16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pourová 18.1.2006 17:19

pacient jako rukojmí, neodpovědnost

Vyzýváme všechny, kteří mají zdravý rozum - udělejme tyto kroky:
1) Zbavme politiky jejich imunity
2) Zaveďme jim osobní hmotnou zodpovědnost za výsledky jejich rozhodnutí
3) Zaveďme odvolatelnost politiků
Ostatní již půjde samo!!!!
Politická strana Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET tyto kroky bude vždy prosazovat bez ohledu, zda se prostřednictvím voleb dostane do parlamentu nebo ne.
Doktor 16.1.2006 22:07

Ten kdo nastavil cenzuru, toho bych rád poznal

Výraz prdel je pro Astona v pořádku, ale lejno od H je výraz zakázaný. No to je vskutku prdel.
Doktor 16.1.2006 22:05

No to je prdel!!

Teď mi to právě zcenzurovalo příspěvek.
Mysch 16.1.2006 20:24

češští a rakoušští chirurgové vycházejí ze stených principů německé chirurgické školy

mate pravdu, mohu potvrdit zakrokem u manzelky v krcske nemocnici.
jen ti doktori  co nejsou v krcske nemocnici asi obvykle nezabudovavaj do rany zanety.
nebo to byla proste jen smula.
Doktor 16.1.2006 21:10

Re: češští a rakoušští chirurgové vycházejí ze stených principů německé chirurgické školy

Myslíte žanety, nebo záněty?  Obojí se totiž v chirurgii vyskytuje se železnou pravidelností.
Mysch 16.1.2006 21:27

nojo,

bez hacku a carek to tezko vysvetlim.
ale zkusim to takhle ne ta francouzska vlastni jmena, to s carkou nad a.
ostatne tu odyseu v krcske nemocnici jsemtu popisoval zacatkem rijna.
na pokojich otluceny postele a nocni stolky ( zrejme jeste pozustatek po wehrmachtu) okna naposledy natrena taky zrejme jeste za valky, hlinikove uplne cerne pribory, a kompoty servirovane v kelimcich od jogurtu. to, co bylo servirovano k nasyceni se jidlem nedalo vubec nazvat. mnozstvi ovsem bylo enormni.
Doktor 16.1.2006 21:57

Re: nojo,

No to jde o smůlu, proptože ranné infekce se vyskytují v rozmezí cca 2 - 50% - závisí na typu výkonu a hlavně nálezu. To zmnamená, že v případě operace pro sterkorální peritonitidu to bude těch 50, v případě výkonu na mozku velmi málo (možná ani ne ty 2 - nejsem neurochirurg). ale v případě běžných operací je procento infekčních komplikací kolem 5 - 10. A v Rakousku je to nemlich stejné.
Žaneta je sice jméno, ale také slangový název pro velkou stříkačku používanou k vyplachování různých tělních otvorů a dutin.
Mysch 16.1.2006 22:07

dik za vysvetleni,

taky si myslim, ze tady slo spis o smulu.
Auiam 17.1.2006 17:38

Re: Re: nojo,

Jak to vite? Pokud vim, tak to tady prakticky nikdo systematicky nesleduje.
naštěstí zřídkakdy pacient 16.1.2006 18:01

budou volby

Nemohu a nechci se pouštět do ekonomických rozborů, ke kterým většina z nás nemá ani  kvalifikaci ani podklady. Mám ovšem neodbytný pocit, že tu sledujeme rituální politické tance za účelem ovládnutí velkých peněžních toků.
Každý, kdo je nucen se podílet jako pojištěnec, se musí potýkat s prakitckými problémy, které politiky nezajímají. Ostatně proč. Vážně nemocní lidé nesedí u počitače, o penězích nerozhodují a politiky jejich hlas nemusí moc zajímat.  Tak jenom namátkou: nemožnost si připlatit ,  na druhé straně stovky milionů za banální léky, předražená strava "zdarma" v nemocnicích (to je veliký kšeft, jistě), přepychové budovy zdravotních pojišťoven, důchodové pojištění jejich zaměstnanců z peněz pojištěnců. Zkuste v Praze  na pravém břehu vltavském potřebovat lék pro dítě v osm hodin večer. Musíte vzít auto a jet do Krče a nebo na Bulovku (v Belgické ul. nezaparkujete). Proto mně třeba není moc líto lékárníků. Ceny léků jsou u nás údajně o něco nižší než je průměr v EU. (To ale ještě nic neříká o tom, co si z toho kdo urve.) Naopak marže domácích distribučních firem u někerých zdravotních pomůcek dosahují stovek procent  (např. baterie do různých přístrojů). To vše a další nejmenované svědčí o špatně nastaveném systému. Ovšem jak pro koho, samosebou. Jsem velký pesimista, necháváme si to totiž většinou líbít a u voleb se chováme jako ovce. Diskuze probíhá bez jakékoli kvantifikace, většinou na pouhé emocionální úrovni  - to je vina i novinářů.
whocares 16.1.2006 18:41

