28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ke sjezdu českých socialistů

Institut Václava Klause není ani na straně, ani ve straně českých socialistů, čili ČSSD, ale musí tuto stranu – stejně jako každý občan České republiky – brát velmi vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 23.3.2013 10:41

Re: SPD v Německu se už před desítkami let

Prndáš a ani nevíš o čem.

J. Boleslav 23.3.2013 16:15

Re: SPD v Německu se už před desítkami let

Vy pana Urbana znáte, že mu tykáte?

M. Kosejk 23.3.2013 8:15

--

Jo, takhle strana nám ale pravděpodobně bude vládnout. A zdá se mi, jako by na tenhle fakt doposud nikdo nemyslel, protože se všichni tak soustředí na kritiku této vlády - repektive kritiku ODS. V žádném případě neříkám, že si ODS mnohdy tu kritiku nezaslouží, ale přehnaná a jednostranná kritika moc fér není - a druhým dechem navíc dodává legitimitu právě té ČSSD, která je ještě daleko horším řešením než ODS.

A to je jedna z mála věcí, které vyčítám Václavu Klausovi. On se tolik soustředil na kritiku české pravice, že vlastně pomáhal levici. A nejde o to, že by neměl pravdu - on ji skoro vždy v té kritice ODS měl, ale nezpochybnitelným důsledkem této jednostranné kritiky je posílení naprosto opačného politického směru, který očekává Klaus (a já také).

A mimochodem - to samé, co si myslí ČSSD a pan Mládek o živnostnících, si myslí TOP09 - viz prohlášení na jejich adresu z úst Kalouska a Drábka. I v TOP09  si vedení strany neuvědomuje, že živnostníci jsou hlavně těmi, co se starají sami o sebe (bez nároku na výhody zák. práce). Ale tenkrát proti tomu protestovala pouze ODS - ostatní drželi klapačky. Tak se teď divím, jaké haló přineslo informačně naprosto stejné prohlášení  z úst ekomoma strany, u které se ta levicová blbost dala očekávat.

J. Urban 23.3.2013 8:36

Re: --

Ona ta kritika totiž nebyla - jak říkávali soudruzi - konstruktivní. Ani nemohla být. Neautentický "pravičák" Klaus kritizuje neautenticky "pravicovou" ods - co z toho asi může vzejít? Posun ke skutečné pravici nikdy. ODS prokázala i bez Klausovy kritiky naprosto nulovou schopnost sebereflexe. Odchod či vyštípání Oulických to nezachrání, to jen krysy opouštějí potápějící se loď, kterou před tím sami dlouhá léta nahryzávaly pod čarou ponoru.

M. Kosejk 23.3.2013 8:47

Re: --

Jen by mne zajímalo, jak jde dělat "autentická pravicová politika" bez "autentických pravicových voličů". A co to je vůbec ta "autentická pravicová politika"? Není to jen idealistická ideologie, pod kterou si každý projektuje svoje vlastní představy ?!

Už vidím, jak mi lidi budou tvrdit, že pravičáci existují, ale jen nechtějí volit ODS. Jenže to jsou kecy. ODS ubývají hlasy - a trochu přibývají TOP09, která je ještě levicovější než ODS - a žádná jiná pravicová alternativa neboduje. Čím to? Ono to fakt bude tím, že čeští voliči pravice dají do kupy maximálně 15% hlasů.

J. Blažek 23.3.2013 10:45

Re: --

Kontrolní otázka: Kolik si myslíte, že je tak blbých důchodců, kterým ODS a TOP soustavně a plínovitě snižují úroveň, kteří by tyto strany volili? Vždyť co jiného je jen třetinová valorizace po dobu tří let? Nenažranost, asociálnost, HNUS!

J. Boleslav 23.3.2013 13:09

Re: --

Jakou valorizaci byste navrhoval Vy v době hospodářské deprese? Jsou státy, kde z tohoto důvodu důchody snižovali absolutně.

J. Boleslav 23.3.2013 16:17

Re: --

...snižovaly...

F. Navrátil 4.4.2013 22:51

Re: --

  Pane Blažek, co kdyby jste teoreticky připustil, že t.zv. mandatorní výdaje už představují více než 60% HDP a nejdou zvyšovat do nekonečna. Správná pravicová vláda bude dělat maximum pro to, aby státní výdaje byly nižší než příjmy. Ale každá změna, která by k tomu měla směřovat, je okamžitě označena jako  "nenažranost, chamtivost a asociálnost". Nechápu proč vás nerozčiluje, že zde už vyrůstá třetí generace lidí, kteří vůbec netuší co je to práce. Víte kolik dobře placených lidí se na vysoké vědecké úrovni zabývá tím, jak se společnost na těchto lidech provinila tím, že je diskriminuje. Vláda je vinna tím, že se u nás krade. Co dělá policie a justice? Je jich málo a mají malé platy. Já jsem důchodce a proto, že cítím odpověnost vůči svým dětem a vnukům, budu volit ODS. Jiná pravicová strana zde bohužel není. Nikde na světě neexistovala levicová vláda, která by nezruinovala stát. Ani ta naše příští nebude vyjímkou. 

