29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo rozděluje národ

Žijeme v době, která znovu a znovu potvrzuje, že ono prastaré „rozděl a panuj“ platí v plném rozsahu i dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 3.2.2018 19:39

Re: Autor, nadit jsa spokojeností se sebou samým,

Dnes je sobota, tak neví. V pondělí ale dostane Noty ze stranické buňky její mateřské neziskovky...

R. Mayer 3.2.2018 13:27

Nerozdělovat národ?

Ve 20. století asi nejlépe sjednotil svůj národ jistý Adolf Hitler.

Ve století 21. se to nejlépe daří Vladimíru Putinovi.

O něco takového vůbec nestojím...

Š. Hašek 3.2.2018 13:36

Re: Nerozdělovat národ?

Co máte proti Rusku?

Znáte jedno jediné městečko, znáte jedno ruské slovo, byl jste na Rusi (sám) s batohem, četl jste Gogola, byl jste někdy večer na nábřeží v Moskvě/na rynku v Ulan Ude??

Pane Mayere, zcela nechápu, proč k Adolfovi hned řadíte Putina.

Dnes Vám velí Putin, nebo nějaký Juncker/štrasbrusel/Jourová??? Jen tak na okraj.

J. Jelínek 3.2.2018 15:03

Re: Nerozdělovat národ?

Ulan Ude je v Rusku? Na nábřeží v Moskvě večer jsem byl, ukradli mi tam hodinky, Gogola miluji, rusky bohužel mluvím jen čut čut a myslím si, že Putin je stejné hovado jako Hitler. Co s tím, chlape?

V. Čermák 3.2.2018 19:35

Re: Nerozdělovat národ?

K článku samozřejmě nic, pak jeden hloupý a úderný šrapnel, co s tím Trousile?

Š. Hašek 3.2.2018 22:00

Re: Nerozdělovat národ?

Graždanin jelínek,

to si pište, že Ulan Ude je v Rusku. Na Transibu, magistrále (nejdelší elektrifikovaná dráha Země), odbočná stanice do Mongolska a Číny. Mrkněte se na to. Zajeďte si tam, mnozí tady říkají, že to je pár kilásků za Moskvou.

Za čtyřicet let mi nikdo nic neukradl. V Černé Hoře, Srbsku, Rumunsku, Rusku musí být vysoká obezřetnost, protože my - pijáci Plzniček tolik nevydržíme.

Blahopřeji k "historickému" zjištění, že "Putin je stejné hovado jako Hitler". Jste slabý v dějepise, počtech a v životě jste neviděl pece v Osvětimi. Na závěr, velmi nesměle, mohu-li, neurazte se, nerad se ptám - říká Vám něco jméno Himmler? Hitlera znáte chabě.

Já s tím nic dělat nebudu, chlape. Asi už to nedoženete. Ta slova čut, čut (???) něco napovídají.

R. Mayer 3.2.2018 21:50

Re: Nerozdělovat národ?

No v Rusku jsem strávil celkem asi rok (hlavně ještě za dob SSSR), jednou mne tam zatkli. Rusky umím "slovem i písmem". Vedle Moskvy znám i jiná města a vesnice (Загорянская, Сандарево, Подолск, Волово, Калининград, Зеленоград, Большево, Монино a ještě asi 50 dalších), stačí?

Analogie mezi Hitlerem a Putinem je jednoduchá. Hitler vyprovokoval a podporoval iredentistické hnutí sudetských Němců a vyřešil to anexí čs. pohraničí. Putim vyprovokoval iredentistické hnutí na Krymu a vyřešil to jeho anexí.

Jo, Putin mi zcela určitě nevelí. Kam chodíte na ty drby?

R. Mayer 3.2.2018 21:53

Re: Nerozdělovat národ?

Pardon, Putin. Asi to byla reminiscence na jistého strážmistra Flanderku.

J. Svoboda 3.2.2018 17:06

Re: Nerozdělovat národ?

