18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Uhlich 4.10.2010 8:48

Re: Jmenovali se Práčata

No nevím...,většina FVE je vybavena poměrně slušným okruhem kamer a to dokonce i panoramatických kamer s HD rozlišením....já osobně bych to neriskoval...  Bojovat proti tomuhle svinstvu se bude muset jinak....

V. Kolman 4.10.2010 9:56

Re: Jmenovali se Práčata

Vyřadit pár panelů prakem by asi nebylo moc efektivní - elektrárna na výkonu elektrárny by se to asi ani nepoznalo. Ty nešťastné panely samy o sobě za nic nemohou. Celá zhůvěřilost je v naprosto nesmyslné výkupní ceně.

       P.S. - Docela mě pobavila představa husitských práčat, ničících FV panely :-))

R. Langer 4.10.2010 13:55

Re: Jmenovali se Práčata

Ba ne, je to dost drahá sranda. Kdyby se to tak párkrát projelo, ona by se ta návratnost hnedle trochu změnila. Nejlepší by to bylo vyhlásit u našich potřebných spoluobčanů jako materiál vykupovaný sběrnými surovinami. To by byl mazec.

Z. Rychlý 4.10.2010 11:56

Re: Jmenovali se Práčata

No jo, jako výraz bezmoci je to pěkné, ale na prd. Je to stejné jako u luditů, útočíte na stroje, které za nic nemůžou, a dábel  v podobě té učitelky (bílého koně), co podala ve sněmovně návrh na ukotvení nehorázné výkupní ceny na 20 let, se hlasitě směje.

R. Langer 4.10.2010 13:56

Re: Jmenovali se Práčata

Problém je v to, že ty stroje efektivitu práce zvyšovaly, FV ji ovšem snižují. Jejich ničení je tedy jak ekonomické, tak ekologické... ;-)

Z. Rychlý 4.10.2010 19:21

Re: Jmenovali se Práčata

Melouni s Vámi jistě nesouhlasí.

A hlavně ! Měli trefit tu učitelku, když přednášela v parlamentu ty zlotřilosti. A rovnou koňským šroubem !!

M. Prokop 4.10.2010 8:38

Nezapomínal bych

ani na inicializační roli Brave New EU. Od soudruhů z Brusele ten idiotský požadavek přišel, zde byl tvůrčím způsobem rozvinut.

M. Franková 4.10.2010 8:44

Re: Nezapomínal bych

Jako ostatně každá zhůvadilost tam vzniklá!! My češi máme vzácný dar všechno dovézt ad absurdum. Kdybych měla vypočítávat, nestačil by celý Pes.

M. Prokop 4.10.2010 9:34

Re: Nezapomínal bych

No, tohle jsme z vlastní vůle nedovezli, to byl "befehl".

M. Franková 4.10.2010 10:40

Re: Nezapomínal bych

Ale houby pane kolego, koukněte se na okolní státy, jestli taky takhle zbbly!! Jde o to, mít politiky, kteří nehodí stát přes palubu. O ty fotočlánky jde až v posledním případě, ten finanční průser z toho udělali jen a jen naši poslanci a senátoři. A myslím, že by nebylo od věci jim chodit dnes a denně házet účtenky za elektřinu do jejich poslaneckých kanceláří. A to minimálně. Pochopitelně z průvodním dopisem,že pokud se nepostarají o nápravu, mají při příštích volbách tzv. vymalováno.Ale k tomu je potřeba alespoň kousek občanské odpovědnosti a odvahy. Vždyť PC je tak krásně anonymní!

M. Prokop 4.10.2010 11:55

Re: Nezapomínal bych

To ano, z EU přišel befehl, už to je špatné, provedení je naše a je ještě horší.

J. Anděl 4.10.2010 9:13

Re: Nezapomínal bych

Ano, je to tak.

Njn, já byl tehdá pro EU, byl jsem mladý a nezkušený a myslel jsem si, že to bude krásné a happy a hospod jak máku a holek jak much...

Nenapadlo mě, že se za to jednou budu skoro stydět, tak jako se dnes někteří na vysokých funkcích stydí, že v mladické naivitě vstoupili do ksč.

M. Prokop 4.10.2010 9:35

Re: Nezapomínal bych

Byrokratický moloch byla EU asi vždy, ale přece jenom, do jisté doby překážky více odstraňovala, než tvořila. Teď se to nějak obrátilo.

F. Eliáš 4.10.2010 8:04

Zavinila to levice

Je obecně známé, že levicoví poslanci jsou poněkud natvrdlejší. Podíváte-li se na seznam hlupáků, kteří hlasovali pro, jsou to komunisté, sociální demokraté a lidovci. Myslíte, že nyní nanominovali do voleb své vzdělanější soukmenovce?

A. Bocek 4.10.2010 7:51

Viníky natřít dehtem a posypat peřím,

dodávám nepustit k vodě ! Ale teď vážně , výstup proudu z fotovoltaické elektrárny neodpovídá požadavkům energetického zákona. Vyšší harmonické proudu zpětně negativně ovlivňují síť a nesplňují předepsané hodnoty.ČEZ sám nechce tyto hodnoty měřit, neb sám je největší provozovatel fotovoltaických tunelů. Jako spotřebitelé žádejme za nejvyšší cenu pouze kvalitní sinusovku!