P. Pavlovský 23.3.2013 9:55

Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

ale i přímou podporou levice, ať už to byla legitimizace KSČM

(žádost o podporu v pres. volbách, pozvání do Lán - nic takového V. H. nikdy neudělal!)

nebo podpora zvolení M. Zemana a útoky na K. Schw.

To měla být aktivita pravicového politika nebo sabotáž pravice?

M. Kosejk 23.3.2013 10:09

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

A pokud chcete mluvit o legitimizaci komunistů, tak začněte u Havla, který měl 2x možnost vybrat premiéra podle sebe - a dvakrát vybral člena KSČ. A  sám Havel se nechal zvolit prezidentem komunistickým parlamentem (po dohodě s komunistickým papalášem) a přísahal na socialistikou ústavu.  A ano, Havel si komunisty do Lán pokrytecky nezval, ale jinak s nim čile spolupracoval - zejména s bývalými členy KSČ.

Já to u Havla nehrotím, ale musím to zmínit, když zaslepený blbec, jako jste Vy, bude tvrdit, že zrovna Klaus legitimizoval KSČM v roce 2003 - tedy dlouhá léta po revoluci a po činech vašeho nekritizovatelného idolu V.H.

A Karel Schwarzenberg je ještě větší levičák než Zeman - a to v mnoha směrech.

P. Pavlovský 23.3.2013 10:25

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

V. Havla mohl zvolit presidentem pouze ten parlament, který tu byl, žádný jiný. Šlo jen o to, zvolí-li jeho nebo někoho jiného.

Myslím, že jsme na tom jako republika dost získali, především mezinárodně!

V. Havel měl okolo sebe dost exkomunistů, ale to přece V. K. také (Kočárník, Dyba...). Havel si ale nezadal s KSČM - Klaus ano!

S tvrzením že Karel Schwarzenberg je levičák  jste zela mimo tzv. společenskou evidenci, to je jen váš subjektivní výkřik, společenskému vědomí to neodpovídá.

Zkuste si k tomu např. přečíst jakýkoli komentář k našim pres. volbám v zahr. tisku!

M. Kosejk 23.3.2013 10:43

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

Já jen tvrdím, že ve vaší zaslepenosti nejste schopen přijmout prostý fakt, že na začátku  toho všeho učinili Havel a spol. sérii rozhodnutí - od způsobu předání moci, až pod heslo: "Nejsme jako oni". A to vše vyústilo v existenci KSČM s parlamentu a na všech ostatních úrovních. A já ho za to ani moc nechci kritizovat, určitě jednal v dobré víře. Ale mělo to důsledky. Když už si je lidi volí do parlamentu, tak co s nimi? Pokrytecky se tvářit, že tahle vůle lidí neexistuje? Jak "pravdoláskařské".

Já s Havlem nesouhlasil téměř v ničem, ale respektuji ho jako našeho prezidenta. A ve své kritice mu nevěnuji ani setinu Vaší nenávisti k Václavu Klausovi. Pouze konstatuji, že nechcete vidět určité věci, které vám nezapadají do vašeho názoru.

J. Kanioková 23.3.2013 10:52

Je to marné, je to marné, je to marné...

F. Navrátil 4.4.2013 23:00

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

   Pane Kosejk bez výhrad souhlasím s Vaším názorem. Mám velikou radost, že nejsem sám.

R. Jonák 23.3.2013 10:56

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

a vy si myslite, ze pan knize je pravicak?

P. Pavlovský 23.3.2013 14:45

On o sobě prohlašuje, že není ani pravičák, ani levičák

Já  si myslím, ze pan knize je konzervativec!

J. Boleslav 23.3.2013 16:18

Re: On o sobě prohlašuje, že není ani pravičák, ani levičák

Sám při prezidentské kampani prohlásil, že dělení na pravici a levici neuznává.

P. Pavlovský 23.3.2013 19:08

Re: On o sobě prohlašuje, že není ani pravičák, ani levičák

Ovšem.

V konzervativismu jsou i levicové prvky, např. solidarita bohatých s chudými.

V konzervativismu je mnoho z křesťanství, což ovšem takový V. Klaus nemůže nikdy pochopit.

J. Kanioková 23.3.2013 23:36

P&L jsou nejvýš tak pseudokonzervativci...

pravičáky jsou nejvýš tak nějakou svou buňkou, nebo spíš atomem..

P. Pavlovský 24.3.2013 1:38

Re: P&L jsou nejvýš tak pseudokonzervativci...

Reprezentují-li pravici u nás pouze ti politikové, které vy jako pravicové uznáváte,  nebude v příští sněmovně ani jediný pravicový politik.

Oni jsou totiž vesměs nevolitelní.

Pro kontrolu: Je mezi současnými 200 poslanci někdo, koho uznáváte za pravičáka? 

