21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marta 13.5.2009 8:57

Re: K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

Držím panu premierovi palce a přeji si, aby ve své nové  r o l i  obstál se ctí, o čemž  vůbec nepochybuji. Nebude to mít lehké, protože politici mu do toho budou mluvit a proto potřebuje podporu od všech slušných lidí v tomto státě.

Mgr. Milda 13.5.2009 8:49

K jeho vyvolení přispěla nepochybně jeho skromnost

po nafoukaném V. Klausovi skutečně osvěžující zážitek. Pan Fischer zřejmě neodpovídá běžnému klišé, jaké u nás platí pro příslušníky některých náboženství. Neboť ne každé náboženství je pouze ideologie, některá mohou být i životním stylem. Pokud se někdo vydá hledat Boha, který se nám skrývá, pak tak může činit studiem božského díla. Filosofie, její částí je i matematika, fyzika, chemie a mnoho dalších přírodních věd, je v podstatě věda o podstatě tohoto světa, její studium proto vede přímo k úvahám o vzniku nám známých zákonů. Takových úvah bývají ušetřeni inteligenti nesnášející obtížné vědy, vždyť lze dobře žít i s kupeckými počty a nadáním k intrikánství, nač takové hluboké a náročné úvahy! I v umění a právech se lehce dopracujeme k slávě, aniž by někdo zjistil, že o mnohém nemáme páru.

Pan Fischer, právě proto, že se zabýval matematikou a statistikou, má o životě své vlastní představy a do role premiéra vstoupil zcela pravděpodobně s motivem, že jeho povinností je, zabránit horšímu zlu. Podle jeho posledních vyjádření narazí u politiků na tvrdou vodu, oni to přece nemínili vážně a pana Fischera tam nasadili jenom jako platzhaltera. Přeji proto panu Fischerovi více rozhodnosti a v tom mu většina národa bude fandit!

Vydupalová 13.5.2009 8:16

esli

on pan současný premiér nebyl původně hercem v Národním divadle, když tak často používá slovo role. Anebo byl rolníkem;-D

Netřeba 13.5.2009 6:58

Re: Takovou nabídku

Černou se píše, kam se podíváš.

Zlaté písmo bývá na náhrobcích :-).

Goral 13.5.2009 6:50

Radujte se a množte se ...

Vším čím jsem byl jsem byl rád .Komunisty neRATH .

kacir 13.5.2009 2:43

Takovou nabídku

dostává člověk typu profesionálního statistika jednou za život, ano tímto se zapíše do novodobých českých dějin a dokonce jako šéf Rady EU i do těch evropských ... no nevezmětet to, když by jinak o něm věděl málokdo. .. a pes by neštěkl

Teď je tu ještě ta druhá část, jestli to bude písmo zlaté nebo černé ... :-P

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 13.5.2009 2:28

Re: Stydím se, stydím..

Vlevny, no kdybyste byl "z Prehe" tak bych to toleroval. Kdyz tak mohou mluvit moderatori na NOve, proc ne :-P

Posleda 13.5.2009 1:57

Re: Stydím se, stydím..

Samozřejmě ne   v l e v n ý  , ale   v l i v n ý - za což se omlouvám. Musím ale bohužel trvat na tom, že   s e l h á n í   bylo, je a bude rodu středního. Stejně jako  j a r o   nebo  l é t o :  těšíte se na ně?  Anebo na   n ě j ?  Tak pardon, potom se asi těšíte na podzim.  Ještě že ne na   n i  (= zimu).

Posleda 13.5.2009 0:55

Stydím se, stydím..

Bylo to morální selhání, dodnes se za   n ě j  stydí ...do háje proč? Pokud ho k tomu někdo nejmenovaný, leč vlevný donutil, nemusí se stydět za něj; ať se stydí ten dotyčný ( což je ale vysoce nepravděpodobné). V opačném případě ať se doučí češtinu a stydí se za  n ě .