29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 20.8.2009 8:39

Volit malé strany

Jsou pískem v ložiscích promazaných soukolí velkých stran, které se starají jen o prebendy svých milců a funkcionářů. Pokud zásadně neobmění své velení, jsou jejich funkcionáři už dávno zkorumpovaní a někomu "zavázaní". Ovšem TOP09 nevolit, je to jen odštěpek obsahující staré prohnilé jádro. Kalousek i kníže jsou v politice už dlouho a vědí, ře teď už to možná bude poslední období, kdy mají šanci.

huhu 20.8.2009 9:05

Re: Volit malé strany

ani tak nejde o ty zadky. jde o to, kdo jaký prosazuje systém. Pravdaláska, stejně jako lidovci měla vždy stehnný cíl - být u koryta. A vždy se dohodla s bolševikem bez problému. Havlobolševická koalice fungovala vždy když o něco šlo

Minutus 20.8.2009 10:24

Re: Volit malé strany

ODS a ČSSD ne? Tomu nevěřím, jsou právě u těch lepších koryt.

Cricket 20.8.2009 9:34

Re: Volit malé strany

Jo, volte malé strany, volíte tím ty velké ;-D

Minutus 20.8.2009 10:23

Re: Volit malé strany

Jde o to nevolit VELMI malé strany.

hafusak2 20.8.2009 8:35

Chudák pan Hvižďala.

Buď za tenhle článek dostal moc peněz, nebo je už úplně mimo realitu.

alois 20.8.2009 8:22

nevolit velké strany!

Jedinou správnou volbou je volit neparlamntní strany. S tím, že TOP 09 je vlastně stranou parlamentní. Kdo dá hlas současným parlamentním stranám, volí komunisty. A je jedno, jestli ty rudé, oranžové, zelené, či modré. Jak jinak ukázat těm v parlamentu, že už nás štvou?

vladimír ondys 20.8.2009 8:20

Kdo zajistí kontrolu výkonu moci?

V levicové společnosti s preferencí státního socialismu a s přesvědčivou vehemencí vypravěčů pohádky, jak línej Honza přišel k princezně a půl království, když se domluvil s drakem Lobbistou, že vojedou všechny od krále, po Pepka Vyskoče, a nesežranou princeznu budou každou noc pronajímat cizincům jako vzor sociální spravedlnosti pro venkovský lid, aby mohli podplácet i děti, všude jinde křičí, že polokrál Honza je nahý zloděj a podvodník!Rv;-DR^

Otakar 20.8.2009 8:16

Hvížďala je hlásná trouba "pravdyalásky".

Je 100% jistota, že když se TOP 09 dostane do vlády, že se do exponovaných funkcí přes Schwarzenberga dostanou bez mandátu od voličů profláknutí idioti typu Kocáb, Mlynář a pod. dík nechci.

cb 20.8.2009 9:02

Re: Hvížďala je hlásná trouba "pravdyalásky".

R^R^R^

Duvod, proc je nemuzu volit.

mattoni 20.8.2009 9:32

Re: Hvížďala je hlásná trouba "pravdyalásky".

přesné  R^

: 20.8.2009 20:41

Re: Hvížďala je hlásná trouba "pravdyalásky".

Profláknuté idioty typu Kocáb, Mlynář a pod. dík nechci.R^R^R^R^

cb 20.8.2009 8:14

Pane Hvizdalo

co takhle si zjistit, co to jsou ty procentni body?

občan 20.8.2009 8:24

Re: Pane Hvizdalo

včera jsem si koupil novou kalkulačku. Váš komentář mne inspiruje k inovaci softwaru. Příští verze bude obsahovat i tlačítko s procentními body. Jen ten návod pro tupohlavce typu Hvížďala bude mít mnoho stran, které přečteny, se zcela minou účinkem.

whaler 20.8.2009 9:10

Re: Pane Hvizdalo

Pokud se má vyjádřit změna nějakého údaje uvedeného v procentech, je třeba zřetelně rozlišit, jestli tuto změnu vyjadřujeme v procentech původní základní hodnoty, nebo v procentech procentní hodnoty. Např. pokud v situaci, kdy sazba úroků činí 20 %, někdo řekne, že „úroky vzrostou o deset procent“, může to znamenat dvě odlišné věci:

Úroková sazba vzroste na 22 % – tzn. původních dvacet, plus deset procent z dvaceti.