B. Uhlich 4.10.2010 8:13

Re: Viníky natřít dehtem a posypat peřím,

Ale, pane kolego!,...tohle jsme už řešili, ne? Střídače, které většina FV elektráren používá dávají podstatně lepší průběh než je běžné zaznamenat v běžné síti. Už jsem na toto téma psal mnohokrát. Oni byli a jsou si vědomi, že tento technický problém by je mohl stát existenci - tak se tomu věnovala maximální pozornost. Navíc každý zdroj připojitelný do sítě musí projít celou řadu schvalovacích procesů a věřte tomu, že žádný "harmonický zářič" si do sítě nikdo nepustí.

 Nešiřte tady tyhle nepodložené poplašné zprávy! Je to opravdu nesmysl...a neberte to, že jsem nějakým příznivcem FVE...to rozhodně, NE....., ale považuji za nutné věci uvést na pravou míru. Dostat se FV elektrárnám "na kobylku" přes kvalitu výstupního průběhu je prostě nereálné...už se s tím prosím smiřte. A nebo předložte takové relevantní argumenty, které dokáží, že máte pravdu....,ale já jsem na 100% přesvědčen, že nic takového nepředložíte - na rozdíl od Vás já jsem nelenil a pátral jsem a měřil. Testovali jsme asi 5typů používaných střídačů a ani spektrální analýza neukázala žádné "zběsilé" vyzařování...mimochodem daleko větší "bordel" naměříte v běžné síti.

J. Hruška 4.10.2010 9:33

Re: Viníky natřít dehtem a posypat peřím,

Dobrý den pane Uhlich, cituji Vaše slova, "testovali jsme asi ...Prosím otestujte výstup z celé FV elektrárny např. 1000 kW instalovaného výkonu která v době maxima slunečního svitu přetlačuje síť a cpe nám svůj pseudo střídavý proud, 1 MW, do chudinky 22 kV vedení postaveného někdy za totáče a to za 12 Kč/kWh když to nikdo nechce. Vezměte také v úvahu, že ony "nezběsilé" střídače pracují s mizernou účinností a kolik investic navíc by stálo tyto lichváře s elektřinou vykompenzování všech, napíšu, nedostatků, spíše přebytků. Píšete "jsme" a "spektrální analýza"..... beru Vás za slovo, máte tedy prostředky na odhalování podvodníků, zlodějů,tedy zločinců. Prosím pomozte, když to nejde technicky tak třeba po právní stránce. Není zákon 180/2005 Sb. protiústavní tím, že mě nutí kupovat zboží které nechci. Že si elekr.proud kupovat nemusím vůbec -- neobstojí, asi chápete. Budu se snad modlit, aby těm zlodějům s FV nesvítilo slunce. Hezký den, Josef.

B. Uhlich 4.10.2010 14:12

Re: Viníky natřít dehtem a posypat peřím,

Zjevně máte problémy s porozumněním textu - reagoval jsem pouze na to, že moderní měniče dodávají nekvalitní průběh, protože to není pravda. Vysvětlení jsem připojil - tedy není nutné opakovat.

   Nikde nepíšu, že s celým systémem FVE souhlasím...nesouhlasím, ale to je taky bohužel asi tak všechno, co v tomhle státě mohu dělat.

   Máte tady jasně napsáno, kdo se o to zasloužil - tak se podle toho zařiďte ve volbách.

K. Janyška 4.10.2010 7:34

Kajan

Petr Nečas není na rozdíl od mnoha lidí z ODS, a odjinud ani nemluvě, žádný amatér ! Teorii kapitalismu opravdu rozumí ! Dzp.

Z. Jaromír 4.10.2010 5:33

Komický svět

To je tedy věc, zelení panikáři, přesvědčení ve své pýše o tom, že škůdcovští lidé při svých běžných činnostech zajiš´tujících trvalý pokrok jsou  div ne výkonnější než přírodní síly, dají za sebechvalného vrnění  vlády a parlamentu, odpovědně myslících na budoucnost, vychytralým kšeftařům parádní příležitost vydělat nehorázné peníze a kromě ohrožení podnikání a zbídačení některých domácností dokáží ještě vystavit zemi hrozbě drahých arbitráží, jednala-li by vláda takříkajíc opravně...  A to kvůli celým čtyřem procentům energie, jež mají v příštích letech dodat spotřebitelům solární elektrárny.  Mám takové tušení, že za tohle nás Slunce potrestá! Magnetické pole Země již se otvírá pro nápory slunečního větru...

