18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kníže a netvor

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PeH 5.1.2007 13:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Jen krátkou poznámku. Podíval jste se někdy na časkou politickou scénu? Podotýkám , že mám hezký vztah k Česku i k jeho občanům.

jerry 5.1.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Ale jo. Ale třeba v roce 1968 aspoň 4 poslanci parlamentu hlasovali proti sovětské okupaci. Z toho 2 ženy. Já si radši všímám lidí, které můžu ocenit.Proto napjatě čekám na nějakého rakouského hrdinu. 

Zebra 5.1.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Děláte mi v tom trochu hokej, doktore. Jsou ti rakouští politici psychopati (jerry 06.34) nebo psychotici, na kterých to nikdo nepozná ? A jak to vysvětluje, jak jste na to ausgerechnet vy na takovou dálku přišel ? Má snad být vysvětlením vaše sdělení s kým ano a s kým nekonzultovat hlavobol ? Na dřívější otázky žádná odpověď, naopak další váš údiv vzbuzující příspěvek k poznání stavu mysli rakouských poslanců a poznatek, čím se řídí. Buďto oplýváte famózními schopnostmi, znalostmi a zdroji informací, nebo to tu jen tak plácáte, což by vás ovšem jako solidního diskutéra poněkud diskvalifikovalo, že ?

jerry 5.1.2007 12:27

Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Psychopati -asi neumím dost dobře vysvětlovat.Vím to, proto taky neučím. A dále -ta stádnost těch poslanců mě fakt vyděsila. To mi už připomnělo totalitní režimy. Hlasovat pro kravinu, jenom proto, že se to zrovna nosí. Z mého hlediska to nemohou být normální lidé.

Zebra 5.1.2007 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Nuže, dosti srandy. Já přeci od začátku vím, že nemáte žádné famózní rozpoznávací schopnosti, ergo výkřiky o psychopatech a nesvéprávných blbcích nemáte opřeny o žádné výsledky pozorování či vyšetření. Pak se ovšem ptám, proč takové evidentní nesmysly píšete ?

Helejte, co takhle: jerry s tomem podepsali v Melku smlouvu o psí boudě – jerry nechal boudu schválit na ouřadě – tom říká, že podle smlouvy to neměl dělat – jerry říká, že jo – tom to dá k soudu, aby rozhodl, kdo má pravdu. Mě to na kočku a myš přijde jako celkem civilizované řešení.

Nebo je lepší, když prohlásíte toma za magora a přestanete se s ním bavit ? Toho toma, se kterým žijete ve stejným baráku, navzájem si vidíte do misek, dejcháte stejnej vzduch, vaše blechy skáčou z jednoho na druhýho a jeden ani druhý se od sebe nemůžete odstěhovat ? To vám přijde jako civilizované řešení sporů ? To si jako myslíte, že pod vaším neústupným pohledem stáhne tom ocásek, upadne na zádíčka a začne kňourat, že už to nikdy neudělá ?

jerry 5.1.2007 13:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Já Vás mám docela rád, ale teď už se rozloučím. Tom nikdy nebral smlouvu z Melku vážně, byl to jen prostředek k nátlaku na jerryho. Jerry ustoupil, ale Tom tačil dál a dál. Tom o dodržování smlouvy nestojí ,chce zastavit Temelín a používá všechny prostředky.Klidně dá jerrymu zezadu po palici, smlouva nesmlouva. Tom kašle na myšky, dusící se v sokolovské uhelné pánvi, vidí jen své obavy z jaderné elektrárny a dívá se ze svého  okýnka na zasněžené Alpy.Tom je sobec a jerryho by nejradši zašlapal do země.Jerry musí takto s Tomem jednat -chytře a nekompromisně.:-)

Zebra 5.1.2007 14:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mno, to mi připadá poněkud nelidské.

Vidí-li to jerry takhle, pak by to měl asi dát k soudu taky. Jó, jednat chytře a nekompromisně, to jistě, ovšem magorizování mi chytré nepřipadá, spíše naopak.

