5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kníže a netvor

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Charlie 5.1.2007 12:39

Pardon

to melo být jinde. :-P

Charlie 5.1.2007 12:38

Jedinné dobré řešení

 je přesun dálkové dopravy zboží na železnici, a její celoevropská integrace. Tomu ale neodpovídá její stav takřka nikde v Evropě. Bohužel.

jerry 5.1.2007 12:27

Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Psychopati -asi neumím dost dobře vysvětlovat.Vím to, proto taky neučím. A dále -ta stádnost těch poslanců mě fakt vyděsila. To mi už připomnělo totalitní režimy. Hlasovat pro kravinu, jenom proto, že se to zrovna nosí. Z mého hlediska to nemohou být normální lidé.

jerry 5.1.2007 12:23

Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Tak dost.Jméno nepřiznám z tohoto důvodu - jako lékař jsem ve vztahu k pacientům důsledně apolitický a nechci, aby někdo věděl, že mám na něco jiný názor, než on. Ztratil by ke mně třeba důvěru. To k tomuhle. Dále -nemám žádné mindráky, nemyslím si o sobě nic, nejsem ani zvlášť chytrý , ani zvlášť vzdělaný. Mám však respekt k samostatně uvažujícím lidem, k odvaze říci svůj vlastní názor  a uznávám diskusi.Urazil jsem snad někdy Vás? Připomeňte mi to. Uznávám, že jsem člověk možná trochu extrémních názorů, ale takový jsem. Do politiky nechci , ale mám právo kritizovat.Uráží mně ta stádnost a politikaření rakouských poslanců, ten ubohý nacionalismus. Znovu připomínám, mám hezký vztah k Rakousku i k jeho občanům, ale ne k rakouským politikům. Kdyby aspoň jeden z nich se zamyslel.Aspoň jeden.

Charlie 5.1.2007 12:18

Re: Re: Argumenty pro Schwarzenberga

Oni Rakušáci od doby co obrovskou většinou 51% ;-) znemožnili rozjetí fungl nové elektrárny v Zwentendorfu, platí v Evropě za blby. Tak jedou podle pravidla: když už jsme blbci, tak ať jsou blbci všichni, ono to pak nebude tak nápadné. Od té doby se také v Německu přestaly vyprávět vtipy o Ostfriesech a vyprávějí se o Rakušácích.

Například: Rakouský dřevorubec dostal práci v Bavorsku. Dostal motorovou pilu a úkol porazit 100 stromů. Večer zvládl ale jej 97, druhý den se snažil ještě víc, ale udělal je 98. Třetí den jen 99 a byl celý nešťastný, že se snaží jak jen může, ať se mu kouknou na pilu, jestli je v pořádku.  Tak ji šéf vezme, nahodí, a Rakušák se zděsí: “ Jesusmaria, co je to za strašný kravál!”

Takže takhle v Německu koukají na Rakušáky od jisté doby.

L 5.1.2007 12:12

Vzdelanost v akademickych kruzich

Dalkovy Profesor je uz dost stary na to, aby se daly pouzit bezna meritka pouzivana v akademickem prostredi. U mladiku spis pouzivame prospech ve skole, coz neni nas pripad. Jedna se jiste jen o kriteria orientacni.

Zakladnim kriteriem jsou vysledky prace publikovane, tedy nikoliv to, co sam vypravi. Kdyz s tim souhlasime, dospejeme snadno k tomu, ze ty jeho vysledky jsou spis slabe. To je proste fakt.

František I. 5.1.2007 12:11

Plný souhlas s vaší analýzou

Pokud si náhodou přečtete reakce na váš článek, zjistíte, jakou jste měl pravdu. Drtivá většina zvláště sockomoušků tu nadává Klausovi za to, co měl podle jejich názoru říci a nikoliv za to co vlastně řekl. Prostě slovy jedné paní v Š+G tramvaji:"Stojí, stojí! Kdyby seděl, stejně by nepustil!" To samé ovšem platí i o panu presidentovi a Schwarcenbergovi. Klaus si jaksi neuvědomuje, jak byl pan hrabě rychle z hradu odejit (prý kvůli několika poznámkám o roli chlapa v rodině, která se dostala k uším první nové dámy v tomto stavení.)Havlovi zase tento pán neseděl už z toho prostého důvodu, že trpaslíčci nenávidí na obrech každý centimetr, o které je převyšují. Poté Havel se několikrát zmínil o ne zcela uspokojivých pracovních výsledcích svého bývalého kancléře, ale skutečně jen několikrát. Proto si myslím, že v tomto ohledu asi pan hrabě Havlovou figurkou nebude. Navíc, mě osobně ve funkci ministra zahra nevadí. Naopak. Po pobožném Cyrdovi to bude milá změna.

pet 5.1.2007 12:11

Re: Re: Autor neviděl....

