19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nené 3.3.2007 22:28

naše republuka má hodně vhodných kandidátů

např.: Vlastimil Ježek, Michael Kocáb, Petra Buzková, pro jistotu ještě jednou, stačí chvíli přemýšlet mimo naši politickou scénu, která rotuje po těch nedělních televizních debatách atd., ap.

Rad 2.3.2007 22:06

Jestli zvolí znovu Klause

nebudou problémy. když někoho jiného, tak je to sázka do loterie. Zeman - s panákem becherovky a bonmoty by nás posunul na východ za putinem a spol. Buzková (jek jen to mohlo někoho napadnout) by měla jen plnou hubu slibů (třeba jak bravurně vyřešila problém bytů-utekla od něj, nebo školství-dala dítě do soukromé školy atd. čili nic) by se jako vždy zašila, pokud by nenadělala nějaké faux pas. Co třeba Tvrdík? takovej schopnej borec, když ho po úspěchu v aerolinkách nechali manažovat volby?

nené 2.3.2007 21:41

Klaus je na můj vkus moc velký suchar, pryč s ním

Líbíla by se mi Petra Buzková, jako žena i jako presidentka. Václav je na odpis, jeho doba už byla, jen tak dožívá ze setrvačnosti, je to unavený starý lišák, který si užívá funkce, ale já řku : dost!

Rad 2.3.2007 21:58

Re: Klaus je na můj vkus moc velký suchar, pryč s ním

Buzková? Bože ochraňuj nás

Richard iii. 2.3.2007 22:53

Re: Klaus je na můj vkus moc velký suchar, pryč s ním

Buzková se nehodí ani do postele, natož na Hrad.

nené 3.3.2007 22:17

Re: Re: Klaus je na můj vkus moc velký suchar, pryč s ním

vy myslíte na postel, já myslím  na presidentství, které prozáří tuto nešťastnou republiku, Petra fom presidentV

jasan 2.3.2007 19:10

no..

jak rikavala moje babicka...  "Tyhle Vase starosti a Rotschildovi penize bych chtela mi"t"

Magor Milda Dr.Sc. 2.3.2007 19:03

Bohužel to tady většina vidí víceméně nešťastně,

nicméně na tuto funkci těžko někoho najdeme, kdo by dokázal promluvit víceméně srozumitelnou češtinou.

sláva 2.3.2007 23:33

Re: Bohužel to tady většina vidí víceméně nešťastně,

No to se povedlo Magore.. Řeč je odrazem myšlení a Klausova řeč je velice nečeská, velice nebarevná, velice šroubovaná, vyumělkovaná, plná pikantních zdrobnělinek a novotvarů ... jakož i myšlení samotného jejího nositele. Tak mizernou češtinu by pohledal. Poslouchejte, čtěte. Souborně si toho dávno všiml spis. Viewegh v Báječných letech s Klausem, tam shromáždil pravé perly... od té doby jich hodně přibylo.)

Že nemáme jiného? Až po vzoru Švýcarska či Německa zvolíme prezidenta nejako politika ale strážce ústavních postupů, bude konečně pokoj a konec dvojvládí, které si Klaus vytváří. Jak jsem napsal dávno jinde: citujte mi jedinou Klausovu myšlenku, která po něm zůstane. Jeho, původní... Nemáte?

Tak proč by měl být stařičký mocnář ještě jednou prezidentem. Byl už vším a vším zřejmě rád. Jen ho bylo dost. Jako Husáka. Každý se za deset let přežije, i daleko nadanější Havel....

Starý J. 2.3.2007 18:33

Nevím, proč ty spekulace?

Nevěřím, že by ODS nepodpořila zvolení Klause. Klaus ve funkci presidenta, jak se ukázalo při sestavování této vlády, nemá v ODS žádné rozhodující slovo a není důvod se mu nějak mstít. Jeho pravomoci jsou minimální a jde jen o to, aby tam neseděla figurka, ale persona, která sice národ dělí na zaryté odpůrce a ty, kterým Klaus v této funkci nevadí.

ODS projevila sestavením této vlády dostatečnou nezávislost na Klausovi a nezdá se mi, že by Klaus sám se nějakým způsobem "mstil".

Tak zde můžete jmenovat vhodnější figuru. Včera se Jyrka rozpovídal na téma Buzková! A to by se vám někomu líbilo? Nebo lidovci chtějí jít s Halíkem. Ten nemá zřejmě šanci vůbec žádnou. A má-li to být žena, pak KSČM údajně uvažovali o Zuzce! Rána za ranou!

Magor Milda Dr.Sc. 2.3.2007 19:06

Re: Nevím, proč ty spekulace?

Jo, když ženská, tak pořádně vyvinutá šťabajzna a ne nějaký skrček, jako dosud!

Richard iii. 2.3.2007 22:55

Re: Re: Nevím, proč ty spekulace?

Musela by mít hlavně nebývale vyvinutej mozek! A stejně to nebude stačit.

Bohata 9A 2.3.2007 18:30

A co Altner

matěj 2.3.2007 18:13

souhlasím

Souhlasím ,i tenisové kluby mají své prezidenty.

karel smíchov 2.3.2007 18:04

názor

já bych ho určitě ale určitě nevolil nevolil,nemam rád populisty

kurbet 2.3.2007 16:42

fanklub

autor článku se nezapřel - kolovrátkově papouškuje svojí platonickou lásku k velkému vůdci a záchranci českého národa,velkému Václavovi.Inu komu není rady...

