26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo nemá 2000 korun ročně...

Jestli se něco temné síle státu skutečně dlouhodobě daří, pak je to štvaní skupin lidí proti sobě; skupin, které by spolu jinak ochotně spolupracovaly a obchodovaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 18.4.2015 18:29

Re: Autore,

A já se zase přiznám, že chci platiti státu všechno, co potřebuji - a na tom, co to bude, se chci se státem dohodnout, neboť mám opodstatněný dojem, že stát se o tom se mnou ale vůbec nebaví, zato mé spoluobčany straší, aby na základě svého strachu oni jemu odevzdávali svou svobodu a tak jeho moc zvětšovali...

To je základ svobody a odpovědnosti - donucení je jen důvod k útěku (daňovému či jinému, například sociálnímu, úniku) nebo útoku - revoluci...

R. Brzák 18.4.2015 18:25

Re: Pan místopředseda

Daňová morálka je nesmysl - existuje pouze daňové donucení. Daňová morálka souvisí s možností svobodně se rozhodnout, jaké služby po svém státu chci a proto mu je zaplatím. Samozřejmě, toto je hypotéza - neb reálně žádný stát s mocí nad svými občany nechce takovou morálku - chce jen své občany strašit ať přímo, nebo oklikou, aby v úlitbě svému strachu odevzdávali více své svobody a moci do rukou státu. On je totiž stát na strachu založen a strachem žije...

R. Brzák 18.4.2015 18:18

Re: Placení daní v této zemi pvažuji za nemravné,

Otázka je, za jakých okolností stát bude schopen zacházet s daněmi hospodárně. A já si odpovím - tehdy, když státní úředník zacházející s nějakou sumou bude k ní mít vztah hospodáře. To je ale možné v jediném případě - když to budou peníze jeho...

KAŽDÝ stát z principu je špatný hospodář. Čím silnější (ve vztahu k moci nad svými občany) stát je, tím horším hospodářem je, neboť s mocí jemu odevzdanou odevzdám i část své svobody - a čím méně svobodný jsem, tím hůře mohu a také tím méně jsem schopen odpovědně práci svého státu kontrolovat a tím tlačit na jeho efektivitu...

Z. Frys 18.4.2015 18:07

Re: Autore,

je to přesně obráceně. Stát okrádá občany prostřednictvím daní.

Z. Frys 18.4.2015 18:05

Re: Placení daní v této zemi pvažuji za nemravné,

100% souhlas

V. Čermák 18.4.2015 17:52

Re: Placení daní v této zemi pvažuji za nemravné,

No ono je zde těch nemravností víc a zrovna ty daně nejsou nejhorší, zvláště, pokud se v nich udělá více pořádku, než je v nich dosud..

V. Čermák 18.4.2015 17:50

Pane Schwarzi, to se Vám moc nepovedlo.

Sice se to snažíte navléci na závist a i kozu jste do toho zamontoval a také "ty druhé", ale snad uznáte, že daně jsou potřebné, zejména kvůli narůstajícím mandatorním výdajům. No a kdyby to tak dělali všichni, jako ti neplatiči, žádné daně by stát nevybral. Nejde tedy o chcíplou kozu, že? Ale aby v tom byl pořádek.

A. Hrbek 18.4.2015 17:15

Pan místopředseda

jaksi pozapomenul, že ke vstupu do určitého společenství musí být být splněny určité podmínky, ať již stanovené zákonem, tak i zvykové nebo věcně nezbytné.

Proč se nepozastavuje nad tím, že pro podnikání typu sro musí být určitý minimální základní jmění? Že pro to aby syn mohl hrát hockey musí mít určitou základní výstroj? Že kdo i chce založit jako předmět podnikání církev musí sehnat určitý počet podpisů? Že pro podnikání typu bank musí být určité minimální jmění? Že pro zvolení senátorem musí být určitý věk? I pro podnikání jako OSVČ musí být splněny určité podmínky.

EET sice považuji za nehoráznou blbost, ale v určitých omezených mezích za proveditelnou. Daleko lepší systém je v Německu, kde je perfektní kontrola finančním úřadem. Takže když si koupíte něco nového, může se vás finanční úřad zeptat, kde jste na to vzal, když trvale vykazujete malý zisk nebo ztrátu. O tom, že výplata sociálních dávek je vázána na majetkové přiznání ani nemluvě.

