24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo nemá 2000 korun ročně...

Jestli se něco temné síle státu skutečně dlouhodobě daří, pak je to štvaní skupin lidí proti sobě; skupin, které by spolu jinak ochotně spolupracovaly a obchodovaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 18.4.2015 9:53

Re: Dobře napsáno

No takové zvyšování daní jako za Nečase-Kalouska nám snad nehrozí.

M. Mýval 18.4.2015 9:49

parafráze

Kdo se neuživí bez dotací, ať nelítá tryskáčem

M. Mýval 18.4.2015 9:47

dotační král

Proč nedostanou živnostníci na pokladny dotace, když jsou tak užitečné, když na biopaliva jsou desítky miliard a přitom každý* ví, ža to je největší zločin na přírodě který člověk kdy udělal?

*)Pokud ovšem není sociolog, dement nebo Agrofert

V. Čermák 18.4.2015 9:47

Babiši třes se!

Vyrazili proti tobě SVOBODNÍ!

K. Janyška 18.4.2015 9:43

Jděte s tím, Svobodný, do háje. Pokud neznáte

teorii spontánního řádu lidské interakce, tedy Kompozitivní teorii, vůbec se do takových úvah nepouštějte. Jste úplně mimo jak v teminologii, tak v logice, zejména však, v podstatě... Dzp.

J. Plíva 18.4.2015 9:42

Dobře napsáno

Také se mi zdá, že se chystá další zvyšování daní. Rozhazovačná politika současné vlády nic jiného neumožňuje.

M. Vondráček 18.4.2015 9:15

Re: boj proti registračním pokladnam je směšný

Mýlíte se . Buzerace to je , ne vybírání daní. Stát už má nyní dost nástrojů jak daně vybírat .

M. Vondráček 18.4.2015 9:13

Kdo nemá 2000 Kč ....

Trochu arogantní poznámka od dotovaného miliardáře :-)

L. Ott 18.4.2015 9:09

Nemám nic proti daním,

ale to co s nimi potom stát provede je většinou k pláči. Škoda, že nemohu daňově přesídlit do nějaké civilizované země.

P. Lenc 18.4.2015 8:03

Re: Ano, bojujte proti registračním poklladnám a

Ano!

F. Vokurka 18.4.2015 7:55

Re: boj proti registračním pokladnam je směšný

eet je zlo, to ze si to sama neuvedomujete z nej mensi nedela.

F. Vokurka 18.4.2015 7:54

Re: Ano, bojujte proti registračním poklladnám a

toto levicackym ovcim nevysvetlite. tem staci slibit 30 kacek u doktora nebo jim dat zadara koblihu a klidne se upisi dablu. i ty cigani jsou chytrejsi a kasirujou 200kc za hlas nez levicacky paka co ukaceta koblihou za 10kc ci 30kc poplatkem.

P. Selinger 18.4.2015 6:34

Ano, bojujte proti registračním poklladnám a

elektronické evidenci tržeb, a to svými hlasy při volbách. Nedávejte svůj hlas socanům a babišovcům. A pokud nevíte koho místo nich volit, volte Svobodné !

P. Boublíková 18.4.2015 6:11

boj proti registračním pokladnam je směšný

a směšný je prof. Fiala, který z toho chce udělat hlavni bod programu ODS. Doufám, ze Svobodní nedopadnou taky tak.

Bojujte proti vysokému zdanění a zbytečným funkcím státu. Mít kontrolu nad výběrem daní je přece v pořádku, pokud jsou v pořádku i ty daně.

J. Strakoš 18.4.2015 6:08

Re: Hm, navrhujete rebélii.. ???

Předpokládám, že u menších i středních živnostníků dojde změně dotazu. Místo "Bez faktury?" to bude "Bez EET" ? A bude se, stejně jako dnes, psát oficiálně nula nebo nějaké minimum.

Vidím analogii se sběrem kovů a zavedením platby na účet - problém je v tom, že někdo dává do sběren kradené železo. Ale způsob platby na účet to nijak neřeší. A nakonec to trh vyřešil - už teď jsem slyšel reklamu, kdy sběrna nabízí výplaty šekem, které se ihned dají vybrat na nejbližší pobočce banky.

Takže až se zavede EET, bude se nadávat, občas to spadne, hodně podnikatelům to zkomplikuje život, vláda bude ukazovat nějaké lokální úspěchy, ale nakonec se stejně najde cesta, jak to obejít.

J. Brunner 18.4.2015 2:51

Celý výsledek bude

jen ten, že bude více šedé drobné ekonomiky.

B. Uhlich 18.4.2015 0:54

Hm, navrhujete rebélii.. ???

A jak byste si tu "rebélii" představoval? Nevím, co víte o živnostnících, ale mě to tak nějak vychází, že tady moc prostoru k nějaké rebélii není. Je tady jen jedna varianta, asi ta nejúčinější..hlasovat nohama. Prostě tady kecy nepomohou a myslím, to ve všech myslitelných variantách. Babiš má třeba pravdu, kdo na to nemá, tak ať nepodniká...tak holt část lidí podnikat nebude..Babiš je bude rád živit. jenže to by asi byla ještě ta "lepší varianta"..skutečnost bude taková, že lidi se ještě víc ohnou a budou vyhovovovat...ono ne v každé živnosti se dá jen tak lehce během týdne..měsíce skončit. Řada lidí investovala nemalé peníze do strojů, zařízení, softwéru a hardwéru a ono jen tak říct končím - dost často není možné, zvláště, když ještě ledacos splácíte. Tak si velká část živnostníků pořídí debilitu zvanou EET.. bude brblat...časem přijde na to jak účinně oje,bávat a holt se uvidí. Bude se to řešit "pudově"...buď to pude nebo nepude. Jediné co živnostníkům zbyde je naděje , že v příštích volbách dojde na nějaké změny...ale na jaké změny??? Vzhledem k tomu, že tady není jediná partaj, která by opravdu kdy něco pozitivního udělala pro živnostníky se obávám, že se nic pozitivního očekávat nedá.

Tady pak bude na tahu stát, aby si spočítal co se mu vyplatí a co ne. Třeba se opravdu stane zázrak a opravdu se zásadně zvedne výběr daní...já tomu ovšem moc nevěřím. Přiznejme si, že většina živnostníků jaksi podniká proto, aby si zajistila alepoň trochu slušnou úroveň...té se dociluje tak, že se holt trochu šidí....a pokud se tito lidé donutí úplně všechno zdanit, obávám se, že se dostanou na úroveň podprůměrně placeného dělníka, což se jim asi moc rentovat nebude. Hlavně ubyde kšeftů, protože po zavedení EET se stanou všichni řemeslníci automaticky minimálně o 20% dražší..což asi taky bude mít vliv na zájem o jejich práci. Což se právě ve výsledku může projevit tak, že stát nakonec vybere ještě méně než dosud... ale vysvětlujte to někomu...  :-(