29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo rozděluje národ

Žijeme v době, která znovu a znovu potvrzuje, že ono prastaré „rozděl a panuj“ platí v plném rozsahu i dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 3.2.2018 15:57

Re: Máte v podstatě pravdu,

Tu poslední větu bych neriskoval. Mohli by nám místo nezúčastněných voličů vyčíst ty do 18ti let.

J. Kanioková 3.2.2018 19:38

No, jen připomínka,

nevěřím, že celých těch 48 %, co volili Drahoše, určitě ho nevolili pro jeho politické kvality. Nejspíš je výborným vědcem, ale dál.. nejspíš nic potřebného pro nás.

Typický pravdoláskovník..

Perryman 3.2.2018 7:17

Pan Chrastina jako vzdy excelentni! Diky.

Z. Lapil 3.2.2018 10:27

Re:

Pan Chrastina, mám dojem, blábolí čím dál hůř.

Možná vám to přijde divné, ale já, který se považuju za intelektuála ve smyslu "Přemýšlím o světě, i když z toho nic nemám" a který jsem absolvoval ČVUT, se podobnými články opakovaně cítím napadán. Počítám, že to začalo diktaturou proletariátu a pokračuje dodnes, s malou pauzou v r. 1989, kdy studenti dostali na Národní nařezáno a dělníci v ČKD vypískali Štěpána, čímž jsme si všichni uvědomili, že jsme na jedné lodi.

Ale abychom neupadli do vzájemných výčitek. Problém není v tom, že by lidé měli různé názory, aktuálně reprezentované dvěma kandidáty na prezidenta. Problém je v tom, že "kdo se mnou nesouhlasí, je nepřítel". Pan Chrastina mě a mně podobné označuje v článku za nepřátele až škůdce, kteří "nedokázali demokraticky přijmout výsledek voleb a okamžitě začali organizovat chaos, demonstrace a volat ... po odvolání jim nepohodlného prezidenta. Dokázali tím jediné. Odhalili se jako nedemokraté, jasně inklinující k diktování svých vlastních názorů. Tyto síly nedokážou čestně přijmout porážku v demokratických volbách.".

Ujišťuji vás, pana Chrastinu i každého, kdo o to stojí: Miloš Zeman není můj nepřítel. Cítí-li se tak, kazí karmu sám sobě. To ale neznamená, že souhlasím s tím, co dělá, že jsem nepostřehl, že za jeho vlády v r. 1998-2002 rekordně stoupl počet korupčních kauz, že byla akce Olovo (dehonestace Petry Buzkové), že šéf jeho poradců Šlouf slíbil jistému Mrázkovi pomoc s jeho byznysem, že lhal o Schwarzenbergovic zámku s Hitlerovým portrétem.

Dovolím si dokonce ocitovat J. Londona: Člověka, který ví, že dělám chybu a neřekne mi to, nemohu považovat za svého přítele.

P. Kmoníček 3.2.2018 12:13

Re:

Pane Lapile, mluvíte mi z duše. Bohužel v českém národě je hodně Chrastinů, kteřým nic neříká termín "nelhat".

Z. Lapil 3.2.2018 12:45

Re:

Spíš jim uniká, že nesouhlasit neznamená být nepřítel.

Miluju formulaci "loajální opozice jejího veličenstva".

I. Širůček 3.2.2018 11:10

Re:

Excelentně říká, co si přejete slyšet. Nic víc, ani nic míň - ale přece jen trochu málo...

D. Polanský 3.2.2018 7:09

Rozdělují nás všichni,

co nechtějí demokraticky myslet. V předminulých volbách jsem volil Knížete, vyhrál Zeman, tak to byl to můj prezident. Teď jsem volil Zemana, tak je to opět můj prezident. Co je na tom nepochopitelného?! Pokud dožiju, v příštích volbách se možná trefím, ale i když netrefím, ten, kdo to vyhraje, bude můj prezident.

J. Fridrich 3.2.2018 6:18

Tvrdý vyjednavač - co to je ? To je jako Zeman ?

