5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kníže a netvor

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brmboš 5.1.2007 8:30

Stále dokola.

Prezident tuto otázku nastolil a řekl pouze to co prezidentovi vadí nejvíce. Všechny ostatní názory nejsou názory prezidenta. Panu prezidentovi se podařilo vyvolat diskuzi na toto téma. Je to určitě lepší než zadat průzkum STEM, který ho udělá podle přání zákazníka. Jedno je jisté i Chvalkovského jsme měli za ministra zahraničí, ale to jsme byli protektorát. Teď snad nejsme a prorakouského politika udělat ministrem zahraničí nám nemůže mimo vyděračů zelených nikdo vnucovat. Je mi však jasné, že v tomto národě je banda lumpů, kteří za peníze odsouhlasí vše. Topolánek svým souhlasem ukázal, že o diplomacii neví nic. Zároveň teké dokázal, že takového předsedu vlády si tato republika nezaslouží i když se to dá hodit na to, že je zaláskovaný. Kdyby však se choval jako chlap, tak taková česká prkotina mi nevadí i premiér je člověk. Ale nesmí mu to lézt na mozek.

ok 5.1.2007 8:30

mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

1. nevím, co bychom získali snižováním se na úroveň Rakouska. Že Rakušané mají vůči nám předsudky je jasné. O to mazanější by bylo vypálit jim rybník a zvolit si za ministra zahraničí Schwarzenberka. Třeba by Rakušané pochopili, že existují i jiní Češi než ti, kteří jim kradou auta.

2. dokud bude předsedou Zelených Bursík, bude v české straně zelených také konzervativní proud, který chrání přírodu z pravicových pozic. Přečtěte si něco o ideovém zázemí skautingu, páni husákovští Pionýři, kteří soudíte svět podle sebe.

3. dělení na klausovce a havlovce vytváříte vy, pane Kaiser. Je to oblíbená konstrukce postkomunistického křídla ODS i postkomunistů v dalších stranách typu CSSD a KSCM.

Zebra 5.1.2007 8:26

Kaiser proti knížeti ?

Proč ne, ale já to vidím takhle:

Studená válka (tu pamatuju) i diplomatická válka vypadá IMHO dost jinak, natožpak zuřící - V tomto případě překlad slova „extrémistický“ zní: jiný, než Klausův - O majetku tam bylo víc než jedno slovo (na samoproklamovaného ekonomického liberála až libertariána poněkud příliš, řekl bych) - O německé jménu nic, to je fakt, ale o (neexistujícím) rakouském občanství dost (a zase, na samoproklamovaného politického konzervativce zu viel) - Lidovecko-haiderovská vláda holt asi ještě nezapomněla na debilní sankce proti ní, ke kterým se socanská vláda podšprajcovaná Klausovou oposmlouvou vlezle přidala - Benešovy dekrety nemusí nikdo ze zúčastněných objevovat, natožpak zničehožnic. Ten bolák tu je a nevyléčí se tak, že se přes něj hodí deka - Psychiatrické diagnózy názorových oponentů, notabene kolektivní – to fakt miluju, už od dob, kdy s nimi přišla sovětská psychiatrie, druhdy náš vzor.

Co se týče fandovství, souhlas, ale zase bych se, být vámi, nevznášel tak vysoko nad těmito vodami – po mém soudu jste (viz výše)  rovněž drobek podlehl.

SÍLA ODSUDU 5.1.2007 8:26

AUTORE

 Všechno má svůj základ a tak i nechutná mináž Klausova z jeho setrvale polní kuchyně....Dnes už musí být každému soudnému zřejmé, že jestliže vystoupí proti zákonu o registrovaném partnerství, činí tak, podobně jako v případě fořta Karla, především účelově a populisticky.....Jeho MOBILISACE jsou však již ohrané a trapné, zvláště když brojí proti levici, jako celku a pak jde škemrat o hlasy komunistů pro své zvolení....Ano, je to ohraná písnička, ovšem svědčí o tom, že nás u NĚHO nemá už nic překvapit a zdá se, že mnozí Klausofilové a troubové, jeho počínání považují za jim prospěšné....

