3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hlobil 26.8.2008 8:46

Kolika lidem teď horečně pracuje mozek (pokud nějaký mají)

přemítáním, na čí stranu se postavit. Především naši slavní žurnalisté jsou rozpolceni. Vsadit na osamoceného čestného předsedu, který umí obvykle úspěšně kalkulovat, nebo na stranu podstatně mladších rváčů, kteří před sebou mají více aktivních let, ale - jak ukazuje každodenní skutečnost - méně rozmyslu? Navíc, když se skálopevná jednota Strany začíná drobit a stále více občanů Stranu odmítá?

ok 26.8.2008 8:17

prezident všech Sarmatů, Alanů a Osetinců

Moudrý prezident všech Sarmatů, Alanů a Jihoosetinců by se měl odebrat do Osetínska, tam ho jistě přivítají chlebem a solí.

Když se mu v EU nelíbí, může svobodně odejít, nikdo ho tu nedrží.

A neokonzervativci v české vládě? - tak to je vtip dne. Na rozdíl od jistého VK se ale vláda drží zdravého rozumu a hájí v této věci zájmy ČR.

xyz 26.8.2008 7:09

Topolánkova klika a neokonzervatisté?

Prachobyčejní oportunisté, nic jiného. Nějaké ideje, zásady? Proč? Pryč s takovým balastem.

tsstss 26.8.2008 8:07

Re: Topolánkova klika a neokonzervatisté?

:-) R^ 

Kamjdu 26.8.2008 20:26

Re: Topolánkova klika a neokonzervatisté?

R^

Hans. 27.8.2008 9:31

Re: Topolánkova klika a neokonzervatisté?

Nemáte pravdu, tato vláda je po dlouhé době vladou, jakou má tento stát mít. Bohužel, nejsme tak bohatí, abychom mohli uspokojit  veškeré nároky společnosti po stránce finanční.

Mistr Jan Hus 26.8.2008 6:33

Krást je pravicovost ?

;-D

MF 26.8.2008 7:14

Re: Krást je pravicovost ?

To snad bylo zbytečný. Teď tu vylítnou pravičáci (nebo ti, co to o sobě momentálně tvrdí), že krást je levicovost, a tak pořád dokola...

Marat 26.8.2008 11:34

Re: Krást je pravicovost ?

Honzo,nekradou právě ti tvojí soudruzi,kteří už odhodili rudou legitimaci?Kdyby jsi byl jen s poloviny chytrý jako oni,.tak by jsi nakradl také více.Protože nejsi ani z desetiny chytrý jak ti tvý soudruzi tak mužeš jen přikrádat k výplatě.Jen takové přilepšení.Ale kdyby  jsi místo svého cintání na Internetu více se snažil,tak by jsi si toho nakradl více a nemusel záívistivě  spílat jiným bolševikum.Nadavej jen sobě.

Honzo,nedělej si nadějí,že se komunisté vrátí k moci.Pokusit se o to můžou,jenže dnešní ti "kapitalisté" nejsou tak změkčilí,jako byli buržousti před 48 rokem.To už jsou silní vlci.

jiří s. 26.8.2008 2:43

Pravicovost, středopravicovost, neokonzervatismus....

Takže vláda je středopravicová a zároveň hájí neokonzervativní hodnoty, zatímco prezident je pravicový a kupodivu se v zahraniční politice shoduje s levicovými stranami? Co kdyby se autor protentokrát vyhnul pojmu pravicový, který sám o sobě zpravidla nemá hodnotový obsah, neboť je zejména ukazatelem pozice (strany, jedince) vůči určitému politickému problému nebo jeho řešení. Prostě, Václav Klaus je ve vztahu k Rusku nalevo od vlády.

marv 26.8.2008 3:35

neokonzervatismus

Já nevidím neokonzervatismus jako nějaký další stupeň konzervatismu, ale jako smíchání konzervatismu s původně levicovými (začalo to v 60. letech v lůně demokratické straně)  idealistickými koncepty ala Trockij s plánem udělat světovou revoluci, už ne "bolševismus na celém světě" ale "demokracie a lidská práva na celém světě". To zní hezky, ale vede to jedině k válkám a žádný pozotivní výsledek jsem zatím nezaznamenal. (Německo a Japonsko po II.WW byl zcela jiný případ - byly zcela podrobeny a znesvéprávněny).

jiří s. 26.8.2008 6:05

Re: neokonzervatismus

Nehledal bych podobnost s Trockým. Export amerických hodnot prováděl např. prezident W. Wilson. A představa, že nějaký stát přestane být útočně válečnicky naladěn, pokud v něm zavládne demokracie, pochází od Immanuela Kanta. Politika současné americké administrativy do značné míry navazauje na zahraniční politiku administrativy Ronalda Reagana (neocons Cheney, Rumsfeld...), a toho bych za trockistu rozhodně nepovažoval. ;-)

MF 26.8.2008 7:12

Re: Pravicovost, středopravicovost, neokonzervatismus....

Poslední věta je naprostý plk - právě v téhle věci pojmy napravo a nalevo nemají žádný smysl! Pokud tedy pravičák neoznačí za levicové vše, co se mu nelíbí (jak se na tomto fóru často děje), případně naopak.:-/

Niky. 26.8.2008 10:17

Re: Pravicovost, středopravicovost, neokonzervatismus....

Proč nalevo?