Pane Mayere, matláte jedno s druhým, rád byste sečítal hrušky s jabkama, hlavně, že vám vyjde to, co potřebujete. Bylo by velmi dobré a záhodno, abyste vzal zbytky vašeho rozumu do hrsti.

1) Hitlerovi ve 20. století se podařilo částečně sjednotit Němce, protože využil bídy a jejich nátury a bylo to za účelem EXPANZE, nikoliv pro ochranu národních zájmů. Je to jistě proti naší současné situaci přece jenom rozdíl. Víme?

2) Putinovi s to daří jednak proto, že se mu osobně velice líbí a daří v prezidentské funkci, daří se mu podobně jako Hitlerovi šikovat hloupé Rusy také za účelem EXPANZE.

Byl bych velice rád kdybyste se zamyslel. Možná vám potom dojde známá skutečnost, že když dva dělají totéž, rozhodně to nemusí být totéž. Snažte se prosím oprostit od vašich primitivních úvah.

R. Mayer 3.2.2018 22:00

Re: Nerozdělovat národ?

A co jste vlastně chtěl sdělit? Konstatování, že dva lumpové používají podobnou technologii moci není žádné míchání hrušek s jablky. A že to byly ve své době největší sjednocovatelé svých národů je fakt, který neokecáte. Možná by se k nim mohl přiřadit i Stalin, ale tenpoužíval jinou technologii.

J. Svoboda 3.2.2018 23:21

Re: Nerozdělovat národ?

Na vaši otázku, co jsem chtěl sdělit bych musel zopakovat původní text, což považuji za nadbytečné. Nic nechci okecávat. Velmi důležité je pochopit, co jsem napsal, že když dva nebo tři dělají totéž, není to totéž. Velmi důležité a důležitější než to, že sjednocovali, je v zájmu čeho sjednocovali. Pokud toto z nějakého důvodu nepochopíte, nemá smysl dále komunikovat. Mohli bychom se tak dostat až k sicilské mafii. Tam šlo také o sjednocování.

R. Mayer 4.2.2018 7:10

Re: Nerozdělovat národ?

Jenže já nikoho sjednocovat nechci a sjednocená společnost by se mi krutě nelíbila. Právě na příkladu těch dvou výtečníků jsem se snažil demonstrovat, že sjednocená společnost je spíše škodlivá.

Za mého mládí, když Rudé právo chtělo někoho zkritizovat, ale chyběly mu argumenty, tak použilo floskuli: "Z jakých pozic nám to ten dotyčný říká?". Vy teď používáte modernější text "V zájmu čeho?", na pohled to vypadá lépe, ale je to stejná blbost.

Račte si prosím uvědomit, že v jakékoli názorově sjednocené komunitě zaniká diskuse. Když mají všichni stejný názor tak není o čem diskutovat. Jenom různost názorů umožňuje produktivní diskusi, ze které může (a nemusí) vzejít něco užitečného.

J. Svoboda 4.2.2018 11:18

Re: Nerozdělovat národ?

Váš primtivní názor na jakékoliv sjednocování ukazuje, jak lpíte na slově sjednocování a jak nejste schopen pochopit, že sjednocování může být navýsost pozitivní. Je jen na tom, zda dotyčný subjekt je schopen pochopit, že se na společnost řítí pohroma. Ta se určitě řítí a jinak než sjednocením těch, kteří pochopili, že děj by znamenal konec národa, se tomu bránit nedá. Váš hloupý názor na termín "sjednocení" mi dává tušit, že úzce souvisí s názory škůdkyně Merkelové a jejích nohsledů, kteří chtějí Evropu sjednotit pod šaríju. Mělo by být normální, že se společnost sjednotí na riziku existenčním a o všem ostatním může bez jakýchkoliv problémů diskutovat

T. Hraj 3.2.2018 19:38

Re: Nerozdělovat národ?

Ukázalo se, že ten Hitler ještě úspěšněji než Němce sjednotil ostatní národy proti sobě.

