30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lifo01 23.5.2009 18:38

Re: esli

:D myslím, že byl oboje...ale přece jen jsem rád, že je nynějším, i když dočasným, premiérem právě on..zvlášť v době, kdy probíhají volby do evropského parlamentu a koná se taky dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.

Olin 15.5.2009 0:46

Re: No, jistý ústupek již učinil

No jo - jazykové speciality...

Kdysi před lety jsem kázal v Karviné a místní kazatelé se mě ptali, jaký je ten nový překlad Bible. Říkali, že mu samozřejmě rozumí, ale česky doopravdy neumí takže kvalitu nedovedou posoudit.

Mgr.Milda 14.5.2009 21:35

Re: No, jistý ústupek již učinil

pěroni, a skond ta němčina na Ostravsko přišla? "Čistá" ta ostravština zaručeně není.

Olin 14.5.2009 15:36

Re: Pan Fišer

Samozřejmě jsem vás pochopil, to byl vtip. Proč? protože jste evidentně zbaštila rozšířenou dezinformaci, že svými daněmi platíme (my, daňoví poplatníci) JE, tedy státní úředníky.

Neplatíme. Tedy kromě těch, kdo je skutečně platí. Lépe - podplácí. 

Uniklo vám především že pan Fišer je daňový poplatník. Určitě platí větší daně než já živnostník, a patrně i větší než vy, nejste-li velmi bohatá. Dále vám uniká, že daněmi dáváme státu co jeho jest, a jsme odděleni od toho, co s těmito penězi stát dělá. Je to tak správně. Není přijatelné, aby ve státě byly z hlediska příjmů dvě skupiny lidí - ti kteří platí a ti, co jsou placeni.  Všichni jsme občané a všichni jsme na tom stejně, ať máme příjmy odkudkoli. Nebo dokážete říci svýmu dědovi, že si ho platíte? A v nemocnici pacientům, že na ně makáte? To by byla nehoráznost, že? Stejně jako tvrdit, že si platíte státní úředníky. Akorát že toto vás nenapadlo, protože tuto boudu nám valí do hlavy denně televize. Je zajímavé, že jsem ještě neslyšel redaktora říci že ON je placen daňovými poplatníky.

Dolly 14.5.2009 7:34

Re: Pan Fišer

Reagovala jsem na článek s tím, že se mi pan Fišer jeví jako perfektní. Vy zřejmě neplatíte daně v tomto státě pokud tvrdíte, že já svými daněmi státní úředníky korumpuji. Dále vítám, že tento člověk chce pracovat v jisté roli, bez ohledu na osobní vlastnosti. To se mi jeví jako veliké plus, neboť si naše "nezávislá média" nemají na čem smlsnout. Z těchto důvodů se mi jeví Váš příspěvek jako zbytečně osočující a zmateční.

Jarin 14.5.2009 2:20

Jak golf nehraju,

tak R^ ;-D

Olin 13.5.2009 23:51

Re: Pan Fišer

Dolly si je asi jista svou anonymitou, že se takto klidně přiznává že korumpuje státní úředníky. Každopádně je to ale drzost.

Nejsem dnešní, vím, že mnozí z vás, daňových poplatníků, státní úředníky platí, ale je dost zákeřné to anonymně tvrdit právě o TOM úředníkovi, který se stal premiérem. Vůbec totiž na jeho chování nic podezřelého nevidím.

Sumo 13.5.2009 21:19

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Mgr.Mildo, jak vyprahlá je vaše duše. Život Vás začíná budit,ale vidíte pouze povrch věcí. Fišer je loutka vedená jistou lobi, viz jeho nos, takže Vaše očekávání budou korigována. Je to druhořadý inteligentní úředník, vykoná svou práci a  mouřenín zmizne znovu ke své statistice, i když má na víc. Poseroutka .Za ním je však jiná síla, která ho řídí. Součástí té síly je Kocáb. Věřím, že nechce, ale musí. 8-o 

Golfistka 13.5.2009 19:42

Re: ITELIGENTNÍ Fischer

Nevím, s čím a proč tady golf spojujete. Kdy konečně padnou ty hloupé předsudky, které z tohoto ušlechtilého sportu činí terč nejapných závistivých plivanců nejspíš od uřvaných fanoušků fotbalu, hokeje a vůbec všech, kteří neoplývají základními způsoby a asi se v čistém tričku cítí jako nahý v trní ;-€?!

Dolly 13.5.2009 18:40

Pan Fišer

se chová jako perfektní státní úředník, kterého jako daňoví poplatníci platíme. Stát nepotřebuje pro řízení někoho, kdo neumí hrát role ve státní správě. Ještě je tu menší problém toho, jak široké mantinely si pro ty role si vybuduje.

