16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 25.7.2009 13:29

Doufám, že éra zeleného Khmeru tu skončila. Navždy.

PB

zoch 25.7.2009 15:49

Re: Doufám, že éra zeleného Khmeru tu skončila. Navždy.

To není reálná představa.

vašek 26.7.2009 19:09

Re: Doufám, že éra zeleného Khmeru tu skončila. Navždy.

ale bylo by to krásný.

para 26.7.2009 22:35

Re: Doufám, že éra zeleného Khmeru tu skončila. Navždy? a co dál?

P. Brich by namísto doufání co skončí měl skusit nastínit co tak asi může přetrvat. Současná recese lecos naznačuje a optimistický výhled nikde. C hall to nevidí úplně pesimisticky http://veda.sme.sk/c/4945360/ludstvo-je-za-ropnym-vrcholom-co-dalej.html  ale příznivcům vize neomezeného růstu radost asi neudělá a zdá se že ani tzv udržitelný tozvoj nebude udržitelný ale čeká nás drastická společenská změna - tedy hlavně ty, co žily s bankovních vkladů a levné fosilní energie.  Zelení toto nezměněj at se do parlamentu dostanou či ne.

zoch 25.7.2009 11:08

Přece se necpu někam,kde není místo !

Institucionalizace nadšení není věc jednoduchá a je třeba na to mít know-how. To je to,co zelení podcenili a dopustili,aby se mezi kariérní úředníky dostali nadšenci.  Tito potom zaváděli do ryze technických postupů podle demokratickýckých směrnic demokracie až moc. V kombinaci se zlovolným překlopením ryze levicového směru do pravicové koalice s těžce  postiženou  ODS to měli spočítáno od počátku,což jsem také tvrdil a poukazoval na Kuchtovou a spol......   Paradoxně právě Kuchtová je tou identickou tváří zeleně a oni si to prostě neuvědomili. Bursík je větší omyl,než jsem si původně myslel.  Prostě zelení v celé Evropě jsou nalevo od středu. To,že vyrazili na počátku špatnou cestou má pro ně fatální dopad. Podlehli kampani namířené proti JP. Projevili se jako hlupáci,kteří nejsou schopni chápat kontinuitu.

Naopak,pokud půjde do čela Kuchtová,mají drobnou šanci. Levicově podkreslení  a mírně zeleně smíšlející občané i nynější socani by možná přešli......  Vidím to jako jedinou alternativu. Na druhé straně od středu NENÍ MÍSTO !!!!

Pete Brich 25.7.2009 13:32

Re: Přece se necpu někam,kde není místo !

Myslíte, že s pomocí rakouských peněz se zas dostane do vlády, aby zastavila Temelín?

PB

zoch 25.7.2009 15:48

Re: Přece se necpu někam,kde není místo !

To není až tak moje starost. A neprožívám to. Naznačil jsem,jak vidím problém za střízliva .  Čí jsou ty peníze,které držely Bursíka resp. čí byly nevím. Jisté je,že i v tomto ohledu je Kuchtová pro ně jedinou nadějí a peníze budou asi ze zdroje,který uvádíte. Na to jsem si nějak zvyknul.

Obecně by bylo asi třeba,aby se objevilo více mecenášů v našich volbách. V tomto ohledu by mně zrovna nekonvenovaly ruské zdroje,ale proti ostatním všetně čínských nic nemám. Z Klause a spol je mi blivno o Zemanovi a spol nemluvě. Paroubek,ač se to možná nezdá, je děvka prodejná. Ten se dokáže ohnout..

vašek 26.7.2009 19:22

Re: Přece se necpu někam,kde není místo !

Vím, že tvůj vztah ke Klausovi není ojedínělý, Bohužel má ten člověk v mnoha věcech pravdu. A sice ve vztahu k Brusli a LS a ke globálnímu šílenství s oteplováním.

para 26.7.2009 22:51

Re: Přece se necpu někam,kde není místo !

Ten V.K. má pravdu především sám k sobě a svému zviditelnování - v tom je machr - v tom ostatním břídil. Jeho vysokou inteligenci prostě zcela zaměstnává jeho egoismus. Těm kolem sebe pak přináší naopak skázu.:-(

zoch 25.7.2009 15:51

Re: Přece se necpu někam,kde není místo !

