25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde jsou ty zločiny?

V červnu tohoto roku za podivných okolností padla vláda. Po policejní monstrakci, kdy banda zakuklených policajtů vtrhla v jednu hodinu v noci na Úřad vlády či v poutech pod samopaly odvlekla neozbrojenou a nebránící se paní Nagyovou - to vše natáčeno a zveřejněno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Varadinková 30.9.2013 18:01

Re: k SSO

Ale tu revoluci jim podsouváte Vy, a to docela sprostým způsobem. Stejně tak byste ji mohl podsunout ODS, protože mnohé z toho, co měla v programu, nebylo a není prosaditelné. Takže i ODS zbývá jen revoluce ve jménu Pravicového Dobra? Prostě plácáte nesmysly. To byste mohl z revolucionářství obvinit jednu každou stranu, která nemá sílu něco ze svého programu v parlamentu prosadit.

M. Prokop 30.9.2013 18:01

Re: Vláda byla dobrá

Možná nemají, ale ODS už mne nasrala natolik, že má smůlu a nikdo jiný není.

M. Kosejk 30.9.2013 17:58

Re: Jedine TOP09

Jsem schopný respektovat lidi s odlišným názorem, pokud se ho snaží normálně prezentovat. Nepatříte mezi ně. Paní Varadinková ano.

M. Varadinková 30.9.2013 17:55

Re: k SSO

V tom potvrzování či zamítání zákonů referendem já vidím spíš brzdu proti vytváření dalších a dalších zákonů. Takže by se Vám to mělo líbit právě proto, že nevěříte v prosazování "dobra" pomocí zákonů.

Fakt nechápu, proč proti těm Svobodným tak brojíte.

M. Kosejk 30.9.2013 17:54

Re: k SSO

Jestli se jedná o rušení stávajících záknů - nebo vytváření nových, je fuk. Pořád jsou to zákonné úpravy, které určují chod státu a práva a povinnosti občanů.  A většina (pro demokracii určující) tyhle změny, které SSO nevrhuje, nikdy nepřijme. Zbývá tedy jen revoluce je jménu Pravicového Dobra - tedy levičácký nástroj na znásilnění společnosti k obrazu a představě revolucionářů.

A SSO jako maják? Možná maják do řitě, jak jsem tady ukázal třeba na příkladu rozporu mezi přímou demokracií a nepopulárními zákony. A to ani nemluvím o nulové schopnosti Petra Macha nacházet spojence. Hele, tuhle stranu už pozoruji roky (jako případný volič) - a jsem k ní čím dál skeptičtější - no future, no reality!

A ODS? Neblbňete, ODS byla vždy občanská strana, která se soustředila na široké masy nelevicových voličů a racionální politiku. A já bych ji znovu chtěl takovou mít. Opravdu nemám zájem o to, aby se ODS stala nějakou divnou nevolitelnou stranu pro pár nekompromisních fantiků (jako SSO).

M. Varadinková 30.9.2013 17:41

Re: Souhlas s autorem.

Komunisty všech barev se volit nehodlám, tudíž nemám potřebu se jimi zaobírat.

M. Varadinková 30.9.2013 17:36

Re: Jedine TOP09

Slepicí jsme Vás nazvala, protože

A) napadla jste mne jako první

B) slepicí opravdu jste.

Nesvedete totiž bez chyby napsat ani souvislou větu, natož vyslovit a obhájit složitější názor. Tak se nepleťte do diskuse, které nerozumíte, a jděte si pokřikovat někam jinam se sobě rovnými.

M. Varadinková 30.9.2013 17:31

Re: k SSO

Proč mi podsouváte něco, co si vůbec nemyslím? Já si myslím, že zákonů má být nezbytné minimum (aby se lidi nevraždili apod.),  a rozhodně ani náznakem si nemyslím, že by se pomocí zákonů mělo někomu nařizovat nějaké dobro. Čili jsem pro rušení nadbytečných zákonů a ne pro vytváření nějakých nových.

"Utopie" je maják, který je potřeba rozsvítit pro to, aby byl jasný směr, který se má prosazovat. Že k  vytouženému cílovému stavu nedojdeme revolucí a ze dne na den, ale pouze se budeme přibližovat evolucí, to je jasné. Přesto ten cíl musí být formulován a lidem nabízen. Ten maják musí svítit.ODS už ho nenabízí, nesvítí na cestu, je lodí bez kormidelníka a bez majáku, potácí se sem tam, podle toho, jak fouká vítr, a občas (jako teď)  narazí na skalisko. ODS už dávno zapomněla, kam vlastně pluje. Proto je nevolitelná.

