6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
habit 26.4.2006 19:17

Pan Za orálek mluví ve dvojkové soustavě...

... podle něj korupce je nebo není - ale tady jde o míru, a ta je v socialisticky sešněrovaném a maximálně zregulovaném systému nejvyšší. Když je něco zadarmo, nakonec se to stane placenou službou, když je na něco nárok, ten, co nárok posuzuje, si brzo najde způsob, jak na tom taky něco trhnout, a každý majitel úředního razítka si taky najde cestu, aby jím nebouchal jen tak zbůhdarma. Socani se chlubí, kolik tisíc zákonů za poslední rok protlačili... jenže s každým tím zákonem jen rozšířili prostor pro korupci...

Pepa 28.4.2006 20:25

Re: Pan Za orálek mluví ve dvojkové soustavě...

Zaorálek je především velmi nebezpečný levácký zločinec.

jepice 28.4.2006 20:36

Re: Re: Pan Za orálek mluví ve dvojkové soustavě...

Zaorálek je především velmi nebezpečný levácký trumbera.

Haf 26.4.2006 16:27

Boj proti korupci

Je nekonečný. Zmenšit ji může jen změna systému - ten parlamentní strany změnit nechtějí a proto je jejich "boj" proti korupci jen předstíráním. Zkuste pročíst www.cibulka.net , tak se na to musí !

Joska 25.4.2006 23:57

Pan Zaorálek mi byl kdysi docela sympatický

Proč teď plácá takové voloviny? Pane Zaorálku, dejte maximum správy do rukou soukromého sektoru ( který bude muset soutěžit) a máte po korupci. Korupce je jen tam, kde je "stát" a to jste také Vy! Nacházíte se ve věru nechutné společnosti! Kéž by Vás čert vzal!

soudce 25.4.2006 22:51

staví Paroubek větší vilu než Krejčíř a to o dvě patra a za úplatky!!

dostal nebo nedostal zaoralek kus ze dvou miliard od poláků? Nebo jen škromach gross a paroubek?? Byl to škromach nebo RAJský jirka co nařídil vraždu Mrázka??

celá vaše strana patří do Jáchymova!!!

zvědavec 25.4.2006 21:34

Pan Zaorálek

je obětí svého socialistického uvažování. Korupce je přece nezbytným průvodním jevem přebytku poptávky nad nabídkou. Do roku 89 tenhle pán žil asi v jiné zemi, nebo má tak špatnou paměť. Korupci nelze nikdy odstranit, pouze minimalizovat a minimalizovat nikoliv dalšími předpisy a úředníky, kteří se stávají automaticky potencionálním předmětem svého zkorumpování, nýbrž systémovou změnou - minimum státu, maximum zodpovědnosti každého jedince za svůj osud. Jenomže z téhle představy dostávají socialisté kopřivku. V jejich bytostném zájmu je totiž produkovat co největší počet lidí na státu a jeho orgánech  závislých, aby mohli páchat svoji přerozdělovací dobročinnost.  Nejlepší systém je takový, který se řídí sám prostřednictvím zadaných parametrů fungování. Jenomže chtít po socialistech, aby pochopili elementární poznatky teorie systémů , je házení hrachu na zeď. Oni budou plodit další a další v zájemně se popírající vyhlášky a zákony,z nichž pro normálního občana nepovede jiná cesta ven,než právě ona korupce, protože systém právní džungle je po dvou socialistických volebních obdobích pro normální život už téměř neprůchodný.   

Závěrem - pokud si socialisté myslí, že korupci odstraní zákonem, velmi, ale opravdu velmi podceňujím vynalézavost českého člověka. Ten má totiž po staletí vygenerovanou schopnost, jak oblafnout vrchnost. Takže oblafne hravě levou zadní i socany. 

zrusksc 25.4.2006 21:20

Soudruhu Zaorálku

může tady být tisíc zákonů proti korupci,ale pokud tu budou Zgarbové,Doleželové,Janstové,Součkové,Svobodové,Snopkové,Mládkové,Sobotkové a v neposlední řadě užitečný idiot z RáJe a další a další šibalové nejsou zákony nic platné!!!!

zvědavec 26.4.2006 0:11

Re: Soudruhu Zaorálku

užitečným idiotem je ten, kdo ze svého nejlepšího vnitřního přesvedčení slouží špatné věci. Tenhle termín vnalezl V.I. Lenin ve vztahu k G.B. Shoowi, který velebil z pozice Neználka bolševickou  diktaturu. Paroubek je ale vše jiné, krom užitečného idiota. On je provozák z RaJe, co je shodou náhod předsedou vlády, ale v žádném případě užitečný idiot.

