29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde jsem mohl být, kdyby tenkrát...

Propadl jsem domnění, že bych snad mohl být té straně užitečný. A dokonce jsem zkušenému funkcionáři ve své prostotě tento fakt při přijímacím pohovoru i sdělil. Jeho ironický pohled mi již tehdy měl být dostatečným varováním. Ale nebyl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pp 1.7.2009 22:38

Re: Poplakání

Myslím, že to sedí na více spolků, než jen bursíkovce.

jeff 1.7.2009 21:53

pokud se podnikatel Soukup

nesekl ve svém odhadu ceny poslaneckého místa, má naše sněmovna hodnotu 20 miliard CZK. Neměla by se nabídnout k privatizaci nějakému světovému investorovi a z výnosu látat rozpočet?Co takhle obálková metoda, nebo předem vybraný zájemce.....

Talián 1.7.2009 21:20

Re: Albert Einstein

Citát anglosaského humoristy stále platí:" Kdo je líný na farmaření, nešikovný na řemeslo a hloupý do obchodu, má stále šanci uspět v senátu." Je velice pravděpodobné, že funcionářské skupiny, bez ohledu na název strany, obsahují jedince, které charakterizuje vůle řešit vše hubou, nikoliv rukama. Řešit, ale nedořešit. Pokud do této squadry zabloudí normální jedinec, buď odejde, nebo se přizpůsobí. Častější je ovšem ten odchod. Proto také mají členské základny, s výjimkou komunistů, počty členů na úrovni promilí ( nejsilnější strana ve městě s cca 120 tis obyvatel má méně než 1000 členů ale strana čtvrtá v pořadí jen cca 150. Když odečtete excentriky a podivíny, zbývá každé partaji tak jedna, až tři desítky trochu použitelných jedinců. S tím se díra do světa neudělá. Proto mají někteří zástupci voličů svoje místa na kandidátkách takřka pod penzí. Na postech komunální politiky je to žebrota a výš se nikdo bez darů straně nedostane. Ty dárky se pochopitelně musí rozepisovat, aby to netlouklo do očí ale určitě nejde o stokorunky. Poměry ve foodbale a v politice vykazují nápadnou podobu, což je charakteristické pro uskupení bez vnější kontroly a s potlačenou zpětnou vazbou.

Enka 1.7.2009 18:03

Re: Moc dlouhý článek nečtu.

...a raději ani nepište.

Cricket 1.7.2009 16:41

Obdiv autore.

Zažil jsem obdobné, ale neodešel.  Časem se to podařilo zvládnout . Vždy ale koukám a je mi líto, že všachna ta Vaše Naprosto Čestná Veličenstva a Duše Čisté  vždy místo toho, aby se postavila praktikám, jež jim vadí, odejdou. Čím to, že neznají jak zabojovat?

Jirka 1.7.2009 16:37

Poplakání

Jistě je to tak, ale díky tomu bylo nahlas řečeno, jak to chodí u Bursíků. Možná je to praxe všech stran, to nikdo neví, jen ti koho se to týká. V důsledku se uvedené skutečnosti týkají celé společnosti, nemělo by to tak být, ale změnit praktiky nelze. Měli by nás za voly. Zelení bojují za ekologii? Blbost a doufám, že budou bojovat dál mimo hřiště a mezi sebou.

Vladimir 1.7.2009 16:31

Re: copak nám tím ten pán chtěl říct ?

Je to tak. Poplakání nad tím, že se nedostal do vyšších sfér politiky, ač chtěl. To, že politika je taková, jaká je - a jednalo se patrně podle názvosloví o ODS, je více méně aspoň těm starším a zkušenějším známo. Že je politika mnohdy (často) špinavá, to není žádná nová myšlenka. Nová myšlenka by byla, jak z toho ven ...Ti, kdo to prezentují jako myšlenky budou nejspíš nehorázní naivkové a z nehorázné naivity podezírají i čtenáře.  Hold svůj k svému - na tomto servru je úroveň taková, že vyhovuje i těm opravdu , ale opravdu IQ průměrným, ba i pod.

Smirek 1.7.2009 16:10

Re: Kde jsem mohl být, kdyby tenkrát...

Perfektně nastudovaný marxismus-leninismus. BLAHOPŘEJI!!!

A. 1.7.2009 15:47

Re: Albert Einstein

Princip výběru stejný jako u výběrových řízení na manažerské poztice v podnicích.Ověření kvalifikace v základním oboru, jazykových znalostí atd - na to existují léty ověřené hodnotící metody. Jmenovat je pak mohou, stejně jako v podnicích, příslušní nadřízení. Nic nového pod sluncem. Stejně je zpracováno a a ověřeno několik systémů periodického hodnocení pracovní výkonnosti. Jenže to by  pak přestalo jít o trafiky a pašalíky pro ambiciozní vyčurátory.

Bloud 1.7.2009 15:33

Bravo autorovi

Česká specialita a světová originalita - účelový nábor nových straníků za pivo a gulášek před stranickými primárkami - tomu říkám demokracie fungující od zdola ;-D No a u sosanů to samozřejmě není jinak. Jako vždy jdou geniální myšlenky "napříč politickým spektrem"R^

jirka.s. 1.7.2009 15:22

Re: copak nám tím ten pán chtěl říct ?

Nu, schopnost číst ještě nezaručuje možnost pochopení čteného, že ? ;-(

jirka.s. 1.7.2009 15:20

Re: Země zprasečtěla ...

