5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F: Čech 11.5.2009 11:59

Myslím, že to Macek vystihl přesně

Nafoukanost a ješitnost našeho hradního monstra ale pořád pár nesamostatným jedincům imponuje!

capitán corcorán 12.5.2009 10:56

Re: Myslím, že to Macek vystihl přesně

http://cryptome.info/0001/vaclav-klaus.htm  tak vo co go !:-/

capitán corcorán 12.5.2009 10:58

Re: Myslím, že to Macek vystihl přesně

v cestine si to najdete na www.sinagl.cz   Archív článků:-(

paštun višnu 11.5.2009 1:45

vůli voličů?

"od prezidenta můžeme požadovat, aby navzdory svému osobnímu názoru neblokoval vůli suveréna – tedy občanů reprezentovaných parlamentem"

Zajímalo by mě, jakou logikou jste došel k poznání, že parlament reprezentuje vůli voličů. A nebo se své jí držte a dojdete k závěru, že parlamentem volený prezident reprezentuje také vůli svých voličů ;-P 

lifo01 23.5.2009 19:12

Re: vůli voličů?

tobě nepříde, že parlament reprezentuje vůli voličů? :D to je zvláštní, ale asi to bude tím, že ji nereprezentuje...je to vo ničem :D aspoň, že se teď koná ta dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.

janíček 10.5.2009 20:17

Pane Macku, vůbec jste nepochopil...

jenom se modlím, abyste se se svým sdružením nedostal tam, kde byste mohl škodit...

ad 1) Asi málo čtete..., a pokud jde o argumenty, ty lze slyšet pouze s tábora odpůrců, z tábora příznivců se ve velké míře opakuje pouze jeden a to ten, že 25 či kolik to státu již LS schválilo, tak my musíme taky, protože periferie Evropy a podobné kecy... ad 2) Nikdy dříve nebyla řeč o evropském superstátu a vaše lisabonská smlouva ho zakládá, takže o čem hovoříte, když je to přesně tak, jak tvrdí VK. ad 3) Vysvětlete co si představujete pod slovem suverenita. ad 4) Pokud jste to nepochopil, tady VK nehovoří o sobě. ad 5) Citace z vašeho textu: 'Je to stejně alibistické, jako kdyby někdo říkal „když všichni před námi řekli „ano“, musíme také říci „ano“.' Já se vás Macku ptám, vy jste to nikdy neslyšel?

Žádám, když je možné, aby byli Irové nuceni opakovat referendum, aby se také Češi mohli opakovaně rozhodnout a to v rovněž referendu. Klidně může být zorganizováno na váš nátlak!

jasan 10.5.2009 20:42

Re: Pane Macku, vůbec jste nepochopil...

petici pozadujici referendum najdete na www.petice.nelisabonu.cz

vytisknete, podepiste a odeslete... a sirte po tech, co o tom trochu premysleji...

Marťan 11.5.2009 0:00

Re: Pane Macku, vůbec jste nepochopil...

Janíčku, Janíčku.............je vidět, že ve Vaší lebce je jenom prázdno......ne úplně, z toho

 prázdna září srp a kladivo. A to je ta Vače pravda!!!!

 

Jura 10.5.2009 20:06

Aktuálně.

Ńezbývá nic jného...než na toho hradního blázna hodit sít´. Jinak to nevidím:-)

sddd 10.5.2009 20:38

Re: Aktuálně.

ten macek ale není na hradě, jste si to popletl

tosek 10.5.2009 21:03

Re: Aktuálně.

Takže polopaticky pro nechápavé. Řeč je o kastelánovi Pražského hradu, ješitném staříkovi Václavu Klaunovi, ideologu lenosti a politikovi, který nikdy nic nevěděl.

Prorok 11.5.2009 0:08

Zanechte pití toho denaturáku, tosku

Nebo z čeho jste tak zblbnul.

F: Čech 11.5.2009 12:02

Re: Aktuálně.

