7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus u socialistů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kapitán 7.2.2008 12:48

Re: STOP ODS

Švejnar na nějaký hrad klidně, ale za presidenta ČR jedině Václava Klause

Ladislav N. 7.2.2008 12:35

Re: Re: Klaus SI PODVODNE integruje osobnost 'doktoratem'

Třeba už se chytili za nos a stáhli to... ;-P

Ladislav N. 7.2.2008 12:33

Re: TVP se staženým zvukem...

 ;-DR^ ... tady je to jenom o něco málo lepší... ;-P

Ladislav N. 7.2.2008 12:31

Re: STOP ODS

...A komouši "na špagát", viď? ;-)

Švejnar 7.2.2008 12:15

STOP ODS

Klaus raus! Švejnar na hrad!

ana 7.2.2008 12:00

Re: Záleží na tom, co kdo říká?

Ano! To u nas - u naseho vycepu v Nuslich se uvazuje diferencovaneji a rozhodne ne brutalne. Konzujeme totiz namisto alkoholu nekomercni.

brana 7.2.2008 11:53

Re: Pane Bartoň, pane Zima

spravne zminujete italske pomery. Tamnejsi obcan je obdobne natolik detinsky sebestredny, ze se pripravuje opet zvolit nejsmesnejsi a nejtrapnejsi individuum ktere je mu politickou nomenklaturou predkladano. 

Tomas B. 7.2.2008 11:41

Záleží na tom, co kdo říká?

Minulé úterý jsem šel na oběd do hospody u nás na Letné někdy kolem druhé hodiny. Na televizi ve výčepu běžela televize se staženým zvukem a protože bylo na oběd už trochu pozdě, byl sál skoro prázdný. Chlapi ve výčepu sledovali jedním okem "duel" Švejnar - Klaus, rozumovali o obou kandidátech a hodnotili jejich vystoupení. Ačkoli nikdo neslyšel jediné slovo, měli všichni o úspěchu obou aktérů v diskusi překvapivě jasno. Jednoznačně vítězil Klaus, zatímco Švejnar byl hodnocen jako "bezbarvej a slizkej".  O Klausovi bylo řečeno, že: "je sice debil, ale aspoň to má v hlavě srovnaný a vo něco mu de." Jeden z účastníků, evidentně levicově zaměřený, konstatoval že: "nemůže čumět na ten arogantní xicht" (míněno Klausův), načež jeho oponent kontroval něco v tom smyslu, že Švejnar vypadá, jako by recitoval telefonní seznam i když souloží s vlastní ženou (bylo to ještě o kousek drsnější).  Všichni se pak shodli, že senátorka Gajdušková je pí...

Tedy, je evidentní, že ačkoli účastníci této podnětné diskuse neslyšeli od Klause ani Švejnara jediné slovo, dospěli v podstatě ke stejným závěrům jako ti, kteří viděli "duel" se zvukem. Závěr, který z toho vyplývá, ať si udělá každý sám...

vita 7.2.2008 11:41

Re: Re: "...veřejnou volbu prosazují ti, kteří nevěří svým vlastním volitelům..."

ODS vždycky zásadně a zásadově volila to, co se jí v daném okamžiku nejvíc hodilo.

Vzpomínáte na změny názoru celé ODS v průběhu jednoho víkendu na podzim 2002? V pátek zásadně proti všeobecné volbě, v pondělí zásadně (a jako jeden muž) pro...

Petr 7.2.2008 11:41

Re: Re: ODS je strana se stalinskou disciplínou,

Navíc ještě ta ustrašenost se Švejnara něco zeptat, co kdyby s ním museli v něčem souhlasit. Pak by se asi tatíček zlobil.

brana 7.2.2008 11:39

Co si zaslouzi cesko?

Z meho pohledu patriota si zaslouzi osobnost schopnou aktuelniho politickeho vnimani.  Nezalozenou pouze na etice preferujici funkci trhu.  Oba kandidati od povolani verici  v rust Rustu nenalezi do dnesni doby.

jirka.s. 7.2.2008 11:28

Re: Bartoň to víte, svědomí je něco strašně ošidného....

