18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo je Tomio Okamura?

Aneb koho jsme si zvolili do Senátu za volební obvod Zlín a kdo chce taky kandidovat na post prezidenta České republiky. Tomio Okamura vítězil na Zlínsku velmi hladce: v prvním kole se objevil na první pozici se ziskem necelých 12 tisíc hlasů, což bylo něco přes 30 procent a v druhém kole získal něco přes 17 tisíc hlasů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 7.11.2012 18:11

Re: Pane Hvížďalo, kdo vlastně jste Vy?

Člověk, který napíše takový článek, jako pan Hvížďala zde si nezaslouží úctu žádnou, nýbrž odsouzení (verbální).

F. Eliáš 7.11.2012 7:55

Je to především mluvka,

který říká líbivé věci. Ovšem paní Elišku Wagnerovou nemám příliš v lásce. Tato paní přece rozhodla, že bohatší lidé budou mít vyšší důchody na úkor chudších lidí.

J. Kombercová 7.11.2012 12:42

Re: Je to především mluvka,

No vidíte, a říká se o ní, že je rudooranžová. To nějak nesedí.

D. Haspeklová 7.11.2012 15:40

Re: Je to především mluvka,

Jestli to nebude tím, že místo rozdělení na pravá - levá nebo podle barev, spíš používá mozek a to dnes není moc populární u žádné z těch stran.

J. Schwarz 7.11.2012 18:36

Re: Je to především mluvka,

Jak to myslíte? Bohatí i chudí odvádějí stejná procenta z platu, ale zatímco "chudí" mají základ pro výpočet 90%, od určité hranice je to pouze 30% a potom dokonce jen 10%. Ergo bohatí platí jako mourovatí a vrací se jim, narozdíl od "chudých" po čertech málo. A jak konečně i vy sám prokazujete - namísto aby byli vděční řvou něco o tom že jsou okrádaní. Co takhle ať si každý své peníze nechá a žije si na stáří z nich? Pak opravdu nikdo nikoho okrádat nebude!

P. Čech 7.11.2012 7:50

Pan Hvížďala klesl na dno.

A to svým výrokem o "moravském Japonci". Jde o odporný faul který žádný slušný občan neodpouští. Pan Tomio Okamura je především českým občanem a jako takový také kandiduje na funkci prezidenta. Za jeho raketovým startem v politice není nic z toho, čím jej nenapravitelní političtí ovčané častují. Je to člověk, který může přinést tolik kýženou změnu. Změnu, po které touží naprostá většina českých občanů.Takovou změnu může nastartovat doslovné uplatnění čl.62, odst.a a čl.68, odst 2 Ústavy české republiky. Článků, které neříkají nic o tom, že prezident musí jmenovat premiérem nějakého předsedu nějaké politické strany a naopak zcela jasně říkají, na co má prezident pravomoc. Když už nic jiného, pak pan Okamura se nejeví jako všichni dosavadní prezidenti (s výjimkou T.G.Masaryka) jako zbabělec, který by měl obavy z postupu, který mám na mysli.

F. Eliáš 7.11.2012 7:56

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

Já nevím proč, ale já panu Okamurovi vůbec nevěřím. Rád ho poslouchám, ale nepůsobí to na mě poctivě.

P. Čech 7.11.2012 8:12

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

To je právě ono. Nikdo Vám nediktuje, že mu musíte věřit. tak, jako nám politici a politické strany diktují, že musíme věřit jejich lžím o tom, že politické strany jsou vyvolené k tomu, aby zastupovaly  "lid", že v poslanecké sněmovně sedí zástupci politických stran a nikoliv občanů, že prezident republiky "musí" jmenovat premiérem nějakého předsedu politické strany atd. Toto jsou všechno lži, pomocí kterých politici zcela ovládají ovčany, lenivé používat vlastní mozek a vytvářet si vlastní názory na věci obecné. Možná se mýlím (mýliti se je lidské), ale pan Okamura  je zatím jediným z kandidátů, který může získat většinu hlasů voličů. Druhým v pořadí je pan Franc i s jeho handicapem, který působí zase jen na ovčany.