Blázen je tady přece jenom jeden a ten na Hradě skutečně sedí. Kromě vás klausových poskoků je to všem soudným lidem už dlouho jasné! Tady už pomůže jenom docent Chocholoušek a uzavřené oddělení!

Fafa 10.5.2009 18:40

Defuraku

Proto chápu obavy VK, že bude stále menší, menší až úplně nejmenší. Ale to je problém prezidenta a ne řadového občana.

No, jednak VK uz nemuze znovu kandidovat, takze se bavime o cca 45 mesicich ve funkci.

Ale hlavne druhak, myslite si, ze treba radovy Brit nepovazuje za problem, ze Alzbeta II by se stavala mensi a mensi, az bude vyznamem nekde tak na urovni guvernera Severni Dakoty nebo starosty Benatek. Taky by asi bylo obtizne vysvetlit radovym obcanum Francie a Britanie, ze by se jejich vlady mely vzdat veleni nad ICBM, RAF, Royal Navy nebo Cizineckou legii a predat prislusne odpalovaci sekvence komisari EU pro obranu, napriklad vyslouzilemu nemeckemu generalovi.

Fafa 10.5.2009 18:31

Jarka

V té době, kdy probíhalo v Irsku referendum o Lisabonská smlouvě, byli v jiné ekonomické situaci, bylo to před finanční krizí, která je značně zasáhla a kdyby dnes referendum probíhalo, zachovali by se určitě jinak, protože už poznali, že EU jim v krizi hodně pomohla.

To je ovsem ukazkova demagogie. Jak by Vam pripadala tato uvaha: "Pred financni krizi probihalo i schvalovani Lisabonske smlouvy v mnoha evropskych parlamentech. Kdyby probihalo dneska, tak by dopadlo urcite jinak, protoze uz poznali, ze ve financni krizi musi financovat pomoc Irsku, ktere je i tak uz velmi bohatym statem."

Richard 10.5.2009 16:14

Pan Macek nemluví pravdu

Pane Macku nemáte pravdu a co opakování referenda v Irsku to není nátlak ? nestačí říc jednou nemám zájem ?

Martin 10.5.2009 18:27

ale mluvi

co je vam do suverenniho rozhodnuti iru o referendu ? mohou si ho opakovat treba stokrat je to jejich vec a nikdo jim do toho nema co kecat, navic si ho chteji opakovat po ZLEPSENI podminek.

Fafa 10.5.2009 18:33

Re: ale mluvi

Martine. Co kdyz Irove  v referendu Lisabonskou smlouvu schvali? Taky si jej potom muzou opakovat treba stokrat? ;-)

Martin 10.5.2009 18:51

Re: ale mluvi

je to jejich vec co si ve sve zemi budou delat. proc je klausovci poucuji z prahy co u sebe muzou a co nemuzou ?

Fafa 10.5.2009 19:25

Martine

asi takhle. Ja se jiste muzu chtit ozenit. Pokud uz ale moje milovana Mollie O'Hara z Dublinu prohlasila, ze mne nechce, tak bych asi mel pockat, az si to rozmysli, nez zacnu nekde na radnici vykrikovat, ze si ji rad vezmu.  ;-)

sddd 10.5.2009 20:39

Re: ale mluvi

aha, a opakovalo by se to referendum kdyby na poprvé vyšlo "ANO" ?

EM 5.7.2009 13:59

Re: Vzpomene ještě si někdo na reakci nařvaného Barrosa na irské NE ?

"Budeme / MY z brusele/ žádat od Irska vysvětlení..."

Holt v EU nemá stejnou váhu NE a ANO.

Jinak ale, problém není hlavně v tom, že "naše suverenita spočívá v tom, že ji někam odevzdáme" (i když na formě a demokratických náležitostech tohoto kroku by také mělo záležet), ale hlavně - KOMU ji odevzdáme: V tomto případě nikomu nevoleným eurokratům v bruseli...

Moskevské protokoly ze srpna 1968 taky v říjnu téhož roku schválil tehdejší parlament....