No, k tobě do kuchyně bych nechtěl nahlédnout ani oknem! ;-D

Kecak 7.2.2008 11:26

Re: ODS je strana se stalinskou disciplínou,

Ty ty,lhát se nemá.

M. Zima 7.2.2008 11:18

Ods je především banda

neschopných šmelinářů a podvodníků, kteří se vydávají za pravici. To, že nedovedou ty ubohé kšefty ani utajit je pro ty tupečky příslovečné.  StBácké a komunistické stíny bych nepodceňoval, když bude nejhůř, máme Čalfu. Ten nám toho kLause nasadil, a ten je natolik inteligentní, že ví, že se kLaus už opotřeboval. Takový klaun nemůže dát privatisačním zlodějům masku serióznosti, nemá na to.

13 % 7.2.2008 11:12

Re: Re: Re: Re: "...veřejnou volbu prosazují ti, kteří nevěří svým vlastním volitelům..."

dle Paroubkova průzkumu ano ;-D

7.2.2008 11:09

kam spějeme

Veřejných resp. pseudotajných voleb jsme si v bývalém režimu užili dost. Souhlasím s tím, že  tajná volba může skrýt různé dohody a politické obchody. Tento dopad však považuji za menší zlo, pokud je to vůbec zlo, než podřízení se instrukcím anonymních stranických sekretariátů. Tajná volba je jediná možnost jak tyto snahy o direktivní řízení stran a následně celé společnosti alespoň nějak eliminovat. Nechtěl bych se dožít toho, že jednoho dne budeme všichni volit veřejně na náměstích, protože přece nikdo nemá důvod co skrývat a okolí má právo vědět, jak volí jejich soused. Domovnicím se pak snázeji píšou posudky na své svousedy.

Petr 7.2.2008 10:46

ODS je strana se stalinskou disciplínou,

všichni museli podepsat, že budou volit Klause, nic jiného se netoleruje. Jejich spolupráce s jakešovským přízrakem Šloufem je vypovídající sama o sobě. Že nám o tom třeba pan Nečas něco nenapíše.

Joska 7.2.2008 10:45

Re: Abyste ze sebe pane Bartoni neudělal hlupce!

Protože je asi nečtete, pomůžu Vám

Celý text najdete hned teď v Lidových novinách na stáncích nebo si ho přečtěte na tomto místě ve 12:00.

Ladislav N. 7.2.2008 10:44

Re: Re: Re: "...veřejnou volbu prosazují ti, kteří nevěří svým vlastním volitelům..."

A souhlasili by s tím jejich voliči?

D.P. 7.2.2008 10:43

Re: Re: "...veřejnou volbu prosazují ti, kteří nevěří svým vlastním volitelům..."

No ono to přece jenom bude souviset s tím, aby poslanci hlasovali tak, jak mají nařízeno, Šlouf nešlouf. Dovedu si představit, že pár soc dem poslanců by přece jenom radši volilo Klause než Švejnara, aniž by jim za to někdo musel něco dávat.

jakovy 7.2.2008 10:42

Re: Klaus SI PODVODNE integruje osobnost 'doktoratem'

Chlustnul jste si?

Podíval jsem se tam, a hele nic o ňáké AmerAsian University tam nic nejni. Misu, že vy trochu pomlouváte?

D.P. 7.2.2008 10:37

Re: Re: Re: Klaus byl jako vždy skvělý

Burani jsou to oba, můžeme se přít o to, kdo větší (spíš to souvisí s tím, co je člověk ochoten tolerovat svému klubu), ale je to tragédie:-/

Ladislav N. 7.2.2008 10:31

Re: "...veřejnou volbu prosazují ti, kteří nevěří svým vlastním volitelům..."

