29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Koho volit?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Byg 9.2.2006 11:18

V článku jsou i věci se kterými souhlasím. Tady je několik těch druhých

Paroubek má prý nějaké osobní kvality, Topolánek je prý slabý leader. To už je ohraná písnička. Topolánkova "slabost" není nijak vysvětlena, je to fikce. Paroubek toho jistě hodně ví na hodně lidí a umí se točit jako korouhvička ve vánku volebních preferencí. Také umí demagogicky překroutit cokoliv. Tyto kvality jistě má.
"v hlavním proudu evropského a sociálnědemokratického myšlení zakotvenou politiku ČSSD" Tak to je naprostá hovadina. ČSSD žádnou politiku nemá a už vůbec ne zakotvenou. Dělají pouze různé zmatené dílčí kroky, které jim zrovna přinesou nějaký bodík popularity. Koncepce veškerá žádná.
"Nevyzkoušené experimenty ODS" To je částečně blbost - např. rovná daň funguje v mnoha zemích světa, které mají výrazně vyšší růst HDP a životní úrovně než jiné. Některé věci jsou možná "nevyzkoušené", ale to je slabý argument. Je třeba se zamyslet a říci konkrétně proč jsou špatné (podle mě jsou dobré). Demokratické zřízení bylo zpočátku také "nevyzkoušeným experimentem".
"ČSSD - celkově je její ekonomická politika úspěšná" Nikoli, pouze čeští podnikatelé jsou úspěšní. ČSSD vládne se shodkem momentálně 800mld., to není úspěch.  Kdyby vládla minulých 8 let ODS tvrdím, že růst ekonomiky by byl cca 2x větší.
"pobalíčkovém krachu z roku 1997" Jaký krach? V čem spočíval? Snad v tom, že pak nastoupila k moci ČSSD a všechno pos...a?
"Pro voliče, kteří by jinak inklinovali k ODS, je právě vztah této strany k EU velkým problémem" Tak to je pouze Pehí fantasie, protože 83% lidí v ČR chce aby EU byla pouze ekonomickou a nikoli politickou unií. A mají pravdu.
"Možná povolební spolupráce ČSSD s komunisty ... je to ale faktor, který nebude hrát (pri volbach) důležitou roli" Tohle je bohužel asi částečně pravda. Lidé jsou nepoučitelní :-((.
"protievropské brblaní ODS" Proč to Pehe staví tak, že "evropské" názory jsou jediné správné a vše kritické je hnusné "brblání"? To není moc demokratické.
hodne neRath 9.2.2006 11:12

Re: Není to tak složité.

jojo... jen bych podotkl, ze pevnou a stabilni vladu jsme tu meli uz 40 let..... nejak se Vam to asi libilo
Vorda 9.2.2006 11:07

Není to tak složité.

Myslím, že to pan Pehe dělá složitějším, než to je. Volič se teď rozhoduje o jedné ze dvou cest:
1. Zvolí si levici, tedy menšinovou vládu ČSSD opírající se o nekoaliční podporu KSČM a bude to potom fungovat tak, jak to právě v parlamentu prožíváme. Znamená to první skutečnou vládu ČSSD, protože prosadí téměř vše, co právě ona bude chtít, vliv pravice bude téměř nulový. Bude to vláda pevná, stabilní.
 2. Zvolí si pravici a začne období experimentování. Výsledkem bude růst napětí ve společnosti a s vysokou pravděpodobností vyvolání předčasných voleb. V nich posílí levice, hlavně KSČM. 
eTony 9.2.2006 11:06

Re: TROCHU FANTAZIE -

EDové a přinucení k pravicovosti ? No to chce přímo koňskou dávku fantazie, ale stejně to nepomůže.
kapitán 9.2.2006 10:59

Re: Pehe opět stejný

Myslíte PRAVÝ BLOK Cibulky ???
kpt 9.2.2006 10:56

Pehe opět stejný

myšlenky článku . Volit půjdu a to pravici
jamo 9.2.2006 10:50

Re: zajímavé čtení, kde asi udělali soudruzi ze Slovenska chybu

tak hurá, blbe, ať je doženeme
jamo 9.2.2006 10:48

to JH

bolševické JH (z placeného Paroubkova komanda) opět použil několik mírně modifikovaných vět z Rudéhé Práva 1950. Kdyby tak tahle skopová hlava raději jen bučela.
Aleš P. 9.2.2006 10:24

K článku

Článek je celkem vyvážený,celkem normálně jsou zde analyzovány strany, a jejich předsedové ,které se mohou dostat po volbách do parlamentu.
Docela se divím hysterii některých reagujících ,že budou hned emigrovat-EMIGRUJTE nejlépe do některé z muslimých zemí tam vás roupy přejdou.
 
OBČAN XY 9.2.2006 10:11

TROCHU FANTAZIE -

 Pokud by se do parlamentu dostaly strany ED-Snd a Pravý Blok mohly by svým tlakem přinutit ODS k zásadám pravicové politiky.....Chtělo by to ovšem vyřadit preferenčními hlasy voličů pověstné žáby na prameni z ODS......
 Účelový slepenec Železnicinův by naopak pseudopravicovost ODS  posílil......
Josífek 9.2.2006 10:09

Spoluobčané promiňte, ale nevím koho volit.

