19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus na Primě

Nedělní rozhovor bývalého prezidenta v televizi rozpoutal vášně. Ozvali se jeho příznivci i zásadní odpůrci. Václav Klaus mluvil velmi rozumně a dotkl se všech aktuálních témat. Mělo to prostě úroveň a na některé problémy nabídl neotřelý pohled.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pressl 10.1.2019 15:04

Re: Ke Klausovým hříchům

Tak proč ji, himbajs šůviks, nakonec podepsal?

L. Severa 10.1.2019 14:32

100x...

Nevím kolikrát se zde bude opakovat ten Klausův výrok o špinavých penězích. I když v tomto článku přímý účastník tuto fámu vyvrací: "Tak například Klaus nikdy neřekl (byl jsem u toho), že „nerozeznává čisté a špinavé peníze“. Řekl, že NEUMÍ v ekonomice rozlišit špinavé peníze od čistých – a to je trochu rozdíl. (To totiž nedokáže nikdo)". Asi nenávist vede některé, že se chopí všeho co Klause očerní, lhostejno zda je to pravda. I zde si přisadil pan J. Kratochvíl (9,55). Možná, že když zjistil o kom je řeč, článek ani nepřečetl.

M. Moravcová 10.1.2019 14:31

Re:

Vy byste ho popravil za podpisové pero, které bylo dle protokolu jeho? Teda vy máte žaludek. Zkušenosti z padesátých let?

M. Moravcová 10.1.2019 14:30

Re: Ke Klausovým hříchům

nesouhlasím. Protože Klaus byl jediný, opakuji j e d i n ý,

kdo před LS varoval, kdo rozkryl její chyby a záludnosti. Nikdo z politiků nehnul ani prstem. Kdyby odstoupil, spoustu věcí bychom se vůbec nedozvěděli, nebo vždycky až s průserem. Klaus jediný varoval.

M. Valenta 10.1.2019 14:07

Re: Lepší Klaus nežli vydat hrad sluníčkářům

Pletete se. Ti dva si budou docela dobře rozumět.

K. Salajka 10.1.2019 13:54

Nesouhlas

Nešlo o chyby a omyly. Osobní a parciální zájmy nadřadil Václav Klaus vždy celospolečenské potřebě. Amnestie přišla po konzistentní mnohaleté kritice předchůdce v této věci. Až do rozhodnutí o všeobecné amnestii se přeplněností věznic ani stavem vězeňství prakticky nezabýval.

Podobně jako Miloš Zeman je ješitný a arogantní a není schopen vést veřejně dialog s jinými politiky nebo odborníky. Ve skutečnosti je neschopný názorové korekce.

Vždy bylo celkem lhostejné, co říká, protože to dosti často nebylo to, co pak dělal. Pro funkci není ani jazykově vybavený i když to není tak zoufalé jako ruština nynějšího prezidenta.

Sedět na zámku, kázat utahování opasků a bránit zdanění kapitálových operací. Benefity pro rodinné příslušníky . Příspěvky od nezjistitelných dárců. To chceme? Vždyť jsou tu kompetentní politici napříč spektrem.

O. Prokop 10.1.2019 13:34

Re: Jeho podíl na přechodu od socialismu ke kapitalismu...

Ale vy si pletete zdravotníky s politiky. Všichni politici ze všech stran žádnou reformu ve zdravotnictví- tedy se smlouvou občana, pacienta- nezavedli. A Julínek začal se 30 Kč- to začal špatně a to není reforma. A dr. Kubek jenom správně upozorňoval, že opravdová reforma nezačíná, poplatečkami v sumě malého piva. Komora žádné pravomoci nemá. To co napsal v Tempusu 2014 je pravda. Jak mohouz lékaři dělat reformu? To musí POLITICI. A ti, kdyby jí udělalui, tak okamžitě PROHRAJÍ VOLBY. viz 30 kč., kterých zrušení pomohlo ČSSD vyhrát volby.

