26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 1.9.2006 15:59

Tyto praktiky si osvojil Václav Klaus již v roce 98.Nic nového od něj nečekejte.

Fafa 1.9.2006 4:52

Zulovy Astone

"Miláčku, Paroubka podporuje 51% populace"

Muzete nam aspon zhruba naznacit, jak jste k tomu cislu prisel?

nebe 29.8.2006 23:31

Souhlas s autorem článku

Taky jsem vyjádření Klause nepochopila. V této situaci to podraz byl. Klaus dle mého udělal chybu.

A nevěřím, že Kalousek "věděl", že to tak dopadne. Bylo "hop nebo trop".

Hudec 29.8.2006 19:18

Bartoň zásadně nesouhlasí s neodsouzením Kalouska, a já zase zásadně nesouhlasím s jeho odsouzením

Zdá se mi, že to všichni zde, včetně autora, vidíte hodně zjednodušeně. Černá-bílá, padouch-mirek dušín. Do toho hraje i všeobecná nenávist proti něčemu takovému, jako je křesťanství. To, co Kalousek udělal, ať chcete nebo nechcete, zůstane jenom mezi ním a Bohem. Ve výsledku to je první pořádný direkt případu Paroubek. Že spolupráce s komunisty v KDU neprojde bylo jasné každému. I Kalouskovi. Že na to diktátor naletí, nebylo úplně jisté. Ale naletěl.

Trotl 29.8.2006 22:14

Re: Bartoň zásadně nesouhlasí s neodsouzením Kalouska, a já zase zásadně nesouhlasím s jeho odsouzením

Je tu ještě jeden aspekt. Kdo na pádu p. Kalouska vydělal? Kalousek osobně to evidentně není. Apropó sám tvrdí, že věděl, že to tak dopadne. A proto to udělal. Jedno mu však nemůžeme upřít. Přemapoval politickou situaci. Citovat ho nemohu, neb jsem se nedovolil.

Pete 29.8.2006 18:45

Nechápu Klause, přestávám mu věřit

a budu si dávat mnohem větší pozor na to co dělá. Pane Klausi, já už nechci bolševiky, žil jsem v tom polovinu života, a to nepočítám současnost !!!!

Karel008 29.8.2006 17:53

Pane Bartoni,

Klaus vždycky, co je u koryta, svedl vinu na občana voliče, takže žádná novinka, žádný taneček nalevo, napravo. Je stále mocichtivý, po slávě toužící, trochu stárnoucí, bezcharakterní darebák.

PRASÍ DENT 29.8.2006 15:02

ASI TAKTO

 A co má dělat,když se nechal zvolit od komoušů a svými prognostiky schválenými vedením SSSR  to dotáhl až do těchto končin.....

Mgr. Nastrouhaný 29.8.2006 16:32

Re: ASI TAKTO

Křesťan Kalousek je volič Klause z volby prezidenta.  Pročpak asi nevolil opravdového křesťana a slušného člověka a disidenta  Jana Sokola ?

Nezávislý 29.8.2006 21:39

Re: ASI TAKTO

 Člověk, který dokáže v jediném projevu 130x  vyslovit zájmeno "já", se klidně nechá zvolit i od Marťanů.  Dlužno však ocenit, že má  vskutku brilantní logiku - správně prognózuje, že v "demokracii luzy" je ztráta historické paměti "voličů" konstantní hodnotou. Proti reparátu opoziční smlouvy  a' la Václav Benda  se dokázal vzepřít  zatím pouze  M.K. ;-( Ale : jaký pán, taký kmán - jaký národ, takový vládce.

franta 29.8.2006 13:55

Pane Bartoni

Vzpomínáte si, že ODS před volbami prohlašovala, že v žádném případě nebude jednat s ČSSD ? A výkonný výbor ODS podobné stanovisko zastával i po volbách. Nemohl byste nám to správně, tak nějak po soudružsku, vysvětlit ? Člověče, jestli Vy nejste zaujatej.

hodne neRath 29.8.2006 14:20

ale franto....

co to proboha placate..... to by spolu nemohli jednat ani v parlamentu, ze.... jednat a ustupovat jsou 2 dost rozdilne veci.

Mirek al Salam 29.8.2006 17:27

Re: Pane Bartoni

Tak to si teda vubec nevzpominam, ze by nekdo rekl, ze nebude jednat s CSSD. Rekli ze velka kolalice nebo oposmlouva je vyloucena (konec koncu to rekla i CSSD). Ale nikdo nikdy, ani na jedne strane nerekl, ze spolu nebudou jednat. To mate nejake popletene.

Mirek 29.8.2006 12:49

Prezident nenasel odsudek

Prezident nemuze nalezt razantni odsudek proto, ze sam preci udelal presne to same. Spojil se ve skrytem spoluvladnuti se stranou, proti ktere vedl celou svou vahou predvolebni mobilizaci. Tezko odsoudit neco, co by jste sam provedl stejne. Konec koncu naco podobneho se pokousi prosadit i ve sve materske ODS. Jenomze tam je ten zpropadeny Topolanek. Clovek, ktery si buchviproc mysli, ze je spravne delat to co rika.

