30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde jsem mohl být, kdyby tenkrát...

Propadl jsem domnění, že bych snad mohl být té straně užitečný. A dokonce jsem zkušenému funkcionáři ve své prostotě tento fakt při přijímacím pohovoru i sdělil. Jeho ironický pohled mi již tehdy měl být dostatečným varováním. Ale nebyl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vodička-sapér 1.7.2009 11:05

Momentálně zklamaný Petře....

Neroňte hořké slzy, neházejte flintu  do žita, nestahujte si kalhoty km před brodem, vždyť právě teď máte  velkou životní šanci . TOPO9 ráda pořád bere, přijímá nové kádry do své party, kdo zaváhá, znáte to, jak je to dál, členské přísp.už nějak  utáhnete!

A. 1.7.2009 10:50

Albert Einstein

Albert Einstein to vystihl stručně: "Moc přitahuje lidi mravně méněcenné" Normální člověk nepotřebuje ke své seberealizaci manipulovat jinými lidmi.  Řízení státu se v zásadě ničím neliší od řízení velké akciové společnosti. Jen by akcionáře nikdy nenapadlo dosadit do řídících funkcích podniku někoho bez odborné kvalifikace a jen na základě momentálního názoru vrtkavého davu voličů. Stát by měli řídit kvalifikovaní odborníci, odpovědní za výsledek přímo občanům a naprosto nezávislí na politických stranách. Jejich činnost by měla být kdykoli přezkoumatelná soudem nebo Kontrolním úřadem a to na základě žádosti kteréhokoli občana. Za svá rozhodnutí by měli tito odborníci odpovídat celým svým majetkem.  Ostatně politické strany bych doporučil zakázat, jakožto zločinné spolčení osob, jejichž jediným cílem je uchvátit moc ve státě a zmocnit se veřejných financí. Že by snad někdo vstupoval do politické strany proto, aby mohl sloužit společnosti, tomu už snad nevěří ani absolventi zvláštního školství.

vladimír ondys 1.7.2009 9:59

Ale, přátelé

kdo by z těch normalizačních buzerantů nekradl, když už se nemusí bát komunistů?;-P

-ferry- 1.7.2009 9:04

Země zprasečtěla ...

... že,pane Petře Nováku...?

balance 1.7.2009 8:49

Skvěle podáno

R^

Forstmeister 1.7.2009 8:21

Princip bonitní investice

Můj nebožtík děd říkával "Politika a politik je vždy největší ku..a, jde vždy s tím, kdo nejvíce zaplatí". Jakýsi francouzký politik kdysi říkával "musím obětovat 5000 franků, abych měl pak profit desetinásobný". A v tom to je, nejde o "bono publico" ale o vlastní "kešeň" politika. Není těch příkladů v našem politickém rybníku (napříč politického spektra) málo? Již polní kurát Otto Katz říkával, "to se nám to hoduje, když nám to lidi platí". Mohu se ale mýlit. Můj názor.

Petr Kohout 1.7.2009 7:29

Možná nejde o 100 melounů jako poslanec vydělat, ale o 100 (svých) melounů jako

poslanec zachránit před ukradením. Což je něco docela jiného.

JJ 1.7.2009 3:14

On to zinkasuje od CSSD,

ne nezbytne v Prlamentu, kam se strana Zubove tezko podiva. Pokud jste cetl pozorne.

takyodbornik 1.7.2009 2:21

Jeste lepsi, nez koupit si poslanecke kreslo

 je si koupit s tim kreslem i toho poslance. To pak clovek ani na ty potlachy tam chodit nemusi a za nej to tam odkeca nekdo jiny. Navic, kdyz zbydou nejake drobne, tech kresel (i s s posranci) se da koupit i vice.

NobodyWasHere 1.7.2009 0:50

Re: jojo

jj, za malý přílepek velký balík - ale musíš se o něj rozdělit s vedením

jan 1.7.2009 0:21

jojo

A ještě jako zvoleny poslanec kdyby jsi dal do zákona nějaký přílepek,to by bylo,to by bylo.