P. John 10.1.2019 13:24

Re: Souhlas

no rozhodně ne tak, jak žije dnešní společnost. Spotřebou a na dluh. Nic by se všem ekonomikám nestalo, kdyby se zlehka zvolnilo tempo.

Zahraniční kapitál zde v Čechách, na pozici kde na západě sedí 2 - 3 lidi, u nás jeden. Za ta léta jsem neustále konfrontován s nedůvěrou ze strany zahraničních Matek. Pak s údivem v našich montovnách, za velké peníze působí experti, co jen mluví, kreslí grafy a na konci výsledek, nic.

Lidem přidat nechtějí, nabírají agenturní pracovníky, a pak na centrále řeší, že výroba je zmetkovitá a neefektivní.

M. Valenta 10.1.2019 13:17

Re: Otázka zní jinak

Udělám Vám tedy radost. Byli u toho i jiní a mohlo to dopadnout hůř.

E. Pawlica 10.1.2019 12:48

Klaus - mění, zraje nebo co vlastně?

Pan Richter má pravdu. Dodám jen, že Klaus se nemění. Mění se jen jeho slovíčka a větičky, jeho podstata pravičáka zůstává. A pravičák není pravicově smýšlející člověk. Je to škodlivý názorový paskvil.

Klaus nezraje. Je to už drahnou řádku let zkažená břečka v pěkné flašce.

M. Mikulec 10.1.2019 12:44

Re: Lepší Klaus nežli vydat hrad sluníčkářům

Drahosovi ze srdce přeji šéfa pana Kuberu. Takový rozevlaty člověk se smyslem pro humor a realitu musí Drahosovi pít krev. :-)

A. Nový 10.1.2019 12:38

:-))

Československo mělo ve světě velkou vážnost i když bylo 40let komunistické. Pravda pravdoucí, hlavně v Hornídolní u blbů pro krachvíli.

A. Nový 10.1.2019 12:34

:-)) Expert pro krácení chvíle

Alternativa ke Klausovým reformám tu byla. Jo, Komárkova marka za tři kačky.

J. Kratochvíl 10.1.2019 12:31

Re: Patřím k odpůrcům V.Klause

Československo mělo ve světě velkou vážnost i když bylo 40let komunistické a dodnes ho znají i po 30 letech od rozpadu po celém světě na rozdíl od Česka nebo Slovenska, které si neustále pletou Čečnou atd. To mluví za vše, je to daň a úpadek za rozdělení.

P. Kubáč 10.1.2019 12:20

Lepší Klaus nežli vydat hrad sluníčkářům

Klaus > Zeman > Drahoš

M. Mikulec 10.1.2019 12:15

Re: Patřím k odpůrcům V.Klause

Ze si Slováci řídí svůj osud sami je přínos. Máme dobře vztahy, lepší než jako federace nebo dvojdomek. Ze chodí z eurozony pracovat do Čech za koruny je další nás přínos. Ze Evropská centrální banka nebude dělat to nejlepší pro malé země, ale pro velké, vidíme i teď. Platit solidarne za nezodpovednost jiné země na úkor vlastního obyvatelstvo je eurolumparna. Řecko nemělo byt v eurozone.

J. Kratochvíl 10.1.2019 12:13

Re: Patřím k odpůrcům V.Klause

Po 30 letech od reforem, jsme se stali subdodavateli subdodavatelům a konkurujeme levnou pracovní silou. Z naší ekonomiky nám nic nepatří, všechno je v zahraničních rukou včetně rozhodování. Alternativa ke Klausovým reformám tu byla, ale diletant Klaus ji smetl ze stolu a nám instaloval kapitalismus 19. století i s tou levnou pracovní silou.

M. Krátký 10.1.2019 11:49

Re: Samozřejmě,

Jasná zpráva - máme snad někoho lepšího ??? Politiků jeho formátu je u nás nula kusů !!! A to nejenom u nás ale i v celé Evropě - za velkou louží jen Trump a na východě jich je ale taky pár - ale ti by za nás nekopali ani náhodou. Hezký den

A. Alda 10.1.2019 11:38

Samozřejmě,

že bych vůbec neváhal a pana Klause znovu volil, kandidoval-li by.