Česky bych to řekl asi tak: Veřejnou volbu prezidenta prosazují ti, kteří chtějí, aby zůstala zachována zpětná vazba mezo voličem a politiky, kteří ho zastupují.

ODS má v tomto směru problém - když měl Klaus vysoké "volební preference" u obyvatelstva, prosazovala přímou volbu voliči.  Teď už zase z nějakého důvodu ani  nestojí o to, aby volič viděl, jak "jeho politici" volí prezidenta.... Pěkně vyjednat podporu v tichosti zákulisí se Šloufem, aby volič ztratil přehled...

jakovy 7.2.2008 10:31

Re: cekal nekdo neco jineho

A ty svou KSČM pomlouváš? Nejlépe vyčíst soupeři své nedostatky!

;-( 7.2.2008 10:28

Re: Re: Re: Klaus má opět pravdu. Prezident Klaus má za sebou reálnou politiku, i s chybami a neúspěchy

Vidím. 8-o

ICO 7.2.2008 10:19

Re: Re: Re: Re: Málo platné.

Jane už ta doba tady byla, že se volilo veřejně, taky chartu odsoudili všichni  99% -ní účastí. Ten zbytek byli zaprodanci. Doufám, že jste mezi nimi nebyl

Štváč 7.2.2008 10:01

Pane hradní

poradče, Klaus nevysvětlil vůbec nic. Jsou dostupné záznamy z tisku, jak mluvil, aniž by cokoli konzultoval s vládou. Klausova odpověď : "není to pravda."  Bankovní radu nikdy nejmenoval po žádné konzultaci s vládou, proběhlo to vždy tiskem. Klausova odpověď : "moc rád bych to dělal". Proč neudělal neřekl. Až bude odpovídat a ne klamat lehce retardované, můžete zase něco napsat.

gerontusinza 7.2.2008 9:59

Bartoň to víte, svědomí je něco strašně ošidného....

zvláště u našich poslanců...... i imunitu na to mají, takže se jim takříkajíc nemůže nic stát ..... Ovšem projevit své svědomí před lidmi této země veřejně to je ovšem něco strašně neslýchaného..... Třeba by na ně pak plivali i doma co.....?  ;-D Ale víte že při vašem způsobu uvažování si mám skutečně chuť uplivnout i já vy modrý hrdino...:-/

Joska 7.2.2008 9:58

Abyste ze sebe pane Bartoni neudělal hlupce!

Doporučuju Vám zhodnotit kandidáty dle psychotestu v dnešních LN!

M. Zima 7.2.2008 9:57

Pane Bartoň,

Váš článek sice nezprostředkovává dojem vyložené blbosti, jakou presentují jména Kubera, Zahradil, ... ani zoufalé stranickosti a neobjektivity Neffa, Doležala, ..., ale o kvalitě se nedá přesto mluvit. Jak to, že tolerujete těm amputovaným mozečkům z ODS, že nedokázali porazit Švejnara v debatě, že se před ním poschovávali, že jim politickou kulturu museli předvést socani, a jak to, že Vám uteklo hned první kLausovo selhání, když oznámil, že v Česku presentuje korektní politiku, ale v zahraničí privátní ideologii a že toto chování, které znamená v Evropě jednoduše pro presidentskou funkci neakceptovatelnou blbost označil za osobní konzistenci.

Při Vašem hodnocení Vám stejně jako českým renomovaným pisálkům zcela uniklo, jak konsekventně jsou tou nadpartejní bandou míjeny finanční otázky. Dokonce v mateřské zemi mafií musel Craxi při podobném dealu, jako těch 100000000 Kč pro kLausův klan utéct do Tunisu a byl odsouzen na 8 let. Kdyby lidé jako Neff nepotřebovali pro poznání, že "nejsme řádně fungující stát" desetiletí, nacvičoval by dnes kLaus s osazenci Pankáce balet o statečném řediteli Temelína, kterého ohrožují ekologičtí nudisté a nepokoušel by se nacpat drze znovu na Hrad.