Marek Dluhoš 25.4.2006 20:49

Soudruhu Zaoralku, levice je opravdu podstatou nejvetsi zkorumpovanosti zemi

Proto take vsechny levicove zeme v minulosti koncily nejvetsim propadem zivotni urovne. RvRv 

Opravdu nemuzeme odstranit vsechny regulace v zemi, jiste ale obcane pri rustu obecne vzdelanosti mohou dojit k zaveru, ze volba jakekoliv levice a predevsim KSCM ci CSSD je znamkou jiste nemocnosti duse. Lecit se to da jen vzdelanim. O to vice mne mrzi, ze se vysokoskolak jako Vy snazi hajit nehajitelnou zkazu vsech slusnych zemi - KSCSSD!!

Jura 25.4.2006 21:08

Re: Soudruhu Zaoralku, levice je opravdu podstatou nejvetsi zkorumpovanosti zemi

Jsem rád, že se našel někdo, kdo si myslí o sobě, že je zdráv. Dokonce ví kdo jsou nemocní. Prosím Vás korupce není stranická a také zde nezáleží jaké má kdo vzdělání nebo jakou víru upřednostňuje.  Nesnažte se označovat viníky. Oznamte kdo se korupčního jednání dopustil a nemusíte nás seznamovat se svými bludy.

Marek Dluhoš 25.4.2006 22:16

Re: Re: Soudruhu Zaoralku, levice je opravdu podstatou nejvetsi zkorumpovanosti zemi

Vážený pane, bavil jsem se již o svém názoru, že komunismus stejně jako sociální demokratismus (maskovaný komunismus) je těžkou duševní chorobou s více lidmi, kteří mi dali za pravdu. ;-)

Zastávám názor, že již dostání se k moci komunistů a sociálních demokradů je otázka důsledného zkorumpování sliby těch velkých částí populace zemí, kteří si nedokáží logicky domyslet, kam vláda komunistů a soc. dem. zákonitě vždy nakonec vede.

Takže podle mne je zkorumpovaný KAŽDÝ POLITIK KSČM I ČSSD, neb zneužívá jednoduchosti méně si věřících lidí, kteří potřebují jedince jako Šromach a Filip, kteří jim neustále slibují, že jedněm více vezmou a druhým více přidají. Dostávají za to navíc státní plat a vůbec vše spojené se zastupováním ve vládě, parlamentu atd..

Tvrdím že komunista i sociální demokrad žijí v dnešních "demokraciích" z korumpování mas méně vzdělaných a méně si věřících obyvatel, kteří nad sebou neustále hledají cizí dohled o kterém jsou schopni věřit, že jim snad dá více než sobě. Levice je podvod na lidech.

Ladislav N. 25.4.2006 23:39

Re: Komunista i sociální demokrad žijí v dnešních "demokraciích" z korumpování mas méně vzdělaných a méně si věřících obyvatel, kteří nad sebou neustále hledají cizí dohled o kterém jsou schopni věřit, že jim snad dá více než sobě. Levice je podvod n

Bohužel, velmi pravdivé... :-( R^

Venkovan 25.4.2006 17:26

Sůdruhu Zaorálku

Tož vaša a spřátelená partaj KSČM ste specialisti na TŘÍDNÍ BOJ né na korupcu!!!Tož drž sa svojeho kopyta;-):-):-D;-D

tatina 25.4.2006 15:25

Soudruhu Zaorálku,

Vám věřím jak Hitlerovi,když tvrdí,že má rád židy.Je přeci dokázané,že čím větší regulace,byrokracie a předpisů,tím větší korupce.Z toh se nikdy nevykroutíte,i kdyby jste se na hlavu postavil.