Hezký víkend přeji a klidně si vyjeďte i do sokolovské pánve (třeba i uhelné), zjistíte sám, že to dušení už není co bejvalo.

Jitca 5.1.2007 12:51

Zkuste mi oponovat.

Uf, milý pane, dovolte mi trochu poopravit váš názor na rakouskou společnost. (Naše firma s Rakouskem dlouhá léta úzce spolupracuje, poznala jsem tam pár "normálních" lidí, snad trochu vím, o čem píši.) A tak mi tu prosím netvrďte, že se za hranicemi názorově nic nemění a že je třeba pouze tvrdý postup. Opak je totiž pravdou, a vás ovlivňují, bohužel, jen novinářské bubliny. Původně bylo proti Temelínu opravdu mnoho lidí, ale právě díky stálému vysvětlování a dokazování (byť úmornému - to přiznávám) se dosáhlo výrazné změny v jejich smýšlení. Dnes je většině obyvatel Rakouska Temelín lhostejný, a přechody blokují hlavně extremistické skupinky, které se tím zviditelňují a snaží se dokázat si svou důležitost.  Normální  obyvatele  už to pouze nudí.  Pokud stále trváte na svém názoru, napište mi prosím konkrétně, na základě jakých vašich zkušeností ho zastáváte. Psychologické odhady na dálku přes televizní obrazovku neberu...

jerry 5.1.2007 13:20

Re: Zkuste mi oponovat.

Vy mi snad nerozumíte,ale já s Vámi naprosto souhlasím. Normálním Rakušanům je Temelín lhostejný, ale ne těm novinářským a politickým šaškům. Můj povzdech byl nad nimi, zdůraznil jsem svůj kladný vztah k Vídni, Rakousku i Rakušanům a lituju je, že mají takové politiky a noviny.

zoch 5.1.2007 5:06

Když už není dost objektivity a rozumu při ruce

...je jak vidno ještě možné nahradit nedostatky srdcem.

Vlasta.on 5.1.2007 5:25

Re: Když už není dost objektivity a rozumu při ruce

???????????????? Pán Bůh promluvil? Nebo jste si spletl článek?

Ladislav N. 5.1.2007 1:19

Schwarzenbergovi "rowdies"?

Já měl vždy za to, že ROWDIES jsou "Klausovi boys"...

Asi se špatně koukám kolem sebe. ;-D

Petr H 5.1.2007 4:12

Re: Schwarzenbergovi "rowdies"?

Vy žádnej rowdies přece nejste.Vy jste takovej 100% nestrannej pozorovatel,co jen tak s nadhledem glosuje politickou situaci,která ho defacto vůbec nezajímá a jen prolétá internetem,že?

Ladislav N. 5.1.2007 6:56

Re: Re: Schwarzenbergovi "rowdies"?

Vy jste "Klausův boy" zcela nepochybně. Jestli se současně chováte jako "rowdie", ponechám k úvaze. ;-)

jana 5.1.2007 0:44

omyl

Pan Schwarzenberg neni rozkrocen mezi dvema staty, ale je obema nohama v Evrope.

VLK 5.1.2007 0:57

Re: omyl

Jana? Hybaskova?

Miroslav Zikmund 5.1.2007 4:28

Re: omyl

To je klasický úkrok stranou. Stávající stav je prostě takový, že v EU zatím existují suverenní státy a ty řeší své vztahy k jiným státům. K tomu mají fukci ministra zahraničí. Rakouský ministr zahraničí taky bude v případném sporu s Českem hájit především zájmy Rakouska. Náš ministr zahraničí musí být schopen i ochoten hájit především a naplno zájmy Česka - vůči ostatním státu i vůči EU jako celku, bude-li třeba. Zda je toho pan Schwanzerberg schopen o tom se důsledná debata moc nevede, zda je k tomu ochoten o tom byly výhrady prezidenta o dvojí loajalitě.