Jistě! Prezident může vlastně cokoliv.( krom velezrady ). I tak se dá Ústava vysvětlovat. Jeden z autorů Ústavy - Cepl - o tom vedl řeč. Jde vlastně o dodržení ducha Ústavy. Není účelem, aby prezident svým jednáním zdržoval, či manipuloval jmenování předsedy vlády. Vládu staví premier. Prezident pak tuto vládu přijme. Nic v Ústavě není o předjednávání. Faktem však je, že prezidenta nemůžete za nic vinit v průběhu jeho funkce, ani potom. Máme prostě prezidenta, který to dělá takhle. Neboli - Topolánek od počátku nemá šanci a je manipulován! Jestli myslíte, že je to v pořádku, taky máte právo na názor. V tom případě ale má nejvyšší moc u nás prezident!

Zebra 5.1.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Děláte mi v tom trochu hokej, doktore. Jsou ti rakouští politici psychopati (jerry 06.34) nebo psychotici, na kterých to nikdo nepozná ? A jak to vysvětluje, jak jste na to ausgerechnet vy na takovou dálku přišel ? Má snad být vysvětlením vaše sdělení s kým ano a s kým nekonzultovat hlavobol ? Na dřívější otázky žádná odpověď, naopak další váš údiv vzbuzující příspěvek k poznání stavu mysli rakouských poslanců a poznatek, čím se řídí. Buďto oplýváte famózními schopnostmi, znalostmi a zdroji informací, nebo to tu jen tak plácáte, což by vás ovšem jako solidního diskutéra poněkud diskvalifikovalo, že ?

Olga 5.1.2007 11:51

Re: Riziko Knížete

Proboha, na co jste to nepřišel? Havlovo amébovité bratrstvo soukmenovců? A to bude skrzevá Schwarzenberga rozvracet občanskou pravici? A ta zákulisní politika tehdy? No - je fakt, že když se kouknu vedle jak se pánové fackujou na pódiu, tak bych Vám skoro dala za pravdu - jenže on Macek už v politice nebyl.

Halama 5.1.2007 11:44

Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Milý jerry, / vážený určitě ne /Jsem znechucen Vaši nadutostí a sebevědomím,jakým dokážete nazvat poslance rakouského parlamentu nesvéprávnými.Poslance rakouského parlamentu nesvéprávnými nazývá člověk,který není nic,nula.Nula o níž nikdo nic neví,nic neslyšel.Nula,kterou nikdo nikdy nikam nezvolil.Nula,která si svoje mindráky léčí urážkami slušných lidí.Nula,která se ani není schopná přiznat  ke svému jménu. jerry jste ubohá nadutá nula.8-o8-o

Vladimír Selichar 5.1.2007 11:19

Kníže for president

Ve sporu Klaus -Schwvarzenberg se samozřejmě přikláním na určitou stranu.Spíše podle toho jak se dotyčný chová,na jaké vlastnosti voličů hraje a jaké skupiny obyvatel se snaží oslovit.Raději než pracovitého populistu volím slušného šlechtice.

jerry 5.1.2007 11:15

Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Víte jako politik se můžete stát i psychotikem a nikdo nic nepozná. A o takové věci , jako je jaderná energie musí rozhodovat lidi s odpovídajícím vzděláním, což ti poslanci nejsou. V případě pacienta s bolestmi hlavy také budu konzultovat jeho stav s neurologem, nikoliv s redaktorem Aha či rakouského Kurieru.Poslanci, řídící se bulvárními články a iracionálními fóbiemi, nejsou podle mně svépravní.

Zebra 5.1.2007 11:08

Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Nuže dobrá, vysvětlil jste mi, že jestvuje rozdíl mezi psychopatem (kteří asi nedají nebo nemusí léčit ?) a psychotikem. Teď už jen zbývá vysvětlit, jak jste vy, praktický lékař, dospěl na dálku ke kolektivní diagnóze psychopatie u „vládců rakouské politické scény“ (mimochodem i to, jak jste tyto vládce jako politolog amatér v sousední zemi identifikoval je obdivuhodné). Rovněž vaše razantní kvalifikace stavu mysli jednoho každého rakouského poslance jako neschopného právních úkonů i.e. nesvéprávného je hodna pozoru odborné psychiatrické komunity – soudím coby laik. Co ku.va dělaj videňští psychiatři, že jim všem ještě nesebrali ausvajsy, jak asi vypadají zákony z dílny těch cvoků, plati pro ně imunita i vůči duševní poruše,…no vzbudil jste ve mně řadu otázek.