MIrekTopshit 25.4.2006 15:40

Re: Soudruhu Zaorálku,

Bylo to dokázáno zcela jednoznačně  prostřednictvím zcela bezkorupční a bezpředpisové kuponové privatizace - dle Financial Times (pro některé informace, že se jedná o velmi pravicové noviny) byl při ní bez korupce rozkraden majetek za 600-650 miliard Kč - zaplatí to až naše děti. Říká Topolánek.  Může za to ČSSD, která tejdy snad ještě neexistovala. Tatino, Vám také pravicové h...o voní, že jo.

tatina 25.4.2006 15:53

Re: Re: Soudruhu Zaorálku,

No to jste mne tedy dostal:-D.Už jste se někdy pokusil dopídit toho,proč tady čeští ekonomové(ze všech stran) došli k závěru,že sice KP nebyla sice nejidealnějším,ale zato byla nejrychlejším možným řešením,jak odstátnit 100% vlastníctví firem,které ani zdaleka nebyly konkurenceschopnými?Už jste si uvědomil,že v této republice byla hned po roce 89 rehabilitována KSČ a STB,která okamžitě nalezla do všech sfér a nejvíce do ekonomiky?Já nemíním omlouvat chyby ODS a jejich koaličních partnerů,kteří se podíleli v té době na moci,ale nebyli to oni kdo "kradl",ale prostí čeští občané,kteří vycítili šanci,jak co ukrást.Vám se asi už dlouho stýská po vánočních banánech a pomerančích.Po hodinových frontách a devizových příslibech.Jinak by jste nemohl napsat takovou blbost,nebo nejste rozený čech,který využije každé situace,jak si přilepšit.

Ladislav N. 25.4.2006 16:20

Re: Re: Soudruhu Zaorálku, MirekTopshit

Je skoro zbytečné reagovat na blba jako vy, ale na současném vládním dluhu nemají vlády před ČSSD prakticky žádný podíl.

"Říkal to i ministr financí Sobotka!"  ;-D

Jura 25.4.2006 20:58

Re: Soudruhu Zaorálku,

Ano, je tu zase proklínaná korupce. Všichni proti ní bojujeme a stále je mezi námi. Setkáváme se s ní všude. Je jako droga. Nepatří ani levici ani pravici. Většina s ní nesouhlasí, ale pokud jí může využít ke svému prospěchu, tak neváhá. Nevím proč si lidé stěžujete. Ano všichni jsme obětí korupce. Chtěli bychom zákony,speciální týmy atd. Přitom je to tak jednoduché. Zničme korupci u sebe a tím ji zničíme. Já jsem ovšem přesvědčený, že to stejně nechceme. Ty zákony a komise chceme abychom uchlácholili své svědomí.

Ladislav N. 25.4.2006 23:43

Re: Re: Soudruhu Zaorálku,

Princip korupce je založen ve způsobu fungování tohoto (post)komunistického státu s přebujelou byriokracií...

Nesmysly o "ničení korupce u sebe" jsou jenom vodou na "sociálně-byrokratické" mlýny a odvádějící pozornost od podstaty věci.

Zak 25.4.2006 15:00

zaorálku proboha

JSTE SOCANI OSM ROKŮ VE VLÁDĚ A MLUVÍTE O TOM ŽE TO MYSLÍTE UPŘÍMĚ.KORUPCE JE VAŠÍMI ÚŘADY PROLEZLÁ ŽE KAŽDÝ BUDE MÍT PRÁCI S NÍ BOJOVAT.

challenger 25.4.2006 13:54

Pane Zaorálku, poradím Vám:

stáhněte si data z World Factbook z www.cia.gov - jmenovitě data o příjmech státního rozpočtu jednotlivých zemí. Pak si stáhněte také data o HDP jednotlivých zemích. Příjmy státního rozpočtu - u 90% zemí z daní podělte celkovým HDP a získáte index mezi 0-1, který charakterizuje celkové zdanění a úrpoveň přerozdělování. Státy jako Kuwait, které mějí nulové daně a příjmy z ropy můžete buďto vyškrtnout nebo zanednat, vyjde to stejně.  A stáhněte si data o Corruption Perceptions Index z http://www.infoplease.com/ipa/A0781359.html. Dejte poté všechny data do tabulky a udělejte si korelaci mezi mírou přerozdělování a CPI. Co zjistíte?

Zjistíte překvapivou věc: totiž že mezi mírou zdanění a CPI je pozitivní korelace - čili čím více přerozdělování, tím méně korupce. Spearmanova korelace vychází na datech z aktualizace 10.1.2006 jako velmi těsná . korelační koeficient je 0,484, hladina významnosti je p=0,0000. Čili s naprostou jistotou můžeme předpokládat, že tomu tak je - že existuje vysoce signifikantní závislost obou veličin.