Cesilko 5.1.2007 5:51

Re: Re: omyl

To reci  a obav z te "dvoji loyality"!!!! U "nekterych" nevadi! - takovy Pavka Kohout, [prikladne! -

:-) a u pana Schwarzeberga zase vadi....proc to?????????????? Proc se nemeri vsem stejne????????????????Jen se tak ptam....! :-)P.S. Dvoji loyalita: Libor Roucek, Petr Uhl, Jiri Grusa, Martin Stepanek, Egon Lansky, hokejisti, fotbalisti, basketbalisti, hazenkari......Forman, Albrightova, etc etc etc...Proste u nekterejch to vadi, u jinejch ne...Nebylo by na case zacit byti trosicku vice konzistentni???:-)

Miroslav Zikmund 5.1.2007 6:16

Re: Re: Re: omyl

Chcete-li, nahraďte si termín dvojí loajalita termínem střet zájmů. A o té se u různých funkcí mluví často. Co se týká obsazení funkce ministra zahraničí, tak u některých z Vámi uvedených pánů by to také rozhodně bylo diskutabilní, jenže oni navrženi nejsou. Proč zde uvádíte fotbalisty, hokejisty atd. nebo pana Formana či paní Albrightovou to tedy opravdu nechápu, někdo se už k nim vyjadřoval jako k ministrům zahraničí České republiky, když mluvíte o konzistenci?

Ladislav N. 5.1.2007 7:23

... omyl

A jaký že to "střet zájmů" má pan Schwarzenberg? ;-D

Miroslav Zikmund 5.1.2007 9:30

Re: ... omyl

Když bude na ministra financí navržen člověk s úzkou vazbou na ČSOB nebo Nomuru a měl by urovnávat vzájemný spor, tak ho to pro tu práci prostě diskvalifikuje. To neznamená, že on MUSÍ jednat v zájmu té či oné banky, ale jednoduše hrozí, že bude ústupnější než je pro stát výhodné. Kdybychom měli obdobný spor s Německem, jako teď a Rakouskem, tak by se na ministra zahraničí také nehodil pan Grůša, jakkoliv je to člověk mě sympatický. V tomto případě opravdu je lepší než termín střet zájmů použít termín dvojí loajalita. U pana Schwarzenberga o úzkých vazbách na Rakousko přece není třeba pochybovat. Já nevím jaký pak Schwarzenberg je diplomat a jaké v tomto směru má zkušenosti, tyto jeho vazby na Rakousko samozřejmě nejsou nic lidsky špatného, ale jednoduše pro ně není právě teď vhodným kandidátem. Chtěli-li někteří lidé dát ťafku prezidentovi, mohli navrhnout třeba pana Diensbiera, Svobodu nebo někoho obdobného, kdo bude mít také výrazně odlišný názor na politiku EU než Klaus, takto ale prezidentovi nahráli na smeč.

Buvol 5.1.2007 9:45

Re: Re: Re: omyl

A kdo z nich je ministrem zahraničí?!

JH 5.1.2007 0:35

Dobrý, ale výraz

že mezi námi a Rakouskem zuří teď diplomatická válka, mi přijde přehnaný! To se dá tvrdit teprve při vypovídání diplomatů. Zatím je to traktorová válka (zatím z rakouské strany). Ostatní jsou politické tlachy, nikoli činy.

dvd 5.1.2007 7:26

Myslíte si

že onu resoluci rakouského parlamentu jednomyslně odhlasovaly traktory?

šakal 5.1.2007 0:06

Mimořádně kvalitní článek - jako obvykle - pane Kaisere!...

...Gratuluji :-)

honza 5.1.2007 8:04

Re: Mimořádně kvalitní článek - jako obvykle - pane Kaisere!...

:-)Připojuji se k hodnocení. K  některým jednostraným a nenávistí čpícím příspěvkům se nemá cenu vyjadřovat.

stary kuchař 5.1.2007 15:44

Re: Re: Mimořádně kvalitní článek - jako obvykle - pane Kaisere!...

Připojeji se k Šakalovi. Děkuji autorovi.