Ž. Halabudová 7.11.2012 11:16

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

A který nebo která na tebe působí poctivě. Třeba Bobo?

P. Čech 7.11.2012 12:14

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

Poctivě na mne působí paní Fischerová (je však příliš naivní) pan Franc a zejména pan Okamura. Ostatní mají k poctivosti daleko.

Ž. Halabudová 7.11.2012 12:19

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

To nebylo na tebe. O patro výš.Ale jinak souhlas.

R. Langer 7.11.2012 13:02

Re: Pan Hvížďala klesl na dno.

Také to tak vidím.

P. Čech 7.11.2012 7:35

Tragicky se mýlíte, pane Hvížďalo

O Vašem výroku o nějakém moravském Japonci diskutovat nelze. Pan Tomio Okamura je především čeký občan a jako takový také kandiduje.  Co mluví v jeho prospěch a oblibu? Není kandidátem žádné z politických stran. Není současným, ani "bývalým" komunistou.Mluví otevřeně a nazývá věci jejich pravými jmény, není t.zv. politicky korektní. Je úspěšným, relativně mladým mužem, nezasaženým československým socialismem. S většinou jeho názorů na věci obecné se může většina českých občanů ztotožnit. A hlavně, zastává jiné hodnoty než vy , pane Hvížďalo. Vám a Vám podobným politickým komentátorům již zvoní hrana a to proto, že nejste schopen se oprostit od dogmatu a klišé vůdčí úlohy politických stran v občanské společnosti. O tom to je.

V. Heidlerová 7.11.2012 8:29

Re: Tragicky se mýlíte, pane Hvížďalo

Především má p. Okamura a řada dalších kandidátů nebetyčnou drzost ucházet se o místo, kterému vtiskli punc vysoké úrovně ti muži, kteří se zasloužili celým svým životem a bojem o vlast, byla za nimi vidět práce i oběť a těšili se úctě. Pokud vynechám ty trapné komunistické figury, které prezidentský úřad zcela znectily, nevidím ve figurkách, které o ten post usilují, žádnou záruku, že úřad prezidenta bude důstojný a vážený. Už teď se mi jeví kandidatura mnohých jako hepening, spíš ale trapnost na n-tou. Kde se bere mezi těmi lidmi to sebevědomí, že právě oni by měli být nejvýšším představitelem státu? Doufala jsem, že návaznost našeho demokratického státu bude na demokratickou úroveň 1. republiky, ale toto, co se děje před volbou presidenta, je nechutné. Upachtění kandidáti tahají škatule s podpisy - no brrrrrrrrr! Kolik podpisů polapili, to víme, ale co je kandidát zač a co mimořádného a dobrého pro vlast a národ vykonal, nevíme. Snad asi proto, že NIC.

P. Čech 7.11.2012 8:59

Re: Tragicky se mýlíte, pane Hvížďalo

Paní Hedidlerová, prosím, které to prezidenty kromě T.G.M., máte zde na mysli? Prezidenty, kteří se těšili obecné úctě občanů? Pokud je mi známo, tak takovými nebyli ani Beneš, Hácha, Gottwald, Zápotocký, Novotný, Svoboda, Husák, ani Klaus. Přivřu-li obě oči, mohl jím být pan Havel. To by ovšem nesměl během svých prezidentování nadělat tolik kopanců. (obrovská amnestie,lhaní občanům o následném vývoji, jmenování Václava Klause premiérem). Aby někdo mohl být prezidentem, musí to chtít většina občanů, ale především to musí chtít on sám. Náš stát zatím není demokratický. To je zásadní omyl mnoha lidí a nepravda hlásaná politickými stranami. V demokratickém státě totiž musí vládnout většinová vůle jeho občanů. Tento základní předpoklad demokracie zde zcela chybí. Vládne nám totiž výrazná menšina, vzešlá z volebního systému podle zásad poměrného zastoupení. Tento základní předpoklad demokracie zde chyběl i za První republiky. Máte pravdu v tom, že sbírání podpisů občanů, které vyžaduje opět nedemokratický prováděcí zákon je nechutné. Podle mne má demokratické právo být volen do funkce prezidenta každý občan ČR a nesmí být v tomto právu jakkoliv omezován nějakými podpisy. Nic by se totiž nestalo, kdyby v prvním kole kandidovalo třeba 500 kandidátů. Do druhého kola by stejně postoupili jen dva, nejlepší z nich. Je to totiž všechno o většinovém, dvoukolovém volebním systému, o němž mnoho občanů skoro nic neví. Neví proto, že je o tom politici a novináři záměrně neinformují.

