se prostě musí policie a soudů obávat. Příklady dodali čtenáři a diskutující sami.

J. Jurax 29.7.2012 20:04

Re: můj pocit

Ono možná jak kteří se prostě musí policie a soudů obávat ... :-)

M. Prokop 28.7.2012 17:07

Někdo asi kecá ........

"Pokud prohlásí policejní president Lessy (držitel negativního lustračního osvědčení, tedy původně předlistopadový esenbák)"

Plukovník Petr Lessy se narodil 18. srpna 1964 v Prostějově. Na policejní akademii vystudoval práva a od roku 1990 slouží u policie. http://tema.novinky.cz/petr-lessy 

M. Stuchlik 28.7.2012 22:05

Re: Někdo asi kecá ........

Takže před tím u policie "jen" studoval práva? Mně to stačí, slušní za bolševika k policii nechodili.

R. Misák st. 29.7.2012 10:42

Re: Někdo asi kecá ........

Souhlas.

M. Prokop 29.7.2012 15:41

"slušní za bolševika k policii nechodili."

Jen bych stručně podotkl, že chytat zloděje bylo nutno i za bolševíka a pár slušných policajtů jsem potkal i tehdy. Pravda, vždy mne to překvapilo, ale to trvá dodnes.

J. Jurax 29.7.2012 20:06

Re: "slušní za bolševika k policii nechodili."

Přesně.

J. Jurax 29.7.2012 20:13

Re: Někdo asi kecá ........

No, ono podstatná část právníků dnes starších pětačtyřiceti let studovala bolševické právo, že ano ... a ti budou ještě nejmíň dvacet let v aktivní službě ...

Co myslíte, mohl slušný před sametem studovat bolševické právo? Nebo na žurnalistické fakultě ... nebo na filozofické fakultě přímo pfilozófii a politológii? Nebo socialistickou ekonomii, neřkuli dokonce ekonomii politickou?

M. Prokop 28.7.2012 17:01

" bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

Neblbněte jak ten Rybílek.

Od posuzování viny a neviny je soud, ne poslanci.

K soudu věc směřuje.

B. Brousková 28.7.2012 18:01

Re: " bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

Jenomže byl to právě soud , kdo poslal do kriminálu dva nevinné lidi  za vraždy manželů Stodolových. Když skutečné vrahy dopadli, ti nevinní už bručeli dva roky. Byl to soudce, kdo poslal na doživotí Kájínka. Údajně byl usvědčen třemi očitými  svědky. Skutečnost je ovšem taková , že dva z nich  Kájínka u soudu nepoznali a ten třetí byl několikrát trestaný recidivista. Proč právě jemu pan soudce uvěřil, zdůvodnil v rozsudku který vynesl takto. "Svědek určitě mluvil  pravdu, protože u soudu byla přítomná jeho matka. A protože on sám je romského původu určitě by v její přítomnosti nelhal."  Komentáře netřeba. Kájínek je nepochybně gauner. Jestli ovšem spáchal nájemnou vraždu za kterou byl odsouzen opravdu nevím. Pan soudce má ovšem jistotu. Za komunistů vynášeli rozsudky  tzv."soudci" na základě telefonátů okresních tajemníků. Někteří z nich soudí dodnes.

M. Prokop 28.7.2012 18:22

Re: " bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

To je možné, nečetl jsem celý spis, takže nekomentuji.

Nic to ovšem nemění na tom, že jinou instituci na prohlášení viny či neviny nemáme.

"Jedna paní povídala" určitě nemá lepší výsledky než soudní řízení včetně možností odvolání a dovolání.

B. Brousková 28.7.2012 19:20

Re: " bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

Jistě , nelze než souhlasit. Proč ovšem totéž neplatilo v případě Jiřího Čunka? Když "nemáme jinou instituci" , proč ty rošády a manévry státních zástupců, kdy jako šídlo z pytle čouhala snaha zabránit tomu , aby případ skončil před soudem? A dodnes jsme svědky dozvuků tohoto snažení. Mimochodem v kauze  Zdeňka Mlynáře paní soudkyně vynesla několikaletý nepodmíněný trest protože jí "připadalo, že je to správné" Proboha mezi někalikaletým vězením a zproštěním obžaloby je takový nepoměr, že nemožné jej považovat za pouhou náhodu. A to je oč tu běží.

M. Prokop 28.7.2012 20:56

Re: " bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

Jistěže se dá najít ještě více příkladů špatné práce soudů. Na skutečnosti, že nic jiného nelze reálně použít to však nic nemění.

Proč to neplatilo u Čunka, nevím. Každopádně to nikomu neprospělo, nikomu včetně Čunka.