Tímto přebijete Langrovy ideologické prdy, které vycházejí jen z klišé modrých komsomolců. Ohledně korupce byla provedena řada sociologických výzkumů, které jsou v příkrém rozporu Každý ví, že Langer a jeho blue-brothers se nikdy nevzdají rozhodování o veřejných zakázkách, což je hlavní zdroj korupce, která se vyskytuje zejména tam, kde vládne ODS -  tedy na krajích a velkých městech. Vysoce etický novinář typu Neffa na to bude pochopitelně házet kakáč a bude neustále omílat korupční skandály v závislosti na tom, kdo je způsobil - to jest bude ostentativně ignorovat takové kauzy jako IZIP, kauzu posunu brněnškého nádraží za 30 miliard a další.

A mimochodem: publikujte jinde, v nějakém tom inteligentnějším médiu. Zdejší psionicky ovládnuté modré čtenáře emocionálně závislé na ideologických klišé nemá cenu přesvědčovat.

LJ 25.4.2006 14:25

Re: Pane Zaorálku, poradím Vám:

Soudruhu,toto nemůžeš myslet vážně??? Více přerozdělování=méně korupce??? Tak to jsi asi fakt blázen, i s tím tvým korelačním koeficientem....:o)))Rudoch a socan se prostě nezapře a ještě k tomu zneužívá tak krásnou vědu jako je matematika. Dle mého soudu sis tam popletl znamínka..:o) Užij si 1.Máj!!! Zdraví LJ

challenger 25.4.2006 15:01

Re: Re: Pane Zaorálku, poradím Vám:

Vážně to nemyslím, soudruhu. Vážně to myslí pan Gauss a pan Spearmann, kteří narozdíl od Vás něčemu rozuměli a také zaměstnanci CIA a Transparency International. Pokud chcete ideologicky kvákat, běžte si stěžovat za nimi.

Ladislav N. 25.4.2006 15:42

Re: Re: Re: Pane Zaorálku, poradím Vám:

 Korelace dvou grafů ještě není důkazem jejich příčinné souvislosti. Jisté je, že tam, kde vzniká nedostatek čehokoli, o jehož přidělování "potřebným" ;-D rozhodují složitě a s nejasnými pravidly úředníci odvolávající se na složité, nejasné a místy zcela nesmyslné zákony a předpisy, korupce jenom kvete. Viz současné i nedávné korupční aféry ČSSD a jejich úředních mafií, ovlivňujících i znění navrhovaných zákonů a vládních nařízení k prospěchu konkrétních firem...

Za institucionalizovaného socializmu (ČSSR pod totalitou KSČ) se úplatky dávaly i za mandarinky a banány u zelináře nebo mrazničky v soc. "domácích potřebách"...

tatina 25.4.2006 15:43

Re: Re: Re: Pane Zaorálku, poradím Vám:

Tak jsem si hezky početl ten Váš nesmysl a musím reagovat.Vy mně budete tvrdit,že čím větší regulace,tím menší korupce?Já se nemusím obracet na Vámi vyjmenované lidi z CIA a PI,ale na lidi kolem sebe.Ti skoro všichni tvrdí,že se dopustili korupce jen proto,že je k tomu donutili zákony,regulace a všechny možné byrokratické překážky.Jinak podle Vás je největší korupce v USA,Japonskub atd?Nechte matematiku a běžte si něco vyřídit na český úřad.Pak si spolu můžem podiskutovat.Ono totiž v reálném životě platí jedna rovnice,a ta je-čim jednodušší a přehlednější systém,tím menší korupce.A toto není vžádném případě prioritlevice,potažmo ČSSD.

Jinak bych rád věděl,čeho ti páni z těch institucí dosáhli a zda-li byli někdy něco vyřizovat v Česku.;-D

challenger 26.4.2006 9:48

Re: Re: Re: Re: Pane Zaorálku, poradím Vám:

no to je typická argumentace komouše. "vy mi budete tvrdit, že čím vyšší regulace, tím méně korupce?" Našel jste to někde v mém příspěvku? Já tvrdím, že CPI koreluje pozitivně s daňovou zátěží, tedy s přerozdělováním a následně spekulativně vysvětluji proč asi. Korupce souvisí zejména s koncentrací moci. Ale vy  holt neumíte - jako ten pravý zfanatizovaný modrý komouš - přemýšlet bez ideologických nálepek a pracovat s holými fakty - odkaz na ně je v úvodním příspěvku, včetně metodiky, i pokud se vám nehodí do krámu. Mezi USA a Japonskem je zcela propastný rozdíl, milánku, což Váš modrý mozeček není sto uchopit, každá ze zemí má vlastní recept na ekonomickou prosperitu, jelikož k dosažení určitého výsledku nevede jedna cesta, nýbrž více cest.