OMLUVA -OMLUVA-OMLUVA-

" smýšlející" ...samozřejmě

Tx 25.7.2009 10:39

Můj přítel

německo-česky bilingvní (žil v Sudetech), chytal už za bolševika německou TV a když tam někdy v 70-tých letech zelení začali, říkal mi: bacha na ně, jsou nebezpeční, to jsou noví, trochu jinak otočení náckové!  No, měl pravdu...

Libor.w 25.7.2009 9:05

Bohužel.

Bohužel právě na Zelených se ukázalo že politika je jen málo o ideálech ale jen o hrabání pod sebe Jestli něčí politika obsahuje ideál tak je to politika našich velkých stran ODS a ČSSD,samozřejmě jen zčásti ale ty malé účelově vznikající partaje no tak to je jen rvačka o drobky padající z hodovního stolu.Komunisté to měli lehčí ti se o nic dříve nervali brali jak chtěli.

Mgr. Milda 25.7.2009 8:46

Mlejnkův diplom na politologa bych rád viděl, kde studoval?

Nějak se nám tu politology jenom hemží, vypadá to na produkční odpad VŠE. Kdo sleduje politický vývoj v demokratických zemích, ten ví i bez Mlejnka, že strana Zelených je soubor všech, na které se v jiných stranách nedostalo. Nedrží je pohromadě společná touha po krásnějším světě, nýbrž po pěkných funkcích v parlamentě i státních úřadech.

Je proto logické, že SZ obsahuje odpad celého politického spektra, od konservativců po socialisty. Protože nám ruská okupace zanechala i své rezidenty, máme je zastoupené i ve SZ. Proto byli aktivováni ve chvíli, kdy hrozilo, že Moskvou preferovaný kandidát volbu nevyhraje. Současný stav SZ je opravdu desolátní, Kuchtová a spol. nejsou slučitelní s Bursíkovci. Je to však pouze přechodné období, politické strany produkují odpad průběžně, v dohledné době se v SZ nahromadí opět dostatek členstva, aby mohli spolukonkurovat ve volbách za 4 roky.

PetrH 25.7.2009 16:46

Re: Mlejnkův diplom na politologa bych rád viděl, kde studoval?

http://www.vosp.cz/_VOSP/o_studiu/prednasejici/p_mlejnek.htm

A co váš diplom, magistře?;-P

I-Worm 25.7.2009 20:15

Re: Mlejnkův diplom na politologa bych rád viděl, kde studoval?

já myslím, že to je odkaz na seniora...

PetrH 25.7.2009 22:27

Re: Mlejnkův diplom na politologa bych rád viděl, kde studoval?

Tak si to proboha přečtěte.:-/

Mgr. Milda 26.7.2009 9:58

Re: Mlejnkův diplom na politologa bych rád viděl, kde studoval?

Mgr. je zkratka pro magora. Já jsem získal jako poslední štaci doktorát technických věd v Německu, předtím ing. ČVUT obor teoretická elektrotechnika. Politika se s vědou nesnáší, protože věda musí být objektivní a nezávislá. Ohmův zákon musí platit v daném rozmezí kdekoliv na světě stejně, politika se velmi liší. Podle jména Fajmon jako spolupublikujícího lze předpokládat, že pan Mlejnek patří k hradní kamarile, tím je dán i směr jeho publicistiky.

Pokud jde o Polsko, tam mám z dob 1969-1989 dost známostí a znalostí o jejich vývoji, doufám, že pan Mlejnek jun. umí alespo'n polsky. Možná, že zná i Zbyška Brzeziňského? Jinak by totiž chybělo mnoho podstatného v jeho díle.

Otakar 25.7.2009 7:49

Zelená totalita je stejně nebezpečná jako komunismus a fašismus.

Zelená ideologie je stejně špatná a zvrácená jako komunismus a fašismus. To, že staví na ochraně přírody, zdravé stravě , ochraně zvířat, změnách klimatu a pod. věcech nemění nic na faktu, že užívá násilné a nepřijatelné metody, které se v podstatě od metod "hitlerjugend" a "svazáckých úderek" příliš neliší, vždy jde jen o to v rámci nějaké ideologie (zde zelené) ovládat ty druhé. Strana zelených ,byť v "pravdoláskovém provedení" není alternativou ale reálným nebezbečím pro svobodu jednotlivce a tím i národa a státu čím dříve se s nimi skončí tím lépe. 

