25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jakovy 16.1.2006 15:52

Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

Nepochybně. Ale, kurva, z čeho to ta, v jednom kuse prodělečná, VZP zaplatí ???
jonáš 16.1.2006 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

No z toho obratu, přece. A pak si veme další překlenovák a konto obratu příštího -- jak jinak.
pavel 99 16.1.2006 20:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

teď jste uvedl přímo ukázkové socanské uvažování. Úvěr se splácí ze ZISKU (tedy rozdílu mazi příjmy a výdaji), nikoli z obratu (tak to vážně dělají "socani" a vyjde jim akorát ještě větší "sekyra").
jonáš 17.1.2006 8:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

Já myslel že úvěr se převede do komsolidační agentury a odtama se buď vykoupí za desetinu nebo nechá vyhnít -- aspoň za Klause se to tak běžně dělalo. Von byl taky socan?
pavel 99 17.1.2006 9:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

Jakkoli mi kritika Klausových počinů nedělá problémy, můžete jmenovat jedinou firmu, které Klaus prosazoval úvěr (ono "..za ministra.." a "..na návrh ministra.." je celkem podstatný rozdíl), přičemž tato firma měla ZÁKONEM stanovené příjmy i výdaje (s dlouhodobým deficitem) a sama mohla ovlivňovat poměrně nepodstatnou část? Ona totiž VZP, na rozdíl od běžných podniků, nemůže získat nějakou významnou "zakázku", která by "otočila" její hospodaření.
pavel 99 16.1.2006 20:23

Re: Re: Re: Re: Doufám, že jste zaznamenali,

"...No nevim, ale překlenovák na tři procenta ročního obratu by dát mohli, ne?..." a bude se tomu říkat překlenovák mezi menším dluhem k většímu dluhu, že?
PF 16.1.2006 10:48

Vážený pane poslanče

 Vážený pane poslanče,
 jistě víte o tom, že stát a kraje musí na služby vypisovat výběrová řízení. 
 Napište mi prosím,  kdy pan Bendl vypíše výběrová řízení na poskytování
 zdravotních služeb ve Středočeském kraji.
                                                         Děkuji Vám  !    Pavel Fousek           
Douša Josef 16.1.2006 11:46

Re: Vážený pane poslanče

Jestli sledujete debaty v TV, tak jste se musel dozvědět skutečnost, kterou ani Rath nepopřel, že jednání s pojišťovnami o nových smlouvách pro 4 středočeské nemocnice bylo stanoveno na .prosince 2005 a nucený správce na příkaz Ratha (od kdy velí ministr pojišťovně???) toto jednání zrušil, takže k uzavření smluv nedošlo. Bendl 30.prosince do médií oznámil, že nemocnice nemají smlouvy a Rath s Paroubkem naopak tvrdili, že mají (smlouvy prozatímní) a Bendl šíří poplašnou zprávu. Samozřejmě že Bendl měl pravdu, nemocnice smlouvy nemají dodnes a výběrová řízení hodlá Rath iniciovat (jak to, že Rath???) koncem února a slibuje zpětnou platnost od 1.1.2006.
Sežeňte si alespoň základní relevantní informace a pak vznášejte vznešené dotazy!
Rath zruši výběrová řízení 5.12., neb stále doufal, že se mu podaří pro tento typ nemocnic smluvy zatrnout, a tím je donutit zpět do neziskového sektoru. Pravděpodobně mu někdo vysvětlil, že to nepůjde, takže nakonec ustoupil a tváří se, že on něco hasí a zachraňuje! Takže - prvně sežeňte základní informace a pak se ptejte dál!
Douša Josef 16.1.2006 11:47

Re: Re: Vážený pane poslanče

A navíc Váš dotaz je naprosto nesmyslný. Bendl nemůže, stejně jako Rath, žádná výběrová řízení vypisovat! Ta může vypsat jen pojišťovna. Alespoň je vidět, jak jste "v obraze" a pak máte zmatené dotazy!
Jan 16.1.2006 10:39

Kdo bude další na řadě? Pacient? V kriminálním státě zdaleka nejenom on! Stačí si přečíst: "CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc..."

