18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Prorok 10.5.2009 17:57

Další důvod, proč tu Lisabonskou lumpárnu poslat na smetiště dějin.

Obávám se, že Lisabonská smlouva je takto psána schválně. Tedy tak aby jí nikdo nečetl a přinejhorším se dala libovolně vykládat.

Hanuman 10.5.2009 16:07

Re: skromný dotaz ohledně referenda

Možná jsem četl tedy špatně, ale nikde jsem tam socialistické preambule nenalezl.

Souhlasím s pane Vízkem, že EU existuje už 50 let a my, místo abychom se snažili pochopit její význam, zase remcáme. Buďme rádi, že už jsme v Evropě, jak jsem se dočetl, někdo podotkl, jsme tam už dlouho, jenže teprve opravdu 20 let není pro nás za dráty, ale můžeme do ní i fyzicky. S referendem nemohu souhlasit, hodně lidí, zvláště těch jedodušších lze , snadno ovlivnit. Každý se nezajímá o dění ve světě, nemůžete

dát na mínění všech. Nechci se nikoho dotknout, ale jinak se na Lis.smlouvu dívají lidé v městech, nebo s vyšším vzděláním a jinak lidé se vzděláním základním, nicméně právo hlasu v referendu mají stejné.

Prorok 10.5.2009 17:59

EU je tu od roku 1993, což není 50 let

Zatím každá změna byla k horšímu a čím dál více se z ní stává rejdiště neschopných socialistických vyžírků.

Prorok 10.5.2009 18:02

K tomu vzdělání

Zajímalo by mě, kde jste vzal nějakou studii, která by dokazovala, že lidé vzdělaní mají lepší politický úsudek než nevzdělanci.

ČR řídí převážně vzdělanci a i Lojza od lopaty si uvědomuje, co je to za idioty.

Hanuman 10.5.2009 15:31

Lisabonská smlouva

Ozývají se zde hlasy, že Lisabonská smlouva je útok na naši suverenitu. Přiznejte se ale, kdo jste ji četl? Já jsem ji studoval, jsou tam sice odborné pasáže, které mi nejsou jasné, ale nikde jsem tam nezjistil z čehio ti vykladači LS usoudili, že je pro nás tak nevýhodná?

V EU jsou i menší státy, než ČR, ale nikdo se smlouvou nemá problémy, jenom my, kteří jsme pod vlivem euroskeptika VK. Rakousko má jen 9 mil.obyvatel, je tedy menší, stejně Belgie, Lucembursko, Skandinávské státy a další, ale nikdo se neobává, že bude utlačován těmi velkými. Jde o to ve sporných bodech nalézt  s těmi malými státy společnou řeč. To, že je v některých rozhodnutích EU pro n ás nevýhodná, je ale zaviněno přistupovými smlouvami, které dohadovala ČSSD - kdyby tam byli nechali Teličku, který byl za slovo vzatý odborník a nesnažili se prosadit laika Špidlu, bylo by to pro nás mnohem výhodnější, teď na to doplácíme. Proto je důležité volit do EU jen opravdu odborníky a ne ty, kteří funkci dostanou jako trafiku.

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:40

Ano - a ještě dodám:

Dokument podepsaný 27 státy nemůže na 100% vyhovovat žádnému z nich; to by šlo o špatný a jednostranný dokument.   Každý stát musí mít s tím či oním odstavcem  v Lisabonské smlouvě problém - a právě to dokládá, že  jde o text přijatelný, že jde o kompromis,  že každý signatář musel v tom či onom ustoupit či učinit úkrok... 

Snad se Evropa konečně poučila z minulosti: 1) z toho, jak se suverenita každého státu rozplynula, kdykoli se mocnějšímu zachtělo,  2) z toho, jak  každá minulá generace  zažila válku a "cedila krev", 3) z toho, že každé někdejší jednání dvou státních subjektů bylo o tom jak zatočit s třetím, 4) z toho, že každé někdejší  jednání tří subjektů mělo jediné téma - jak zatočit s jinými třemi, 5) z toho, že ten nejmocnější se bez kontroly (a spojených sil malých) pokaždé jaksi "zvrhnul"  

Snad Evropa vidí dál než za humna:  1) Jako nejsilnější ekonomický celek světa musí koordinovat, spolupracovat i konkurovat, proto se - integrovat , 2) Ekonomické síle musí co nejdříve odpovídat síla politická - aby Evropa "nebyla bita"  lépe organizovanými celky: USA, Rusko, Čína, Indie, Brazílie, Japonsko... 3) Evropa se nesmí vymezovat vůči nikomu, ale vycházet z toho, že ani spojené síly EU + USA + Rusko brzy nebudou stačit Číně a Indii

50 let evropské integrace je proces, do kterého jsme vstoupili hodně pozdě,  dokonce my "noví" znamenáme problém - doslova brzdu.  Ale vzali nás!  Historicky je půl století pouhá chvilka, proto EU rovná se i teď stále ještě pouhý  - START. Povést se napoprvé samozřejmě nemusí, ale šance je tady.  Jenom ji přijmout, porozumět jí a umět ji využít.   Může (ale nemusí) se opakovat...

isi 11.5.2009 5:11

Re: Ano - a ještě dodám:

Ejhle dalsi megalomaniak. Podle studii , kterym se necha  verit , za 15 -20 let, vudci sila na svete  bude Cina. Proc , protoze je unifikovana , kulturne ,  politicky,  emocionalne. Evropa bude potrebovat  mozna   50  let se  unifikovat  a pak uz bude prilis pozde, vlak  odjede pod cinskym vedenim na hodne dlouho. Jste takzvane  naivni muj priteli.

