3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo za to může

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N 24.10.2008 13:27

Díky za výborný článek!

Je to přesně tak. Ti, co nesli vlastní kůži na trh a snažili se prosadit alespoň něco málo z programu ODS v takřka "beznadějné sitiaci", mají nyní nést odpovědnost za neúspěch ODS v krajských volbách?

Co udělal např. takový Bém pro lepší mínění občanů o ODS? Návrh konání olympiády v Praze a ČR a nesmyslné rozhazování peněz, které nemá! Šílené nápady, o nichž si soudný člověk udělá obrázek Béma z ODS jako populistického hlupáka. A tak by bylo možno pokračovat kus od kusu dál.... Za tohle má nést odpovědnost Topolánek s Julínkem?

Schumacher 24.10.2008 13:20

On je dnes dost kumš poznat kdo je velitel

Ani ne. Do záchranného člunu skáče jako první...

loula 24.10.2008 13:15

Re: Kdo za to může

Jenom jednu poznámku: O problematice fakultních nemocnic se u nás mluvilo v tom smyslu, že převod na a.s. je jenom jiná forma řízení, ale že s jejich privatizací nikdo nepočítá. V září 2007 řekl Julínek v rozhovoru pro slovenský Sme, že jeho cílem je privatizace fakultních nemocnic. Tak si vyberte.

MUDr Jiří Kilian 24.10.2008 13:14

Re: Neskutečně hloupý článek !! Přece Topolánek a potažmo někteří další ministři pracovali evidentně špatně, když to řeknu eufemisticky,

A Vy ráčíte o čem ?

MUDr Jiří Kilian 24.10.2008 13:11

Re: Dovolím si

Tak Masaryk nás hlavně měl nechat při Rakousku.

Bianca 24.10.2008 13:11

Re: Kdo za to může

Vazeny Marate, mohl byste nam, dle svych zkusenosti, sdelit, v jakem pomeru jsou v USA  prijmy tech lekaru i všech tech ostatnich  pracovníku  ve zdravotnictví vuci prijmum pracovniku jinych srovnatelnych profesi Soudim, ze jde tez o  něco jiného jak v ČR..

MUDr Jiří Kilian 24.10.2008 13:08

Re: Dovolím si

Milý kolego, ale já se ptám, zda za to mohou ti dva, tedy Topolánek a Julínek, že jak koalice celá, tak sama ODS se proti nim obrací a obětuje je jako vioníky svého neúspěchu.  Už nevím, jak srozumitelněji bych to napsal.

Jakkoli si nemyslím, že by tyto volby byly hlasováním o vládě ( k tomu došlo o pár dnů poté až ) ,  jsem s to akceptovat, že stranická politika se promítá jako celek do hodnocení a že tedy lidé vnímali politckou činnost koaličních strav jako špatnou, ale to nechápu, proč tedy z té vlády jen ti dva a nakonec ještě aby je nahradili neúspěšní hejtmani.

Bianca 24.10.2008 13:06

Re: Kdo za to může

Mohl byste tu koncepci, ty jeji hlasane principy srozumitelne , treba i  svymi slovy, sdelit  v nekolika malo bodech? Seznamit  nas s zadanym cilovym stavem dle  te koncepce? 

Bianca 24.10.2008 12:59

Re: Kdo za to může

Hmmm, a mohl byste, pekne prosim,  pro ty, co jim "vypadlo", uvest  alespon zakladni teze, cile... tech Julinkem prosazovanych  reforem? Jen tak, pro osvezeni pameti?

loula 24.10.2008 12:56

Re: Kdo za to může

A ještě jeden dotaz. Jistě si vzpomenete na okolnosti tvorby reformního batohu. Do prvního čtení byl předložen nějaký materiál, a poté následovala serie nočních jednání koalice, kde se tento batoh každý den měnil. A do druhého čtení šel pozměnovací návrh Topolánka v rozsahu 64 stránek, schválený na nočním jednání doslova den před druhým čtením, a tento pozměnovací návrh se v podstatné míře týkal právě zdravotnictví. To opravdu nesvědčí moc o vašem tvrzení, že ta koncepce byla v podstatě hotová a jasná. Mimochodem, právě toto bylo důvodem, proč Hovorka pro tento batoh nehlasoval.

doktor 24.10.2008 12:49

Re: Dovolím si

Neumím na Vaši otázku, proč nezvolení hejtmani osočují za svůj neúspěch (právem) vládu, odpovědět případněji. Voliči nehlasovali o krajských zastupitelích, ale o vládě.