Re: budou volby

něco vám prozradím - lékárny v nákupních centrech mají většinou do 9. Jinak, že jde o ovládnutí stamiliardových částek a donucení zdravotníků k huby držení - o tym žádná...
Šedovous 16.1.2006 15:28

Tak fakultní nemocnice jsou dotovány státem, vida,

fakultní nemocnice jsou stále nyní jen příspěvkové organizace bez příspěvků.
Pokud dostanou nějaké dotace jdou jen a jen na investice, tedy zhodnocení majetku státu.
Pán sprostě lže.Jako každej z ODS.
Doktor 16.1.2006 17:36

Re: Tak fakultní nemocnice jsou dotovány státem, vida,

Přesně tak - provozní náklady fakultních nemocnic jsou hrazeny pouze z příjmů zdravotního pojištění. Jejich zřizovatelem je sice ministerstvo zdravotnictví, ale jeho dotace se týkají pouze investic - mimochodem nejde o dotace ve výši 100% rozsahu investic. Stejně zřizovatelé přispívají na investice i u jiných nemocnic, ale ne na provoz.
Tomu pánovi poslanci z ODS za jeho lži doufám mráz prdel roztrhne.
(nebo by bylo záhodno mu po starém zvyku z dob Rakouska namlátiti držku bejkovcem)
huhu 16.1.2006 17:59

Re: Re: Tak fakultní nemocnice jsou dotovány státem, vida,

dotace na investice jako nejsou dotace ? investice bývají (Motol) v miliardách. Ostatní si na ně musejí vydělat. Když tomu nerozumíte, tak neplácejte blbosti.
Honza 16.1.2006 23:31

Re: Tak fakultní nemocnice jsou dotovány státem, vida,

Pořád jsem nechápal, kam ty peníze ve zdravotnictví mizí,ale teď už to vím. Každej Šedovous na Bulovce si v pracovní době píše do diskuzí a potom řve, že je málo placený.
Doktor 16.1.2006 15:00

Autor zcela bezostyšně lže či možná šíří poplašné zprávy.

Pokud bude nemocnice transformována na veřejnou neziskovou pak se nic nezmění na její vlastnické struktuře - zůstane ve vlastnictví toho, kdy ji vlastní nyní. Nehelddě na to, že se takto mají transformovat nemocnice zřizované kraji - to znamená nemocnice státní. Pokud si pan poslanec myslí, že kraje nejsou součástí státu, pak ne, že by neměl být poslancem, ale asi by měl být převezen na kopeček v severní Praze. Tyhle slinty, jaké tady pan poslanec prezentuje utvrzují v jediném - hoššani s ODSD se chystají nemocnice plošně "zprivatizovat" (rozuměj vykrást podobně jako Poldi Kladno) a teď jim do toho někdo hodil vidle.
Phickus 16.1.2006 15:15

Re: Autor zcela bezostyšně lže či možná šíří poplašné zprávy.

Pokud vim, tak "neziskove" maji byt vsechny nemocnice, ktere budou dostavat platby ze zdravotniho "pojisteni". Takze se to netyka pouze kraju, ale i vsech nemocnic s ucasti soukromych investoru (mozna s vyjimkou GHC). Z ceho odvozujete hlouposti o privatizaci nemocnic netusim (natoz pak o jejich vytunelovani). Naopak - system zdravotniho pojisteni je vykradan neustale a "neziskove" nemocnice budou idealnim nastrojem pro zachovani soucasneho stavu.
Doktor 16.1.2006 17:28

Re: Re: Autor zcela bezostyšně lže či možná šíří poplašné zprávy.