Kdo bude další na řadě? Pacient? V kriminálním státě zdaleka nejenom on! Stačí si přečíst: "CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc..."
hobyt 16.1.2006 14:21

Re: Kdo bude další na řadě? Pacient? V kriminálním státě zdaleka nejenom on! Stačí si přečíst: "CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc..."

cibulka páchne a žere psy!
jakovy 16.1.2006 15:42

Re: Re: Kdo bude další na řadě? Pacient? V kriminálním státě zdaleka nejenom on! Stačí si přečíst: "CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc..."

A na cibulce ?
A jak to chutná ? A nutriové klobásy, mňam mňam.
Cibulka na cibulce, no to by bylo na kvadrát.
Jarda 16.1.2006 15:58

Re: Kdo bude další na řadě? Pacient? V kriminálním státě zdaleka nejenom on! Stačí si přečíst: "CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc..."

 Přečetl  jsem si to a vypadá to ,že je to pravda.
MLOK1 16.1.2006 10:37

JE VELMI ZAJÍMAVÉ,

že MUDr. D.Rath se stejnou vehemencí nevystoupí s požadavkem na snížení cen léků!!! Aspoň o ta osvědčená(?) tři procenta pane doktore. Zajímavé je i to doposud (aspoň jsem si nevšiml) nikoho z diskutujících nenapadlo. Nebo, že by to bylo způsobeno vazbami pana doktora na firmu Zentiva?
Stredocech 16.1.2006 11:04

Re: JE VELMI ZAJÍMAVÉ,

Napadlo to třeba Miloše Zemana v TV diskusi. A stálo by za srovnání, za kolik se prodávají totožné léky v jiných zemích. V mnohých zemíj je firmy dávají levněji, než u nás.
 
Jura Jurax 16.1.2006 11:26

Re: JE VELMI ZAJÍMAVÉ,

Ale není to zajímavé - Dráth přece není sebevrah, jemuž je blaho státu, vlasti, občanů a pacientů nade vše, zejména pak nad osobní prospěch - farmaceutická lobby by ho zadupala do země, už nikdy neposkytla motivační podpory (to je diplomatický výraz pro úplatek) a milenka by mu dala košíkem; lékárníci se zmůžou akorát na bezzubé hrozby stávkou ...
Ivan Nový 16.1.2006 10:24

Už jste viděli nějakého sociálního demokrata, který by něco vyřešil?

Podívejte se na novou aktivitu premiéra, najde práci pro 500 lidí, a mediálně akci prezentuje, jako by to bylo řešení pro 500 000 lidí.
SLAVA 16.1.2006 12:49

Re: Už jste viděli nějakého sociálního demokrata, který by něco vyřešil?

Už jste viděli nějakého člena či příznivce ODS, aby něco vyřešil?
Ivan Nový 16.1.2006 13:43

Ano, viděl.

Bendl, Tošenovský, Klaus.
Marta 16.1.2006 16:00

Re: Re: Už jste viděli nějakého sociálního demokrata, který by něco vyřešil?

 A Vy jste viděl Vašeho člena ČSSD a KSČM, aby něco vyřešili? Já ne !!!
Jaroslav 16.1.2006 9:14

To je směšné

pacienti by si měli především přečíst Modrou šanci  ve zdravotnictví, aby pochopili, co se bude s nimi dít za vlády ODS. Rozsáhlý rozbor s následnou diskusí je umístěn na serveru Britských listů. Nechápu tu nestydatost poslance ODS ohánět se pacienty.
Douša Josef 16.1.2006 9:43

Re: To je směšné

Směšné a nepochopitelné je spíše tvrzení Ratha, že v nemocničních lékárnách jsou léky bez doplatků. Je to lež, jako věž! Nikdy tomu tak nebylo a není. V mnohých nemocnicích jsou doplatky daleko a několikanásobně větší, než v některých soukromých lékárnách. Takže si Jaroslave zameťte před vlastním bolševickým prahem a pak mudrujte o Modré šanci. O té nemůžete tvrdit že lže, protože ještě nebyla vyzkoušena. O to, že Vaši gurové Paroubek a Rath lžou na každém kroku, se přesvědčujeme dnes a denně. Můžete mně vysvětlit, proč Rath v tomto případě evidentně lže? Navíc, ceny léků se snížením marže snížily, doplatky se však zvýšily! Zajděte si do některé lékárny a pak mudrujte!
Jura Jurax 16.1.2006 11:08

