26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kolaterální následky

Krade se, ani poledne se nedrží. Ani se nelze divit. Za prvé je najednou na trhu neobvyklé množství peněz, které tato republika nikdy předtím neviděla, a pravidla na jejich používání se mění díky změnám společnosti a tlaku Bruselu rychleji než ponožky. Čímž se zvyšuje možnost nějaké té "malé domů" třeba v řádech milionů, což se dnes řeší v celé Evropě a mimochodem je to nebývale výbušné téma ve vedlejším Rakousku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 28.7.2012 21:55

Re: Pláčete na špatném hrobě.

Znáte-li v Bně nějakého slušného člověka, zeptejte se na něj! Je to provařený darebák!

J. Boleslav 29.7.2012 11:37

Re: Pláčete na špatném hrobě.

Mám o něm diametrálně odlišné informace. Ani jeho dosavadní působení na ministerském postu zatím za žádný propadák rozhodně nepovažuju.

P. Pavlovský 29.7.2012 14:33

Re: Pláčete na špatném hrobě.

Viz nemovitostiv majetku jeho rodiny.

Nápad s výběrovým řízením byl vyložený úlet, všichni právníci se mu vysmáli.

Neschopnost bez kličkování Bradáčovou buď jmenovat nebo odmítnout, je trapná.

Tahá ovšem za kratší konec, protože nemá páky na to, aby přiměl Zemana, aby mu navrhl někoho jiného. Když říkal, že je Zeman jeho podřízený (další sebezesměšnění), myslel si asi opak.

Jenom nevím, jestli to chce hnát až do pokusu o odvolání Zemana. Ovšem pochybuji, že by mu to v dnešní vnitropolitické situaci prošlo.

D. Procházka 28.7.2012 14:13

Částečně se dá souhlasit

ale párkrát jste ujel. Doktorka práv za svého působení na MO prokázala naprostou nekompetentnost. Boj o státní zastupitelství nekomentuji, ale ministr spravedlnosti těžko hledá důvod k odmítnutí návrhu nejvyššího státního zástupce, a po pravdě, ani by neměl. Pokud není politička u soudu nebo v průběhu vyšetřování vyvrátit tak absurdní obvinění, jak popisujete (na základě vyjádření Kalouska, ne znalosti spisu), jakou šanci asi máme my ostatní občané?

Myslím si, že Kalousek to opravdu neustál. Měl s úsměvem okomentovat nesmyslnost trestního stíhání a Parkanová v závěru řeči před poslanci měla požádat o vydání. Poslanecká sněmovna opravdu nemá posuzovat vinu či nevinu.

Politici a novináři nás přesvědčují, že se u nás krade nejvíce ze všech, vy píšete, že u nás není šance na spravedlivý proces. Děkuji pěkně.

M. Procházka 28.7.2012 10:59

Hon na čarodějnice

Máte pravdu,to je hon na čarodějnice.Všechna média mají plnou hubu boje proti korupci,nenechaji na prominentech suchou nitku,hledají všude i tam kde vůbec nesmí.Výsledky jsou zdrcující,jako kdybychom byli ti nejhorší v Evropě,parlament je shromáždění žvanilů a spousty nedouků a vláda je průchoďák na Strakovce.Jak se řekne kterýkoli papaláš,všichni si představují co má nakradeno,protože jsou zmasírovaní všemi médiimi,je to jako gumování mozků.Reportéři píší o hladu u nás,všechno je pro ně negativní a podle nich,bychom měli být na pokraji chudoby a zkázy.Při tom jdete nakoupit do obchodních řetězců a tam vidíte tu chudobu,velkou žranici,plné vozíky a snahu dostat vše i to co není nutné. Všechny neúspěchy demokracie doma i ve světě zveličují,s radostí je komentuji a vytvářejí podhoubí,kdy všichni nadávají na poměry,kritizují vše co se kde vykoná a vyjadřují svou nespokojenost.Podporují vytváření různých spolků a uskupení,která si usurpují práva,která by jim nikdy nedala mlčící většina.

J. Kanioková 28.7.2012 17:35

Souhlas,

dnešní mediokracie - to je většinou kombinace nestydatosti a pokrytectví.

B. Hudzieczek 28.7.2012 23:55

Re: Hon na čarodějnice

Slovenští poslanci si odhlasovali radikální omezení poslanecké imunity. Trvalo jim to, ale pořád jsou před našimi o krok napřed. Jsem zvědav jak to bude vypadat v praxi, ale každopádně je to krok správným směrem.

