30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausovo jednostranné vypovězení Lisabonské smlouvy

Tak nám zase Václav Klaus ml. cosi bez rozmyslu plácl ve Sněmovně a čeká, jak se situace vyvine a co z toho bude, mám ten pocit, nebo co, no a zároveň doufám, že se podobná taktika nestane dlouhodobou strategií jeho politického hnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brich 17.4.2020 12:43

Ale stále platí "Na věčné časy a nikdy jinak", jak vysvětluje p. Mařák náš podpis pod Lisabonskou smlouvou.

M. Mařák 17.4.2020 9:59

Jakési hypotetické odstoupení od LS žádným způsobem neřeší údajný problém, jenž tak niterně trápí VKml. To jsou jen takové řeči o ničem. Jediné relevantní řešení nabízí SPD a VKml by asi udělal nejlépe, kdyby to své yokto hnutí rozpustil a spojil se s Okamurou.

A. Nový 17.4.2020 10:24

Že vy radíte šéfíkům v bruseli. :-)

M. Mařák 17.4.2020 10:31

Jsem příznivcem evropské federace, což je tady o mně známé. No a uvědomuji si, že zatímco první veká strategická chyba spojené Evropy již byla konečně napravena (GB přestane škodit), druhá strategická chyba způsobená Maastrichtskou smlouvou stále přetrvává.

Chci tím naznačit, že bych vlastně czexit docela přivítal, nejraději rozšířený o celý V4xit. V tom si docela rozumím s našimi národovci a euroskeptiky, no problem.

Klausem navrhovaný nesmysl to v žádném případě nijak nevyřeší, je třeba být mnohem důslednější.

A. Nový 17.4.2020 10:46

Jasně, není nad to mít takové velení jako flintenuschi a nebo Jourovou. Nedávno to byl komouš a maoista, pak klaněč a ožrala u sochy Marxovy. Samý výkvět Evropy. Té západní!

No, nekup to. :-))

M. Mařák 17.4.2020 10:52

Jak u nás, no, jeden bývalý komouš a STBák na nejvyšších místech moci vedle druhého, v tomto se mí spoluobčané příliš nevyznamenali ani ve volbách do EU parlamentu, ani ve volbách v jednotlivých EU provinciích národních. To musím s jistým stupněm smutku konstatovat, co nadělám, voliči vyměnit nejdou, jářku, nebo co.

A. Nový 17.4.2020 12:50

Řeč je o EU a jejím vedení, nikoliv o šéfovi vlády ČR, který byl donašeč ŠtB. Jo a co se týče toho vedení EU jsem pozapomněl o jejich melounování.

M. Mařák 17.4.2020 13:09

No, však jo, u nás je to minimálně to samé, ne-li ještě horší. Prezident, premiér, předseda Ústavního soudu...

Jen v tom Senátu to již neřídí bývalý komouš, tam došlo k jistému pokroku, řekl bych, i když Kuberovi jsem samozřejmě nic zlého nikdy nepřál.

M. Mařák 17.4.2020 10:25

Okamura ostatně moc dobře ví, proč tu Klausovu hloupost ve Sněmovně nevolil a těm tzv. vlasteneckým silám sám doporučuje, aby ho podporovaly:

https://www.spd.cz/novinky/8202-tomio-okamura-rad-bych-vyzval-ostatni-vlastenecke-ci-euroskepticke-strany-aby-netristily-sily-a-podporili-nejvetsi-vlasteneckou-stranu-kterou-je-spd

Š. Hašek 17.4.2020 9:45

Omlouvám se mnohým zúčastněným, že jsem kdys (řekněme z neuváženého nadšení) hlasoval pro vstup do štrasbruselské sešlosti.

Lisabonskou smlouvu jsem ale ani nenavrhl a ani "ústavně neschválil". Viz zoufalec Rychetský!!!

Pokud (obecně) smlouva nevyhovuje a nelze ji rozumně/jednoduše/i se ztrátou okamžitou vypovědět (!!!), tím RYCHLEJI PRYČ!!! Zvláště, pokud nakonec budou jen ječet nějací Peksové a Jourovky. To se dá vydržet.

V. Povolný 17.4.2020 9:25

Pane Mařáku, rozhodnutí Ústavního soudu ohledně Lisabonské smlouvy je třeba pokládat za rozhodnutí politické. Dovedete si představit, co by následovalo, kdyby Ústavní soud řekl, že Lisabonská smlouva znamená ztrátu suverenity? Proti tomu by bylo opakování referenda v Irsku jen čajíček. Jakási malá a bezvýznamná východní země, kde lidi sotva slezli ze stromů se staví na zadní? To bychom si dovolili příliš. Kromě toho, většina naší politické scény byla byla hujersky prounuijní a nebyla přístupná argumentaci. S výjimkou prezidenta Klause, ale ten byl zase vystaven nevybíravému nátlaku, aby podepsal. Pamatujete, co se o něm tehdy psalo? A internetem dodnes koluje idiotské propagační video jedné naší europoslankyně propagující smlouvu. Evidentně naprosto nekvalifikované hujerství.

