18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kníže a netvor

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olga 5.1.2007 11:51

Re: Riziko Knížete

Proboha, na co jste to nepřišel? Havlovo amébovité bratrstvo soukmenovců? A to bude skrzevá Schwarzenberga rozvracet občanskou pravici? A ta zákulisní politika tehdy? No - je fakt, že když se kouknu vedle jak se pánové fackujou na pódiu, tak bych Vám skoro dala za pravdu - jenže on Macek už v politice nebyl.

pet 5.1.2007 9:33

Autor neviděl....

...nikdy a nebo nechce vidět Ústavu. Prezident se z titulu své funkce neměl co vyjadřovat předem o navrhovaném ministru a tím jej dopředu diskvalifikovat! Mohl navrhované ministry odmítnout po předložení Topolánkem. Jeho jednání není zakotveno Ústavou.

milan007 5.1.2007 10:14

Re: Autor neviděl....

v ústavě je napsáno, k čemu může mít prezident názor a k čemu se smí vyjadřovat? Zkuste ocitovat článek ústavy o který své tvrzení opíráte.

pet 5.1.2007 12:11

Re: Re: Autor neviděl....

Jistě! Prezident může vlastně cokoliv.( krom velezrady ). I tak se dá Ústava vysvětlovat. Jeden z autorů Ústavy - Cepl - o tom vedl řeč. Jde vlastně o dodržení ducha Ústavy. Není účelem, aby prezident svým jednáním zdržoval, či manipuloval jmenování předsedy vlády. Vládu staví premier. Prezident pak tuto vládu přijme. Nic v Ústavě není o předjednávání. Faktem však je, že prezidenta nemůžete za nic vinit v průběhu jeho funkce, ani potom. Máme prostě prezidenta, který to dělá takhle. Neboli - Topolánek od počátku nemá šanci a je manipulován! Jestli myslíte, že je to v pořádku, taky máte právo na názor. V tom případě ale má nejvyšší moc u nás prezident!

Saša 5.1.2007 8:46

Bývalá šlechta do diplomacie zcela jistě patří.

Nikoli ale na funkci ministerskou, leč přímo na diplomatické posty. Nejlépe do monarchií a do zemí, kde se šlechtické tituly uznávají a kde tedy mohou svou zděděnou titulaturu využít. U nás se knížecí titul nesmí užívat, v Holandsku nebo v Belgii ale otevře všechny dveře. V takových zemích mohou být potomci slavných rodů naši zemi velmi prospěšnými a svým předkům ke cti, neboď tam dokáží velmi důstojně a velmi účinně plnit roli velvyslance.

Ministerská funkce je však velmi politická a velmi efemérní a pro republiku se nehodí, aby ve vládě seděli lidé s tituly, které mohou užívat jen v zahraničí. Navíc spojení s politickými stranami plnými různých skandálů a špíny ty zamlčované šlechtické tituly velmi dehonestuje - pro ně se nehodí.

VLK 5.1.2007 13:45

Re: Bývalá šlechta do diplomacie zcela jistě patří.

Takze prohodit Vondru a Schwarzenberga?

Brmboš 5.1.2007 8:30

Stále dokola.

Prezident tuto otázku nastolil a řekl pouze to co prezidentovi vadí nejvíce. Všechny ostatní názory nejsou názory prezidenta. Panu prezidentovi se podařilo vyvolat diskuzi na toto téma. Je to určitě lepší než zadat průzkum STEM, který ho udělá podle přání zákazníka. Jedno je jisté i Chvalkovského jsme měli za ministra zahraničí, ale to jsme byli protektorát. Teď snad nejsme a prorakouského politika udělat ministrem zahraničí nám nemůže mimo vyděračů zelených nikdo vnucovat. Je mi však jasné, že v tomto národě je banda lumpů, kteří za peníze odsouhlasí vše. Topolánek svým souhlasem ukázal, že o diplomacii neví nic. Zároveň teké dokázal, že takového předsedu vlády si tato republika nezaslouží i když se to dá hodit na to, že je zaláskovaný. Kdyby však se choval jako chlap, tak taková česká prkotina mi nevadí i premiér je člověk. Ale nesmí mu to lézt na mozek.

ok 5.1.2007 8:30

mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

1. nevím, co bychom získali snižováním se na úroveň Rakouska. Že Rakušané mají vůči nám předsudky je jasné. O to mazanější by bylo vypálit jim rybník a zvolit si za ministra zahraničí Schwarzenberka. Třeba by Rakušané pochopili, že existují i jiní Češi než ti, kteří jim kradou auta.