Ž. Halabudová 7.11.2012 11:18

Re: Tragicky se mýlíte, pane Hvížďalo

Přesné.Místo aby konkretizovala, tak jenom mele pitomosti.

V. Heidlerová 7.11.2012 21:54

Re: Tragicky se mýlíte, pane Hvížďalo

Prosím, nevydávejte svůj názor za názor všech občanů. Je dost lidí alespoň z mé generace, pro které jsou úctyhodnými presidenty TGM, EB, v každém případě Václav Havel i Václav Klaus, i když samozřejmě se dopustili mnoha omylů. Byly to však silné osobnosti, schopné representovat stát a znalé cizích jazyků, kromě VH i několika. Ať je máme rádi či neradi, do historie zapsáni budou. Po bitvě každý generálem - já vycházím vždy z toho, jak já bych se v jejich situaci zachovala, co bych udělala - kritika je vždy velmi snadná a náš věčně ubrblaný národ nachází na své historii a osobnostech vždy spíš to špatné. Vy umíte stoprocentně odhadnout další vývoj? Ve hře je přece spousta činitelů, hlavně mezinárodních - netroufala bych si kárat p. Havla, že neodhadl vývoj, nebo svalovat vinu na Klause - po r. 1989 nebyl nikdo připraven na tak razantní změnu. Jak byste situaci řešil Vy? Nebo co byste dělal v situaci EB? Někdy si myslím, že nejlepší kandidáti na post nejvyšší, kteří všechno nejlépe vědí i dopředu, jsou na diskusním fóru NP. Kandidujte, ať vítězí kvalita.

J. Schwarz 7.11.2012 6:32

Já myslím, že pan Okamura

je dostatečně konsistentní, nekandidival do sněmovny nýbrž do senátu který se schází tak 2x do měsíce a to mu nebrání pokračovat v původní práci.  A Barbora Tachecí, jako ostatně většina lidí z "mediální sféry" je prostě kráva.

P. Maleček 7.11.2012 5:56

Okamúra, v Hvížďalově hlavě můra

Pan Hvížďala pěkně po marxisticku zaměňuje důsledek za příčinu. Kdyby tu nebylo to všeobjímající politické svinstvo, které očividně panu Hvížďalovi nevadí, neměl by Okamura na co nadávat, málokdo ho znal a nikdo nevolil.

Panu Hvížďalovi doporučuji vybodnout se na Okamuru a své nepopiratelné intelektuální schopnosti se pokusit využít pro boj se svinstvem v čele politických stran a těmi kdo je z pozadí řídí. Ale za to holt honoráře nejsou, spíš pár kopanců a vyražené zuby jako důkaz naší skvělé demokracie, kterou pan Hvížďala za jistě tučné honoráře hájí.

V. Ondys 7.11.2012 3:00

:))))))))) Kdo je Karel Hvížďala?

představoval jsem si článek v podobném duchu od Tomio Okamury a docela jsem se bavil. Jak by si autor poradil s japonskou důkladností i údajnou slušností v reakci na článek Karla Hvížďaly, když místní Vietnamci nás pokládají za barbary podle nějakých průzkumů? :))))))) Tohle by ho u levicového novináře ve společensky nejpříkladnějším ohledu zásadně nemohlo potkat s jiným :)))))))) barevným odstínem pleti.

T. Kočí 7.11.2012 5:06

Re: :))))))))) Kdo je Karel Hvížďala?

No ale on je spíš částečný Korejec, pro přesnost.

S. Ševeček 7.11.2012 9:09

Re: :))))))))) Kdo je Karel Hvížďala?