Úroková sazba vzroste na 30 % – tzn. původních dvacet, plus deset, o která mají vzrůst.

Tyto významy jsou evidentně zcela jiné a je třeba je důsledně rozlišovat. V praxi často rozlišovány nejsou, což vede k některým matoucím nebo chybným vyjádřením.

K rozlišení se někdy používá termín procentní bod. Ve větě „úroky vzrostou o deset procentních bodů“ je pak myšleno zvýšení o deset procent původního základu (ve výše uvedeném příkladu o druhou variantu).

cb 20.8.2009 9:41

Re: Pane Hvizdalo

To napiste panu Hvizdalovi.

Karel 20.8.2009 8:08

Je to naopak..

Naopak, pane Hvížďalo, velká koalice je jediným rozumným řešením. V dané ekonomické situaci a při předpokladu patu či velmi těsného volebního výsledku (ODS, KDU-ČSL, TOP09 vs. ČSSD, KSČM) je nutné řešit reformu veřejných financí, důchodový systém, zdravotnictví, energetickou koncepci, nedobudovanou dopravní infrastrukturu a já nevím co ještě: to jsou všechno úkoly značně nepopulární a jejich řešení přesahuje trvání jednoho volebního období.  Nikdo nebude chtít nést politické náklady za taková řešení, protože ho příště už nikdo nezvolí a ani to nepůjde ve sněmovně prosadit. Ve velké koalici se takové možné ztráty rozdělí rovným dílem a je to únosné pro všechny zúčastněné. Navíc, velká koalice ODS-ČSSD eliminuje jinak nezanedbatelný vliv komančů ve sněmovně - nikdo je nebude potřebovat. Samozřejmě, tváří velké koalice nemohou být Topolánek s Langrem, ani Paroubek s Rathem. Iracionální víra v nadpřirozené vlastnosti Schwarzenberga - tohoto bezskrupulózního politického turisty, který se už angažoval m. j. ve prospěch ODA, US (za ty je dosud senátorem) i SZ (za ty byl ministrem) - je odrazem naprosté naivity voličů, tento nepříliš schopný administrátor a pletichář je jen fasádou Kalouskovi, který je příliš profláknutý na to být tváří nějakého politického uskupení. Bohužel, náš volič je tak naívní, že podlehne mediální masáži a zcela prefabrikovaným průzkumům volebních preferencí a tak se TOP09 do parlamentu asi dostane. Buď bude mít ČSSD (s komanči za zády) většinu - a pak máme opravdu velký malér - anebo ODS dá jakous takous většinu dohromady s lidovci a TOP09 a nastane neméně velký malér. Opozice jim může zabránit prohlasovat v podstatě cokoliv, TOP09 budou mít asi tolik ministrů co poslanců (vrátí se takové zombie jako Parkanová?) a lidovci? Je snad lepší mít lidovce v opozici než v koalici: "státotvorné" postoje Hovorky, Šojdrová a jim podbných v podstatě rozbily minulou koalici. Pánbůh nás chraň!

Ludva 20.8.2009 8:26

Re: Je to naopak..

R^A ještě bych připoměl, že do voleb jdou všelijaké pseudokoalice, takže jejich rozpad po volbách je velmi pravděpodobný. TOP 09 kandiduje přece půlku starostů a co ti budou dělat je ve hvězdách.

hugo 20.8.2009 8:45

Re: Je to naopak..

R^chtěl bych koalici ods+top+kdu,dovedete si představit,že ods by tam měla menšinu ministrů a řídil by to celé spořivý jirka?to by bylo boží......a nebo velká koalice?ta je sice nejlogičtější ale vyžaduje aby šéfové obou stran měli situaci u sebe pevně pod kontrolou,viz klaus+zeman,ono jde o to,že u velké koalice se musí dělit o koryta a v každé straně 1/2 tudíž vyjde naprázdno!takže dnes by to znamenalo rozpad obou stran......hádejte která strana by si nejvíce přála novou velkou koalici???;-P

marty 20.8.2009 9:32

Re: Je to naopak..