Tvrdý vyjednavač - co to je ? To je jako Zeman ? Ten který řekl Číňanům, že se jede k nim učit STABILIZOVAT společnost ? Tak jak na náměstí Nebeského klidu Čínští soudruzi rozjezdili tanky protestující ? Někdy přece stačí říci klidným, rozhodným hlasem NE ! Pak už se nenechat příliš zavléci do dlouhých a rozmnělňujících diskuzí a jen krátce vysvětlit a ZDŮRAZNIT - naše země ty nepřátelské muslimské imigranty NEPOZVALA a naši občané je v naší zemi nechtějí. Tečka. Bez dalších diskuzí.

Schulz s Merkel, Macronem a dalšími šílenými experimentátory s budoucností stovek milionů obyvatel Evropy jsou HROBAŘI Evropy. Evropu může snad ještě zachránit jediná věc - do vedení EU a hlavních zemí Evropy musí co nejspíše přijít konzervativní tradicionalisté typu presidenta Trumpa, který dává do pořádku Ameriku a u nás v Evropě lidé typu mladého premiéra Kurze, který dá do pořádku našeho souseda Rakousko. Otvírá se šance na vytvoření rozumného bloku V4 + Rakousko + některé Balkánské země..

A. Holík 3.2.2018 4:03

Klid !

Zaman vyhral, Dublin IV nehrozi ! On uz to zaridi !

J. Pospíšil 3.2.2018 3:46

Páni diskutující

Už nemusíte. Je po volbách.

Voliči už rozhodli. Ve volbách se rozhoduje o tom, koho chce většina do volené funkce. Nerozhoduje se o správnosti pohledu na svět. Volič se může rozhodnout podle čeho chce a ostatním po tom vlastně nic není. Dokonce nemáte právo ani vědět, kdo hlasoval pro toho nebo onoho kandidáta. Volby jsou povinně tajné a ten, co říká koho volil může klidně kecat.

S. Sedlák 3.2.2018 2:39

To je fakt na hlavu

Tak proti Zemanovi se vytahují malichernosti.

Zajímavé je, že zrovinka Zeman má být garantem toho, co nemůže vůbec ovlivnit. Otázkou je zda do složení slibu z něj nebude jen marioneta, kterou budou ukazovat jen sedící po napumpování léky, až mu polezou z uší.

M. Moravcová 3.2.2018 10:48

Re: To je fakt na hlavu

co nemůže vůbec ovlivnit - největší pořád opakovaná kravina. Prezident má velký vliv na občany a je může vyzvat k neposlušnosti vůči nařízením EU, k defenestraci neomarxistických papalášů. Když budete sedět doma na zadku a kývat hlavou jak buldoček za zadním sklem vašeho auta, nic se opravdu nezmění.

J. Kanioková 3.2.2018 19:27

Souhlas

T. Kohout 3.2.2018 1:50

každému co mu patří

Hm, tak pan Zeman snad nakonec není lhář? To se nám jen tak zdá, že je, či co? Nakonec snad ani není intrikán, to se nám taky jen zdá. Je pravda, že pan Drahoš nemá charisma, není přesvědčivý a zaplétá se do krkolomných nesmyslů kolem "ovlivňování voleb" nějakými východními servery či čím. To se mu věru nepovedlo. To ale přece neznamená, že pan Zeman je dobrák.

B. Brousková 3.2.2018 8:12

Re: každému co mu patří

"Ovlivňování voleb nějakými východními servry" ? Vyhledejte si na netu Aeronet. Pokud jeho informace nejsou ovlivňováním voleb tak vám asi není pomoci. Že je ruský na tom se zatím shodli všichni, kdo ho zmiňují. Ti druzí o něm mlčí.Proč asi? Nebo také neexistuje?

M. Těhanová 3.2.2018 11:35

Re: každému co mu patří

Koho a v jakém množství si myslíte, že mohou někoho ovlivnit?

Myslím, že to byla první, páně Drahošova chyba, že o tom začal mluvit a ještě navíc to rozebírat se Sobotkou.

A navíc, když o tom mluvil, znělo to jako odříkávání naučených vět.Čím víc po prvním kole mluvil, tím víc jsem se obávala výsledku. Moc ráda bych věděla, kdo ho tak vehementně protlačoval před prvním kolem.

Ale rozhodně to nemá cenu pořád rozebírat. Třeba bude jezevec zalezlý v noře a myslím, že my se bez prezidenta celkem v klidu obejdeme.

V. Pavelka 3.2.2018 22:25

Re: každému co mu patří

Zeman je provokatér , všichni mu na to skočili .V číně i rusku.česku,