2. dokud bude předsedou Zelených Bursík, bude v české straně zelených také konzervativní proud, který chrání přírodu z pravicových pozic. Přečtěte si něco o ideovém zázemí skautingu, páni husákovští Pionýři, kteří soudíte svět podle sebe.

3. dělení na klausovce a havlovce vytváříte vy, pane Kaiser. Je to oblíbená konstrukce postkomunistického křídla ODS i postkomunistů v dalších stranách typu CSSD a KSCM.

ok 5.1.2007 8:32

Re: mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

Krom toho politik, který v Novoročním projevu !!použije výraz "studená válka", by měl odstoupit - takovými slovními výpady se totiž právě taková studená válka vytváří. A pan autor tohoto památného výroku to dobře ví.

Mirek F. 5.1.2007 8:57

Re: Re: mame snad byt stejne ubozi jako Rakusane? To, chcete, pane Kaiser?

Zadrátované hranice vlastně tedy padají na vrub Churchilla, který ve svém projevu ve Fultonu použil termín železná opona? Takže kvůli němu se čtyřicet let nemohlo volně cestovat? Mizera jeden, tohle soudruhovi Stalinovi neměl dělat.

Mimoto, jestli Rakušané generalizují dodneška, tak už nepomůže nic. V ČR si málokdo myslí, že Rakušané jsou pouze a všichni ti, co se jezdí za levnými nákupy (od trpaslíků až po sex).

 A že dělení na klausovce a havlovce neexistuje, to řekněte signatářům Impulsu 99 komické paměti anebo gerojům z televizního velína:-)

Zebra 5.1.2007 8:26

Kaiser proti knížeti ?

Proč ne, ale já to vidím takhle:

Studená válka (tu pamatuju) i diplomatická válka vypadá IMHO dost jinak, natožpak zuřící - V tomto případě překlad slova „extrémistický“ zní: jiný, než Klausův - O majetku tam bylo víc než jedno slovo (na samoproklamovaného ekonomického liberála až libertariána poněkud příliš, řekl bych) - O německé jménu nic, to je fakt, ale o (neexistujícím) rakouském občanství dost (a zase, na samoproklamovaného politického konzervativce zu viel) - Lidovecko-haiderovská vláda holt asi ještě nezapomněla na debilní sankce proti ní, ke kterým se socanská vláda podšprajcovaná Klausovou oposmlouvou vlezle přidala - Benešovy dekrety nemusí nikdo ze zúčastněných objevovat, natožpak zničehožnic. Ten bolák tu je a nevyléčí se tak, že se přes něj hodí deka - Psychiatrické diagnózy názorových oponentů, notabene kolektivní – to fakt miluju, už od dob, kdy s nimi přišla sovětská psychiatrie, druhdy náš vzor.

Co se týče fandovství, souhlas, ale zase bych se, být vámi, nevznášel tak vysoko nad těmito vodami – po mém soudu jste (viz výše)  rovněž drobek podlehl.

SÍLA ODSUDU 5.1.2007 8:26

AUTORE

 Všechno má svůj základ a tak i nechutná mináž Klausova z jeho setrvale polní kuchyně....Dnes už musí být každému soudnému zřejmé, že jestliže vystoupí proti zákonu o registrovaném partnerství, činí tak, podobně jako v případě fořta Karla, především účelově a populisticky.....Jeho MOBILISACE jsou však již ohrané a trapné, zvláště když brojí proti levici, jako celku a pak jde škemrat o hlasy komunistů pro své zvolení....Ano, je to ohraná písnička, ovšem svědčí o tom, že nás u NĚHO nemá už nic překvapit a zdá se, že mnozí Klausofilové a troubové, jeho počínání považují za jim prospěšné....

MB. 5.1.2007 8:12

Dane,

Ty jsi se zblaznil.... Klasicka figura, namaluj si nepritele, ktery nema s relaitou nic co delat, a pak toho slameneho panak rozbij.

Ja sice chapu, ze mas ODS v oblibe, ale u novinare z BBC by clovek cekal trochu soudnosti.

Láďa 5.1.2007 8:01

když jsme u té věcnosti

tak mě překvapuje, že pan Klaus nemá pochyby o loajalitě paní Kuchtové. Navíc mi v těchto diskusích trvale chybí, že pan Schwarzenberg není nějaký havlovský aktivista typu Impuls99 atd, ale senátor, který ve svém obvodu dostal důvěru svých voličů. Divím se, že pan Klaus, který se obvykle tak ohání standardními demokratickými principy, tohle ignoruje. Nedovedu si představit, že by třeba člen amerického Senátu mohl být takovýmhle způsobem (obecné "kecy") napaden, aniž by to mělo nějakou dohru. A připomínám, že paní Kuchtová, proti které žádné námitky nejsou, ve svém volebním obvodě (na rozdíl od pana Schwarzenberga) totálně vyhořela.

