17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 2.5.2010 23:16

Re: Pro oči nevidíme?

pět procent nácků není žádná hrůza a je daleko lepší než situace ve spolkových zemích bývalého NDR. Lidí s tímto způsobem uvažování je u nás jistě víc. Někteří se ale realizují v tzv. "korektních" politických stranách. Živnou půdou pro tyhle myšlenky je korupce, neschopnost prosadit včas a důsledně právo, alibismus, a další neřešené slabiny  naší nezralé demokracie.

Těch pět procent ovšem zčásti  padá na hlavu všech "takydemokratů" ,  ukecaných intelektuálů v čele s panem Havlem,   narcistou Klausem v těsném závěsu, kteří neměli  před rokem 1989 kontakt s realitou a nechali se převálcovat hochštaplery typu Kožený a spol. A svůj díl  taky nesou ty zástupy neschopných a prodejnýh poslanců, kteří si pro voliče najdou čas nanejvýš měsíc před volbami, aby na něj další 4 roky zvysoka kašlali.

Příklon k totalitě je příznakem osabování demokracie.

P. Vandas 2.5.2010 9:04

Řecko ,naše socialistická budoucnost.

Mnohem větší ohrožení preferencí "oranžových", než studentské volby, zdá se mi, způsobuje reálný průběh bakrotu Řecka. Příkladná péče o volební hlasy "obyčejných Řeků",socialistických stran, přinesla své bohaté plody. Výsledkem je několik pozoruhodných výdobytků, např. zvýšení důchodového věku o 14 let, snížení platů pro začátek o 30%, propuštění 30% státních zaměstnanců. To vše jen pro začátek. Je-li skutečným cílem levice, rozvrat státu a nastolení vlády ulice,stačí sledovat vývoj událostí v Řecku. Doufám,že ani "obyčejný občan" u nás, není úplný blbec.

P. Vandas 2.5.2010 7:43

Re: Všechno je jinak.

Pane Boku,děkuji za odpověď. S názorem, že "jen hlupák nemění názory", vcelku souhlasím, nicméně, proč myslíte, že ty simultánní volby s názory neměly nic společného ?V čem spatřujete hrubou manipulaci s mládeží ? To si opravdu myslíte,že volební kampaně parlamentních stran nejsou "velmi hrubou manipulací s mládeží"? Tím, že to organizoval Pánek ,potažmo "pravdaláska zelená" vcelku vylučuje zásadní ovlivnění na pravo-levé škále preferencí. Pokud tak jako já, zjednodušujete pojem naši-vaši,pravá-levá, tak tam mi manipulace utajená skutečně zůstala. To,že měl Rath raději mlčet, o tom není pochyb,a též neměl vyhrožovat. Slouhům ODS ,ani tak nenahrál, spíše si naběhl na vidle.Jak z jeho dosavadních činů usuzuji,on to tak nenechá ,on s těmi řediteli zatočí.

V. Bok 2.5.2010 2:23

Re: Všechno je jinak.

Dost často. Dělali u mě diplomky. A jejich názory? já jsem se neopovážil je nějak ovlivňovat, spíš jsem je rád vyslechl. Bývá to poučení, třeba co člověk dělá špatně. 

No, to víte. Jen hlupák názory nemění, že. Tohle však s názory nemělo n ic společného. Jednalo se o velmi hrubou manipulaci s mládeží. A že manipulovali i ti Vaši, to Vám zůstalo utajeno.

Jinak Rath měl sice pravdu, ale měl už raději mlčet. Situace byla dost daleko a jen nahrál souhům z ODS.. 

V. Skalová 2.5.2010 1:29

S článkem souhlas

ale v ČT o tom nic nečekejte. Ti jsou tak předpodefekovaní z Roka, že budou zticha jako pěny. Vždyť už několik redaktorů bylo staženo do pozadí, jen někdo z Liháče zavolal. Pořad  Reportéři ČT by s mohl přejmenovat na půlhodinku nenávisti k ODS. Neříkám, že se občas netrefí, ale Roka a jeho bratří si ani nevšimnou.

J. Urban 1.5.2010 21:56

Díky studentům můžeme být

tak jako v letech 1939, 1948, 1968 a 1989 dále optimisty. Děkuji Vám, mládeži! Brzo to bude koneckonců Váš stát, nenechte si ho tedy z.curw.it!