Olin 13.5.2009 18:12

Re: Fišer působí sympaticky...

Hnutí nestraníků už máme v republice tolik, že se v nich nikdo nevyzná. Všechny neuspěly.  Jak si myslíte, že by to "hnutí" (nevim proč hnutí, hnutí je snad něco co lidma hýbe ve velkým, ne?) mělo asitak vyhrát volby? Žádné z nich nedokáže dát dohromady ani program. Pokud by náhodou taková Fišerova sešlost pronikla do poslanecké sněmovny, což možný je, do roka se rozdrolí. Žádný výběr zvolenců není tak snadno korumpovatelný, jako nestraníci.

Olin 13.5.2009 18:07

Re: No, jistý ústupek již učinil

"To sem tady nemusel chodit" je nejen germanismus, ale taky ostravština. Čistá ostravština je to v případě, pokud vyslovil ve slově "tady" měkké i.

Sumo 13.5.2009 17:54

Fišer působí sympaticky...

Fišer působí sympaticky. V jeho vládě mi leze na nervy nejvíce Kocáb, který hraje cikánskou kartu. Má jasný úkol, kandidovat na presidenta. Kdyby byl Fišer osobností, založil by  Hnutí nestraníků a vyhral by volby. Vzhledem k tomu, že si mohu myslet, že je dosazen jistou lodží, bude poslušným paňácou. Článek je skvělý.R^8-o

Mgr. Milda 13.5.2009 17:37

Re: ITELIGENTNÍ Fischer

Podle toho, co vím, nesbírá pan Fischer doktoráty ani mezinárodní ceny. Z toho vyplývá, že svoji kvalifikaci hodnotí sám jako vyhovující, nepotřebuje se předvádět falešným peřím, nýbrž svými výsledky na poli matematické statistiky.

K tomu sociálnímu řiťolezci bych prosil o bližší popis, nic takového se mi na Googlu nepodařilo nalézt.

Mgr. Milda 13.5.2009 17:32

Re: No, jistý ústupek již učinil

to jsem tady nemusel chodit je germanismus jako prase. Česky by to bylo to jsem sem nemusel chodit. Němčina ovšem mezi tady a sem nerozlišuje užívá se v obou případech hier a ten rozdíl je třeba opisovat.

Korektní by ovšem bylo, bez tlumočníka užít angličtinu, tou si nezadá nikdo.

Olin 13.5.2009 16:59

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

...a všechno souvisí se vším??

Stalin byl původně zřejmě bolševický expert na špinavou (banditskou) práci a o mínění natož podporu lidí se nestaral. Hitler byl fýrer který uměl vzít lidi za to nejhorší, co v nich je. Tzv. slušný lidi se jich báli a krčili se nebo emigrovali. Byl jich tenkrát plný svět. Čelit těmto jmenovaným ovšem neuměli. Co jsem napsal nemá s tímhle nic společnýho.

pra 13.5.2009 16:34

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Mám trochu obavu z toho, že tzv.slušné lidi, kteří to vzali do vlastních rukou jsme tu měli. Ti odstranili konkurenční strany a doživotně vládli, protože oni sami usoudili, že jsou ti nejslušnější ze slušných.

Byli to dva socialisti Hitler a Stalin. 

pra 13.5.2009 16:26

Re: No, jistý ústupek již učinil

Nedovedu si představit, že by Sarkozy mluvil na podobné konferenci v Paříži jinak než francousky.

Organizátoři nebyli chudáci a obyčejní fušéři.

Věra 13.5.2009 15:51

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Není co dodatR^R^>-.

Glosátor 13.5.2009 15:24

No, jistý ústupek již učinil

P. Fischer se nechal aspoň trochu ostříhat, nikoli přiměřeně funkci premiéra, ale snad aby v té Bruseli nepůsobil jako neandtrálec.  Údajně se tam prý i několika jazyky domluví, na rozdíl od svých předchůdců, otázka je, zda tam bude mít co říci.

V této souvislosti jedna perlička. M. Topolánek v jednom ze svých posledních veřejných vystoupení oslovil špičky světové vědy na konferenci v Praze. Jen nějak pozapomněl, že vědci na rozdíl od něj umějí jinak, než česky. Takže kromě velkolepého "Ladies and and gentlements" (to "s" na konci jsem slyšel) z něj vypadly 4 minuty prázdnoty v češtině, protože nikdo z Úřadu vlády si nedal tu práci, aby zajistil překladatele. Chudáci organizátoři to pak napravovali rozdáváním jeho projevu v angličtině, když to narychlo spíchli a z ostudy už nezaslouženě měli kabát. A Topol pravil při odchodu - "To jsem tady ani nemusel chodit".