J. Ptáček 10.1.2019 11:35

Re: V.K. je realista.

To máte úplnou pravdu. Kvůli rublu k nám nepřijelo půl miliónu ruských mírotvorců bojujících za mizerný žold. Tedy vlastně ani ne žoldáků.

J. Matuška 10.1.2019 11:33

Re: V.K. je realista.

Pokud nevstoupíme do eurozóny, pořád máme větší šanci se z "klece" dostat ven...

J. Kulheim 10.1.2019 11:28

Re: V.K. je realista.

Muslimů májí neurekom. Mohli je sem dovést a nás dát na Sibiř. Takové řešení už tady bylo navrhované.

Kde udělali soudruzi z Kremlu chybu? Měli udělat federaci ze států, které ovládali prostřednictvím svých pohůnků a měli vystarané. To soudruzi v Bruselu jsou jiní kabrňáci. Ti ví, jak na to.

R. Langer 10.1.2019 11:24

Re: Otázka zní jinak

Takže ti ostatní vlastně nemusí nic, ano?

R. Langer 10.1.2019 11:23

Re: VK starší je stran společenské vědy nejlepší ze všech u nás.

Ne, vy si myslíte, že víte, co říká.

J. Kulheim 10.1.2019 11:22

Re: Jeho podíl na přechodu od socialismu ke kapitalismu...

Zdravotnictví zabetonovali zejména sami zdravotníci. Od Roku 1995 uběhlo mnoho času a žádná strana ani žádný ministr neudělal nic, co by stálo za řeč. Alespoň já o ničem nevím.

Pouze pan Julínek se pokusil prosadit reformu systému financování a organizace zdravotzní péče. Zlikvidovali tuto snahu lékaří v čele s prezidentam LK MUDr Kubkem.

V časopise LK TEMPUS MEDITORUM 7-8/2014 ROČNÍK 23, pan MUDR M. Kubek mj. píše: Zda se, že po šesti letech vstupuje pravě do svého posledního dějství tragikomedie Julínkových regulačních poplatků."Pokud se nám podaří prosadit tuto opravdovou reformu, která přinese do zdravotnictví přirozené ekonomické vztahy, automaticky se také stanou zbytečnými jakési smlouvy mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními. O osudu a prosperitě nemocnic a jednotlivých soukromých lékařů pak budou svým zájmem rozhodovat sami pacienti, kteří se tak konečně stanou nejdůležitější součástí našeho zdravotnictví. Tudy vede cesta- to je reforma zdravotnictví, atd „

To jsou ti "betonáři". Všichni čekají, že problémy někdo vyřeší a ono jsou od toho, aby házeli klacky pod nohy. Ještě, že si tito lidé nestěžují, že jim VK nepřišel vymalovat byt.

Proč se necháváte okrádat? Pokud máte takový pocit je potřeba to řešit. To za vás VK řešit nebude. Plačete na špatném hrobě.

R. Langer 10.1.2019 11:18

Re: Patřím k odpůrcům V.Klause

Jo, a co se teda za těch 30 let ukázalo jako dobré v ekonomických reformách? A od koho?

R. Langer 10.1.2019 11:16

Re: Východní, stále jiné Německo LN 25.9.09 Luboš Palata

No, a v kostce existuje socialismus jenom jeden, se známými konečnými výsledky... :-(

V současné době probíhá finální fáze aktuálně ve Venezuele. Nějak se o ní poslední dobou ani nepíše. Škoda.

M. Mikulec 10.1.2019 11:12

Re: V.K. je realista.

Tak. A dodávám s oblibou, ze ani Sovětský svaz nám nenutil rubl. Aby si nás politicky i ekonomicky pojistil.

M. Mikulec 10.1.2019 11:10

Re:

O státní televizi mluvil pan Jakl v debatě s paní Marvanovou. Neshodli se téměř v ničem.

M. Valenta 10.1.2019 10:56

Re: Otázka zní jinak

opravy: v naší zemi .. do politiky