4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 20.8.2009 15:36

Re: Parlamentní moc zajišťuje kontrolu moc výkonné.......

Vaše posedlost pinďoury mne fascinuje. Buď jste žena a pinďoura už jste tak dlouho neviděla, že to s Vámi cvičí ve dne v noci, nebo jste chlap, kterému pinďourek nějak nefunguje. ;-D

Marek 20.8.2009 7:44

TOPolánkova odnož

nejlépe platí volební průzkumníky. Takhle i Jidáš se může stát králem.

Vítek 20.8.2009 7:38

Předvolební spot pana Hvížďaly!

Je zajímavé jeho konstatování v tom, že strana, která stojí na staně voličů a obyčejných lidí, je hned zaškatulkována doleva a je levicovou stranou, viz začlenění KDU-ČSL. Tuto stranu nemusím, ale pokud chtějí něco udělat pro lidi, tak to hned nemusí být komunisti, ale normálně sociálně smýšlející lidé, nemyslíte?Podle Vás je správný jen volič, který bude volit ODS????

Karel 20.8.2009 7:34

Ještě technická poznámka - učivo základní školy

Autorovi článku doporučuji rychle zaběhnout do nejbližší prodejny pedagogické literatury a pořídit si učebnici matematiky pro příslušný ročník základní školy (prodavači jistě poradí, pro který přesně).

O co jde: v naší kultuře používáme pojem procento a dlouhá desetiletí jsem s ním bohatě vystačili. Předpokladem ovšem je vědět, co je ono procento a co je základ; s tím ale u nás nikdy nebyl problém. Pojem procentní bod si zavedli zřejmě v anglosaském světě, aby si zjednodušili jisté finanční situace, no a některým našim ekonomům se zřejmě zalíbil a začali jej nesmyslně intenzívně používat. Je to ovšem pojem zcela nadbytečný a matoucí.

V daném případě ovšem i ten procentní bod bohužel použit špatně.

Zen 20.8.2009 12:34

Re: Ještě technická poznámka - učivo základní školy

Ciste pro informaci: procentni bod je terminus technicus a jeho existence je plne opravnena

Rozhodne je rychlejsi rici "Zvysili jsme nas podil na trhu o 20% na 15 procentnich bodu" nez pokazde udavat z ceho je dotycne % pocitano.

Radim 20.8.2009 15:05

Re: Ještě technická poznámka - učivo základní školy

Je to tak.  Údaje v článku mají být v procentech, nikoliv v procentních bodech. Tento termín se používá pro vyjádření změny procentního podílu - podíl se zvýšil o 10 procentních bodů z 15 procent na 25 procent. Jinak bych musel napsat, že se náš podíl zvýšil z 15 procent o 66 procent a byl by z toho pro běžného čtenáře trochu guláš. Proto procentní body.

honzak 20.8.2009 7:30

opravdu?

"ale svou volbou podpořit parlamentní systém, který zajistí kontrolu výkonu moci. "

A bude to dělat stejně jako doteď? To se budeme príma mít! Co je krejčířovo, zůstane krejčířovo a co je grossovo zůstane grossovo....

Karel 20.8.2009 7:17

Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

To opravdu nemohu pochopit. Ten člověk je cizák, náš jazyk neovládá, námi pohrdá a když mu to dali občané v kraji, kde měl (má?) trvalé bydliště, tj. v jižních Čechách najevo tím, že jej při volbách do senátu nezvolili, díky kamarádíčkům přemigroval do Prahy a tam "uspěl". Od něj nelze žádný přínos pro náš stát čekat, viz trapné vystupování v roli ministra zahraničních věcí.

j 20.8.2009 7:24

Re: Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

z kterýho lontu jsi vylezl?

AGO 20.8.2009 7:30

Re: Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

Kníže Schwarzenberg je jedním z mála politiků, kteří do politiky nevstoupili s úmyslem nahrabat si.Jako jeden z mála bere politiku jako službu vlasti,v západní evropě se domluví a od Ruska si udržuje odstup. Jako jediný politik investoval vlastní peníze do auditu Čunkova hospodaření.Otázkou je Karle jakého politika máte za vzor Vy?

Petr1 20.8.2009 7:41

Re: Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

Karle jasně, lepší bude jistě Zaorálek, učitel marxismu- leninismu.

Harry 20.8.2009 16:09

Re: Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

Mily Karle! Neni Karel jako Karel. Ten K.S. cestinu ovlada, jisteze nemel kontakt mnoho let a tak mluvi trosku skolometsky (kupr. neuziva za kazdym druhym slovem "vole") mluvi cesky skoro stejne jako nemecky a anglicky, byl jsem na nejakem setkani s nim a videl i slysel ho. Jeho rodina zila v Cechach cca 300 let a ma o J.Cechy a cely stat velikou zasluhu. Jeho otec (? nevim presne) byl signatarem prohlaseni ceske slechty na podporu republiky pred nacismem a ucastnikem odboje atd. K.S. by se mohl klidne na Cechy vykaslat a zit si ze sveho majetku v pohode, urcite nesel delat ministra aby mohl kourit lepsi doutniky a pit neco lepsiho. Vam asi nic nerika "sluzba vlasti" ze? Myslim, ze jemu ano.

: 20.8.2009 20:11

Re: Jak by někdo mohl uvažovat o volbě Schwarzenberga?

R^R^R^R^R^R^R^R^R^>-

GRUNTORÁD 20.8.2009 6:55

OSOBNĚ SI MYSLÍM,ŽE BUDEME SLAVIT

TAK LADA HO V NO A TO JEŠTĚ V BARVĚ!!V>-

Petr 20.8.2009 4:02

hlas pro TOP 09 je hlasem pro ODS...

