5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I.M. 29.8.2006 1:46

Tak jo. Zdravím Vás, protáhnu ještě vývod a jdu spát.

Vlali 29.8.2006 1:54

Re: Tak jo. Zdravím Vás, protáhnu ještě vývod a jdu spát.

Dobrou noc a sladké sny.

Lea 29.8.2006 7:15

Re: Vlali,

souhlasím s vámi.

Semiramis 29.8.2006 7:55

Re: nerozumíme si

"Lidé (voliči) co mají strach z reforem jsou víceméně imunní na hrozbu komunismem".

V tomto s vámi, Vlali, výjimečně naprosto souhlasím - mám takové lidi všude kolem sebe. Z komunistů strach nemají, oni se za totality měli "dobře", měli "jistoty", byl "pořádek" a teď jim ODS sebere důchody (cituju doslova). 

Mirek Šejna 29.8.2006 8:49

Ano Semiramis, maté pravdu

vzpomínám si na kouzelný rozhovor s řadou voličů v mém okolí v roce 2002, kdy mi tvrdili, že budou volit ODS, protože socany by nikdy nevolili. Hned nato ale tvrdili, že stát nesmí dopustit, aby se deregulovalo nájemné, zatímco já jsem bych coby socan dereguloval hned. A takových voličů je u nás drtivá většina: levičáci s pravicovými kecy, pravičáci s levicovými kecy, liberálové s konzervativními kecy, konzervativci s liberálními kecy, komunisté-podnikatelé, kapitalisté na sociální podpoře atd...

Vlali 29.8.2006 8:54

Re: Re: nerozumíme si

Sláva, to je poprvé co se mnou souhlasíte. Sláva mu on je pašák. Už jsem začínal mít dojem ,že je to nějaká osobní averze.

Honza 29.8.2006 8:35

Re: nerozumíme si

No to mate pravdu, ale minimalne KDU, a dokonce osobne Kalousek svuj predvolebni projekt ZALOZILI na tom, ze "s komunisty nikdy". Skoro bych rekl, ze jiny zretelny slogan pro volice nemeli.  V takove situaci je Kalouskuv premet necim, co nas posouva nekam ne na Balkan, ale hluboko na Asie. Jestli tohle ma byt norma, tak k tem volbam vubec nema smysl chodit.

Na druhou stranu, pana presidenta  chapu. On prece udelal totez. Tyden potom, co slavnostne prohlasil, ze nebude tolerovat vladu soc. dem., presne to udelal...

Ivan 29.8.2006 15:30

Re: v jednom se pan Bartoň mýlí

ODS už jednou měla možnost ukázat, jak umí hospodařit. Ukázala, že hospodařit opravdu neumí. Asi proto, aby dokázala Klausův axiom "že stát je vždycky horší hospodář než soukromník". ODS byla opravdu nejhorším hospodářem ze všech.  Lidé ovšem vidí skutečné hospodaření soukromníků tunelářů, soukromníků privatizérů, soukromníků podvodníků i soukromníků gangsterů pouštěných "nezávislými" a "objektivními" soudci (jmenovanými neodvolatelně za vlády ODS) na svobodu. A za vlády sociální demokracie najednou skončilo tunelování bank, do země opět začal přitékat zahraniční kapitál a vznikala nová pracovní místa v průmyslu, koruna zpevnila nevídanou měrou, zahraniční obchod je v kladných číslech, hospodářství roste nevídanou měrou, teď už konečně začalo i snižování nezaměstnanosti. (To snižování začalo už dříve, ale nebylo viditelné, protože trh absorboval ročníky branců při zrušené vojenské povinnosti.) To se přece nesmí, porušovat pravicové axiomy.

Pokud by si lidé opravdu uvědomili váhu výše uvedených ekonomických argumentů, tak by ODS dostala opravdu hlasy jen vyložených pdovodníků.