19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 3.4.2006 10:19

Re: JoJO vy asi nejste podnikatel,

No dobrá -- buď jsme skanzen, a zajímá nás kolik máme živnostníků na metr čtvereční. Nebo jsme ekonomika, a pak nás zajímá kolik máme lidí schopných se samostatně uživit, eventuálně dát práci jiným. A to při příjmu pod sto tisíc ročně jde těžko.
slunečnice 3.4.2006 10:29

Re: Re: JoJO vy asi nejste podnikatel,

pane vy asi nemáte představu jaké platy mají lidé na menších městech,asi byste se divil,že většina se pohybuje kolem jen 10 OOO,-Kč Jsem zaměstnanec, ale myslím si jestliže si živnostník vydělá 10000,- měl by stát být rád, že on od státu nic nechce
jonáš 3.4.2006 11:55

Re: Re: Re: JoJO vy asi nejste podnikatel,

A v čem problém, to dělá 120 ročně, minimální daň se ho netýká a odvody má proti zaměstnanci asi poloviční.
Honza H. 3.4.2006 15:22

Re: Re: Re: Re: JoJO vy asi nejste podnikatel,

Jste vedle jak ta jedle - ta daň se ho totiž týká pokud zaplatí zdravotní a socíální zbyde mu 84 000. Běžte si sednout do těch provozoven na venkově ať vidíte  jaké zástupy klientů čekají  u kadeřnnice, zahradníka, švadleny ,krejčího, zámečníka ap. Kdybyste znal a chtěl znát skutečnost pak tady nebudete psát takovéhle bludy. Navíc nezapomínejte,že všichni ti podnikatelé platí větší sazby za plyn,elektřinu vodné stočné,daně z nemovitosti telefon. A nejde o to že si je dají do nákladů oni na ně musí nejdřív vydělat.
jonáš 3.4.2006 15:50

Re: Re: Re: Re: Re: JoJO vy asi nejste podnikatel,

Milej zlatej, já kdybych firmě vydělal za rok 120, tak budu tak nejvejš na padesáti, když se odečte režie a odvody který si nemůžu zoptimalizovat ani platit z poměrné částky třetiny příjmů. Ale nečilte se, ODS nám prej přidá oběma.
Kylchap 3.4.2006 8:32

Dle ideologie ODS

když někdo zkrachuje je neschopný. A tak se poslanče nevymlouvej.
ajro 3.4.2006 8:23

To jsem teda blázen...

Pane poslanče, nějak se mi, po přečtení Vašeho článku, nechce věřit vlastním očím. Píšete, že pokud vyhlásíte daňové prázdniny pro živnostníky, daňový výpadek nebzude vyšší než tři miliardy korun. Není to velká částka, to je pravda. Vzhledem k tomu, že politici milují průměry, tak jeden dávám za příklad. Kolik je v republice živnostníků a kolik tedy vychází daňové zatížení (myslím samozřejmě daň z příjmu) na jednoho? A chcete tím říct, že všichni živnostníci v republice nezaplatí na daních víc než tři miliardy ročně  Počítal jste si někdy, kolik platí na daních zaměstananec s průměrným platem měsíčně? Sedněte si někdy s kalkulačkou a zkuste počítat...hlavně byste měl někdy zkusit počítat s průměrným platem v ČR. Pozor, ale ne s průměrným platem poslance a jim podobných. Howgh Jo a ještě jsem chtěl dodat dost důležitou věc...nikdy jsem nebyl ani nejssem levičák. To jen pro pořádek.
Kantor 3.4.2006 8:10

No jo, pane poslanče

když v regionu klekne velká firma, tak ti drobní živnostníci jdou ke dnu taky.
RM 3.4.2006 8:13