L. Severa 28.7.2012 10:21

S článkem

souhlasím, jen se domnívám, že pokud by poslanci Parkanovou nevydali tak by nastal všeobecný řev, že ruka ruku myje  a vrána vráně…..Tak se vše aspoň vyřeší a nezůstane pachuť něčeho utajeného.  Ovšem ministru Kalouskovi se podařilo glorifikovat policii a prezident tomu asi nasadil korunu.

B. Hudzieczek 29.7.2012 0:05

Re: S článkem

Domnívám se, že to byl právě řev pana Kalouska, který přispěl k tomu, že paní Parkanovou parlament  vydal trestnímu stíhání. Pan Vlk st. se mýlí v tom, že šlo jen o posudek. Paní P. může být souzena za zanedbání povinnosti při správě cizího (=státního) majetku. Tam je irelevantní, zda posudek musela či nemusela zadat.

H. Grúbr 28.7.2012 8:55

U Vlků se včera grilovalo a chlastalo

jak jinak si vysvětlit toto, co jsem právě dočetl? Ještě tak krádež identity na NP. Když už se tu zmínilo desatero, vím, že se tam na těch kamenných deskách psalo taky "Nepokradeš". Pokud NKÚ konstatuje, že CASA jsou předražená, jestliže dodneška nejsou plně f-ční, jestliže je AČR používá akorát na vožení goril a kobyl, tak si říkám, a to nemusím být expert vůbec na nic, že jestli nás - daňové poplatníky, ty éra nepřišly trochu draho, co?

E. Tocháček 28.7.2012 7:03

Tak nevím,

určitě je to stejný pan Vlk, kterého tu bylo možno čítat před nějakou dobou ?

V. Kain 28.7.2012 8:52

Re: Tak nevím,

Kde byste chtěli vzít slušné a poctivé lidi v tomto nekončícím socansko-bolševickém hnojníku?

J. Kanioková 28.7.2012 17:18

"Miluju" paušalizaci...

M. Prokop 29.7.2012 15:43

Re: Tak nevím,

Některá témata má lepší, jiná horší.

J. Veselý 28.7.2012 7:00

Ale?

Vy byste si vážený pane nakoupil takovéto zboží bez toho, aniž byste si zjistil jaké má hodnocení a cenu na trhu? Navíc Vám asi unikl "zanedbatelný" fakt že předražená letadla dodnes nejsou schopna letu a nasazení. To je podle Vás v pořádku?

M. Bezouška 28.7.2012 7:37

Re: Ale?

pane Veselý, odkud máte tuto informaci? Naposledy ta letadla, tedy jedno z nich, letěla kvůli havárii autobusu někam na Balkán (informace z našich "médiíů). A buďte, pěkně prosím, tak laskav, a nepleťte si pořízení vojenské, ale i jiné složitější techniky s nákupem brambor na zimu.

Pan Vlk má bohužel pravdu, téměř ve všem. Když se něco přežene, cokoliv, a nejhorší to bývá u takzvaných dobrých úmyslů, nabude to nakonec naprosto nesmyslných a v úplném konci i neudržitelných rozměrů. Víte, že existuje jistá státní instituce, která díky "boji s korupcí" byla nucena vyhlásit nulový limit na nákupy čehokoliv? Upozorňuji, že to není vtip, ale smutná skutečnost: vyjede-li například řidič jejich auta na tůru a řekněme ve Valašském Meziříčí se mu vybije baterka v ovladači zámků, má dvě možnosti. Buď baterii koupit ze svého nebo zavolat garážmistrovi, ať s tím něco udělá. Protože to první, jsa buzerován za kdejakou pitomost, neudělá, následuje pozoruhodný sled akcí, jejichž souhrnná cena by stačila na nákup bedny baterií, nehledě už na ztrátu času a podobné maličkosti.

Dobré úmysly, a zejména pak ty nejlepší, by měly být prohlášeny za  trestný čin.

J. Jurax 29.7.2012 23:05

Re: Ale?

Ovšem ta letadla, co letěla na Balkán kvůli autobusu, nebyla ta sporná typu CASA, ale Airbus A-319CJ.

Zato jedna CASA převezla před cca čtrnácti dny do Mongolska čtyři koně Převalského.

B. Brousková 28.7.2012 8:22

Re: Ale?

Pokud se nemýlím , tak několik koní Přewalského z pražské Zoo bylo nedávno převáženo do Mongolska právě jedním z těchto  letadel, co "dodnes nejsou schopná letu". S panem Vlkem seniorem se většinou neshodnem téměř v ničem.Tentokrát si myslím , že to bylo exelentní. Souhlas s každým slovem. 