J. Jurax 29.7.2012 20:28

Re: " bylo vydání Parkanové parlamentem ukázkou politické zbabělosti poslanců pravicových a nebývalé hlouposti levicových poslanců. "

Jojo, soudy i státní zastupitelství stojí za kulové, paní Brousková, a policie taky ... nesporně máte semtam pravdu, zvlášť když slepou dámu Spravedlnost ještě roztáčí politické vilvy, to se ty váhy, co má v´ruce, pěkně vychylují ... jenže jakou jinou možnost navrhujete? Akční trojky? Soudce z lidu? Ba přímo lidové soudy? Nebo hned vyválet v dehtu a peří a hang''em high, ať se houpají?

Ono opravdu, jak je zde psáno jinými, není jiná možnost, chceme-li - pomalu a klopotně - budovat právní stát.

A je nutno si přiznat, že nic není dokonalého a že chyby se stávají - a to i tam, kde se stávat nesmí. A že jest se snažit, aby jich bylo co nejmíň, nicméně je matematicky zaručeno, že vždycky budou. Stoprocentně spolehlivý systém je jen abstrakce.

P. Pavlovský 28.7.2012 16:01

Přání otcem myšlenky? Píšete:

"Navíc se ukázalo, že neobvyklý nástup státní zástupkyně Bradáčové má své politické, a to nepříliš čisté a průhledné pozadí."

Napište nám, prosím, kdy, kde, komu a jak se to ukázalo. Ačkoli kauzu mediálkně sleduji velice pečlivě, ničeho takového - kromě nedoložených pomluv - jsem si nevšiml.

M. Prokop 28.7.2012 17:02

Re: Přání otcem myšlenky? Píšete:

TOP kolem toho dělala dost nepochopitelný povyk. Za to ovšem (doufám) Bradáčová nemůže.

P. Pavlovský 28.7.2012 18:14

Re: Přání otcem myšlenky? Napsal jste:

 "...nástup státní zástupkyně Bradáčové má své politické, a to nepříliš čisté a průhledné pozadí."

Jestliže jste toto "nepříliš čisté a průhledné pozadí" vyvodil jen a jen z toho, že "TOP kolem toho dělala dost nepochopitelný povyk", je to od Vás zjevně nefér, je to mediální podraz.

"Nepochopitelným povykem TOP 09" se přece neukázalo vůbec nic, natož "politické, a to nepříliš čisté a průhledné pozadí."

Ten "povyk" kolem toho dělala a dělají prakticky všechna média, protože jednání ministra Blažka je ostudné a uráží veškerou slušnou veřejnost, Blažek je ztělesněná arogance moci.

Obávám se, že v názoru o "nepříliš čistém a průhledném pozadí" nástupu L. Bradáčové jste v našem mediálním prostoru zoufale osamocen a mezi voliči s vámi souhlasí maximálně zaslepení fandové ODS a její kmotři.

M. Prokop 28.7.2012 18:25

Pláčete na špatném hrobě.

"Navíc se ukázalo, že neobvyklý nástup státní zástupkyně Bradáčové má své politické, a to nepříliš čisté a průhledné pozadí."

Já to nenapsal.

P. Pavlovský 28.7.2012 18:49

Re: Pláčete na špatném hrobě.

Pardon, setrvačně jsem pokračoval v polemice s Vlkem. Ovšem vámi  konstatovaným "Nepochopitelným povykem TOP 09" se přece neukázalo vůbec nic!

Ten "povyk" kolem toho dělala a dělají prakticky všechna média, protože jednání ministra Blažka je ostudné a uráží veškerou slušnou veřejnost; Blažek je ztělesněná arogance moci.

Tím chci říci, že "povyk TOPky okolo /ne/jmenování Bradáčové nejenomže není nepochopitelný, ale je naopak velice pochopitelný a všeobecně sdílený.

Nic na tom nemění skutečnost, že tu TOPka zjevně využila příležitost odlákat pozornost od vlastního průšvihu zvaného Kalousek a nasměrovat naštvání veřejnosti opět na ODS.

 Je to až směšné, protože  v kauze CASA jedou spolu úplně všichni ministři té Topolánkovy vlády, která nákup odsouhlasila, od Parkanové a Kalouska, přes K. Schw., až po Vondru a další tehdejší ministry za ODS.

M. Prokop 28.7.2012 21:00

Re: Pláčete na špatném hrobě.

Já to uvedl jen jako příklad těžko pochopitelného konání. Pokud by někdo chtěl, aby Blažek Bradáčovou nejmenoval, mohl by postupovat právě takto. Přivést Blažka do situace, kdy by si připadal jako blbec, kdyby jmenoval.

V rozhovoru v dnešních papírových Lidovkách mluví Blažek docela rozumně.