29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam zmizel střed?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 26.12.2008 10:07

Re: Není zde pravice

Naprostý souhlas, bohužel, je to jak píšete.

mik 26.12.2008 10:06

označovat taková hovada jako jsou anarchisti

jako "dobří volové" znamená, že autor o nich nic neví. A označovat naše holohlavé nácky za ultrapravici je už úplně úlet.

Celý článek je silně zavádějící. U nás je extrémní levice kam patří anarchofašisti, KSČSSD, umírněná levice tu téměř chybí, pak tu máme střed kterému se u nás říká pravice, opravdových pravičáků je u nás jen pár a říká se jim ultrapravice. A opravdová ultrapravice zde chybí. Zatim, Oni je svou militantností a tupostí levičáci postupně vytvoří. A pokud ne skolouzneme velmi rychle do nějakého ultralevicového fašistického systému.

Kon 26.12.2008 10:03

Není zde pravice

ODS není opradová pravicová konervativní strana. Je to trochu liberálnější verze socialistů, od kterých se dělí ani ne tak politickou ideologií jako osobní nedvraživostí. Pravicová konzervativní strana u nás není, protože česká veřejnost je v naprosté většině levicová a liší se jen odstíny tooto směru.

Kajan 26.12.2008 10:01

Politický střed neexistuje ! Politický střed je výsledkem politického střetu ! To jen blbí a přemoudřelí havoidi a další pomatenci si myslí, že mají patent na rozum !!! Dzp.

Gól 26.12.2008 10:00

Re: střed

Maradona navíc neznal špinavé peníze a uznával jen ruku Božskou!

kali 26.12.2008 9:56

Re: střed

Z Ods není ani pravicová, ani levicová, ani středová,  stala stranaou účelovou. O takovou stranu občan nestojí, a ti lobisté a developeři, se k ní stejně otočí zády a půjdou za těmi, kteří jsou blízko moci a už brzy budou mít co nabízet. 

tich@dohoda 26.12.2008 9:55

s Villeto můžete mi podat jasný důkaz toho,že nová strana vznikne ze samých zlodějů?

soudruhu DS /viz vas titulek/ .Vy modri bolsani jste kouzelni :-) , predpokladam, ze ta "nova pravicova strana" si doveze funkcionare a volice z Marsu/Pluta . Tzv. pravice v CR je tvorena z 95% kolaboranty komunistickeho rezimu, resp. jejich detmi a vnuky= tatove/dedove nakradli/privatizovali po sametu majetky/jako nomenklaturni kadry/ a dnes nakradeny/privatizovany majetek legalizuji jejich potomci, ti uz ovsem maji z zivitopisu "vyzmizikovane" , "pochazim z chude delnicke/rolnicke rodiny" , nybrz se hrdi titulem MBA, coz je dnes nahrazka VUML'u . Uvedomte si, soudruhu DS, tzv. ceska pravice, to jsou jen "zradci" , kazdy, kdo mel/ma jiny nazor nez soudruh profesor je "zradce" a se "zradci" se nemluvi /Rumlovci, Kaslovci,Topolankovci, Zieleniec,Lira/. Predpokladam, ze pred vstupem do "nove pravicove strany" soudruh profesor ustnovi "proverkove komise" , vrchnim inkvizitorem bude soudruh syn , jen tak se zabrani infiltraci "zradcu" do echt pravicove strany. Tomu tak mohou verit jen fanatici vaseho zrna, soudruhu DS. Cest :-)

standa 26.12.2008 9:54

Re: Nestačím zírat...

Ano říká.A právě proto že mají takový názor na dění ve státě.

standa 26.12.2008 9:52

Není střed?

Vlevo je,vpravo je,střed není.Já si to nemyslím.Podle mne je 80% vlevo,20%střed a skutečně napravo je drtivá 0.Bohužel. 

Puk 26.12.2008 9:52

Re: Vážený autore, zdá se mi, že

sem zavádíš marsismus. Kde bereš termín třída střední?  Znáš třídu spodní a horní? Kde jsou

jejich hranice? Čau. A viš proč byl Štěpán vyhlášen za svatého?

Martin 26.12.2008 9:49

Nestačím zírat...

pan autor nám vlastně naznačil,do jaké kategorie zařadil většinu populace ČR.A protože levice vyhrála volby ve všech krajích,čímž dali najevo,že mají svůj názor na dění ve státě,tak nám autor říká,že jsme ze 3/4 voli.Kdyby tento autor mohl,nejraději by 3/4 národa nakopal do (Y) ,protože nemají jeho vidění světa.

herodes 26.12.2008 9:44

Re: střed

Poptávka po liberální straně je velká, pravicový volič ztratil svou "ODS" ODS przni značku, idee vize jsou dávno pryč. Změnila se ve stranu kočkopsů. Je to strana pro vlivné lobisty, které potřebuje pro své nákladné kampaně.Občan už se z té značky dávno vytratil.

tich@dohoda 26.12.2008 9:33

Klausovy ekonomicko-politické názory jsou jasné a stručné: zásahy státu do ekonomiky či do podnikání mají být co nejmenší.