H. Grúbr 28.7.2012 8:59

Re: Ale?

Odpusťte, ale to je tak maximum, čeho jsou ty éra v současnosti schopná. Od předraženého vojenského stroje bych tedy čekal víc, než že jen bude vozit dobytek.

I. Skolin 28.7.2012 9:19

Re: Ale?

Byly snad technické problémy příčinou stíhání p. Parkanové ?

H. Grúbr 28.7.2012 17:30

Re: Ale?

A potřebovala snad AČR víc letadel na příležitostnou dopravu hospodářských zvířat?

B. Brousková 28.7.2012 9:28

Re: Ale?

Co do něj naložili, to vezl. Pokud bez problémů "odvezl kobyly" do vzdáleného Mongolska, určitě by to zvládl i s jiným dobytkem. Nebudu raději jmenovat. Pokud vím jde o "přepravní eroplán"  a ne střemhlavý bombardér či přepadovou stíhačku.

H. Grúbr 28.7.2012 17:32

Re: Ale?

A nezvládly by to ty ruské AN 26 stejně spolehlivě? Jednou za rok?

B. Brousková 28.7.2012 18:09

Re: Ale?

Možná že by to zvládl i pověstný dvouplošník zvaný Andula , či Brigadýr nebo Čmelák. Řeč ovšem byla o strojích "dodnes neshopných letu".

H. Grúbr 28.7.2012 21:57

Re: Ale?

přesněji řečeno letu a nasazení. O tom, že létají jsou důkazy, to že nejsou schopna nasazení, neboť jim nefunguje protiraketová ochrana - jedna z věcí, proč byly předraženy, to je také pravda. Je fajn, že se nemusejí převážet na kamiónu, ale do Afghánistánu bych se s nimi teda nevydal. Pokud bych nechtěl posloužit slimákům jako cvičný terč.

M. Prokop 28.7.2012 18:28

Re: Ale?

Ochrana před raketami (objednaná, zaplacená) dosud nefunguje. Stroje tedy už mohou létat do Mongolska (což je pokrok, skutečně měly problémy i s létáním), ale nesmí třeba do Afghanistánu, navíc je problém s doletem.

L. Písařík 28.7.2012 6:57

Prohnilí a ještě prohnilejší

A to jste ještě nepřipomněl dezinformace, kterých je v mediích - dříve sdělovacích prostředcích - plno. Mimochodem,když uslyším medium, představím si kouzelníka a jeho medium. Mám pocit, že v naší politice chybí právě ten kouzelník. Mediíí je přebytek.

P. Lenc 28.7.2012 8:24

Re: Prohnilí a ještě prohnilejší

Pánové Bezouško a Pisaříku,  ač budeme za své souhlasné stanovisko "po právu" potrestaní, souhlasím s vámi i článkem.V podobném duchu jako je uvedený článek jsem psal minulý týden.Jenom bych vypíchl úlohu médií a jejich hanebnou úlohu v ovlivňování občanů.

B. Brousková 28.7.2012 9:18

Re: Prohnilí a ještě prohnilejší

Problémem našich medií je   skutečnost, že místo toho, aby se novináři a spol. chovali jako "hlídací psi demokracie",systémem "padni komu padni" nepokrytě fandí některým z politiků či některým politickým stranám a na jiných nenechají nit suchou. Fakta je příliš nezajímají a ani se příliš nesnaží si  je zjistit. Čest výjimkám.Nemyslím si , že by to bylo pokaždé z důvodu "koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Spíše to bude zaviněno právě tím fandovstvím podobným tomu, co známe z fotbalu. Vysvětlovat skalnímu příznivci Sparty, že třeba Slávie má dobrého brankáře, je asi marná snaha bez ohledu na to, jak dobrý ten brankář je , či naopak není. Protože on nemůže být dobrý už z principu. Kdyby byl dobrý, chytal by přece za Spartu. To byl pochopitelně jen příklad. Stejně  to platí i naopak a určitě  i pro jiné kluby a bohužel i pro politiku.  Mimochodem, debata a některé reakce na NP i jinde, jsou učebnicovým příkladem téhož.

L. Severa 28.7.2012 10:06

Re: Prohnilí a ještě prohnilejší

Naprostý souhlas. Již jsem to zde kdysi uvedl. Zdejší diskutující jsou jak fandové třeba té Sparty, kteří jasně vidí, že soudce je vůl, protože nepískl jasnou penaltu, zatím co Slávisté žádný faul neviděli. Ono, soudě podle sebe, být scela objektivní není snadné.