Hledal jsem autora na seznamu podnikatelů, ale nenašel. A nenašel jsem kromě plné klece keců návod, jak efektivně zlepšit daňovou morálku, kromě receptu zrušit veškeré daně.

J. Schwarz 18.4.2015 16:46

Re: Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

proč by nebylo? Budou mít menší důchod! Zasaďte se, páni odboráři, raděj za to abyste i vy míň platili s tím, že taky nic nedostanete!

J. Schwarz 18.4.2015 16:44

Re: Autore,

Stát sám okrádá jednoho každého svými zbytečnými buzeracemi a všechno je to umožněno kolosální škodolibostí "prostého občana". Kdepak jen prosté přání, aby sousedovi jeho koza chcípla! Našinec by "hlasoval"  i pro koncentrák kdyby měl dojem že tam bude heftlinkem zatímco soused skončí v plynu. To je vždycky radosti když policajti nakoupí nové vozy, radary, stavěcí pásy aby chytali "piráty" a to se to hlasuje pro zvýšení daní, když mi "známý z berňáku"  dá před kontrolou avízo a poradí, jak se daním vyhnout... Ti druzí ale ať platí, neb stát peníze potřebuje, naše Mařka dělá na magistrátě úřednici...

S. Donát 18.4.2015 16:41

Placení daní v této zemi pvažuji za nemravné,

když vidím, jak s těmi prostředky stát pak hospodaří.

E. Erat 18.4.2015 16:20

Re: Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

Pokud máte pocit,že je tak výhodné být živnostníkem můžete se jím stát taky.Nikdo vám v nebrání.Ano,je to třeba např. vzhledem k paušálům výhodnější.Je to spravedlivé,je protože živnostník nemá nárok na dovolenou,na nemocenskou,musí se schánět práci sám atd.A když nevydělá,nemá žádný příjem,ale i tak musí platit soc.+zdrav.poj.Je to hlavně o svobodě,jsem OSVČ 25 let a i kdyby mi měl výdělek klesnout o 30 %, tak bych se nikdy nestal kolbenkářem.To je opravdu katastrofický scénář.Předcházejících cca 20 let v zaměstnaneckém poměru stačilo.Poslouchat kdejakého blba,který se stal vaším nějákým způsobem nadřízeným.Děkuji nechci.

M. Mýval 18.4.2015 16:04

Re: boj proti registračním pokladnam je směšný

Ministerstvo pro lidská práva to je taková blbost, že ani neexistuje na to stačí ministr bez portfeje, ale musí to být dost velký blb, aby to zvládl

V. Halašta 18.4.2015 15:46

Re: Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

Šedéá zóna dělá v Německu 14%, v ČR 16% (v Chorvatsku 28%). Takže komu jsme podobnější? No  ani v tom Chorvatsku nebrali ani o kunu více (http://demagog.cz/diskusie/318/elektronicka-evidence-trzeb-ano-vs-ods).

F. Doušek 18.4.2015 15:29

Re: dotační král

Z čeho vznikají záplavy?

J. Hejna 18.4.2015 13:50

Re: Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

Proč píšete, pane Hašku, faktické hlouposti?

Němce ani nenapadne, že by chtěl okrádat stát na daních.

J. Hejna 18.4.2015 13:43

Re: dotační král

A za všechno může Babiš!

J. Hejna 18.4.2015 13:41

Autore,

vypadá to, že chcete okrádat stát neplacením daní.

P. Vaňura 18.4.2015 12:46

Milý pane, ALE to byste z těch zaměstnaců musel vyjmout

VŠECHNY, kdo nemusí, díky státu, obstát v tržní konkurenci. Ti znamená VŠECHNY státní zaměstnance (ti vlastně placením daní vrací státu část od někoho jiného vybraných daní, ze kterých jsou ve skutečnosti placeni) a dále všechny zaměstnance státem regulovaných přirozených monopolů nebo i ty, jejichž zaměstnavatelům poskytl stát z daní ostatních "investiční pobídky." A pak už Vám moc těch zaměstnanců nezůstane.

Mimochodem, ten živnostník to zvládne. Přihlásí se na pracáku a bude si přivydělávat prací na černo.