Vlado Z 24.10.2008 12:49

Re: Než jsem to dočetl..

To jste se nedíval, když tam stál můj Matiz :-D ....ještě si i vymýšlíte lži....

doktor 24.10.2008 12:45

Re: Dovolím si

Psal jsem to v noci: v tom, že o svých plánech reforem s nikým NEDISKUTUJÍ, předkládají je hotové, s velmi krátkými termíny, nebo i bez nich (diskusi v senátu prostě svou početní převahou odmítli), ke schválení poslancům a senátorům. Diskutují, až je po všem, jakékoliv změny odmítají, a jejich zákony, které nikdy neopomenou zajistit tvrdými sankcemi za jejich neplnění, prý "fungují". Týká se zejména Julínka a Topolánka, ale také Nečase, Řebíčka, Langra, Vondry, lidovce Jehličky, a dalších. Masaryk nás učil, že demokracie je diskuse. Myslel tím hlavně diskusi s lidmi s menšinovými názory = s oposicí.

AdVy 24.10.2008 12:37

Re: Kdo za to může

Šoumene - pokud máš pravdivé argumenty , konkretizuj je, pokud ne, tak raději nepiš pouhé domněnky.

AdVy 24.10.2008 12:31

Souhlasím s autorem...

...správná politika musí probíhat ve formě rozumných úvah a diskuze, pomluvy a osočování pro rychlejší přístup ke korytu je věcí špatnou , vede k zániku a omezení demokracie.:-/

Bianca 24.10.2008 12:30

Re: Vinik ci obet I

Pokrac.:

Jo a ten Everest? Neni anikdy nebylo zajmem politiku nas, obcany, dovesti na nejaky Everest. Oni predevsim potrebuji nas, abychom jim umoznili, aby oni sami dosli  na  "sve Everesty".  O tom jsem presvedcen cvim dale tim vice. Byla by ovsem slusnost, kdyby nas vzali alespon do zakladniho tabora a abychom nemeli stale jen nezavidenihodnou fünkci serpu.

Bianca 24.10.2008 12:29

Re: Vinik ci obet I

Mily kolego, my si toho v teto oblasti spolu opravdu  uz nemusime prilis mnoho vysvetlovat:-))) Vite, dle meho soudi je Julinek, jak uz to tak byva,  vinikem i obeti zaroven. Zbyva jen posoudit, jak velky podil viny ci obeti nese. Do jiste miry tedy jeho zpusob predkladani reformy i obsah te reformy samotne (tedy to, co jsme z ni meli moznost poznat), prispel k porazce Bendla ci Bursikovych zelenych. Ale jak Bendl, tak Bursikovi zeleni si svoji porazku zavinili predevsim sami. Bendl napr.  svym postupem pri "restrukturalizaci" nemocnic v kraji, Bursikovi zeleni pak, byt v zajmu fungovani v koalici odklonem od sveho programu. A jak jsem jiz jinde napsal, nemohu si nejak vzpomenout, ze by zeleni nekdy vyvinuli nejakou iniciativu smerem k reforme zdravotnictvi, ze by projevili nejakou tendenci ovlivnovat zamery MZd., ze by nekdy vstoupili do jednani o reforme s lekarskymi organizacemi, CLK najme..., ze by se snazili  nejak vysvetlit y obcanum (svym volicum) reformni kroky,   oduvodnit sve hlasovani ve snemovne.... To jejich volani  po likvidaci Julinka je pak samozrejme naprosto proste jakekoli sebereflexe, priznani si vlastni odpovednosti. Rozhodne tedy nelze ocekavat, ze by vymizela ona arogance. Naopak, jsem presvedcen, ze by byla jen posilena. Je opravdu az dojemne ono kupceni s posty, kdy napr. Tololanek v zajmu vlastni zachrany nabidne svemu stranickemu oponentovi  ministerske kreslo. Ke cti Bendlove nutno ocenit, ze tu nabidku neprijal.  A to bez ohledu na to, zda z te cti  proste ci z ocekavani nabidky lepsi.

Jana 24.10.2008 12:29

Jana

Souhlasim.