Pete Brich 25.7.2009 13:38

"To, že staví na ochraně přírody, zdravé stravě , ochraně zvířat, změnách klimatu a pod."

To vše je jen vějička pro hlupáky. Aby jim dali své hlasy.

PB

kačer 25.7.2009 21:38

Re: Zelená totalita je stejně nebezpečná jako komunismus a fašismus.

Zelená ideologie je stejně špatná a zvrácená jako komunismus a fašismus. To, že staví na ochraně přírody, zdravé stravě , ochraně zvířat .  Tomu nemohu věřit , že by na tomhle stavěli ,např.vedoucí Správy CHKOŠ v Sušici má štěně jakéhosi psa s kupírovaným ohonem.Pokud vím , to je u nás už delší dobu zakázáno zákonem .Jistě ho našel na nádraží a neví čí vlastně byl.On to někdy asi neví ani jeho pán.

honzak 25.7.2009 6:46

čim dřív půjdou

melouni do brusele, tím líp! Tenhle předvoj komačů může volit jen vypatlanec, neschopný vlastního úsudku.

Gardnes 25.7.2009 0:51

Politologický omyl

Problém SZ spočívá v politologickém omylu, když stra\na\ zelených není zařaditelná na ose svěwqtonázoru od vidění svěqta od levice po pravici. Jde o zájmový spolek, který preferuje vztah k přírodě, kde jsou ovšem sdruženi komunisté i příznivci volného trhu. Vzhledem k tomu, že více než 9O% rozhodování se netýká ekologie nutně vzniká rozpor v této straně, jaký přístup většinově prosazovat. Také jako bývalý skaut(junák) mám kladný vztah k přírodě, ale těžko bych mohl být ve stejné straně např. sa komunisty. Inteligewntní Bursík to zkusil, ale jako pravicově orientovaný narazil na názory levičáků, což vedlo k fatálnímu rozkolu. V této straně to tak bude vždy, protoi je zjevným nesmyslem své priority řešit politickou stranou, také dlouhodobě nejsou schopni nic prosadit, zvláště pokud jde o vládnoucí stranu. Sice oddálili (nesmyslně) výstavbu jaderných elektráren, ale to je tak zhruba vše. Daleko větší naději na úspěch má nepolitická organizace na bázi jakéhosi hnutí, která získá veřejnost, prostřednictvím které se za téma postaví silné politické seskupení. Jde o politologický omyl v rámci Evropy v důsledku postojů zejména německých voličů, který dlouhodobě nemá šanci na úspěch. Výsledkem je pouze křeč a vznik pochybných zastánců těchto záměrů na úrovni  Kuchtové či Zubovové(odvozeno od manžela Zubova).

Martin 25.7.2009 1:01

Re: Politologický omyl

SZ je naopak zařaditelná velmi snadno a je mezi oranžovými a červenými. SZ má barvu zelenou, ale uvnitř je to červeno-hnědý guláš.

R 25.7.2009 19:02

Re: Politologický omyl

No, mně se jeví zelení obecně jako spolek politiků, co se nechali vytáhnout nahoru na politicky viditelná místa už někdy v 80 a 90 letech strachem z jaderných elektráren. Bursík a spol v podstatě jen použili stejný výtah. Bohužel pro ně věda a praxe velice brzy, už v 90 letech, dokázala, že ten výtah je falešný. Od té doby zelení mlátí kolem sebe a v různých zemích s různou úspěšností udržují strach proti atomu nebo hledají nějakou další vlnu, která by zajistila, aby z těch míst nahoře tvrdě nespadli dolů na hubu.  Skutečný kladný vztah k přírodě a ochranu přírody už zelení kromě pár aktivistů dávno neprovozují.

AeroKarel 25.7.2009 0:12

Jo, něco se vrátí,

ale tak tragické postavy jako Kuchta, Káča JauJau, nebo ty dvě "rebelky" kravky, to si snad žádná trochu soudná strana nedovolí.

Z čehož logicky plyne, že socdem soudná strana není.

Ladislav N :-))) 26.7.2009 22:25

Re: socdem soudná strana není.

A proč by měla být, když nemá soudné členy ani voliče? ;-P