Severní, nebo jižní?

H. Grúbr 7.11.2012 2:13

Pana autora jsem nikdy nechápal

a celkový dojem z jeho článků by se dal shrnout asi takto: čím hůř, tím líp. Tedy jinými slovy, čím větší xindl, tím víc se panu Hvížďalovi zamlouvá, nebo-li, čím oblíbenější politik(ve veřejnosti), tím hůř pro pana Hvížďalu. Za koho ten pan Hvížďala vlastně kope? Asi za někoho, koho pan Okamura porazil ve volbách - tedy  nějaký socan, nebo lidovec, nebo kdo. No a jak se traduje: zadarmo ani kuře nehrabe, tudíž vzhledem k faktu, že je volební kampaň hrazená částečně i z veřejných peněz, lze říct, že si platíme pana Hvížďalu za jeho dristy my sami.

Ž. Halabudová 7.11.2012 1:27

Mně..

Mně by zajímalo, co může donutit, takového poměrně vzdělaného a chytrého(to myslím zcela vážně)člověka, jako je Hvížďala, aby napsal a uveřejnil takový svinský článek.Vždyť je v podstatě nad hrobem, tak kam se tlačí. Ať dělá co dělá, tak už to lepší nebude.Každý ráno a večer si dá koláčky na tlak, na aritmii, na cholesterol,na odvodnění, na ..., vymění si plínky a usne.Když se náhodou probudí, tak je plný nenávisti a musí to vypustit.Začne tvořit a škodit.Máte dojem, že to co jsem napsala je hnus? Tak si pozorně, opravdu pozorně přečtěte jeho článek.Já jenom reaguji na něj.

S. Vaněček Šauerová 7.11.2012 3:59

Že se nestydíte, dámo. FUJ.

Kde Vás naučili hodnotit místo obsahu článku jeho autora ? V Rudém právu ?

Ž. Halabudová 7.11.2012 11:14

Re: Že se nestydíte, dámo. FUJ.

Je vidět, že jsi blb.Oddělit autora od článku nelze.

V. Heidlerová 7.11.2012 18:41

Re: Že se nestydíte, dámo. FUJ.

Vaše příspěvky jsou odrazem Vašeho nevysokého IQ - jaká hnusná slova chrlíte na autora článku, zejména co se týká jeho zdravotního stavu, vypovídají o Vás, ne o autorovi. V jeho článku nespatřuji nic špatného a neakceptovatelného, rozhodně to není hnus a špína, kterou tu vylíváte včetně své žluči Vy. O tom, kdo je blb, bych se být Vámi moc nerozepisovala, kadibudko.

P. Kolář 7.11.2012 6:11

Re: Mně..

Ano,mám dojem,že to,co jste napsala je hnus

Ž. Halabudová 7.11.2012 11:11

Re: Mně..

A to co napsal Hvížďala, je slušné a korektní?Já jsem jenom hloupá stará bába, ale on se zde vždy prezentoval, jako slušný.poctivý,nepřekrucující a korektní novinář. On zde kritizoval etiku a způsoby novinářů, on se pasoval do role vychovatele a vykladače slušnosti.To co napsal, je prostě ukrutné svinstvo a Hvížďala je ubožák.

D. Haspeklová 7.11.2012 15:55

Re: Mně..

Souhlasím s názorem, že jste napsala svinstvo! Nevím, kolik Vám je, ale takhle znevážit věk, inteligenci, zkušenosti a přehled, to je opravdu na pováženou. Mám dojem, že vše, co napsal pan Hvížďala je jen sumář skutečností a výroků, které se asi dají lehce ověřit. A právě takto podané člověkem se zmíněnými vlastnostmi, kterého si vážím, nám může pomoct ve výběru z kandidátů. Žádný z nich není bez chyby, ale měli bychom o nich mít co nejvíc informací. A informace jsou to, co mně zajímá. Když je podá někdo jako pan Hvížďala mají pro mne o to větší váhu! S jeho zdravotním stavem mu pomoci nemůžu a takovéhle shazování je prostě pod úroveň !!!