26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausova věta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa 12.10.2009 6:46

Klaus

to dělá dobře - kope za Česko. V OVM řekla pravá pravice jak to bylo. SZ - Bursík, Liška, Schwarzenberg nechtěli do LS pojistku proti sudeťákům. Takže teď víme odkud jim plynuly peníze na kampaně. Bursík, Liška a Schwarzenberg kopou za Sudeten Landsmaschaft - podrazili Česko a je do toho zapojena jak SZ tak TOP09.

barton 12.10.2009 6:44

bartonovi

YETI-rozdvojená osobnost

Já Ty

akorát obě k sobě mluví mečící fistulí

M.S. 12.10.2009 6:28

ano:

Nenechte se vysmát, v Evropě a nejen v ní platí především právo silnějšího. Souhlasím s panem presidentem zejména po reakci pana Posselta.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 12.10.2009 4:03

ano

... Klaus ve svém druhém funkčním období naplno rozvinul všechny své povahové vlastnosti.

Ano, bohužel, hlavně ješitnost, sebestřednost, pomstychtivost a pocity vlastní neomylnosti a vyjímečnosti. Klaus je na Zemi a v přilehlých galaxiích nejlepší ekonom, klimatolog a nyní i právník. Základem evropského práva totiž je zákaz retroaktivity. Takže se LS nemůže vztahovat na právní akty, učiněné v minulosti, jen na ty budoucí. A Klausova věta může tedy znít:

Lomikare, Lomikare, toho bohdá nebude, aby český král byl součtem čtverců nad oběma přeponami.

RK 12.10.2009 6:03

Re: ano

bylo by mozne poslat odkaz kde najdu ten zakaz retroaktivity - kazdy na to odkazuje, ale mne by zajimalo kde a jak je to konkretne formulovano - to ze vse co bylo pred platnosti LS resp. Listiny prav EU je nemenne na veky vekuv. To jsem nedozvedel ani z tohoto prispevku.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 12.10.2009 18:32

Re: ano

No ja zadny odkaz nemam a nejsem pravnik, ale zakaz retroaktivity je zaklad Rimskeho prava, ze ktereho vychazi pravo nase i evropske. Snad nejaka skripta pro studium prav, ale netusim pro ktery rocnik.

taky plzeňák 12.10.2009 9:38

Re: Vileta

Mně se zas líbí, vzít mumraj kolem Klausovy věty jako výsledk testu. Pokud by se v nové Evropě mělo s každou klauzulkou, o niž by někdo měl zájem, nadělat tolik parády, pak potěš Pán Bůh. Čím větší (a blbější) moloch, tím menší operativnost.