MB. 5.1.2007 8:12

Dane,

Ty jsi se zblaznil.... Klasicka figura, namaluj si nepritele, ktery nema s relaitou nic co delat, a pak toho slameneho panak rozbij.

Ja sice chapu, ze mas ODS v oblibe, ale u novinare z BBC by clovek cekal trochu soudnosti.

honza 5.1.2007 8:04

Re: Mimořádně kvalitní článek - jako obvykle - pane Kaisere!...

:-)Připojuji se k hodnocení. K  některým jednostraným a nenávistí čpícím příspěvkům se nemá cenu vyjadřovat.

Láďa 5.1.2007 8:01

když jsme u té věcnosti

tak mě překvapuje, že pan Klaus nemá pochyby o loajalitě paní Kuchtové. Navíc mi v těchto diskusích trvale chybí, že pan Schwarzenberg není nějaký havlovský aktivista typu Impuls99 atd, ale senátor, který ve svém obvodu dostal důvěru svých voličů. Divím se, že pan Klaus, který se obvykle tak ohání standardními demokratickými principy, tohle ignoruje. Nedovedu si představit, že by třeba člen amerického Senátu mohl být takovýmhle způsobem (obecné "kecy") napaden, aniž by to mělo nějakou dohru. A připomínám, že paní Kuchtová, proti které žádné námitky nejsou, ve svém volebním obvodě (na rozdíl od pana Schwarzenberga) totálně vyhořela.

L 5.1.2007 7:53

Co vime o osobnich uvahach

Jeho uvazovani take znacne ovlivnuje jeho delnicky puvod. Matka rustinarka a komunistka, otec komunista, to ty osobni uvahy asi vypadaji.

L 5.1.2007 7:50

Co vime o osobnich uvahach

Vime toho hodne. Vime napriklad, ze tento dalkovy Profesor a delnicky prezident  lpi na mnohych ekonomickych bludech a nerad meni chybny nazor. Proto si o jeho osobnich uvahach mohu myslet totez. Jsou zalozeny na bludech, tudiz nejsou racionalni.

dvd 5.1.2007 7:26

Myslíte si

že onu resoluci rakouského parlamentu jednomyslně odhlasovaly traktory?

Otakar 5.1.2007 7:26

Fajn autore.

R^

Ladislav N. 5.1.2007 7:23

... omyl

A jaký že to "střet zájmů" má pan Schwarzenberg? ;-D

Ladislav N. 5.1.2007 6:56

Re: Re: Schwarzenbergovi "rowdies"?

Vy jste "Klausův boy" zcela nepochybně. Jestli se současně chováte jako "rowdie", ponechám k úvaze. ;-)

Ladislav N. 5.1.2007 6:51

Re: To se Klausovi povedlo

Jo, jo, za Husáka, to byly zlaté časy! ...

třetí 5.1.2007 6:43

To se Klausovi povedlo

To se zase VK povedlo. Rozeštval kauzou Schwanzenberg půl národa a nepřímo napadl i Rakousko. Přitom stejně bude pana S ministrem zahraničí jmenovat. Proč to dělá ? Aby se ve svém narcisismu opět zviditelnil. Nemůže Bursíkovi odpustit veřejnou potupu na brněnském cepu, kde si usekl svým osobitým řízením konference veřejnou ostudu. Holt čert nám byl dlužen takového prezidenta, to Grebeníčkovi nikdy neodpustím. Když k tomu připočtu Topolánkovu nesmírnou schopnost všechno zpatlat (podnikání, vládu, rodinu), je obrázek naší zemičky až legrační. Ach jo.

jerry 5.1.2007 6:34

Vadí mi špatné vztahy s Rakouskem, jenže

to je jako ze své práce, když se setkám s psychopatem. Tito lidé jen melou své nesmysly, vidí pouze  sebe a vůbec vás neposlouchají. Jediná obrana vůči nim je stát tvrdě na svém, žádná diskuse , ani ústupky. Rakouskou politiku takoví psychopaté ovládli - takže bohužel , musíme s nimi vycházet špatně. Klidně bych řekl-mám rád Rakušany jako lidi , ale každý poslanec v rakouském parlamentu je nesvéprávný blbec se středověkými názory. Nemám z toho vůbec radost,ale jediná účinná politika vůči nim je důsledně je ignorovat a dávat jejich blokády k soudu.