J. Kučera 18.4.2015 12:35

Re: boj proti registračním pokladnam je směšný

Všimli jste si také, kolik je zcela zbytečných úřadů. Např. Ministerstvo pro lidská práva, několik antikorupčních úřadů (při tom korupce při nákupu cizí měny - vexláci, při předávání aut do opravny, při nákupu masa, při nákupu zeleniny atd. zcela zmizela, bez úřadu a bez dotace. Takže každý, kdo chce skutečně zlikvidovat korupci, ví jak. Jenže oni o likvidaci korupce jen mluví, přece si neodbourají výdělek. Proč musím žádat moudrý úřad, když chci na své zahradě porazit svůj strom, když chci za své peníze postavit na svém pozemku plot, když chci ve svém domě vyměnit okna, když chci na svém pozemku vykopat/zrušit studnu atd. atd. To všechno krmí zbytečné úřady a zvyšuje daně. Svobodní mají skvělý program, ale moc lidí o nich neví. Nedokážou se prezentovat. A to je velká škoda všech.

M. Pechr 18.4.2015 12:16

Re: Jděte s tím, Svobodný, do háje. Pokud neznáte

...Karel Evangelista Janyška...

Š. Hašek 18.4.2015 11:14

Re: Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

Hloupost. Faktická hloupost.

Chorvatsko náš vzor, dříve to měla být Itálie, stran justice. Možná je v plánu Zimbabwe stran zemědělství.

Pracuji více jak deset z poloviny v Německu  i jako turista jsem z domova často.

Co říkáte tomu, že  v Německu, Rakousku jste běžně (krom ubytování, také někdy) několik dní a máte pouze několik účtenek. A jde to. Pokud si nějaký socialista umane drzé zdanění, špatné služba státu a šedou ekonomiku chce vymýtit dekretem (těmi slušnými ekonomikami vyzkoušeno, že pod nějakých 15 % se stejně nedostanete), nachytá pouze prosťáčky, žijící za peníze souseda.

Přeji Vám příjemné iluze s kouzelníkem za dotační peníze - Babišem.

J. Kratochvíl 18.4.2015 10:47

Co je špatného na tom,že stát chce vybírat daně

a mít větší kontrolu nad tímto výběrem. To že živnostníci daně platí méně než zaměstnanci je všeobecně známo a nevím, jestli je to spravedlivé? Není.! A jestli to živnostník nezvládne, tak ať se nechá zaměstnat, v tom mu přece nikdo nebrání.

M. Mýval 18.4.2015 10:46

Re: Hm, navrhujete rebélii.. ???

Když budete chtít EET, tak vás nechá vyměknout. Jak mu dokážete, že mu to nespadlo, takže budeme potřebovat desetkrát víc kontrolorů, protože všichni budou čekat, až se kontrolovaný objekt dostane online

V. Vaclavik 18.4.2015 10:45

Vyborny postreh

a analyza, ktera jde ke korenu veci. To se malokdy vidi.

M. Mýval 18.4.2015 10:41

jak to dopadne

Pane vrchní platím...

Moment... moment ... nemáme připojení ... moment ...

Tady máte třista...

Ale účtenku ...moment ...

Tu si strčte ...

M. Mýval 18.4.2015 10:37

souhlas

Dokonce jsem slyšel, že tyto koblihy byly v rozporu s legislativou EU nebalené.

M. Mýval 18.4.2015 10:33

Re: dotační král

Nejde jen o Babiše. Ničení tropických pralesů kvůli palmě olejné na Borneu, přeměna Amazonie na výrobnu biopaliv pro EU... Takže naše řepka (kdysi jsem napsal na webu proatom článek rozebírající přínosy a negativa řepky) je pouze malá část rabování přírody abychom (já ne, jezdím na plyn) si mohli vozit p...l. Jestlipak víte, že naplnění jedné nádrže spotřebuje tolik potravin, které stačí pro výživu člověka na jeden rok? Ostatně krize vznikla jako důsledek zdražení potravin kvůli biopalivům

A. Hrbek 18.4.2015 10:01

Re: boj proti registračním pokladnam je směšný

Jak stát uměl dosud vybírat daně nám názorně předvedl pan Kalousek.

V. Čermák 18.4.2015 9:58

Re: dotační král

Největší zločin proti přírodě? No zto jste ve svém protiBabišovském zápalu torchu přehnal.