Co se týče potíží na úřadech, neměl jsem nikdy žádné. Pokud se na úřadě někdo chová jako psychouš, nezná patřičnou legislativu, tak pak má holt problém, protože úředníci jsou také jenom lidé. Tím ovšem neříkám, že by na úřadech korupce neexistovala. Pokud byste ale fakta studoval bez důrazu na ideologickou zaslepenost, pak byste zjistil, že největší množství korupce je právě ve velkých městech a krajích - a tam vládne kdo? Dále byste zjistil, že za nezjkorumpovanější instituci považují občané českou policii - jak to chcete řešit? Že by se třeba zrušily předpisy omezující rychlost v obci? nebo se zrušil trestný čin krádeže a podvodu, aby policie neměla co vyšetřovat?

měl byste se trcohu vzpamatovat. Vzhledem k charakteru vašeho příspěvku se domnívám, že si o vás lidé ve vašem okolí myslí, že jste asi úplně blbej.

Ivan Nový 25.4.2006 14:26

Ha, ha, ha, ...

Challengere, jenže neplatí - když zavedeme větší přerozdělování, míra korupce klesne. Vy sugerujete jako by to mělo platit :-))))) Dám příklad, existuje pozitivní korelace mezi počtem bdících lidí a polohou slunce nad obzorem v daném teritoriu. Vy sugerujete, jako by tím, že všichni lidé v daném teritoriu budou bdít znamená, že ovlivní dráhu slunce :-)))))

challenger 25.4.2006 14:41

Re: Ha, ha, ha, ...

to jistě ne a taky to nikdo netvrdí. Příspěvek je třeba chápak v kontextu, do kterého byl postaven - tedy že langer vyslovuje arbitrární výroky a zaorálek na ně reaguje, podle mě špatně. Výše uvedená korelace vyvrací zcela nepochybně tvrzení Langera, že když utneme přerozdělování - pak bude korupce menší. Jde o to, že to naše přerozdělování se v drtivé většině týká sociálních výdajů, kde těžiště korupce neleží.

Co se týče toho přerozdělování a vztahu ke korupci: ani ta nejlibertariánštější vláda se neobejde bez úředníků. Kdo tvrdí opak je blb. A úředník, pokud nemá býti korumpován, musí být především dobře zaplacen a jeho rozhodnutí musejí být transparentní a veřejně přezkoumatelné.

Problém je ve strukturovanosti toho přerozdělování a v preferencích občana v závislosti na velikosti majetku. Struktura přerozdělování je dána tím, že v sociálních levicových státech je těžiště přerozdělování v sociálních výdajích, ani ta nejpravicovější vláda se však nezvaní přerozdělování ve veřejných zakázkách, kapr si přece nevypustí svůj korupční rybník. Rozdíl je v tlaku voličů: zatímco pravicovým voličům v podstatě stačí, když od nich vláda nebude nic poptávat a nechají vládní úředníky brát úplatky volně. levicoví voliči jsou díky majetkovým rozdílům a z toho vyplývající závisti na korupci svých politiků mnohem citlivější, levicového voliče jde také snadněji ovlivnit ideologií, proto je na levicové politiky ohledně korupce vytvářen daleko vyšší tlak. Důkazem může být i situace v české republice: ODS zpronevěřila za své vlády o řády více prostředků (cca 600 miliard z vytunelovaných bank)  než ČSSD a přesto to pravicovým, majetkově dobře postaveným voličům nevadí, dokonce jsou schopni Klausův Klondike hájit do roztrhání těla. Nesmíte o té korelaci přemýšlet tak primitivně - ona závislost Vám nedává jednoznačné a snadné řešení a už vůbec neznamená to, co si myslíte, že tvrdím. Každopádně to však vyvrací Langerovy primitivní ideologické kydy.

Ivan Nový 25.4.2006 14:50

challengere,

to neokecáte, délka vašeho příspěvku ukazuje, že ta vaše korelace je na nic :-))))