Re: No jo, pane poslanče

ale neklekne, ani nahodou. Jenom v pripade z eby delal pro jenom pro ni.
zavodbo 3.4.2006 7:33

ono je to i trochu jinak

Pane Nečasi,i když jsem voličem ODS,přesto mi dovolte s Vámi trochu nesouhlasit.Většina těch drobných živnostníků,jako jsou různí řemeslníci,holiči,kosmetičky,hostinští,astrologové a mnoho jiných,nedává za vykonanou službu zákazníkovi příjmový daňový doklad.Takže peníze,které dostane,jsou jeho čistým nezdaněným příjmem. 200 tisíc,se vás zeptá "potřebujete doklad,jestli ano,tak to bude včetně DPH200
zavodbo 3.4.2006 7:40

Re: ono je to i trochu jinak

Ještě upřesňující dodatek.Třeba pokryvač,udělá vám celou střechu třeba za 200 tisíc.Pak se vás zeptá,potřebujete doklad,jestli ano,tak to bude včetně 19 % DPH,jestli ne,tak to bude bez DPH. Většina řekne,doklad nepotřebuji,i když riskuje,že bude hůře uplatňovat případnou reklamaci.A tak těch 200 tisíc neprojde účetnictvím toho pokrývače a je to jeho nezdaněný příjem.Tak co Vy na to pane poslanče ?
Ladislav N. 3.4.2006 7:59

Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Nejsem sice poslanec, ale mohu říct zcela zodpovědně: LŽETE
pokud znáte konkrétní příklad, běžte jej oznámit na finanční úřad!
RM 3.4.2006 8:12

Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

presne tak, kdyz se vam tenhle system nelibi, tak jej nepodporujte.
zavodbo 3.4.2006 8:13

Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Chodím dvakrát měsíčně k holiči.Ostříhání trvá asi 5 minut,cena 50 Kč,bez dokladu.Je tam vždy narváno,příjmové doklady žádné. Žena chodí 1x měsíčně na kosmetiku,zákrok trvá 5 minut,cena 100 Kč,příjmový doklad - nikdy !Takže lež ?
hodne neRath 3.4.2006 8:16

Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

a proc ten danovy doklad nechcete?
Pavla B. 3.4.2006 8:27

Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Protože by služba stála místo padesáti kaček šedesát a místo stovky stodvacet. S tou střechou je to asi blbost - příliš velká zakázka, příliš velké riziko, že bude přece jen nutná reklamace (a kromě toho na stavební práce je DPH jen 5 %), ale u takovýchto drobných služeb (+ stánky apod.) je systém z ručky do ručky úplně běžný a výhodný pro obě strany. Zda je párek v rohlíku poživatelný a plnovous v pořádku lze zjistit a případně reklamovat ihned na místě i bez dokladu.
zavodbo 3.4.2006 8:28

Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Proč daňový doklad nechci ?Protože ho nechce nikdo a vypadal bych jako blbec,na to nemám povahu a právě na to tito lidé hřeší.Mimo jiné,chodí tam i státní úředníci,kteří by to měli kontrolovat a také nemají odvahu si o doklad říct,nemají to v popisu práce.
Loki_F 3.4.2006 11:31

Re: zavodbo: Tak teď se Vám to podařilo s plnou parádou!

Ten kondicionál klidně vypusťte. Po tom co jste tu napsal to máte definitivně napařené na čele... a bez dokladu. };-D
vvvvv 3.4.2006 8:19

Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

jsem největší socka na vesnici. Jezdím favoritem, malej domek. Sousedi nová oktávka, frontera bazenén atd. Já sociální dávky nemám - jsem zaměstananec. Oni jo (přídavky na děti na bydlení) jsou živnostníci. Rozdíl je v tom, že přiznávají do daní jen část. Co s tím - nevím. Jediné NEPLATIT DANĚ a stát se taky živnostníkem.
blesk 3.4.2006 8:51

Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Tak to je tedy pěkný nesmysl co říkáte. Živnostníci žádné sociální příplatky nedostávají. A mainka, která má nemocné děcko a je OSVČ i když platí nemocenskou i sociální zabezpečení nedostane ani korunu. Tak to pane je. Ale ještě V8m všem,kteří si myslíte že se živnostníci mají dobře. Proč také nepodnikáte? Asi je to trochu jinak viďte?.
Petr 3.4.2006 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

No a vy se zas můžete stát zaměstnancem ne?
blesk 3.4.2006 9:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Pokud nezvítězí rozum ve volbách a to pravice v čele ODS, nic jiného mi nezbude než se tím zaměstnancem stát!
Ladislav N. 3.4.2006 8:54

Re: ...a stát se taky živnostníkem.