Pokud se Klause a jeho návrhu týče, je zřejmé, že něco takového nemá šanci na úspěch. Ještě ne. Ale za pozitivní posun pokládám, že něco takového oficiálně zaznělo. Doposud to bylo tabu.

A pokud se toho pacta sunt servanda týče, tak stojí za připomenutí, že jsme do EU vstupovali za úplně jiných podmínek. To byla prostě jiná unie. Odvolávat se na platnost smlouvy uzavřené za úplně jiných podmínek je .. přinejměnším podivné.

Š. Hašek 17.4.2020 9:50

Souhlas.

Pan Mařák (i další), kteří jsou uchváceni načekáním na hranici (dovolená, nemáme čas!), jednotou nějaké komise, její vesmírnou inteligencí ...... ti si přestávají už něco PŘEDSTAVOVAT! Mají jen rozkazy ze štrasbrusele!

R. Langer 17.4.2020 10:10

Přesně!

J. Lukavsky 17.4.2020 13:10

"ten byl zase vystaven nevybíravému nátlaku, aby podepsal" kdyby nepodepsal a odstoupil tak si zachoval tvář, ale přišel by o prezidentský plat aj. prebendy že? To je pak těžká volba! J.L. end

R. Woloszczuk 17.4.2020 15:15

O plat a preberendy by samozřejmně nepřišel. Zjistěte si jak je to s opuštěním prezidentské funkce, než začnete dělat nesmyslnou propagandu.

J. Lukavsky 17.4.2020 18:13

no tak je mi ještě divnější proč podepsal něco s čím zásadně, ale opravdu a zásadně nesouhlasil? J.L. end

R. Woloszczuk 19.4.2020 19:04

Svůj podpis sám dostatečně zdůvodnil. Pokud vás jeho zdůvodnění nezajímá proč se ptáte mne????

Š. Hašek 17.4.2020 20:24

Lukavsky je malinko přibržděnej, ten Vám zamontuje presidentské prebendy i do jízdního řádu tramvají .......

V. Pokorný 17.4.2020 9:24

V tomto případě má ode mne Trikolóra podporu. Souhlasím s panem Klausem. Česko v žádném případě není plně suverénní stát. I díky EU, což je instituce škodící většině občanů EU.

Š. Hašek 17.4.2020 9:38

Zcela určitě.

Š. Hašek 17.4.2020 9:22

Pane Mařáku,

chápu, že Vás jména Klaus a Zeman dosti vytáčejí.

Možná, že Vy sepisujete na potkání nevypověditelné smlouvy. Já nikoliv.

Vsadím se s Vámi, že v té smlouvě není dodatek, že "v případě výpovědi bude dotyčná strana obsazena vojskem štrasbrusele, ČNB obsazena, vláda, president, parlament, senát internován na Elbě". Jděte občas za tmy cvičně do lesa a nebojte se Jourovky (a Teličky).

J. Nevrkla 17.4.2020 7:42

Cesko neztratilo svou suverenitu, Lisabonskou smlouvu nemuze vypovedet - blaboly eurohujera.

EU smeruje ke svemu rozpadu, eurohujeri nechapou. Brzy pochopi.

J. Sedlář 17.4.2020 8:18

Siim, siiim, ta pozitiva co nevidíme neb nejsou propagována, jsou jaká. Jen abychom mi malověrní věděli.

J. Sedlář 17.4.2020 8:22

Pardon mělo byt o kus níže, njn šmatlafoun.

J. Nevrkla 17.4.2020 9:04

Taky mne unikaji.

P. Dvořák 17.4.2020 7:16

Lisabonská smlouva - manželství uzavřené s revolverem u hlavy.

Navzdory politickému názoru tehdejšího Ústavního soudu, že Česká republika nepřestane být suverénním státem, Česká republika přestala být suverénním státem.

J. Kárník 17.4.2020 7:35

Ten verdikt ústavního soudu byl, že projevem suverenity je i delegovat pravomoc jinam. (zkráceno)

Na druhou stranu měli bychom si uvědomit, že projevem suverenity je i vzít si tuto pravomoc nazpět, když Váš zástupce na Vás dlabe.

M. Krátký 17.4.2020 9:51

souhlas a ještě k tomu přidávám - nyní je situace ještě komplikovaná koronavirem, když ÚV EU strčil hlavu do písku a naopak nás peskoval, že si děláme soukromé pískoviště bez jejich svolení - ÚV EU a koronaviru ZMAR !!!

D. Stirsky 17.4.2020 7:01

Nu, mladý si jako děcko užil své. A stal se tak nebezpečným, inteligentním a zlým populistou. Říká to, co jednodušší část národa chce slyšet. To, že z EU se stal mimo jiné i byrokratický resp. mnohým Evropanům nesrozumitelný moloch, je pravda. To, že EU má i různá pozitiva, která neumí zpropagovat, je také pravda.

J. Vintr 17.4.2020 8:46

EU nemá pro nás žádná pozitiva. I to, co není vysloveně špatné, by mohlo klidně fungovat i bez EU. EU naopak vydává za svou zásluhu i věci, na které nemá vliv, nebo které fungují navzdory existenci EU. Třeba to, že je (zatím) v Evropě mír.