Maně mě to oslovilo při zprávách ČT (tuším 10.5.), kdy ukazovali záběry z Rudého náměstí v Moskvě při největší vojenské přehlídce za 15 let. K vidění tam byla taktická řiditelná raketa s jadernou náloží TOPOL M. Dále bez komentáře, asi lze dohledat na webu.

hafusak2 13.5.2009 15:11

Re: Stydím se, stydím..

Morální selhání? Zřejmě budeme muset nové kandidáty na státní funkce hledat třeba v Chánově a na podobných místech, neboť tam se dá snadno statisticky dokázat, že tam žijí ti nejmorálnější z morálních - prakticky žádný z nich nebyl dříve v KSČ.

hafusak2 13.5.2009 15:07

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Marto -R^R^R^

Kecal. 13.5.2009 13:33

Re: Co kdyby...

Panečku to by bylo něco.R^

Vernys 13.5.2009 11:46

Re: Stydím se, stydím..

vo hounou :-), který o Fischrovi vim... zatim se nestih vyprofilovat, ale během půl roku bude dost času na to aby se projevil... zatim je to strejda, co se snaží vyrovnat s tim co mu znenadání spadlo do klína, asi neni sranda, tlaky jsou určitě velký...

Bokonon 13.5.2009 11:14

To jste napsal přesně

Dybysme upe zrušile celej pralament a senát tak nám vládnou slušný lidi a dyšuš neušetříme, tak aspoň ty neslušný polytyce nic nedostanou! MOhly bysma je - ty polytyky - rovnou pozavírat. Stejně se jen hádaj >-

Bokonon 13.5.2009 11:08

ITELIGENTNÍ Fischer

Z článku čpí sympatie k Fischerovi. Pramení ze studií stejného oboru?

1) z čeho autor usuzuje, že je Fischer inteligentní? Z toho, že je statistik?

2) zmínka o golfu se správně překládá: nejsem sociální řiťolezec (ač přesně tím Fischer je)

Posleda 13.5.2009 10:42

Re: Stydím se, stydím..

Na novácké (ale vlastně celopražské) široké E místo I jsem taky alergický- jenomže tady šlo o překlep, za který jsem se řádně omluvil. Takže: VO CO GO?

Posleda 13.5.2009 10:36

Re: Stydím se, stydím..

Na novácké, ale vlastně celopražské "E" místo "I" jsem taky alergický, ale tady šlo o překlep a za něj jsem se řádně omluvil- takže VO CO GO?

historik 13.5.2009 10:10

Co kdyby...

Co kdyby pan Fischer vstoupil naplno do role předsedy nepolitické, úřednické vlády. Co by se stalo, kdyby vzkázal pánům Topolánkovi, Paroubkovi, Bursíkovi: rady a příkazy (21 požadavků pan Paroubka) si nechte pro sebe. Já jsem předsedou nepolitické vlády a politikové mě nebudou nic přikazovat. Klidně mé vládě nedávejte v parlamentu důvěru. Já zase odejdu a se ctí. Vy zase zůstanete. Ale beze cti.

Olin 13.5.2009 9:19

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Ať si to Marta nevykládá zle - její poznámka je symptomatická a já si přeji, když už k pádu vlády došlo, aby to alespoň jeden ze sta pochopil: náš národ nemá sebeúctu. Je potřeba ji najít a to dá práci a trvá to dlouho.

Myslím, že mnoho lidí si myslí, že premiér Fischer je tzv. slušnej člověk a slušný lidi by mu měli držet palce, protože politici mu do toho budou chtít mluvit. Slušný lidi! Slušný lidi sice mají vlastní rozum, většinou ale platili poslušně příspěvky. Slušný lidi mají sice volební právo, ale nekandidují ve volbách ani nevolí jiný slušný lidi, nýbrž politiky. A pak si přejí, aby politici do toho mluvili co nejméně, když se na nás usmálo štěstí a půl roku povedou zemi slušný lidi. Škoda že to někdo nemůže zařídit na dýl! I ty příspěvky by slušný lidi zaplatili, kdyby to bylo nutný. Slušný lidi taky dostali z nebes právo shromažďovací, ale slušnej člověk ví, že do politických stran slušný lidi nelezou. Tam se totiž skutečně dělají volby a z nich vylézají politici který pak my slušný lidi musíme volit.