Jenom blb volí podle informací, které mu podají politrucká média ! Nepochybuji, že tak činíš právě ty !!!

mnbn 1.7.2009 14:48

Re: copak nám tím ten pán chtěl říct ?

Obsahuje. Zkuste si to precist znovu.

Vladimir 1.7.2009 14:44

copak nám tím ten pán chtěl říct ?

Nejsem si jistý, jestli článek obsahuje jinou myšlenku, než poplakání nad tím, jak neuspěl v politice .

 

Eva D. 1.7.2009 13:52

Re: Země zprasečtěla ...

Chrisi, R^R^R^VV

Kuba 1.7.2009 13:23

Moc dlouhý článek nečtu.

Marat 1.7.2009 12:50

Re: Ale, přátelé

ondys, vy si myslíte, že komunisté nekradli? Ale ano, kradli. Jen se o tom nikdo nesměl zmýlít. Vždyť ti soudruzi funkcionáří ať političtí, či ekonomičtí,ředitelé továren a jejích náměstci žili životem mnohdy bohatším, jak někdejší buržoasie.

Marat 1.7.2009 12:47

Re: Albert Einstein

Ale kdež absolutismus. Opustilo se něco, se  se za staletí vyvinulo a co se osvědčilo. Nahradilo se to "demokracií" a snadno manipulovatelnými volbami které vždy vyhrájí všeho schopná individa díky neinformovaným voličum. Vždyť každý volič volí do funkci ty které nezná. Ti kteří je znají je nevolí.

Podívejte na gigantické nabobtnání byrokratu, ministerstev atd. v "demokraiích" R-U monarchií řídil zlomek ministru, které potom vytvořilo "demokratické" ČSR.

Marat 1.7.2009 12:37

Re: Kde jsem mohl být, kdyby tenkrát...

Přestaňte s tím vejžvykem, že revoluce požírá své děti. Nikdy ! Revoluce vždy požírá ty, kteří tu revoluci svou agitaci vyvolali. Tedy revoluce požírá své rodiče a né své děti. Revoluce se nerodí jen tak sama od sebe. Netvoří ji ani Bůh svým zázrakem.

Schumacher 1.7.2009 12:32

Výstižné !

A čtivé. R^

Chris Kelvin 1.7.2009 12:24

Re: Země zprasečtěla ...

Nechápu, proč toto adresujete mně. V minulosti se tady zásadně rýpá komunista Ferry, který asi zná minulý režim jenom z doslechu ze stranických schůzí. Já se v minulosti rejpat nechci, ale jestli začneme tvrdit, že komunismus (či reálný socialismus) byl lepší než současná ne vždy dokonalá demokracie, můžeme to zabalit rovnou.

Pokud byste nepochopil, co jsem napsal výše, tak ještě resumé: I když je současný stav špatný, je nekonečněkrát lepší, než období 1948-1989.

hank bukowsky 1.7.2009 12:08

Pane Petře, tím jste si koledoval ještě i o lekci

vašich bývalých kolegů, které ještě nadšení a posvátná bázeň k zlatému teleti neopustily

hank bukowsky 1.7.2009 12:05

Re: Země zprasečtěla ...

jistě, bavme se pořád o těch zlotřilých komunistech, co bránili jiným zlotřilcům provádět současné zlotřilosti. Neb to je pro nás to podstatné: hnípání se v minulosti, abychom nemuseli zvracet nad přítomnosti. Komunisti to dělali také tak: pořád o buržujích z první republiky a o sobě jen jako o úspěších. V čem jsou noví mocipáni lepší? Že nepoužívají trest smrti? To jsou jenom chytřejší. Jinač můžete psát co chcete a nic s tím? To je ten pokrok? Že můžete svobodně volit, ale jen podle informací, které vám dodají politrucká média?

Radim Špaček 1.7.2009 11:56

Re: Albert Einstein

Hezká myšlenka - jenom prosím doplnit, kdo bude ty kvalifikované odborníky vybírat a jmenovat, když jsme už před několika staletími opustili absolutismus...

sestřenice Běta 1.7.2009 11:45

hezké, veselé i smutné zároveň

Pane Nováku nermuťte se, každý máme nějakou temnou minulost. Holt postrádáte ty správné mocenské kvality, což Vám ovšem (minimálně v mých očích) slouží ke cti! (A ještě máte smysl pro humor, další bonus...)

jirka.s. 1.7.2009 11:40

Re: Země zprasečtěla ...

No aby ne, když tady volně pobíhají prasata jako jsi ty a don číčo!!! ;-P

Smirek 1.7.2009 11:33

Kde jsem mohl být, kdyby tenkrát...

Dobrý den pane Nováku, Vaši zpověď by jistě zaujala i kněze. Tak byla dojemná. Jistě jste již slyšel, že každá revoluce požírá své vlastné děti. Nových kabátů máte jistě dostatek, takže vzhůru do politiky. Jějakou nabídku jsem tady již četl...

Chris Kelvin 1.7.2009 11:13

Re: Země zprasečtěla ...

Nevím, od kdy zprasečtěla, ale kdyby autor toto napsal o KSČ před listopadem 89..... tak by ho jednak zavřeli, až by zčernal, jednak by to nikdo nikde nečetl a zůstalo by to navždy založeno v jeho složce :-)

žibřid 1.7.2009 11:12

Re: Ale, přátelé

To je ovšem divukrásný bonmot, gratuluji;-DR^

Chris Kelvin 1.7.2009 11:06

Re: Jeste lepsi, nez koupit si poslanecke kreslo

Problém ovšem je v tom, že drtivá většina těchto křesel je již pravděpodobně rozprodána.... :-)