K. Voráček 1.5.2010 21:35

Re: No jo,

Pokud se kolem toho udělá humbuk, bude výsledek opačný, než předpokládáte. Patrně zvedne jinak nevolící voliče a ti půjdou volit stejně, jako šli v případě polatků u lékaře.

J. Němec 1.5.2010 17:18

Re: Nepěkná možnost

Já osobně si myslím, že výsledky na učilištích by dopadly výrazněji pro extrémistické strany. hlavně Dělnickou. ODS,VV a TOP by byly na jednom dvou procentech, komunisti jak na gymplech a ČSSD tak 10-15%

J. Němec 1.5.2010 17:13

Re: Pro oči nevidíme?

Ani tak moc nehnuli. Jen jsem si myslel, že nácky děcka moc nemusej. Do praxe ať to raději nepřevádějí. V Německu to začátkem minulého století přešlo v docela nepěkný průšvih, jak všichni víme.

I. Hil 1.5.2010 16:23

Re: Pro oči nevidíme?

To vám hodně hnuli žlučí, co? Zaplaťpánbůh, že takové děcka máme.

A doufám, že až budou moci, tak svoje ideály převedou i do praxe

D. Streit 1.5.2010 15:33

Paroubek dostal ránu

Ta oranžová na každém sloupu začíná být kontraproduktivní. Nevěřím TOP09 ani VV, ale ČSSD je největší nebezpečí:

http://streit.blog.idnes.cz/c/135996/Nase-zeme-potrebuje-zmenu-aneb-Vlastni-gol-socanu.html

A díky všem ředitelům, kteří se nedali zastrašit:

http://streit.blog.idnes.cz/c/135627/Misto-nacviku-voleb-lekce-karierni-predposranosti.html

K. Loucký 1.5.2010 14:58

Ke klipu Issové a Mádla

Klip Issové a Mádla neměl za cílovou skupinu staré lidi (pokud o tom někdo pochybuje, tak ať si pustí aspoň jeho první větu). Lze možná litovat, že se některých starších dotkl, ale cožpak by se mnohá vyjádření starších naopak podobně hluboce nedotkla mladých? Každý ať užívá svobody slova a projevu jak umí, když neporuší zákon - a toho Issová s Mádlem nedopustili.

Spíš to vypadá, že se klip někomu hodně nelíbí svým poselstvím a na pomoc proti němu si bere zástěrku  "hájení zájmů a důstojnosti starších".

A jestli někomu opravdu vadí hříčky se jménem "Kundera", tak to jej musí některé projevy současného umění přivádět přímo k infarktu. (Mně například podstatně víc vadila nedávná výstava mrtvol "ve sportovních pozicích".)

J. Blažek 1.5.2010 14:45

Že by ... ?

Studentské "volby", "odbojní učitelé" ? Opravdu? Nebo spíš MNOHO POVYKU PRO NIC !!

M. Freiová 1.5.2010 13:04

Re: Nepěkná možnost

Toho se taky obávám. -  

K volbám samotným mám ale otazník. Jsem samozřejmě ráda, že dopadly tak a ne jinak, ale protože se středoškoláky přicházím pravidelně do styku (hovořím s nimi na téma "komunistický režim v Československu a jeho fáze"), byla jsem si předem jistá, jak dopadnou.  To byli ovšem studenti, především gymnazisté.  

Jak by ale dopadly volby na nečisto u učňovské a dělnické mládeže? V tom jasno nemám, a obávám se, že se o to nikdo moc nezajímá. Jenže  u voleb je hlas jako hlas, takže můžeme mít problém.

mf

J. Němec 1.5.2010 12:53

Re: Pomsta bude sladká ?

Ano ... ti lidé jsou hrinové. Každý rád svých 15 minut slávy. Jinak by to nemělo cenu. :-DDDDDDD

J. Němec 1.5.2010 12:52

Pro oči nevidíme?

A jen tak okrajově se uvádí, že pokud by volili studenti, tak se do parlamentu dostanou i náckové. Autor článku to dokonce považuje za vtipné.

Dokonce by měla šance i strana pirátská, nezabývající se samozřejmě jen tímto tématem.

Myslím, že zatímco my se tu dohadujeme, tak ty děcka si z nás udělaly srandu. Měly to na háku. A dobře nám tak, neměli jsme je do toho zatahovat.

P. Vandas 1.5.2010 10:18

Pomsta bude sladká ?