V. Michl 4.10.2010 1:38

V tomto případě z nás ze všech

dělá vláda blbce. Na základě dosavadních vyjádření ministra Kocourka to jinak nemhu vyjádřit. Omlouvám se za použití tohoto hrubého slova, ale to co je v článku napsáno, je pravda. Co však v tomto článku chybí, je to, že tyto nesmyslné zisky z toho bude někdo mít dalších dvacet let a my je budeme platit. Druhým obrovským problémem je zdražení pro podnikatelskou sféru. Ta se buď promítne do cen a zaplatíme to zase MY, nebo se promítne do likvidace pracovních míst a mnohde i celých podniků. V podnikatelské sféře bude mnohem horší situace. Jen se divím, že se podnikatelé tak málo bouří. Ale to přijde. Pokud tento problém vláda nevyřeší a bude se i nadále bát, pak to bude asi její největší chyba. Následky si budou muset nést všechny strany vládní koalice.  

F. Eliáš 4.10.2010 8:08

Re: V tomto případě z nás ze všech

Blbci jsme my, kteří mezi sebou máme voliče zelených

B. Uhlich 4.10.2010 8:19

Re: V tomto případě z nás ze všech

Já si myslím, že ten problém je trochu širší a je to vůbec celkovým přístupem k volbám jako takovým. Pomalu půlka lidí nejde volit vůbec a když volí - tak volí tak hloupě, že se holt výsledkům nelze divit.....např. mě fascinují různí experti, kteří doporučují volit strany u kterých prakticky není šance, že by se někam dostaly...že to pak má za následek, že pomalu 15% hlasů se samo vyřadí - jaksi už nikdo něřeší....

R. Langer 4.10.2010 14:17

Re: V tomto případě z nás ze všech

Abychom se někam dostali, tak bychom museli volit JENOM TY STRANY, které obnáší těch dnešních 15% hlasů. Ale protože to lidé jako vy nepochopí, tak to bude pořád dokola. A nikdo to neřeší.

B. Uhlich 4.10.2010 15:29

Re: V tomto případě z nás ze všech

To tedy opravdu nevím, co by se muselo stát, abych tohle pochopil.....  Vy se jako domníváte, že kdybychom se jednou všichni hromadně odklonili od "velkých" stran, že takové ty "jako" strany, by učinili zázrak..nebo co? Vždyť se za posledních několik let dostaly "menšinové" strany do parlamentu a jak to dopadlo... co nám předvedli Zelení...co nám předvádí VV ?!?! O TOP raději ani nepíšu...  Já Vám samozřejmě částečně rozumím, jde o to, zbavit se těch prorostlých spojení...ale ono se ukazuje, že to co nejvíc nenávidíme se bohužel s výměnou stran nějak nemění. Ten systém je v podstatě špatný a změnit to - je prakticky nemožné. Ti politikové nám defacto nevládnou - jsou jen poměrně slušně placeným "komparzem" na té naší slavné politické scéně. Za provázky tahají jiní..takoví, co se nikde neukazují a jen tiše a strašně moc vydělávají. A ti mocní v zákulisí rozhodují kdo bude hrát a kdo ne. Konec konců podívejte se na VV. Myslíte, že by se pan John dostal do parlamentu..no asi těžko..nebo jen jako přívažek nějaké strany. Ale když se do toho vrazilo pár set miliónů a našel se sponzor...hle!, pan John a fraucimor z ABL měl dveře otevřené. Víte, já vážně nevěřím, že se tady může dát dohromady nějaké hnutí slušných lidí, které by mělo sebemenší šanci tady cokoliv ovlivnit. A i kdyby se jim to povedlo nevěřím, že ne na příliš dlouho - ten tlak by byl naprosto úděsný...mocní, co tahají za drátky nenechají příliš dlouho se někoho jen tak producírovat...řada těch lidí by dostala jasnou nabídku a kde by pak byly veškeré změny...co?  No však víme kde, že...?

    No, možná, že to chápu opravdu odlišně od Vás, ale zatím jsem se jaksi nepřesvědčil, že bych to chápal vyloženě špatně.......

R. Jonák 4.10.2010 8:23

Re: V tomto případě z nás ze všech

Bohužel nejen zelených, podívejte se jak hlasovali poslanci jednotlivých stran a kdo s těmito návrhy přišel - navíc v té době ještě zelení nebyli v parlamentu. Aby bylo jasno určitě se zelených nezastávám, ale v tomhle nejsou namočeni, že udělali spoustu jiných hovadin, které bohužel musíme také platit všichni, je jiná věc.

M. Prokop 4.10.2010 8:36

Re: V tomto případě z nás ze všech

No, nejsou .........

Seděli a škodili v Topolánkově vládě.

A můžeme se jen dohadovat, proč Topolánkova vláda nic nedělala, dokud byl čas. Zda v obavách z ideologie melounů, nebo v obavách o své osobní zisky. Něco jsem zaslechl o angažmá ve FV u Bursíka, Topolánka, Langera .....

F. Doušek 4.10.2010 8:48

Re: V tomto případě z nás ze všech

já slyšel zase o angažmá Paroubka a Urbana, kdesi v Jižních Čechách. Cosi jako "tichý společník".

M. Prokop 4.10.2010 9:37

Re: V tomto případě z nás ze všech

Ano, bylo by divné, kdyby si takový "šolich" nechali ujít.