Souhlasim, az na to, ze vysledkem by mela byt volba TOP 09. Lide jako Kalousek nebo Parkanova tuto stranu degraduji uz v samem zacatku. Osobnost pana Schwarzenberg na tom bohuzel nic nezmeni... www.nevolte.cz

j 20.8.2009 7:02

Re: hlas pro TOP 09 je hlasem pro ODS...

dát hlas ČSSD je stejné jako ho dát KSČM :-)

Mgr. Milda 20.8.2009 7:06

Re: hlas pro TOP 09 je hlasem pro ODS...

I když v podstatě máte pravdu, TOP09 je proevropská část pravice, pan Schwarzenberg je toho zárukou. S ODS si nikdy nebudeme jisti, nakolik v ní bude mít vliv Klausova klika.

Takže na závadu ta volba TOP09 zajisté nebude, spíše podpoří naše vazby na EU.

Kdo však na tento aspekt a na vstup do Eurozóny klade důraz, bude volit EDS a lidovce. Jak TOP09, tak lidovci jsou také spíše proti korupci, volbou ODS nebo ČSSD tu korupci pouze posílíte. Bude také dobře, když Zelení zůstanou v opozici, Zubovová, Kuchtová a Jakubková jim podtrhly stoličku.

Sunny 20.8.2009 13:57

Re: hlas pro TOP 09 je hlasem pro ODS...

Zajímavý odkaz. Autor té stránky se však v některých případech opírá o zásadně špatné informace. Např. DS není pravicová strana ani omylem. A informace o tom, že NS vznikla podvodem je rovněž blábol. To se jen jednomu z členů NS podařilo dostat tuto stranu před volbami do EP na hlavní stránku celostátního deníku a zajistit tak, aby se o NS mluvilo, když už jim byl demokraticky stažen z vysílání předvolební klip. A chudák novinář se chytil na udičku. Tolik lačnil po senzaci, že si neověřil zdroj ani pravdivost informace. U pisálků z MFd nic nového pod sluncem:-) Ale jinak je ta stránka docela dobrá a já určitě nebudu volit nikoho z těch, o nichž vypovídá.

Svatopluk 20.8.2009 3:02

Blábol, odporující faktům

Říkáte, že "Ta ale představuje tradiční problém české politiky již od roku 1861, kdy se politika začala formovat tím, že si založila jen jednu stranu, a sice Národní. Podobně jsme se chovali...", což koresponduje s tvrzením o podřadnosti našeho národa. Když však vyzdvihujete Vámi preferované Německo, zapomínáte uvést, že zatímco my jsme s jednou stranou začínali, oni s jednou stranou končili. Totéž Váš oblíbený bolševizmus (máte ještě schovanou legitimaci ?). Tam byly ostatní strany k tomu, aby uznávaly vedoucí úlohu Té Jediné. Systematický útlak, na kterém jste se podílel (v "ideologické" = lhací rovině) i Vy, bohužel navodil situaci, ve které vše ve skutečnosti patřilo sovětským pověřencům, kteří si to také rozdali těm, kteří jim zaručili, že za svou předchozí činnost nebudou potrestáni.

exulant 20.8.2009 1:19

Naprosto logicky zaver,

kdyz si nelze vybrat pro koho volit, je nutne volit proti alternative.

M. Zima 20.8.2009 7:29

Ano, tvrdá logika, která ovšem nikam nevede. (vede do p-----)

exulant 20.8.2009 20:39

Re: Ano, tvrdá logika, která ovšem nikam nevede. (vede do p-----)

Tedy po lopate - je lepsi Paroubek a komunisti nebo ta alternativa? Co povede do te vasi p----e?

čtenářka 20.8.2009 1:02

Když čtu tyto úvahy

tak si pokaždé říkám: Zaplaťbůh, že jsme se "zbavili" Slováků. Nedovedu si představit ten "neobádaný bordel", který by panoval na politické scéně.

Dr.Sid 20.8.2009 0:34

Hm ..

Nakonec mozna bude dulezit volit lidovce, protoze jesli propadnou, budou vysledky jine a ne moc priznive.

Jiří Chýla 20.8.2009 0:27

Drobnost

Pane Hvížďalo, jen pro pořádek: volby jsou 9. a 10. října, což je za měsíc a tři neděle, za dva a půl měsíce budeme slavit 92 výročí VŘSR.  

Jarda 20.8.2009 2:05

Re: Drobnost

A v lednu to bude 77 let co prevzal v sousednim Nemecku prvni socialisticky kancler soudruh Hitler. To taky budeme slavit?

Mgr. Milda 20.8.2009 6:54

Německý nacionální socialismus a bolševismus spolu logicky souvisí

V Rusku vyhráli bolševici nad menševiky, v Německu socialisté nad komunisty. Voliči s tím v obou případech nic moc společného neměli, jak bolševici, tak i nacionální socialisté si vytvořili vlastní armádu a policii, pak už bylo pozdě. V únoru u nás v SNB vládli komunisté už dávno před zahájením puče, strana si vyzbrojila vlastní úderné jednotky, LM.

Převzetí totální moci se připravuje tak, že je třeba získat justici, armádu a policii, vytvořit vlastní moc ve státě a pak udělat pořádek. Proto je na místě, nepřipustit nekontrolovatelné soustředění moci v rukou jedné partaje nebo  jedné osoby. Naše ústava je v tomto bodě ještě nehotová, proti takovým procesům málo odolná, viz případ Klaus a ústavní funkce presidenta.