To jste měl udělat už dávno, abyste věděl, zač je toho loket. A nezapomeňte, že soused živnostník také nese rizika, před kterými vás chrání zákoník práce.   Jeho nechrání nic.  Ani před zlodějským státem a přitroublým úředníkem... A vaše ochrana (zákoníkem práce) zaměstnavatele stojí hodně peněz. Živnostník může (bez ochrany) splakat nad výdělkem, přijít o peníze z provedené zakázky, hradit škody, které zavinil. Do jaké výše (Kč) ručíte vy za kvalitu odvedené práce?
Pavla B. 3.4.2006 9:02

Re: Re: ...a stát se taky živnostníkem.

Jak kdo, Ladislave. Někteří zaměstnanci ručí za kvalitu své práce jaksi celou svou profesní existencí...
Takže přestávám plkat a jdu na věc:-)
Ladislav N. 3.4.2006 9:15

Re: Někteří zaměstnanci ručí za kvalitu své práce jaksi celou svou profesní existencí...

Někteří zaměstnanci?
Živnostníci nejspíš každý. Do výše vlastního majetku i pověsti.
ok 3.4.2006 10:53

Re: Re: Někteří zaměstnanci ručí za kvalitu své práce jaksi celou svou profesní existencí...

No nevim, tech zivnostniku se super povesti je zatracene malo. Ja kdyz hledam dobreho remeslnika, hledam ho mezi vericimi, ti jedini jeste odvadeji kvalitni praci aniz by je clovek musel sledovat 24 hodin denne. Dobreho pokryvacem ktery se neboji na strechu a zaroven umi strechu skutecne chytre spravit hledam uz nekolik let. Vzdycky prijde nejaky vejtaha, podiva se na strechu, zjisti ze se boji a priste uz neprijde. Prijet s plosinou - to po nich chci asi moc.
Myslim, ze si tyto dve skupiny nemaji co vycitat. I zamestnanec muze letet na hodinu (asi mame jine zakony nez Francouzi) a ztratit existenci.
Spis je to tak, ze nektere profese jsou z podstaty vhodne pro zivnostensky provoz, jine jsou zas typicke zamestnanecke. Hledat rozpory a stvat lidi proti sobe - jak odeesacke!!!!!!!
Ladislav N. 3.4.2006 16:40

Re: Hledat rozpory a stvat lidi proti sobe - jak odeesacke!!!!!!!

Bavíme se o zákonech a principech, které nám vnutila ODS, a nebo je to "třídní boj" sockomunistické vlády ČSSD proti všem (viz vládami ČSSD přijaté a prosazené  zákony), kteří nechtějí být závislí na zlodějském státu? Dobře si promyslete, co napíšete dál...
kriki 3.4.2006 9:23

Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Tak si pane otevřete holičství a Vaše žena kosmetiku, když to vidíte tak lukrativně. To by ale bylo nutné něco umět a nést všechna rizika. A propo, za 5 minut na kosmetice Vaší paní nový obličej nenamalují, to se akorát tak usadí na židli.
k. 3.4.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Epilace brady maximálně 8 minut,nic víc a je to stovka bez dokladu !!!
ok 3.4.2006 10:43

Re: Re: Tak co Vy na to pane poslanče ?

Ladislave, kde zijete? Zivnostnici tuto moznost zcela bezne nabizeji, ja ji vetsinou nevyuzivam, protoze chci mit doklad pro pripad reklamace.
Takze i ja jsem pro (malou) minimalni dan, odpovidajici prijmu dejme tomu 7 000 - 10 000, tedy castce, ktera staci na jakes-takes preziti. Min si ti zivnostnici nevydelaji, protoze to by neprezili.