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:00

Stoprocentně sedí...

Každá věta, každý argument, každý závěr - stoprocentně sedí. 

Návrat do 20.století, do století "suvereních států" - nic horšího si pro ČR a Evropu nedovedu představit.  Zapouzdřeného Klause mi je v tomto směru až líto; že se nedovede zbavit krunýře, který - dusí !  

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:16

Václav Klaus je ekonom. Proto bych čekal...

Dá nám profesor ekonomie, t.č. prezident republiky (který často radí všem a ve všem) odpovědi na otázky, které běžného občana napadají?  Například: Odkud se vzala finanční krize? Odkud je to nebezpečí, že lidé ztrácejí práci? Proč je potřeba sanovat banky stamiliardami?  Kam se poděly peníze, které dnes chybí?  Kdo je prošustroval? Proč najednou ztráta likvidity?  Kde je odpovědnost managementů bank a co dnes znamená pojem spolehlivost?  Banky měly přece v minulých letech (ještě loni) mnohamiliardové zisky a proč dnes nemají peníze ani na poskytování provozních úvěrů firmám?  Proč najednou - bum bác: propad, hrozby, omezování výroby, nezaměstnanost, dokonce obrovské ztráty na osobním majetku nejen v podobě cenných papírů, ale dokonce i hotových peněz, neschopnost splácet hypotéky a půjčky. Vždyť jenom majetek, který mají Češi uložený například v podílových fondech, klesl v minulém roce o 71 miliard.  Včera byly akcie na hodnotě 100 a dnes jsou na hodnotě 50. Jak to?  Proč?  V prosinci schválený náš ZÁKON o rozpočtu 2009 počítal s růstem HDP 4,8% a už v měsíci lednu byl shledán (= ten zákon !! ) nereálným.   Kdo to prohlásil o měsíc dřív, patřil mezi nepřátele a šiřitele "poplašné zprávy", řekl Kalousek. 

To všechno má morální, sociální a psychické důsledky.  Spravuji tuto zemi odborníci?  „Hlídá“ je Klaus?  A proč skoro mlčí k problémům, které by měly být jeho prioritním profesním zájmem?  

Prorok 10.5.2009 12:10

Nad Lukášem Mackem si pouze odplivnu

Nesnáším skrznazkrz prolhané EUsvazáky.

kurbet 10.5.2009 14:30

Re: Nad Lukášem Mackem si pouze odplivnu

Totéž-odplivnout si-nad tvým názorem činí celá řada z nás,rektální klausisto.

Prorok 10.5.2009 18:48

celá řada z Vás socialistických dojičů kapitalismu

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:42

Chceme si zopakovat 20.století?

Chceme si zopakovat 20.století? Opravdu?

Prorok 10.5.2009 18:46

Strašte malé děti, jestli Vám na to ještě skočí.

Malý Aston 10.5.2009 11:24

Já nechápu odpůrce Lisabonské smlouvy,vždyť můžeme vystoupit!

Jedině Klaus,Vířivka,Železný a BoBo jsou geniové,neboť pochopili dlouhým studiem smlouvy, že nastává doba temna. Já jsem předpokládal,že tak nenávidí EÚ že ani nepůjdou do voleb Evropského parlamentu ale oni naopak,cpou se tam i za cenu likvidace poslední aspoň trošku pravicové vlády a to za aktivní účasti hradního pána. Vždyť je to hovadina,když již tak nenávidí bruselské tak právě oni měli podpořit schválení a pak podle smlouvy prosadit naše vystoupení z EÚ a pak se lísat k Putinovi a ten by nám možná prodával plyn i ropu levněji a mohli jsme si žít jako prasátka v žitě. Co vlastně chtějí?  Rozvracet EÚ zevnitř neboť z venčí to nefunguje. Tak si vzpomenu na některé komouše,kteří dodnes tvrdí že vstoupili do KSČ aby ji rozvrátili a zlikvidovali. A povedlo se ? Nepovedlo!:-(

Prorok 10.5.2009 12:17

Pidi Neffe neplácejte pořád dokola tyhle s r a č k y

Nikdo nechce vystupovat z EU. Jde o to zastavit směřování EU k socialistickému superstátu, který fakticky řídí byrokratický aparát pod vedením několika levicových ničemů. Jestli si libujete v socialismu, tak to přiznejte a neposouvejte nesmysly jiným.

František Vízek 88.100.57 10.5.2009 15:03

Sama EU....

Sama EU - jakkoli je to nejsilnější ekonomický kolos světa - potřebuje nutně úzkou spolupráci s USA i Ruskem... a i tak vůči Číně a Indii mohou být i v součtu shledány "malými"... A možná dokonce dříve než za 20 let.