L 5.1.2007 7:50

Co vime o osobnich uvahach

Vime toho hodne. Vime napriklad, ze tento dalkovy Profesor a delnicky prezident  lpi na mnohych ekonomickych bludech a nerad meni chybny nazor. Proto si o jeho osobnich uvahach mohu myslet totez. Jsou zalozeny na bludech, tudiz nejsou racionalni.

L 5.1.2007 7:53

Co vime o osobnich uvahach

Jeho uvazovani take znacne ovlivnuje jeho delnicky puvod. Matka rustinarka a komunistka, otec komunista, to ty osobni uvahy asi vypadaji.

DS 5.1.2007 8:46

Re: Co vime o osobnich uvahach

To je právě to c čem je článek.Místo diskuse o věci kopání do nepřítele.V.Klaus nejvíc vadí lidem,kteří si uvědomují,že na něj nemají.Upírat mu vzdělanost,inteligenci a rozhled je směšné a mohou tomu věřit jen lidé kteří´nemají dost inteligence to sami posoudit a nebo lidé u nichž je přání otcem myšlenky

L 5.1.2007 12:12

Vzdelanost v akademickych kruzich

Dalkovy Profesor je uz dost stary na to, aby se daly pouzit bezna meritka pouzivana v akademickem prostredi. U mladiku spis pouzivame prospech ve skole, coz neni nas pripad. Jedna se jiste jen o kriteria orientacni.

Zakladnim kriteriem jsou vysledky prace publikovane, tedy nikoliv to, co sam vypravi. Kdyz s tim souhlasime, dospejeme snadno k tomu, ze ty jeho vysledky jsou spis slabe. To je proste fakt.

Otakar 5.1.2007 7:26

Fajn autore.

R^

třetí 5.1.2007 6:43

To se Klausovi povedlo

To se zase VK povedlo. Rozeštval kauzou Schwanzenberg půl národa a nepřímo napadl i Rakousko. Přitom stejně bude pana S ministrem zahraničí jmenovat. Proč to dělá ? Aby se ve svém narcisismu opět zviditelnil. Nemůže Bursíkovi odpustit veřejnou potupu na brněnském cepu, kde si usekl svým osobitým řízením konference veřejnou ostudu. Holt čert nám byl dlužen takového prezidenta, to Grebeníčkovi nikdy neodpustím. Když k tomu připočtu Topolánkovu nesmírnou schopnost všechno zpatlat (podnikání, vládu, rodinu), je obrázek naší zemičky až legrační. Ach jo.

Ladislav N. 5.1.2007 6:51

Re: To se Klausovi povedlo

Jo, jo, za Husáka, to byly zlaté časy! ...

Olin 5.1.2007 10:27

Re: Re: To se Klausovi povedlo

Ale pane Ladislave, když někdo kriticky poukáže na aktuální problémy české politiky, tak to přeci neznamená, že volá po časech Gustáva Husáka..., to by takový zkušený komentátor z NP, jako Vy, přeci mohl vědět...

jerry 5.1.2007 6:34

Vadí mi špatné vztahy s Rakouskem, jenže

to je jako ze své práce, když se setkám s psychopatem. Tito lidé jen melou své nesmysly, vidí pouze  sebe a vůbec vás neposlouchají. Jediná obrana vůči nim je stát tvrdě na svém, žádná diskuse , ani ústupky. Rakouskou politiku takoví psychopaté ovládli - takže bohužel , musíme s nimi vycházet špatně. Klidně bych řekl-mám rád Rakušany jako lidi , ale každý poslanec v rakouském parlamentu je nesvéprávný blbec se středověkými názory. Nemám z toho vůbec radost,ale jediná účinná politika vůči nim je důsledně je ignorovat a dávat jejich blokády k soudu.