Děkuji, hrdinským 140 ředitelům ze 200, kteří si nenadělali do kalhot, pod nátlakem hejtmanů ČSSD. Hrozí jim vyhazov, jako za normalizace, a my jako veřejnost, bychom si to měli pohlídat. Je to skutečně radost vidět,že tak vysoké procento ředitelů riskuje svoji existenci. Kdo zažil normalizaci ví, že následuje hloubková kontrola,"profesionální pochybení" a vyhazov pro nezpůsobilost, zastávat tak zodpovědnou funkci.Těch 140 ředitelů, bych nechal chránit zákonem! Kdo z nás,by byl ochoten,to risknout? Tito ,jsou naše naděje do budoucna.

O. Vašek 1.5.2010 8:42

Nepěkná možnost

Už jednou to vypadalo, že volby by nemusela vyhrát levice. Nastoupila tehdy ozbrojená pěst dělnické třídy a zajistila, že všechny další volby budou na 99,6 %. A důležitým prvkem pro přípravu akce bylo obsazení postu ministra vnitra.

Podle zpráv ze světa se zdá, že praxe, kdy kdy po vyhraných volbách převezme vládu vítěz, je spíše výjimečná. Co když před sebou máme alternativy: a) Paroubek vyhraje, b) Paroubek neuzná prohru? Média jsou plná strachu z holohlavců, kteří se dovedou akorát prát na ulici. Co když má někdo připravenou větší a organizovanou sílu, která si vezme montérky? 

K. Krbálek 1.5.2010 7:55

lepší než vajíčková intifáda

Paroubek prohraje, tyhle "nepovedené" volby nanečisto mu namydlili schody. Spousta babek a dědů si uvědomí, že mají zodpovědnosti i za lidi, kteří ještě volební právo nemají, ale kteří tvrdě zaplatí za dluhy, které by ČSSD udělala

P. Vandas 1.5.2010 4:35

Re: Všechno je jinak.

Pane Boku, ani s jedním odstavcem nemohu úplně souhlasit. V odstavci prvním, je kritizováno zpolitizování této akce, s dovětkem ,že za to mohou naši. Mýlíte se, zpolitizovali to vaši, především Rath a Paroubek svým pokusem, zacpat mladým ústa a zastrašit ředitele škol. Co se druhého ostavce týče, opět lež. Při prohlížení výsledků je naprosto zřetelné,že žádný stádní efekt nefungoval. Studenti volili v naprostém rozporu s masivními kampaněmi velkých stran a průzkumy STEMu,a navíc i strany(např.Pirátská) o jejichž existenci volič nezakopne. Navíc, nevím, proč by komukoli ,mělo být odvážné mládeže líto. Jediný souhlas, s odstavcem ,tři. K odstavci čtyři, v jakém jiném termínu byste si je představoval ? Po volbách ? To si opravdu myslíte, že mladí studenti jsou úplně pitomí ? Na žádného nepřítele neukázali, jejich těžkou vadou ve vašich očích je zřejmě fakt, že neukázali na toho vašeho "Přítele ". Nezaznamenal jsem u mládeže žádný nadšený souhlas, s lehce slaboduchým klipem.Často, spíš kritiku. A co vy? Kdy jste naposledy hovořil o svých moudrech s jakýmkoli studentem? Když jste takový vykladač jejich názorů,bylo by dobré se jich někdy i zeptat.

V. Bok 1.5.2010 1:23

No jo,

takže z takové celkem rozumné akce se stala výsostně politická věc. a mocné pochvalné mručení těch, kteří z toho tu politiku udělali, následuje. jasně. vyhráli naši.

Ale, víte, všichni politici, Vy jste udělali jedno. Studenti se místo přemýšlení řídili stádním efektem, do kterého je zavedli zkušení borci vítězných stran. No jo. Není Vám líto těch kluků a holek?

Ale není. Určitě ne. O tom svědčí i tenhle článek.

Ty volby se měly konat v jiném termínu. To je jasné. Asi by dopadly jinak. Ale to je jedno. Důležité bylo ukíázat na nepřítele. A to se povedlo, že.

A pak se divíte Tomu klipu Mádla a Issové. tahle mládež s ním nadšeně souhlasí. No jo. dědeček a babička, užíraj nám chlebíčka. Taky dobrý. A proč s ním souhlasí? Fakt Vás to ještě nenapadlo?