Dnes je tedy (opět) otázka, jestli budem s "Hitlerem" nebo proti němu.

V. Pavelka 3.2.2018 20:08

Re: Nerozdělovat národ?

Nerozdělovat Národ ,rádoby vznešenej žvást ,když volíte nejvyššího úředníka a máte dva kandidáty tak co .

S. Netzer 3.2.2018 11:11

Publicista a politický glosátor Chrastina

ve stopách politických agitátorů z padesátých let: "Semkněme se proti poslednímu tažení Evropské komise ..." :-))))

Každá tuna ocele, rána válečným štváčům! Do boje proti americkému brouku! Bojuj za mír, plň a překračuj plán!

M. Moravcová 3.2.2018 11:46

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

je vidět, že to máte pořád pod kůží a že si v tom marasmu rochníte. I na vás dojde.

J. Kanioková 3.2.2018 19:22

Přesně

J. Václavíková 3.2.2018 13:10

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Na tom jeho elaborátu by se demagogie a propaganda daly vyučovat. Doba postfaktická je prostě tady!

R. Tichý 3.2.2018 13:31

Tak ho rozeber, zatim sis jen uplivla.

P. Rudolf 3.2.2018 13:51

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Nedávno se Neff v jednom ze svých článků vymezoval proti novinářskému aktivizmu. Jeho web je však přímo aktivizmu futrál. A ještě toho, minimálně novinářsky, nejprimitivnějšího.

M. Vondráček 3.2.2018 14:22

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Opět závada na Rudolfově přijímači :-)

J. Nový 3.2.2018 16:31

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Vy jste rozbitý. Už delší čas.

J. Svoboda 3.2.2018 17:21

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Paní Václavíková, velmi mne mrzí váš postoj k článku. Nechápu, jak jej můžete nazvat propagandou a demagogií. Já ho chápu spíš jako prosbu, aby lidi konečně vzali rozum do hrsti. Sranda skončila, je nejvyšší čas.

J. Svoboda 3.2.2018 16:32

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Soudružko, jste magor k pohledání. Vy si dělejte, co chcete! My ostatní se musíme semknout, jinak pod jhem mauslimáků vychcípáme. Co s vám muslimáci udělají, je mi fuk.

T. Hraj 3.2.2018 19:43

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

Obhájit Dublin 4 je myslím nemožný úkol i pro zkušeného demagoga. Ale nechci Vás podceňovat. Tak prosím, jsem jedno ucho.

J. Fridrich 4.2.2018 6:40

Re: Publicista a politický glosátor Chrastina

" Publicista a politický glosátor Chrastina " - lehce poopravím a přidám - výborný hudebník, baskytarista a zakladatel skupiny Olympik, autor mnoha hitů. Léta prožil v Austrálii a Americe a má to , co vy ne - tedy " rozhled " a schopnost reálně posuzovat vývoj světa a nynější rizika pro současné směřování Evropy a celého Západu..

R. Houška 3.2.2018 11:00

No, milý Pavle Chrastino. Vidíme to přibližně stejně. Akorát o morálních vlastnostech těch, co nás z tohohle ... mají dostat, máme extrémně odlišnou představu. Doporučuji vám, obrátit se v budoucnu i k jiným informačním zdrojům, než je tiskové oddělení SPD TO a IVK. A také byste mohl zabrousit v paměti do vlastní historie. Z peněz z Kremlu pro tento stát totiž nikdy nic dobrého nevzešlo.

J. Svoboda 3.2.2018 17:15

Re:

Pane Houško, řekl bych, že vaše morální vlastnosti jsou shodné s těmi neduživými politikáři, o kterých píšete, že nás z toho marazmu mají dostat. Líbí-li se vám komplot s paní Netzer, prosím. pak si ale nestěžujte.

M. Moravcová 3.2.2018 10:44

Díky za článek.

Superholokaust - přesné označení konání vedení EU a některých států EU. Tomu musíme zabránit. Díky.