Miroslav Zikmund 5.1.2007 6:16

Re: Re: Re: omyl

Chcete-li, nahraďte si termín dvojí loajalita termínem střet zájmů. A o té se u různých funkcí mluví často. Co se týká obsazení funkce ministra zahraničí, tak u některých z Vámi uvedených pánů by to také rozhodně bylo diskutabilní, jenže oni navrženi nejsou. Proč zde uvádíte fotbalisty, hokejisty atd. nebo pana Formana či paní Albrightovou to tedy opravdu nechápu, někdo se už k nim vyjadřoval jako k ministrům zahraničí České republiky, když mluvíte o konzistenci?

Cesilko 5.1.2007 5:51

Re: Re: omyl

To reci  a obav z te "dvoji loyality"!!!! U "nekterych" nevadi! - takovy Pavka Kohout, [prikladne! -

:-) a u pana Schwarzeberga zase vadi....proc to?????????????? Proc se nemeri vsem stejne????????????????Jen se tak ptam....! :-)P.S. Dvoji loyalita: Libor Roucek, Petr Uhl, Jiri Grusa, Martin Stepanek, Egon Lansky, hokejisti, fotbalisti, basketbalisti, hazenkari......Forman, Albrightova, etc etc etc...Proste u nekterejch to vadi, u jinejch ne...Nebylo by na case zacit byti trosicku vice konzistentni???:-)

Vlasta.on 5.1.2007 5:25

Re: Když už není dost objektivity a rozumu při ruce

???????????????? Pán Bůh promluvil? Nebo jste si spletl článek?

zoch 5.1.2007 5:06

Když už není dost objektivity a rozumu při ruce

...je jak vidno ještě možné nahradit nedostatky srdcem.

Miroslav Zikmund 5.1.2007 4:28

Re: omyl

To je klasický úkrok stranou. Stávající stav je prostě takový, že v EU zatím existují suverenní státy a ty řeší své vztahy k jiným státům. K tomu mají fukci ministra zahraničí. Rakouský ministr zahraničí taky bude v případném sporu s Českem hájit především zájmy Rakouska. Náš ministr zahraničí musí být schopen i ochoten hájit především a naplno zájmy Česka - vůči ostatním státu i vůči EU jako celku, bude-li třeba. Zda je toho pan Schwanzerberg schopen o tom se důsledná debata moc nevede, zda je k tomu ochoten o tom byly výhrady prezidenta o dvojí loajalitě.

Petr H 5.1.2007 4:12

Re: Schwarzenbergovi "rowdies"?

Vy žádnej rowdies přece nejste.Vy jste takovej 100% nestrannej pozorovatel,co jen tak s nadhledem glosuje politickou situaci,která ho defacto vůbec nezajímá a jen prolétá internetem,že?

Ladislav N. 5.1.2007 1:19

Schwarzenbergovi "rowdies"?

Já měl vždy za to, že ROWDIES jsou "Klausovi boys"...

Asi se špatně koukám kolem sebe. ;-D

VLK 5.1.2007 0:57

Re: omyl

Jana? Hybaskova?

jana 5.1.2007 0:44

omyl

Pan Schwarzenberg neni rozkrocen mezi dvema staty, ale je obema nohama v Evrope.

JH 5.1.2007 0:35

Dobrý, ale výraz

že mezi námi a Rakouskem zuří teď diplomatická válka, mi přijde přehnaný! To se dá tvrdit teprve při vypovídání diplomatů. Zatím je to traktorová válka (zatím z rakouské strany). Ostatní jsou politické tlachy, nikoli činy.

šakal 5.1.2007 0:06

Mimořádně kvalitní článek - jako obvykle - pane Kaisere!...

...Gratuluji :-)