Z. Sohorova 30.9.2013 17:25

Re: Někdy mám pocit

Mate pravdu

Z. Sohorova 30.9.2013 17:24

Re: k SSO

 I tak s Vami souhlasim presto ze budu zasadne volit  TOP09

Z. Sohorova 30.9.2013 17:20

Re: Jedine TOP09

Pane M. Kosejk  nevedela jsem ze jste soudruzka Varandikova

Jestli se Vas neco dotklo tak se omlouvam ale slepici me nazvala ta ktere se zastavate  hezky vecer

M. Kosejk 30.9.2013 17:15

Re: Jedine TOP09

Pokud nemáte žádný faktický argument, tak si odpusťe osobní urážky.

Z. Sohorova 30.9.2013 17:13

Re: Souhlas s autorem.

M. Varadinková  Svobodni dodaji   komunistickou idelologii a bobo uz to dokonci rozkrade vse co zustalo  Tak je to!!!

J. Boleslav 30.9.2013 17:13

Re: Jedine TOP09

V čele TOP není de fakto kníže, ale pro mně nevolitelný Kalousek. Kromě toho je TOPka příliš probruselská, kníže nerozeznává levici od pravice atd. Děkuji nechci.

M. Kosejk 30.9.2013 17:11

Re: k SSO

Ne, maglajz v tom máte VY. Já mluvím o přirozeném vývoji osobních a společenských priorit - vy mluvíte o revolučních změnách pomocí zákonů. A v tom jste stejně levicová jako ti, které kritizujete. Opakuji: Pouze levičák je schopen si myslet, že dobro (v tomoto případě pravicové uspořádání společnosti) lze společnsti nařídit pomocí zákonů. To je revoluce - tedy čistě levicový nástroj, který ve finále způsobí jen zlo.

ODS se pohybuje na území možného - SSO se pohybuje na území neuskutečnitelné utopie. Nejdříve se musí změnit společnost - a pak se může měnit politika. A tak dnes ODS je jednou relevantní alternativou k čisté levici.

J. Boleslav 30.9.2013 17:10

Re: k SSO

Vaše nápady jsou (v tomto případě bohužel) málo reálné.

Z. Sohorova 30.9.2013 17:10

Re: Souhlas s autorem.

Pane Boleslav  Ta Vazena pani soudruzka  M. Varadinková   ma ztratu pameti :):) Doporucuje neco co je nejhorsi pro nasi CR....

J. Boleslav 30.9.2013 17:09

Vláda byla dobrá

Svobodní nemají (bohužel) šanci. Jinak souhlas. 

Z. Sohorova 30.9.2013 17:07

Jedine TOP09

V cele s panem knizetem muze nase CR neco zmenit k lepsimu Proto volte TOP09.....

J. Boleslav 30.9.2013 17:06

Re: Souhlas s autorem.

Nějak jste zapomněla na komunisty všech barev.

Z. Sohorova 30.9.2013 17:05

Re: Jedine TOP09

  Ty Vase rozbory a rady nejsou z Vasi hlavy   to Vam radi  Bobosak anebo primo od Vaseho vudce co mi rikaji ovar?

Z. Sohorova 30.9.2013 17:02

Slepicak M. Varadinková otravuje...

Hlavu vzhuru soudruzko M. Varadinková( zakuklena Bobosikova)

Z. Sohorova 30.9.2013 17:00

Re: M. Varadinková

Ale copak  bolsane Varandinku?

M. Varadinková 30.9.2013 16:57

Re: k SSO

Máte v hlavě pěkný maglajz.

Na jedné straně tvrdíte: "sami se živte, nechtějte peníze od státu" a na druhou stranu tvrdíte, že zrušením úřadů narostou sociální výdaje státu. Proč by měly narůst? I těm propuštěným úředníkům je přece třeba říct:  sami se živte, nechtějte peníze od státu.

Na jedné straně tvrdíte, že SSO je pravicová až moc (vyplývá to z Vaší  věty "pro společnost je i ODS moc pravicová" - ergo kladívko je podle Vás SSO ještě napravo od ODS), na druhé straně tvrdíte, že jsou to vlastně "duševní levičáci". To je fakt od Vás dost ubohá argumentace.