Re: To je směšné

Rozbor blistů - pokud na modrou šanci plivají, tak je to pro ni nejlepším doporučením; v Haló novinách ji ostatně taky nechválí ...
tatina 16.1.2006 11:36

Re: To je směšné

Je nadmíru směšné,až drzé tvrdit,že přímá účast pacienta je hovadina.Vy si myslíte,že zdravotníctví je zadarmo?Sám víte že ne,ale tvrdit takové nehoráznosti je už donebevolající.Co je natom,že si budeš připlácet na lécích.Vždyť již dnes mě měsíčně stojí 750 korun.30 let jsem dělal za každého počasí na rozvodnách,aby Vám mohlo být teplo,nebo aby měli nemocnice proud.To všechno odneslo moje zdraví a nestěžuji si,že již není takové,jáké bylo dříve,.Jestli ale v současné době někdo doslova se-e na pacienty,tak je to sám soudruh Rath a jeho "koncepce,o které ví snad jen on,ale nejspíše žádnou nemá a jen si na úkor pacientů vyřizuje účty.Je to tipický komunistický pohrobek zdravotníctví a nějak zapoměl,že ta doba je pryč.To,že takovýou neschopnost ještě podporují někteří naši občané,je k zamyšlení sami nad sebou a soudruhem Rathem.
pacient 16.1.2006 7:56

proc chce dr rath do VZP ?

Obcan (potencionalni pacient) uz davno  doplaci na rostouci deficit mandatornich vydaju v oblasti socialniho zabezpeceni. Prazdne a neneplnene sliby predchoziho min soc veci p. Spidly o oddeleni mandatornich vydaju od statního rozpoctu a zrizení Socialni Pojistovny vzaly na pocatku  milenia za sve. Paradoxne  slo o sliby posledniho socialistickeho politika, ktery se alespon obtezoval ziskat pro sve predstavy legitimni punc od elektoratu.
Soucasna garnitura (Jiri "Fierlinger" Paroubek  a spol.) se pak zrejme hodla zmocnit  kontroly nad  tokem 1/8 statniho rozpoctu vsemi prostredky a za kazdou cenu.
Tato cena muze byt vysoka - konec solidarity v systemu, ktery je principialne na mezigeneracnim souzneni zalozen. Vyse duchodoveho zatizeni u pred/ i povalecnych rocniku totiz zavisi na delce jejich zivota - tj. casto na kvalite a rychlosti poskytnute zdravotni pece v dnesni dobe. Na tuto praci je zrejme dr. Rath spravna persona - nesobecký, solidární s vysokým stupnem socialni empatie a ochotou prijimat otevrene nazory druhych navic z jine generace.
Zkusme si predstavit jak by asi tato vlada nalozila s jakymkoliv neocekavanym prijmem do rozpoctu, vzhledem k zpusobu jejiho hospodareni a medialnim ekonomickym  vystupum premiera. Sama neumi (nechce umet) hospodarit, svymi direktivami zpusobuje debetni  zustatky jiným subjektům, které jsou na ni primo ci neprimo zavisle a bezostysne se nestydi ucinit z vlastniho masla na hlave motto predvolebni agitace.
JJ 16.1.2006 6:51

Bohuzel se pri podnikani u nas vyplati zalozit spolecnost v cizine a

investovat jako zahranicni subjekt. Zahranicni subjekty totiz maji podstatne lepsi pravni ochranu u nas, nez nasinci, protoze CSSD na zakony a smlouvy kasle.
Quetzal 16.1.2006 4:41

Nechápu jak takovouhle sběř mohou lidi volit.

nadeje 16.1.2006 6:46

Re: Nechápu jak takovouhle sběř mohou lidi volit.

Nevolili, minimalne 2 byli dosazeni.