Vy se domníváte, že v případě velké koalice nějaké reformy projdou? Pokud ano, tak to budou nějaké bezzubé reformy, které nic nevyřeší. Souhlasím s panem Hvížďalou - ne velkým koalicím.

plíseň podšitá 20.8.2009 13:26

Re: Je to naopak..

No, nevím, velká koalice... to by mohlo skončit tak, jako když se ryba, rak a labuť pokoušeli společně táhnout vůz.

M. Zima 20.8.2009 7:57

Pane Hvížďala,

nedávno tu někdo označil Kalouskovu partu jako nový bordel se starými kurwami. Jelikož situaci trefněji patrně popsat nelze, jsou Vaše pokusy citovat Kalouska aktem zoufalství.

Stejně tak STEM. Ti patří ke klubu společně s ČT. Máte snad obavy, že tyto socialismem odchované síly na opětovné oblbnutí českého hlasovacího skotu nestačí? Buďte klidný, Češi jim to opět sežerou.

Vítek 20.8.2009 8:01

Re: Pane Hvížďala,

osobně považuji Kalouska za pátou kolonu ODS-Topolánka, aby sbíral hlasy pro budoucí koalici. Co má slíbeno nevím, ale povahově to odpovídá. Má zajištěné koryto a oto mu jde.

M. Zima 20.8.2009 8:15

Až na jeden detail bych souhlasil.

Nepovažuji Kalouska za Topolánkova, ale kLausova maňáska. Kalousek několikrát zazářil idiotstvím srovnatelným s kLausovými postuláty. Ono se o tom nemluví, ale Kalouskovo selhání stálo s kLausovými eskapádami srovnatelné sumy. (Že je to odporný korytář není třeba diskutovat)

Ludva 20.8.2009 7:49

Volit je třeba podle peněženky

Jednoduše, kdo si pomohl za pravicové vlády - ať ji volí, kdo si nepomohl nebo pohoršil, ať volí levici. Aspoň se jasně ukáže, jak na tom společnost je. Nejhorší je volit podle slibů šťastných zítřků - ty stejně nikdy nepřijdou.

vladimír ondys 20.8.2009 7:59

Prosím Vás, můžete mi vyjasnit

kdy v tom našem státním socialismu vládla pravicová strana, nějak jsem si nevšiml? Děkuji!Rv;-D

gerontusinza 20.8.2009 9:38

Ale to on ví přece taky......Re: Prosím Vás, můžete mi vyjasnit

ale musí nějak odlišit tu zlodějskoubandu co se za pravici vydává a pár troubů bez rozhledu a s představou získání pár stokorun měsíčně jim to žere.......... těm horním 10000 je ovšem  jedno kdo vládne, ty těch pár desetitisícovek měsíčně klidně oželí...... ;-P

sokol 20.8.2009 15:23

Re: Ale to on ví přece taky......Re: Prosím Vás, můžete mi vyjasnit

nějak Vy i Vám podobní zapomínáte, že těch "horních 10000" platí většinu daní, které vy prožíráte. Přemýšlel jste někdy o tom, proč je více než 7000 firem registrováno mimo ČR? Sliby Paroubka a Filipa pouze donutí další k odchodu - z čeho potom budete platit tu sociální síť, na kterou jste si tak zvykli???

xyz 20.8.2009 15:44

Re: Prosím Vás, můžete mi vyjasnit

No a co pravicově zaměření "politici" Mirek Mamula, ml., Řebíček, Langer, Tlustý, Kalousek,Dalík, Pitr, Janoušek, Bééém si nastavili penězovod ze státního rozpočtu na svoje soukromá konta, prostřednictvím zakázek, provizí a jiných podvodných jkednání za nečinnosti Policie ČR a justiční mafie.............(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) 

Modrá volička 20.8.2009 7:48

Parlamentní moc zajišťuje kontrolu moc výkonné.......

Jako například místopředsedkyně parlamentu Talmannová kontroluje premiéra Topolánka a prohlásí, že to péro na fotce není jeho, protože ona o tom musí něco vědět.... 

DĚKUJEME ODS...