Volit menší zlo, lépe zvládnuté grimasy, rádoby vtipnější billboardy? Děkuji nechci. Pan Pehe mě ještě k tomu poučil o skutečných vládcích této země. Jsem ve věku, kdy nemohu uvažovat o emigraci, takže si musím zvyknout na vyčítavé vejšplechty nezvolených a nabubřelost zvolených. Český dvoreček je od drůbeže zaneřáděný tak, že není kam šlápnout. Studenti, když do toho půjdete znova, tak si ohlídejte kdo se dere k moci. Pomůžu vám jedině tím, že volit ochotně půjdu.
9.2.2006 10:09

Minimálně slušné IQ a nepodceňujte aktivní důchodce!

Tohle spojení a Musílková a další, které dokázal nas.at  ksindl Ráth... Volfová má také kolegy a i když zrovna u ní vidím spíše váhu osoby a ne osobnosti...přece jen, kdyby se to povedlo a nad 10% ..tak máme víc, než "dokáží" lidovci... a vvotom to je...
rdu 9.2.2006 10:03

Re: Re:SAMOROST

...Musel by ostatní členy vlády a poslaneckou sněmovnu dát ZAVŘÍT ... Což by ostatně byl nejužitečnější čin za posledních 15 let.
kapitán 9.2.2006 9:59

Re: Pehe, ty blbče!

To mu na PIVNÍ voliče bohatě stačí.
kapitán 9.2.2006 9:58

Re: Re: Re:SAMOROST

Takže nám pak bude vládnout jediný spravedlivý diktátor CIBULKA ???
Juna 9.2.2006 9:56

Pehe, ty blbče!

Paroubek pro mě nemá žádnou přirozenou autoritu, má jen sebevědomí papaláše z Raje!
kapitán 9.2.2006 9:56

Re: A zase

Já si dám také někdy syreček i když příšerně SMRDÍ.
Janus 9.2.2006 9:55

Re: Re:SAMOROST

"ZAVŘÍT"? Ale to je vcelku zajímavá myšlenka ...  Já bych ji až tak nezavrhoval ...
Vlasta(on) 9.2.2006 9:53

A zase

zase se mi udělalo špatně od žaludku. Zřejmě mám nějaké masochistické sklony když si neodpustím alespoň nahlédnout do článků toho Pehe.
odborar 9.2.2006 9:50

Pár perel z článku....

Pokud ČSSD nenabídne jasnou protikorupční iniciativu, bude ze současného většinového mínění, že je země prolezlá korupcí, profitovat spíše její politický soupeř.- Jenže který? Většina těch politických soupeřů je  prolezlá z předešlého vládnutí korupcí zrovna tak jako současná strana. Ba co víc, infiltrují se tam kvapem lidé, kteří  čekají na svou korupční šanci.
  Možná povolební spolupráce ČSSD s komunisty je oblíbeným tématem médií a pravicových politiků, ve skutečnosti je to ale faktor, který nebude hrát důležitou roli.- Jistě nebude. Příklad si můžeme vzít již nyní ze schvalování zákoníku práce. Což potom při údajné menšinové vládě?
JH 9.2.2006 9:39

Re: Všimněte si

Ale ono skutečně je více špíny a podlosti na straně ODS a KDUČSL než v levicových řadách a to nepočítám že ODS reprezentuje tu nejagresivnější podnikatelskou zlodějsko-vrahounskou svoloč a KDUČSL farizejskou bigotní sebranku již od vého založení.
kapitán 9.2.2006 9:35

Re: Re: Re: spolupráce s ČSSD

Jmen je hodně - celý volební seznam LIDU co volí stále komunisty a socany.
3nečok 9.2.2006 9:35

Re: Re: Re:

Ale brát bude pořád z něčeho, ostatně proto tam páni termiti jsou, ne?
JH 9.2.2006 9:35

Re: Pehe - Veškrnův šašek

Sprostota toho nejdrubšího zrna jen ukazuje mozkovou úroveň modrých strak a jejich zadničníků - vy jste ten pravý reprezentant!
raptor 9.2.2006 9:29

Gratuluji. Do loňska jste mne dráždil, teď mne už bavíte! :o))

TOM 9.2.2006 9:17

Re: Re: spolupráce s ČSSD

Kdo je to LID? Kolem převratu v mém okolí o Dubčeka (vyjma vystavení v mauzoleu) nikdo nestál. Kdo je váš LID, jmenovitě?
TOM 9.2.2006 9:13

Re: VYKAŠLAT SE .........

Právo a spravedlnost nemají v podstatě nic společného...
Top 9.2.2006 9:06

Re: Re:

Nemohu souhlasit. Myslím, že už dávno NENÍ z čeho rozdávat!
Mimozemstan 9.2.2006 9:06

Bravo

Doopravdy dobra analyza soucasne situace v CR a mozne orinetace volicu.
hodne neRath.... 9.2.2006 9:03

Re: VYKAŠLAT SE .........

jestli myslite Cibulku, tak si prosim poradne prectete jeho net a ZAMYSLETE se nad "technickym provedenim".... snad neni treba vice dodavat