Nikoliv. On sice nikdo neví, jaké bude definitivní znění zákona - protože nyní prochází poslaneckou lidovou tvořivostí, ale pojiš´tovny budou mít povinnost uzavřít z veřejnou neziskovou nemocnicí smlouvu. Nikde není zakázáno pojišťovně uzavřít smlouvu i s jiným subjektem.
Je to jako tvrzení, že všichni mafiáni jsou Italové nebo všichni Italové mafiáni.
huhu 16.1.2006 18:03

Re: Re: Re: Autor zcela bezostyšně lže či možná šíří poplašné zprávy.

vůbec nejde o ziskovost/neziskovost. To je pouze zástěrka. Prachy ze zisku i ztráty se dají odčerpat různými fakturami či "schůzkovným", úplatky a korupcí - tohle vše v soukromém vlastnictví je hůře realizovatelné. Podstatné je to, že rath a socani chtějí nemocnice ovládat a nevlastnit - zbavit se podnikatelského rizika a ztráty hradit z rozpočtu. Socanská zlodějská klasika - platilo to za komunismu i RaJi - proto si asi Paroubek s rathem tak rozumějí.
ola 16.1.2006 14:49

jeho zdraví,

tak má pravdu .Pacient je nyní v pohodě- má péči kvalitní- srovnatelnou se západní Evropou,
léčí to vysoce erudovaný  lékař, chodí k lékaři kdy chce- český pacient drží první místo na světě v počtu návštěv u lékaře- 15x do roka, za nejmenší spoluúčast v EU-8% a 600 Euro ročně ( 18O mld Kč celkem)má totéž, co rakouský občan za 2400 Euro a 25% spoluúčast.
Na každého jednou dojde.
Stredocech 16.1.2006 15:52

Re: jeho zdraví,

V. Havel a další si rozhodně nemyslí, že náš pacient má tutéž péči, jako pacient v Rakousku.
jakovy 16.1.2006 15:58

Jedovatá slina

východních špionážních centrál: Mosadu, CIC a KGB.
Doktor 16.1.2006 17:32

Re: Re: jeho zdraví,

Jestli myslíte jeho tlusté střevo, pak vězte, že této operace by se mu dostalo v každé okresní nemocnici. A byla by provedena technicky stejně, jako ji provedl prof. Bodner. Oni totiž češští a rakoušští chirurgové vycházejí ze stených principů německé chirurgické školy.
huhu 16.1.2006 18:05

Re: Re: Re: jeho zdraví,

je zajímavé, že prezident havel sebe ani premier Gross svoji manželku do péče české "státní" nemocnice nesvěřili.
Doktor 16.1.2006 22:12

Re: Re: Re: Re: jeho zdraví,

havel měl operovánu tříslnou kýlu v české státní nemocnici plánovaně, plicní nádor v české státní nemocnici plánovaně, perforované sigma v rakouské státní nemocnici akutně v době svého pobytu v Rakousku. Následně zanoření stomie - plánovaně operoval prof. Bodner (mimochodem je všeobecný zvyk, že kdo stomii založí, tak ji také vrací) no a nakonec kýlu v jizvě po operaci tlustého střeva (operoval opět prof. Bodner - venkoncem po jeho operaci ta kýly vznikla).
Takže - více vcelku lejno (h... mi to cenzuruje), ale plácáte mohutně. Nejste vy ná¨hodou poslanec Langer ? Ten má podobný myšlenkový potenciál
ola 16.1.2006 14:45

Pokud autor článku tim myslí, že pacient bude muset začít přemýšlet o ceně za

pavel 99 16.1.2006 12:22

Doufám, že jste zaznamenali,

že nucený správce Pečenka (jinak hlásná trouba DRRatha) naváděl k úvěrovému podvodu, neboť úplně elementárním předpokladem pro žádost o úvěr je předpoklad možnosti jeho splacení - což v současných nastavených pravidlech naprosto není zaručeno. (A naopak, pokud by banka poskytla úvěr, u nějž je dopředu jasné, že není z čeho jej splácet, je to porušení povinnosti při správě cizího majetku). Ale tandemu Pečenka-DRRath zřejmě lhaní přijde samozřejmé asi jako dýchání vzduchu či svit slunce.
jonáš 16.1.2006 14:14

Re: Doufám, že jste zaznamenali,

poučte mne o své logice, já zatim žiju v bludu že "předpoklad možnosti" je trochu jiná kategorie než "býti zaručeno". Šoupe se vám bias během jedný věty --
Ladislav N. 16.1.2006 15:01

Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

Žádal jste někdy o úvěr? Neptala se banka na návratnost a z čeho budete splácet? ;.)
jonáš 16.1.2006 15:16

Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

No nevim, ale překlenovák na tři procenta ročního obratu by dát mohli, ne?