Emil Artur Longen 5.1.2007 11:00

Vazeny pane Kaiser-Cisari

Podle Vasich vyvodu tedy nejspis potrebujeme ministra, ktery bude napeti s Rakouskem udrzovat a eskalovat tak aby doslo k valce mezi obema staty? (co takhle bitva u Hradce Kralove pod vedenim marsala Jakla?)? Ministr uhlazovac je tedy neco co je v dnesni dobe neslusne, nebo co? Temelin - ceska medialni a marketingova neohrabanost vuci nasim  sousedum, kteri maji obavy plane nicmene na ne maji pravo. Benesovy dektery - myslim, ze tento kostlivec by se mel ze skrine vysypat bez ohledu na to kdo si zacal II. svetovou valku. Haider *- no a zvolili si ho respektujme to, neni naporad stejne jako Meciar. Kdyt jsme proboha sousede v moderni Evrope pane Kaiser!!! Pan Swanzengerg je perfektnim prikladem moderniho kosmopolity (historicky navic rodine vsazeneho do kontextu menici se nove Evropy), ktery by mohl svou autoritou donutit obe strany zacit konecne "normalne" komunikovat, presne jak by to v nasi  Evrope melo byt. Spise Klausova radoby aristokraticka arogance zacina byt pro dnesni dobu vycpela a nechutna, i kdyz je mi jasne, ze sve posluchace urcite najde...

Mirek F. 5.1.2007 10:56

Re: Argumenty pro Schwarzenberga

Bohužel, rakouské zaťaté aktivisty argumenty nezastaví.Jsou jim předkládány již drahně let, ale logicky není reagováno ani na osvědčení od MAAE. Holt boj proti Temelínu je pro mnoho lidí už dogmatickou vírou a/nebo příležitostí, jak si zvyšovat sebevědomí pokusy o komandování.

Olin 5.1.2007 10:27

Re: Re: To se Klausovi povedlo

Ale pane Ladislave, když někdo kriticky poukáže na aktuální problémy české politiky, tak to přeci neznamená, že volá po časech Gustáva Husáka..., to by takový zkušený komentátor z NP, jako Vy, přeci mohl vědět...

milan007 5.1.2007 10:14

Re: Autor neviděl....

v ústavě je napsáno, k čemu může mít prezident názor a k čemu se smí vyjadřovat? Zkuste ocitovat článek ústavy o který své tvrzení opíráte.

Buvol 5.1.2007 10:03

Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Mám dojem, jakobyste  mluvil o Topolánkovi ....

Buvol 5.1.2007 9:45

Re: Re: Re: omyl

A kdo z nich je ministrem zahraničí?!

Charlie 5.1.2007 9:40

Argumenty pro Schwarzenberga

„Schwarzenberg je rozkročen mezi dvěma státy“  to je spíš důvod pro než proti. Protivníka je nutné dobře znát.

„věcnou diskusi o konkrétních výčitkách ze strany Rakušanů“  pouze věcnou diskusí se dají smést ze stolu nelogické a hloupě ideologické pseudoargumenty Rakouska.

zik 5.1.2007 9:35

Riziko Knížete

Havlovi lidé se vyznačovali zákulisní politikou. Je to bratrstvo propletené osobními vazbami, které navzájem pomáhá svým spřízněncům do vysokých funkcí. Jsou amébovitě rozesedi ve všech stranách o program totiž nejde, jde o osobní zájmy soukmenovců. Že bude Schwarcenberkem využívat svého vlivu k posílení havlovy kliky a rozvrácení občanské pravice se téměř jisté. 

pet 5.1.2007 9:33

Autor neviděl....

...nikdy a nebo nechce vidět Ústavu. Prezident se z titulu své funkce neměl co vyjadřovat předem o navrhovaném ministru a tím jej dopředu diskvalifikovat! Mohl navrhované ministry odmítnout po předložení Topolánkem. Jeho jednání není zakotveno Ústavou.

Miroslav Zikmund 5.1.2007 9:30

Re: ... omyl

Když bude na ministra financí navržen člověk s úzkou vazbou na ČSOB nebo Nomuru a měl by urovnávat vzájemný spor, tak ho to pro tu práci prostě diskvalifikuje. To neznamená, že on MUSÍ jednat v zájmu té či oné banky, ale jednoduše hrozí, že bude ústupnější než je pro stát výhodné. Kdybychom měli obdobný spor s Německem, jako teď a Rakouskem, tak by se na ministra zahraničí také nehodil pan Grůša, jakkoliv je to člověk mě sympatický. V tomto případě opravdu je lepší než termín střet zájmů použít termín dvojí loajalita. U pana Schwarzenberga o úzkých vazbách na Rakousko přece není třeba pochybovat. Já nevím jaký pak Schwarzenberg je diplomat a jaké v tomto směru má zkušenosti, tyto jeho vazby na Rakousko samozřejmě nejsou nic lidsky špatného, ale jednoduše pro ně není právě teď vhodným kandidátem. Chtěli-li někteří lidé dát ťafku prezidentovi, mohli navrhnout třeba pana Diensbiera, Svobodu nebo někoho obdobného, kdo bude mít také výrazně odlišný názor na politiku EU než Klaus, takto ale prezidentovi nahráli na smeč.