Montér 24.10.2008 12:19

Naprostý souhlas

s tímto článlem.

loula 24.10.2008 12:11

Re: Kdo za to může

Poněkud mě uniká jedna skutečnost. Když je ta reforma dlouhodobě známá a hlásaná, jakto, že při zveřejnění záměrů se jako jeden muž proti postavily všechny fakultní nemocnice, dokonce v takové intensitě, že Topolánek ty kroky pozastavil. Copak ty vědecké rady bedlivě nesledovaly, co Julínek dlouhodobě přípravoval?

Marat 24.10.2008 12:09

Re: Kdo za to může

Šoumene,co vy tak víte o zdravotní péči v USA,že s takovou jistotou tvrdíte,že je špatná?

Kdys jsem pracoval ve zdravotnictví v ČSR a byl už několikráte pacientem v USA,dokonce i má manželka.Takže můžu srovnávat a můžu zodpověďně tvrdit,že vy jen pustě žvaníte o něčem,o čem nemáte tuchu.

Mimochodem,v USA jsou lékaři jen ti,kdo se chtějí věnovat medicíně a nikoliv jen  pro titul,jak to bývá zhusta v Čechách.Totéž platí i o všech pracovnících ve zdravotnictví.Tedy něco jiného jak v ČR.

honzak 24.10.2008 11:52

Re: Provokativní názor

nicméně by vůbec neškodilo, kdyby si po japonském způsobu vyndali střeva.

RomanL 24.10.2008 11:49

Re: Pane doktore,

Ne ne, stačí zavést volební poplatek (1000 - 5000,-), který volič navíc dostane k volbám a u voleb ho odevzdá před vhozením lísku do urny! A hned budou výsledky úplně jiné. Kdo prosadí takový volební systém? Založíme stranu?

Šoumen 24.10.2008 11:29

Re: Kdo za to může

Jo a nikdo mi ještě nevysvětlil, ani Julínek, za co jsou ty poplatky za položku na receptu, a proč dostanu jen léky na 3 měsíce, asi proto, abych každé 3 měsíce navštívil opět lékaře, ale né zadarmo, jen pro napsání receptu, ale včetně další prohlídky, neboť se podle lékaře můj stav mohl rapidně změnit.

Bohužel, na mé argumenty, že bych to poznal sám, nereaguje, protože už vidí dalších 30Kč.

Šoumen 24.10.2008 11:24

Re: Kdo za to může

Díky za to, že jste mi to vysvětlil, ale já nestojím o žádnou řízenou péči alá USA. Bydlím totiž v ČR, a něktré státy v Evropě, mají zdravotní péči dost dobrou, tak na co chodit hned pro tu nejšpatnější do USA.

Dáša 24.10.2008 11:22

Re: Dovolím si

V čem konkrétně se ta arogance projevuje?

Paroubek, Rath, Sobotka....tam tu aroganci nevidíte?

vládík 24.10.2008 11:18

Re: Kdo za to může

Vaše poznámka je mimořádně sprostá. Vůči Julínkovi. Julínek má dlouhodobě koncepci zdrvotnictví připravenou. Je prvním polistopadovým ministrem, který má vůbec nějakou koncepci. A její principy hlásal dávno před minulými parlamentními volbami. Může se vám nelíbit (pokud o ní víte něco víc, než že umřete hlady kvůli poplatkům). Můžete s ní nesouhlasit. Ale tvrdit, že Julínek neví co chce, že mu někdo napovídá je absolutní nesmysl člověka, kterého jím oblíbení politici naučili jen na každého plivat.

loula 24.10.2008 11:16

Re: Nutno dodat

Mohu vám pouze doporučit, vyhledejte si ty reportáže a poslechněte si je. Takovéto zprostředkování opravdu smysl nemá.

vládík 24.10.2008 11:13

Re: Neskutečně hloupý článek !! Přece Topolánek a potažmo někteří další ministři pracovali evidentně špatně, když to řeknu eufemisticky,

Jaký je váš příjem? Spočítám vám benefit ze změn daňových zákonů. Abyste věděl, že se týkal všech.

libero 24.10.2008 11:10

Re: Nutno dodat

Dáte-li to nejvyšší nabídce, mohl by to být někdo, kdo chce na zdravotnictví "rejžovat". Neříkám že to tak bylo, natolik o tom nevím, ale klidně to tak být mohlo.

ČT se stává (bohužel) neuvěřitelnou žumpou.