Prorok 11.5.2009 0:17

Máme se bát, že nás umlátí Číňané nějakým šmejdem, když nevznikne superstát EU?

Baubo 10.5.2009 10:42

Nihil novum sub sole

Pan Macek mi připomíná ty horlivé obdivovatele Nové Evropy, kteří po uzavření českých vysokých škol  v roce 1939 šli studovat do Drážďan nebo Berlína. Kariéra především.

vlasta 10.5.2009 11:50

Re: Nihil novum sub sole

R^

Jakub 10.5.2009 10:41

Ano

100% souhlas.

Niky 10.5.2009 10:20

Nalijme si čistého vína!

Mnichovská dohoda,Moskevské protokoly a Lisabonská smlouva=o nás,bez nás!

čm 10.5.2009 10:48

Re: Nalijme si čistého vína!

No, tohle co nalejváte vypadá spíš na krabičák. :-P

Hasan 10.5.2009 11:47

Re: Nalijme si čistého vína!

Ano,máte pravdu.Jediné čisté řešení je referendum a to nikdo nedovolí.

jasan 10.5.2009 13:06

Re: Nalijme si čistého vína!

text referenda najdete na www.nelisabonu.cz

staci vytisknout, podepsat a odeslat.. cim vice tim lepe

Anonym 10.5.2009 9:44

Řekl bych, že se fatálně mýlíte

Politická reprezentace, která schválila Lisabon, neměla ve skutečnosti mandát jej schválit. Voliči ODS jistě ve své většině LS nechtěli. Jde o neuvěřitelnou zradu voličů, ať to chytristicky nazývá kdokoli jakkoli.

A pak: to celé není ani o tom, jak to zdůvodňují oni, tedy buď LS, nebo Rusko. V tom s Vámi souhlasím. Ale není to ani o tom, čemu to přičítáte ve své nelásce k VK Vy, totiž o tom, že se Klause bojí. Omyl pane, za tím jsou jen křesla v Bruselu. Nehledejme za tím nic ideového a už vůbec ne čisté svědomí, podle kterého oni četsní a správní Mirkové Dušínové hlasovali.

Jde jako vždycky o peníze až v prvé řadě.

Frank 10.5.2009 9:52

Re: Řekl bych, že se fatálně mýlíte

Máte naprostou pravdu. Když si jenom vzpomenu na názory Přemysla Sobotky, a jak otočil, je mi na blití. To je opravdu tak blbý, že musela přijít  "demokratická" diskuze, aby pochopil a otočil jak korouhvička? ODS tak jenom opět dokázala, že je to banda korytářů, kterým se nic neštítí, jen když bude kapat. A předpokládám, že si u parlamentních voleb neškrtne.

Jirka 10.5.2009 8:57

Suverenita, co to je?

Rozeberme si, co to vlastně ta suverenita je a pro koho. Suverenní stát není, že suverénní jsou lidé v něm žijící, ale suverénní jsou  představitelé (poslanci,vláda,prezident), kteří mohou jménem lidu rozhodovat na území jim svěřeném. Na to dostali mandát při volbách. Občan je suverénní pouze v den voleb. Představitelé jsou omezeni pouze ústavou, kterou ale mohou libovolně měnit. Který vládce je lepší, domácí nebo cizí? Pokud vidím naše politiky, vzal bych jim hned všechny kompetence.

Evropská unie, pokud nebude směřovat k Federalizaci nebo Konfederaci,  bude paskvil a plácnutí do vody.  Dnes se všichni bojí hovořit o federální Evropě. Prostě si budeme lhát do kapsy a tvrdit, že o to nejde.  Pokud by se jednalo jen o to mít se lépe a radostněji než třeba v Africe nebo Asii, pak to nemá smysl. Federace má ale smysl, pokud cítíme nebezpečí  a  chceme být proti jakémukoli útoku zajištěni.  Zatím stačí NATO, ale v budoucnu ? Problém je pouze v tom, že Evropa je založena na národních státech, kulturních tradicích, řeči a písmu. Bojíme se, že budeme muset mluvit jen anglicky, nebo rusky ale i čínsky nebo arabsky.

Honza42 10.5.2009 9:32

Zajištění proti nebezpečí? To je legrace?

Evropa je spojována násilím a občané žádné země si to nepřejí. Proto ten podvod s LS, o nás bez nás. Evropané žádné povědomí společné Evropy nemají. Vy si myslíte, že když třeba dneska odpoledne vlítnou rusáci třeba do Polska, že si takovej francouz navlékne zboj a už už se pohrne do války? Blázne. Evropský parlament začne psát "ostré supliky", a to bude asi tak všechno.

Evropa se nesjednocuje, nýbrž se rozkládá zevnitř a k pádu nebude ani vnějšího nepřítele potřebovat, a když už přijde, ráda mu podlehne.

PROKOP BUBEN 10.5.2009 10:23

Re: Zajištění proti nebezpečí? To je legrace?

Můžeme přece svobodně z EU - vystoupit.........