jerry 5.1.2007 9:21

Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Nejsem psychiatr, jsem praktik, ale dovoluji si Vám vysvětlit rozdíl mezi psychopatem a psychotikem./skutečně duševně nemocným/ Psychopat je člověk s poruchou osobnosti, nemá náhled na svou poruchu a nechce se léčit. Je to člověk , který vidí jen sebe, své názory  a svá práva.Diskutovat s ním nemožno. Skutečně pomáhá jen tvrdý postoj.Příklad : přišel ke mně pacient a povídá :,,Doktore, dojíždím a už teď v pátek vidím, že mi bude v pondělí špatně, tak chci neschopenku od pondělí." Když jsem mu klidně řekl, ať přijde v pondělí , nastala hádka , přerušoval mě v půli věty kouzelnou formulkou:,,A teď poslouchejte Vy mně", přestože on mě vůbec neposlouchal. Nakonec jsem vstal, byl o hlavu větší, vážil o takových 30kg víc, napadlo mě, že mi jednu napálí/jako na potvoru byla zrovna sestra pryč/ a klidně a rozhodně jsem ho vyzval k opuštění ordinace.Kupodivu odešel, když jsem se ještě dozvěděl, kam si mám strčit diplom. Takže k Rakušanům se musíme chovat pouze takhle. Bohužel. Nic jiného neplatí.

Mirek F. 5.1.2007 8:57

Re: Re: mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

Zadrátované hranice vlastně tedy padají na vrub Churchilla, který ve svém projevu ve Fultonu použil termín železná opona? Takže kvůli němu se čtyřicet let nemohlo volně cestovat? Mizera jeden, tohle soudruhovi Stalinovi neměl dělat.

Mimoto, jestli Rakušané generalizují dodneška, tak už nepomůže nic. V ČR si málokdo myslí, že Rakušané jsou pouze a všichni ti, co se jezdí za levnými nákupy (od trpaslíků až po sex).

 A že dělení na klausovce a havlovce neexistuje, to řekněte signatářům Impulsu 99 komické paměti anebo gerojům z televizního velína:-)

DS 5.1.2007 8:46

Re: Co vime o osobnich uvahach

To je právě to c čem je článek.Místo diskuse o věci kopání do nepřítele.V.Klaus nejvíc vadí lidem,kteří si uvědomují,že na něj nemají.Upírat mu vzdělanost,inteligenci a rozhled je směšné a mohou tomu věřit jen lidé kteří´nemají dost inteligence to sami posoudit a nebo lidé u nichž je přání otcem myšlenky

Saša 5.1.2007 8:46

Bývalá šlechta do diplomacie zcela jistě patří.

Nikoli ale na funkci ministerskou, leč přímo na diplomatické posty. Nejlépe do monarchií a do zemí, kde se šlechtické tituly uznávají a kde tedy mohou svou zděděnou titulaturu využít. U nás se knížecí titul nesmí užívat, v Holandsku nebo v Belgii ale otevře všechny dveře. V takových zemích mohou být potomci slavných rodů naši zemi velmi prospěšnými a svým předkům ke cti, neboď tam dokáží velmi důstojně a velmi účinně plnit roli velvyslance.

Ministerská funkce je však velmi politická a velmi efemérní a pro republiku se nehodí, aby ve vládě seděli lidé s tituly, které mohou užívat jen v zahraničí. Navíc spojení s politickými stranami plnými různých skandálů a špíny ty zamlčované šlechtické tituly velmi dehonestuje - pro ně se nehodí.

Zebra 5.1.2007 8:35

Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Jakožto lékař (psychiatr, dle vaší brilantní dálkové diagnózy) byste měl projevit aspoň trochu snahy ty nebohé rakouské psychopaty léčit. Co takhle zájezd/nájezd bohnických sanitek naložených sítěmi a svěracími kazajkami k sousedům ? Neříkejte, že by nám nebyli ti Rakušani a Jakolidi, co je máte rád, vděční za osvobození zpod psychopatického područí !

ok 5.1.2007 8:32

Re: mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

Krom toho politik, který v Novoročním projevu !!použije výraz "studená válka", by měl odstoupit - takovými slovními výpady se totiž právě taková studená válka vytváří. A pan autor tohoto památného výroku to dobře ví.