Zebra 5.1.2007 8:35

Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Jakožto lékař (psychiatr, dle vaší brilantní dálkové diagnózy) byste měl projevit aspoň trochu snahy ty nebohé rakouské psychopaty léčit. Co takhle zájezd/nájezd bohnických sanitek naložených sítěmi a svěracími kazajkami k sousedům ? Neříkejte, že by nám nebyli ti Rakušani a Jakolidi, co je máte rád, vděční za osvobození zpod psychopatického područí !

jerry 5.1.2007 9:21

Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Nejsem psychiatr, jsem praktik, ale dovoluji si Vám vysvětlit rozdíl mezi psychopatem a psychotikem./skutečně duševně nemocným/ Psychopat je člověk s poruchou osobnosti, nemá náhled na svou poruchu a nechce se léčit. Je to člověk , který vidí jen sebe, své názory  a svá práva.Diskutovat s ním nemožno. Skutečně pomáhá jen tvrdý postoj.Příklad : přišel ke mně pacient a povídá :,,Doktore, dojíždím a už teď v pátek vidím, že mi bude v pondělí špatně, tak chci neschopenku od pondělí." Když jsem mu klidně řekl, ať přijde v pondělí , nastala hádka , přerušoval mě v půli věty kouzelnou formulkou:,,A teď poslouchejte Vy mně", přestože on mě vůbec neposlouchal. Nakonec jsem vstal, byl o hlavu větší, vážil o takových 30kg víc, napadlo mě, že mi jednu napálí/jako na potvoru byla zrovna sestra pryč/ a klidně a rozhodně jsem ho vyzval k opuštění ordinace.Kupodivu odešel, když jsem se ještě dozvěděl, kam si mám strčit diplom. Takže k Rakušanům se musíme chovat pouze takhle. Bohužel. Nic jiného neplatí.

Buvol 5.1.2007 10:03

Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Mám dojem, jakobyste  mluvil o Topolánkovi ....

Zebra 5.1.2007 11:08

Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Nuže dobrá, vysvětlil jste mi, že jestvuje rozdíl mezi psychopatem (kteří asi nedají nebo nemusí léčit ?) a psychotikem. Teď už jen zbývá vysvětlit, jak jste vy, praktický lékař, dospěl na dálku ke kolektivní diagnóze psychopatie u „vládců rakouské politické scény“ (mimochodem i to, jak jste tyto vládce jako politolog amatér v sousední zemi identifikoval je obdivuhodné). Rovněž vaše razantní kvalifikace stavu mysli jednoho každého rakouského poslance jako neschopného právních úkonů i.e. nesvéprávného je hodna pozoru odborné psychiatrické komunity – soudím coby laik. Co ku.va dělaj videňští psychiatři, že jim všem ještě nesebrali ausvajsy, jak asi vypadají zákony z dílny těch cvoků, plati pro ně imunita i vůči duševní poruše,…no vzbudil jste ve mně řadu otázek.

jerry 5.1.2007 11:15

Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Víte jako politik se můžete stát i psychotikem a nikdo nic nepozná. A o takové věci , jako je jaderná energie musí rozhodovat lidi s odpovídajícím vzděláním, což ti poslanci nejsou. V případě pacienta s bolestmi hlavy také budu konzultovat jeho stav s neurologem, nikoliv s redaktorem Aha či rakouského Kurieru.Poslanci, řídící se bulvárními články a iracionálními fóbiemi, nejsou podle mně svépravní.

Halama 5.1.2007 11:44

Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Milý jerry, / vážený určitě ne /Jsem znechucen Vaši nadutostí a sebevědomím,jakým dokážete nazvat poslance rakouského parlamentu nesvéprávnými.Poslance rakouského parlamentu nesvéprávnými nazývá člověk,který není nic,nula.Nula o níž nikdo nic neví,nic neslyšel.Nula,kterou nikdo nikdy nikam nezvolil.Nula,která si svoje mindráky léčí urážkami slušných lidí.Nula,která se ani není schopná přiznat  ke svému jménu. jerry jste ubohá nadutá nula.8-o8-o

jerry 5.1.2007 12:23

Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Tak dost.Jméno nepřiznám z tohoto důvodu - jako lékař jsem ve vztahu k pacientům důsledně apolitický a nechci, aby někdo věděl, že mám na něco jiný názor, než on. Ztratil by ke mně třeba důvěru. To k tomuhle. Dále -nemám žádné mindráky, nemyslím si o sobě nic, nejsem ani zvlášť chytrý , ani zvlášť vzdělaný. Mám však respekt k samostatně uvažujícím lidem, k odvaze říci svůj vlastní názor  a uznávám diskusi.Urazil jsem snad někdy Vás? Připomeňte mi to. Uznávám, že jsem člověk možná trochu extrémních názorů, ale takový jsem. Do politiky nechci , ale mám právo kritizovat.Uráží mně ta stádnost a politikaření rakouských poslanců, ten ubohý nacionalismus. Znovu připomínám, mám hezký vztah k Rakousku i k jeho občanům, ale ne k rakouským politikům. Kdyby aspoň jeden z nich se zamyslel.Aspoň jeden.