Saša 29.8.2006 11:03

KDU-ČSL z této situace vyjde posílena.

I tak je ovšem nutno poukázat na farisejství a licoměrnost všelikých komentátorů a jinostraníků a rádobypolitologů.... Když se s komunisty dohodne Paroubek, nikdo neprská. Když s Paroubkem začne jednat Topolánek, nikomu to nejpřijde divné. Když s Paroubkem promluví Kalousek, všichni řvou jak pominutí. Topolánek může s Paroubkem a Kalousek ne? A Paroubek může s Filipem počítat a Kalousek ne?

Kalousek přitom jednal jen v reakci na věrolomné chování ODS - viz citace z novin:

Praha, 18. 8. 2006  Mirek Topolánek: Nepočítám s podporou malých stran Nový premiér Mirek Topolánek včera úřadoval první den v provizorních prostorách v Hrzánském paláci. Do dvou týdnů plánuje jmenování své vlády. Poprvé oznámil, že nečeká, že vládu ve sněmovně podpoří i zelení a lidovci. "Nikdy jsme nehovořili o tom, že zelení a lidovci mají dát té vládě důvěru. Na to si vystačí ty dvě velké strany," říká nový premiér. http://ihned.cz/3-19117800-trojkoa lice-002000_d-b2

PRAHA 24. srpna Trojkoalice formálně zanikla, shodli se Topolánek a Bursík Předsedové ODS a Strany zelených Mirek Topolánek a Martin Bursík se dohodli na formálním ukončení trojkoalice ODS, KDU-ČSL a zelení. Po schůzce o tom informovali oba předsedové. http://ihned.cz/3-19159220-trojkoa lice-002000_d-cc

Teprve když byl Kalousek volný od dohody s ODS a Zelenými o trojkoalici, začal jednat s Paroubkem. To se o Topolánkovi rozhodně říci nedá. Přitom Kalouskovo jednání s Paroubkem (ne s komunisty) bylo způsobeno též neustálým pokřikem řady ódéessáků o "černoprdelnících" a o "malých stranách" a o nutnosti změnit volební systém v neprospěch malých stran. Kalousek na Paroubkovi vymámil přitom velice mnoho a jím doporučovaná dohoda by nebyla špatná - jenomž problém je v tom, že Paroubkovi se nedá věřit vůbec nic, tedy ani obsah slibů Kalouskovi...

hodne neRath 29.8.2006 11:25

Re: KDU-ČSL z této situace vyjde posílena.

ale Saso.... snad neverite mediim a novinarskym poskokum.....

Jinak ovsem KDU CSL gratuluji. Jen pozadi tohohle Kalouskova kotrmelce je mi zahadou.

Varan 29.8.2006 12:55

Re: KDU-ČSL z této situace vyjde posílena.

"Topolánek může s Paroubkem a Kalousek ne?"

Jestli to nebude tím, že ČSSD + ODS mají nadpoloviční většinu a KSČ by už nepotřebovali, zatímco KDU + ČSSD ještě potřebuje to + KSČ

Old 29.8.2006 10:36

Klaus to zavinil a zbaběle to zatlouká

Jeho změny ve volebním systému co vymysleli se Zemanem. A teď 200tisíc hlasů pro pravici vyhozených svádí na voliče."Je to hnus, velebný pane!"

milan007 29.8.2006 11:43

Re: Klaus to zavinil a zbaběle to zatlouká

Jasně a taky to počasí, za to může taky Klaus.

Old 29.8.2006 14:05

Re: Re: Klaus to zavinil a zbaběle to zatlouká

Mluvte k věci, Vám připadá normální, že voličský hlas nemá stejnou cenu? A kdyby Klaus se Zemanem nevytvořili volební paskvil v r.1988, měla pravice dnes v parlamentu pohodlnou většinu, objevily by se smysluplné zákony ap.!

Miloš Zfrantišku 29.8.2006 10:29

Klaus je smutný,

protože přišel zase o jednoho z politických sympatizantů schopných všeho. Šance na dalších pět let na Hradě je zase o něco menší.

Pamětník 29.8.2006 10:05

Miroslav Kalousek

provedl veletoč a podraz hodný Václava Klause, který ho za tento krok neopomněl pochválit.

Kalousek rezignoval. Klaus je na Hradě - s podporou KSČM!

spadings 29.8.2006 10:10

Re: Miroslav Kalousek

Dokud tu retardanti budete opakovat tu podporu KSČM tak já sem budu psát že je to špatně. Klause podpořili komunisti (ti zákeřní,křiváčtí, co si říkají demokraté!!! a dokonce sociální !!!). KSČM to určitě nebyla. A jak to vím ? Stejně jako Vy.