Defurák 10.5.2009 16:08

Se zpátečníky to bylo vždy těžké

Kdyby jim bylo dopřáno sluchu, tak neexistovaly Spojené státy americké, Německá spolková repuiblika, Itálie, ....  Nebo snad Texas, Bavorsko či Benátská republika se svého času nevzdaly části  svrchovanosti ve prospěch většího celku ?

J ovšem pravda, že guvernér Texasu, šéf bavorské vlády či benátský starosta nejsou Obamou, Merkelovou či Berlusconim. Proto chápu obavy VK, že bude stále menší, menší až úplně nejmenší. Ale to je problém prezidenta a ne řadového občana.

Fafa 10.5.2009 17:36

Defuraku

ty priklady s Texasem a Benatskou republikou jsou ovsem trochu slozitejsi. Obyvatele Texasu napred se zbrani v ruce prestali byt soucasti Mexica, nasledne byli velmi kratkou dobu samostatnym statem a pak se stali obcany USA, ze kterych po pravde receno vetsinou pochazeli. A v pripade Benatske republiky se Napoleon Bonaparte dozete Lodovica Manina prilis neptal, co si mysli o benatske svrchovanosti.   

Zapominate taky na to, ze pani Merkelova nebo pan Berlusconi jsou v situaci prave toho guvernera nebo starosty. Pokud vim, tak Ceska republika predava pravomoce Evropske Unii ne nemeckemu kancleri nebo italskemu premierovi. nebo to na Vasi strane bylo takove podvedome priznani situace? ;-)

Prorok 10.5.2009 17:52

Odvážné tvrzení, Defuráku.

Proč se tedy byrokrati v EU a jednotlivé vlády tak strašně bojí referend, když to není problém "řadového občana"?

tosek 10.5.2009 21:28

Re: Odvážné tvrzení, Defuráku.

Jen tak mimochodem proč se v roce 1992 bál Václav Klaun referenda, když s Vladimírem Mečiarem rozděloval Československo?

Prorok 11.5.2009 0:05

Čeho se kdo bál nemám ponětí ...

Češi mohli říci NE rozdělení a Slováci ANO a jak byste to pak řešil, tosku, pronikavý inteligente?

Nový 10.5.2009 15:41

skromný dotaz ohledně referenda

Jestliže chceme zjistit skutečnou "vůli  suveréna" - tedy lidu,  pročpak  neuspořádáme  všelidové  hlasování.  Před  vstupem do EU  bylo  provedeno.  Nyní se  podmínky zásdaně  mění, tak  by  bylo určitě  na  místě  opakování. Už samotná skutečnost, že  jsme  ztratili rávo  veta  je pádnýmdůvodem k referendu!  To  nám nějak pan  myslitel  zapomněl objasnit.

PS:  osobně  jsem zastáncem  evropské  federace  se vším všudy ( ovšem bez  socialistických  preambulí v ústavě )

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:53

Je to prosté...

Přijetí zákona o referendu - jak předpokládá ústava - bylo navrženo  nejméně osmkrát  sociálními demokraty.  A pokaždé to bylo zamítnuto občanskými demokraty (ODS).  Musel by se přijmout speciální zákon na jedno použití (jako v případě "vstupu do EU"), ale toho se nedosáhne vzhledem k "materii".  Text smlouvy (= 700 stran)  není pro něco takového ani  trochu "stvořený". 

Představa, že by všech 280 zákonodárců text četlo - je obtížná a zcela nemožná je představa, že by text "louskalo" šest milionů voličů.

Odhaduji, že samotnou tenoučkou českou ústavu četlo jen pár tisíc lidí - a to mnozí jenom proto, že to pro ně byla otázka ke zkouškám...   Proto zůstańme na zemi !

Fafa 10.5.2009 15:56

Pane Vizku

nepripada Vam ovsem zvlastni, ze de facto Ustava Evropy je napsana tak, ze ji nectou ani zakonoradci a tak, ze ji nemuzou pochopit volici.