S. Vaněček Šauerová 23.3.2013 2:23

Co je to ten Institut Václava Klause ? Nejsou to nějací nikým nevolení elitáři ?

Nejde náhodou o "postdemokracii, tedy nejrůznější nevládní organizace, které chtějí promlouvat do běžného života lidí, přestože nemají mandát vzešlý z voleb" ? Nejde o "intelektuálskou a lobbistickou skupinu lidí, kteří nejsou svázáni žitím a každodenní poctivou prací v produktivní sféře ekonomiky" ? "Troufl jsem si říci, že se politické názory mají prosazovat na politické scéně, na základě politické legitimity".

Občanská společnost má tedy novou posilu. Nikým nevolený Václav Klaus nehodlá být jen divákem a zásobuje každodenně veřejnost názory ze soukromě financovaného institutu. Je chvályhodné, že Václav Klaus v poslední době změnil názor na občanskou společnost, stal se z něj občanský aktivista, a konečně, po letech, tak podpořil myšlenky Václava Havla.

Vítejte v klubu, pane Klausi !

:-)

V. Šťastný 23.3.2013 6:05

Pane Vaněčku/paní Šauerová

(promiňte, z vašeho jména mám trochu zmatek a nevím jak vás oslovovat), pletete pověstná jablka a hrušky jako ostatně téměř vždy.

Sám/sama píšete "ze soukromě financovaného institutu" čili chápete co IVK je a přesto do toho imbecilně pletete volby. O lobistickou skupinu, pokud tato přímo neoslovuje politiky a nepokouší se je korumpovat, také nejde. Zkuste si to přerovnat a nepište hlouposti. Sám/sama sebe tady shazujete. 

P. Pavlovský 23.3.2013 7:20

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

TROHU POŘÁDKU DO MYŠLENÍ, PANE ŠŤASTNÝ!

Volby uvádí paní VŠ, proto, že V.K. vždy tvrdil, že nikdo, kdo nebyl zvolen, nemá do ničeho v politice co mluvit. Jak jistě uznáte, jeho institut nikam nikým zvolen nebyl, takže nezbývá než konstatovat změnu dogmatu!

V. K. vždy brojil pro ti NGoismu, jak tomu začal říkat. Ale co jiného než "nevládka" je jeho institut?

Je to soukromá- občanská - nevládní organizae, která se zjevnbě snaží ovlivnit veřejné mínění, nichts Wahr?

Nic proti tomu, jenom že jí nikdo nevolil a nemá žádný mandát, jak by jí ještě za svého presidentování V. K. jistě vytknul!

M. Kosejk 23.3.2013 7:52

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Klaus kritizoval vstupování nevládních organizací do úředních řízení a také kritizoval politické požadavky nepolitických uskupení, ty nenávistný grafomanský bulíku. Nikdy nekritizoval pouhé komentování politiky z nepolitických pozic.

p.s. jeho instutut je financován se soukromých peněz, nedojí prachy ze státních dotací - jako to, co si běžně říká "nevládky". Nevládní organizace se v praxi rovná sdružení, které je přisáté na státní cecík nebo eurocecík - a má tendence se nadřazovat nad demokratické procesy.

F. Kusák 23.3.2013 7:59

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Tak, tak. Nemám nic proti podnikatelům. Sám podnikám ve výrobě. Jenže superboháči v ČR (ale i jinde, v post komunistických státech) jsou jaksi trochu jiní než na západě. Oni se opravdu

většinou těchto statků zmocnili ne úplně férovým způsobem. Bohužel za velkého přispění politecké garnitury. Tím do značné míry zdiskreditovali pravici. A tak se pan Klaus nemůže divit. Sám se na mnoha věcech osobně podílel.  To přeci nemá s OSVČ i s blbými výroky pana Mládka nic společného .

V. Šťastný 23.3.2013 8:02

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

veřejné publikování názorů a myšlenek, pokud nějaké mám, je jeden z pilířů svobody a demokracie. Pokud si o sobě říkáme, že žijeme ve svobodném a demokratické státě, těžko to můžete IVK upírat.

Jinak vám všechno ostatní vysvětlil a sdělil p. Kosejk za což mu děkuji.

O. Malstoka 23.3.2013 8:27

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Pletete si nevládní organizace a spolky, které nekomentují politické dění, ale chtějí vládnout, nebo alespoň spolurozhodovat. Klaus nikdy neomezoval názor někoho, ale to vám je asi těžko vysvětlovat.

M. Martin 23.3.2013 9:36

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Pane Pavlovský vás někdo volil a vy máte mandát že kecáte do všeho? Institut V.K.na rozdíl od jiných nevládních organizací je jak správně píšete organizace soukromá která od státu nevyžaduje žádné finance.Příště stačí jenom napsat nenávidím Klause a nemusíte tady lepit ty vaše přiblblé elaboráty.

P. Pavlovský 23.3.2013 9:45

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Čím se tedy v tomto ohledu liší Institut V. K. třeba od Transparency International?