Pamětník 29.8.2006 10:30

Re: Re: Miroslav Kalousek

Poslanec EP Ransdorf se dal slyšet, že jistý Václav Klaus škemral v klubu KSČM jak malé dítě.

spadings 29.8.2006 10:33

Re: Re: Re: Miroslav Kalousek

no a to měl poslanec Ransdorf říci, že tam Klaus přišel a poslal je do prd|ele  ? Svatá prostoto !!!!

Pamětník 29.8.2006 10:42

Re: Re: Re: Re: Miroslav Kalousek

Nikoliv, tentýž Klaus posléze pozval Miroslava Grebeníčka na zámek do Lán.

Malý Aston 29.8.2006 10:13

Re: Miroslav Kalousek

Doporučuji si koupit knihu pana Zemana. Tam popisuje jednání v kanceláři pana Zaorálka,včetně všech jmen vedoucích představitelů ČSSD,kteří se tam dohodli,že nebudou pana Zemana volit za prezidenta.Pokud nemáte peníze na zakoupení,mohu Vám ty jména vypsat.:-D

demokrat 29.8.2006 9:47

Klaus si počíná podivně

Za volební výsledek mohou voliči jen částečně. Ke stavu přispěl negativně samotný Klaus, když se Zemanem špekulovali tak dlouho, až dospěli k současnému volebnímu systému, který zbytečně složitě přepočítává hlasy na poslanecké mandáty, znerovnoprávňuje voličské hlasy a diskriminuje malé strany. Pak si blbě počíná i o volbách, když vyhlásil, že Paroubek nedostane příležitost k sestavení vlády. To způsobilo problémy při volbě předsedy Sněmovny (který by zaručil v případě socana v čele, že Paroubek možnost dostane). Topolánkovy snahy vyznívají stále trapněji a přesto Klaus čeká a čas běží. Po volbách měl jasně jmenovat okamžitě Topolánka  předsedou vlády a vyhlásit, že pokud neuspěje, dostane příležitost předseda druhé nejsilnější partaje (Paroubek), pak by byl případně ještě jeden pokus na domluvu o velké koalici a předčasné volby.

Malý Aston 29.8.2006 10:10

Paroubek si počíná podivně

Problém není ve volebním zákoně.Problém není ve voličích,ti hlasovali dobře a státotvorně.Problém je ten,že Paroubek ve své snaze uchopit moc se spojil s Filipem,To je ten problém.Skutečně bolševici,toužící po moci mají 100 poslanců s tím nikdo nic neudělá.Paroubek zbytečně dal možnost Filipovi aby rozhodoval.To je ten problém. Jako občan,který platí daně,mám zájem o to aby výdaje byly ekonomické a pod kontrolou.Změny,které se musí provést mají být postupné a únosné pro všechny vrstvy občanů. Paroubek,kdyby nebyl vůl,měl odejít do opozice,nechat vládnout tříkoalici,společně s KSČM a KDU a Zelanými obrousit radikální změny,které chtěla realizovat ODS,měl se zbavit všech zlodějů v ČSSD,z opozice kritizovat vše co navrhuje ODS a za 4 roky se vrátit do vlády jako zachránce chudých,kterým ti pravičáci ubližují. Ale protože je to skutečně nebezpečný člověk,dovede ČSSD k propadu hlasů a zvýší počet hlasů KSČM. Nic nedosáhne,jen zlikviduje ČSSD jako stranu středovou a ponechá levici pod vlivem KSČM. Takže je to skutečně neschopný politik a členové ČSSD je stádo tupců,nic z toho nemají jen se mají dobře ti jejich vůdcové.

Ivan 29.8.2006 15:43

Re: Paroubek si počíná podivně

Paroubek si počíná přesně tak  jak si počínat má  a je to dobře. Přilepováním nálepek nic nezměníte. Protože není "vůl", do opozice nepůjde, protože bude evidentně schopen sestavit (na rozdíl od Topolánka) funkční vládu s podporou v parlamentu.

Zajímalo by mě, jestli Topolánek, kdyby měl jít k vyhlášenému lékaři, leč komunistovi, s nějakou vážnou nemocí, tak by raději šel k nějakému fušerovi ale členovi ODS? (Už slyším ty inteligentní  výkřiky, že věhlasný lékař přece nemůže být komunista.)

Jen si srovnejte výsledky vlády ODS s výsledky vlády ČSSD.

Saldo zahr. obchodu minus 120 miliard proti plus cirka 60 miliard. Dolar za 40Kč proti cirka 23Kč. Růst HDP minus 0,4% proti plus 7%, přítok zahr. kapitálu nula proti desítkám miliard. Inflace 14% proti 2,8%.

A potom vytunelované podniky a banky, v kuponové privatizaci okradeny statisíce  občanů, občané okradení inflací o svoje úspory (to je horší, než zadlužení!!) atd. atd..