Karim 2.3.2007 16:17

Topol se prudce odklonil do leva? A kdy?

Autor spolu s panem profesorem evidentne povazuje zelene za vetsi levicaky nez socdem. Po mobilizaci proti rudemu nebezpeci nyni pan profesor (a autor clanku) mobilizuje proti zelene totalite. Pritom:

Socdem chce i nadale vice zdanovat zisky podniku i osob, je spise proti radaru, protlacila zakonik prace, ktery se podnikatelum nelibi.

Zeleni chteji misto zisku zdanovat ekologicke skody (samozrejme je otazka vypoctu co a jak ale v principu je to kapitalistictejsi nez zdanovat uspech v podnikani), jsou spise pro radar a do zakoniku prace se aspon tak silne nemontuji - jejich volice moc nezajima.

Pravda je, ze po Klausovi asi uz CR nebude mit presidenta, ktery si dokaze upevnovat popularitu mezi lidem hospodskym britkymi odsudky vedcu (blazni ktery uverili oteplovani) jinych politiku (tohle by mohl rict jen Gore a ten neni normalni clovek) a optimismu jak se priroda nadherne vyviji (zadne niceni prirody nevidim a nikdy jsem nevidel). Jednou prijdeme o tohoto skveleho doskutera, ktery si dokaze poradit s jakoukoliv otazkou takto: "tu otazku jsem vubec ale vubec neslysel, ta se mi opravdu jen zdala, prosim dalsi otazku...."  Bez Klause Presidenta bude v Evrope tak trochu smutno...........

   

Marie 2.3.2007 15:50

Přímá volba prezidenta

Dočkáme se ?

AeroKarel 2.3.2007 18:15

Re: Přímá volba prezidenta

Možná ano, ale nic si od toho neslibuji. Zvolen může být i Karel Gott nebo Bobošíková.

Marie 2.3.2007 18:49

Ppřímá volba prezidenta

I to je možné, bohužel, nicméně byla by i naděje, že bude zvolena skutečná osobnost

M. a m i Z 2.3.2007 15:13

Pánové, právě

byla v Německu publikována polská karikatura A. Merkel s Hitlerovým fouskem a nadpisem EU fašismus.  Slované se kLausovsky presentují a vy se tu hádáte, zda by si Češi mohli dovolit inteligentního presidenta?

Šerlok Humylsa 2.3.2007 15:18

Re: Pánové, právě

pane Zimo ale, ale , co to inkognito???

Xaver 2.3.2007 15:23

No tak já tu taky nejsem moc za reál...

A ty... :-) Asi se shodneme, že hulvátskost a slepá adorace pro i proti jsou...na 2 věci...;-)

M. a m i Z 2.3.2007 19:16

Na mé jméno

je cenzor Neff alergický a nepustí mě filtrem. (ani pozpátku, proto ty mezery)

katlyn 2.3.2007 15:01

Klaus -herr aus!

Proč už o tom pan prezident začíná mluvit teď? Vždyť má ještě do konce období rok. Připadá mi to jako pozvolný psychologický nátlak na podvědomí lidí.:-D

katlyn 2.3.2007 14:51

Klaus - ach ne!

Chlapci, stejně ničeho nedosáhneme, jen jsme si pokecali, že? Tento prostor k psaní je stejně jenom taková lampárna. :-D

Kubeš 2.3.2007 15:04

Re: Klaus - ach ne!

Představuji si "katlyn": Před 50ti lety (možná 70ti)mohla být docela  roztomilá ,(jako všechna mláďátka),růžová,papala z korýtka a bohužel se později naučila psát. Teď už je rudá, chrochtá a svým psaním smrdí.

miki 2.3.2007 15:11

Re: Klaus - ach ne!

většinou je to tady překřikování, hanobení, velebení, urážení, asi jako v realpolitice. Ale občas se tu najde i zajímavý názor.

Přemek 2.3.2007 17:10

Re: Re: Klaus - ach ne!

Pravda. Politici jsou jen jedni z nás, tedy politika je obrzem nás všech. Stačí pročíst příspěvky a hned je člověku jasno, proč jsme banánistán. Více Evropy do české kotliny, třeba se to zlepší...

oakman 2.3.2007 14:43

Stanley píše

že bychom si měli vážit presidenta. To ano, ale záleží na tom, kdo ho personifikuje. Klaus se do fraku presidenta nehodí, je mu moc velký. I když je svým myšlením jednoduchý, svými slovy výrazný a svými skutky nebezpečný, na tenhle stolec nedorostl. Hlava státu nemůže být tak nekonzistentní ve svých postojích, jako je pán, který nelegálním bilbordem, asociujícím se Stalinovým monstrem na Letné "mobilizoval" proti levičákům, aby poté s nimi "plodně" spolupracoval. Brát si v tomto kontextu do úst Margaretu - no nevim, co by mu řekla. Také si nedokážu představit, že by se mocensky spojila s Neilem Kinnockem (také byl na výplatnici KGB). Člověk, který  svými činy popírá svá slova, je buď schizofrenik nebo gauner. Rozhodně však není osobnost zralá pro presidentství.