Jestli fandíte ODS, pak vězte, že ODS brojením proti SSO  jen ztrácí další body. Přitom by takovou stranu jako je SSO, která důsledně lpí na pravicovém programu (na ten postklausovská ODS, která je jen třtinou v mediálním větru se klátící, už dávno zapomněla), ODS potřebovala do koalice jako sůl. Prostě potřebuje nějakou kotvu zprava, aby se nenechávala tak moc strhávat do havlistických levičáckých vod.

ODS bude prd platné, jestli získá místo osmi procent 12. Ale když ta 4 procenta přibudou Svobodným, dostanou se do sněmovny. Proto rozumnější pravicový volič volí raději Svobodné, než ODS. Lepší je výsledek ODS 8, Svobodní 6 procent než výsledek ODS 12 a Svobodní 2 procenta.

M. Kosejk 30.9.2013 16:36

k SSO

Otevřete si program Svobodných - a nalistujte si třeba pasáž o zdravotnictví a pak pasáž o přímé demokracii. A potom přemýšejte, jak dlouho by vydržela vláda, která by se něco takového pokoušela prosadit.  Cituji: "...lidové  hlasování,  které  parlamentní  rozhodnutí  buď  potvrdí,  nebo  zamítne.  V případě zamítnutí by mělo zpravidla následovat rozpuštění Parlamentu"  A tak je to s celým tím slavným populistickým programem Svobodných - vypadá to na papíře dobře jen na první pohled, al epřitom  jako levičáci navrhují něco, nestojí na reálných předpokladech. Jak to tedy chtějí prosadit? Revolucí? Jako bolševici?

Petr Mach také rád mluví o rušení úřadů - a kolik by to ušetřilo. Což o to, dobře se to poslouchá. Ale zároveň do svých kaluklací odmítá přijmout fakt skokově navýšených sociálních výdajů státu na takto propuštěnou masu úředníků. A odmítá přiznat, že přání politika je jedna věc - a odpor veřejnosti, odborů, byrokratů a novinářů je druhá věc. A podobných argumentačních podpásovek se dopouští často.

A hlavně nechápu, co vůbec očekává, když pro společnost je i ODS moc pravicová. A těch pár pravičáků s tím nic nezmění. Asi očekává zase to svoje obligátní proceno a půl, které sebere nebolševickým stranám ve prospěch těch bolševických.

A než mi budete nadávat, tak řeknu, že nevěřím v revoluce a prosazování dobra. A program a chování SSO je (!) revoluční.

Věřím spíš v evoluci. Pracujte, sami se živte, nechtějte peníze po státu, buďte sebevědomí a nechtějte mít z úředníků chůvy, co za nás rozhodují o našich osobních věcech, nazáviďte úspěšnějším - a vychovávejte v tomto duchu svoje děti. To je jediná cesta, ale to Mach a spol. nikdy nepochopí, protože to je duševní levičák, co jen hlásá liberalismus.

M. Kosejk 30.9.2013 16:13

Re: SSO - populismus

Není jen levicový populismus - je i pravicový (a SSO je toho příkladem)

M. Kosejk 30.9.2013 16:12

Re: SSO - populismus

A co když jsem v zásadě spokojen? A já jsem. Ale nelíbí se mi zasahování trestních orgánů do politiky, ale blbec Mach se dal slyšet, že Ištvanova akce byla v pořádku. A ano, ODS to hodím.

T. Marek 30.9.2013 15:54

Někdy mám pocit

že ta vláda upadla vlastně sama. Žádný ústavní důvod vlastně nebyl. Hloupé ovšem bylo, že nejslabším článkem byl samotný premiér. V ČR by mu přece jistě prošlo, že se léta tahal se svojí asistentkou, asi spíš vadilo, že byl slabý - prostě žádná osobnost. Škoda že ODS neměla někoho lepšího.

M. Varadinková 30.9.2013 15:25

Re: Souhlas s autorem.

Protože pochopili, že má-li se euroskeptická pravice dostat do parlamentu, je potřeba ji sjednotit. To bohužel Svobodní nepochopili, čímž si zasloužili u mne už druhý černý puntík (první byl za to, že nesehnali podpisy pro Jakla). Doteď jsme je volila, možná jim to dám zas, ale štve mne jejich nepraktičnost, až by se dalo říci neochota oslovovat voliče. To Bobo je v tom mnohem praktičtější. Chtělo by to, aby Svobodní dodali ideologii a Bobo tu schopnost praktických kroků.

K. Luboš 30.9.2013 15:19

Re: Ale to je zajímavé!

A když se to potvrdilo, tak proč s tím Topolánek anebo Kalousek za ty roky nic neudělali? Nepatří právo a spravedlnost mezi typické pravicové hodnoty?