3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo za to může

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slava 24.10.2008 0:44

Re: Kolego,

Stoprocentní souhlas. R^R^R^

marv 24.10.2008 0:36

Ještě jeden souhlas

Ať probírám naši politickou scénu shora dolů, zprava doleva, nevidím nikoho lepšího než Topolánek. Ano, nejlepší ještě neznamená dobrý, ale já bych třeba rozmazleného exhejtmana Bendla v čele ODS viděl opravdu nerad.

doktor 24.10.2008 0:35

Kolego,

napsal jste správně, že "normy jsou dvojí...druhé volné, společenské, kterých dodržování vymahatelné není a jen se má za neslušné jich nedbat". Bohužel jste tuto část svého článku nerozvedl /technická chyba?/. Jenže právě tyto nepsané normy byly při rozhodování  voličů rozhodující. Nešlo o Topolánka nebo Julínka, nešlo o poplatky nebo kouzla s daněmi, ale o těžkou aroganci premiéra a téměř celé vlády, jejíž je právě Julínek hlavním protagonistou. Tvůrci reforem zásadně o své práci nediskutovali, a když, tak až po odhlasování zákonů v parlamentě.  Občas nepřipustili diskusi ani v parlamentě (senátu)! Nediskutovali předem nejen s lidmi, kterých se jejich katastrofální reformy osobně dotýkají, nebo kteří věcem rozumí, ale mnohdy ani mezi sebou. Kabinetní politika. Domnívám se, že lidé, kteří šli k volbám, se naopak domnívají, že diskuse, naslouchání druhým a smysl pro kompromis jsou základem demokracie. Proto volili, jak volili: PROTI současné vládě, která až dosud předváděla pravý opak demokracie. Češi jsou na ten způsob vládnutí citliví. Dobře ho známe. Zažívali jsme ho 40 komunistických let. Říká se mu totalita.

Gaston 24.10.2008 0:23

Také souhlasím

Klaudius 24.10.2008 0:20

souhlas

Pane Kiliáne, s většinou souhlasím. Domnívám se ,na rozdíl od Vás, že regulační poplatky jsou správným prvním krokem zdravotnických reforem.