soudruh Delam Sikozy je k nakousnuti :-) /viz jeho titulek/ a spousta dalsich modrych bolsanskych blabolu v diskusi. Mozna "trosicku" bude problem v tom, ze soudruh prezident vzdy neco jineho rikal a uplne neco jineho delal . K titulku, ano, soudruh Klaus nechtel zadne zasahy do ekonomiky, proto zavedl "bankovni socialismus" a zacal vybirat vypalne od managmentu podniku ve kterych mel stat majoritu. Vypalne vybirala soudruzka Livie, jako clenka spravnich a kontrolnich rad techto podniku. Vskutku "liberal" jako kdyz vysije, soudruhu Sikozy, me to spise napadne pripomina soudruha Luzkova /starosta Moskvy/ , jehoz zena je jednou z nejbohatsich lidi v Rusku. Ano drahy modry soudruhu, soudruh Klaus pod hesly  liberalnich ekonomu/filosofu zavedl klasicky oligarchicky system z Ruska nebo latinske Ameriky. Jeste poznamecka k tomu majetku. Vlastnit majetek , na tom jiste neni nic spatneho, otazkou je, jak se dotycny jedinec toho majetku dopracoval. A zde "Balik" spravne pise, ze nemravne nabyty majetek je nemravny. Prave soudruh Klaus a jeho modrobolsevicka strana zavedla v 90'ych letech pravidla, aby se dalo vyhravat  goly vstrelenymi rukou. Jste stejni jako vasi rudi brachove ,soudruhu Sikozy, mate vzdy libiva hesla o vseobecnem blahobytu, jen jak na svinu vam to vzdy nejaci imperialiste/komuniste zhati :-) . Cest :-)

DS 26.12.2008 9:33

jasnovidec

s Villeto můžete mi podat jasný důkaz toho,že nová strana vznikne ze samých zlodějů?Vaše nenávist ke straně,která ještě nevznikla je ubohost.Za to,že tu je špatná situace můžou lidé jako vy!Vy vidíte všude jen špínu a zlo a očkujete to lidem.Tvrdíte ,že komunisté a holé mlebky jsou pravice a to je nesmysl a nehorázná blbost.Hitlerbyl levičák a hlásal lebicové názory.Komunisté nacpali nácky na pravici a blbci to po nich do dnes papouškují.Za komunistů jste mlčel asi vám jejich vláda vyhovovala a dnes nadáváte nma všechno.Já jsem rád,že jsem se dožil svobody a jen mě štvou idioti,kteří se stále snaží otravovat vzduch pliváním jedovatých článků.Paroubek ,Ráth,Zaorálek,Sobotka ,Filip atd na základě neustálých lží a nenávistných výlevů na politické protivníky získávají u primitivů body a těch je tady zřejmě hodně

Pepan 26.12.2008 9:20

Chybí střed

Chybí středová strana, alepokud vznikne a bude mít velkou podporu voličů, budou se do ní hrnout prospěcháři a nakonec zůstane středová jen podle názvu. Slušní lidé se do politiky nehrnou a pokud se tam dostanou tak je svině vyštvou. Smiřme se s tím, že to lepší nebude!

Hrad 26.12.2008 9:06

Re: autor - levicak nic nepochopil

Moje řeč. Ten Lenin to vystihl velmi dobře. Škoda jen, že to před ním vědělo miliony lidí, a místo toho "učit se, učit se" chlastali, chodili za děvkami, plodili a nevychovávali své "spratky", ulevovali si  na návsi, nebo psali do podobných periodik, jako je Neviditelný Pes. Co by dnes udělal Kristus? Vstoupil by do ODS? Nebo by udělal to, jak nám jej představila církev svatá a tradice? Postavil by se proti šikanujícím, hněvivým a expanzionistickým mocnostem? Pozvedl by prapor spravedlnosti a lásky pro lidstvo, proti válečným štváčům, okupantům, teroristům a násilníkům, trhovcům, "instatnímů kramářům na jedno období? A vydal by se za tímto revolucionářem někdo z těch ubrebtaných gerontů na NP, kteří díky věku(místo spravedlivých je na dosah) už toho, co by mohli ztratit, moc nemají?  8-o;-O ... jak směšné jsou jejich šiky. VV .... jen v srdci zápal, ochablost pamětníků. (Y) ..... vlastníků plného pytle vzpomínek na znamenitá pokušení, kterým neměli odvahu se oddat!!   

Zdeněk - Bubeneč 26.12.2008 9:03

Re: autor - levicak nic nepochopil

Díky, chtěl jsem původně reagovat podobně, ale Vy jste to vypsal velmi pohotově a moudře. Škoda, že Vám v poslední větě ujely nohy.

Vilda 26.12.2008 9:02

Politický toaletní papír

Tak si někdy říkám, že by mohlo být v Česku lépu, kdyby si lidé měli na čem vybít svoji nespokojenost a frustraci. Proto by vždy před volbami mohl být k dostání toaletní papír, kde by spolu byly v jednom balení rolky s různými barvami. Modrá, červená, oranžová, žlutá, zelená atd. Každý by si ráno ulevil jak tělesně, tak duševně a možná by se pak na okolní svět tvářil optimističtěji. Pro ty kterým by to nestačilo, by byla k dispozici speciální verze s přibalenými gumovými razítky portrétů "oblíbených" politiků. Sice jsem původně uvažoval s předtiskem rovnou na samotný papír, ale varianta s gumovými razítky by vyřešila přeběhlictví;-).>- 

čtenář 26.12.2008 8:51

Socializmus nefunguje

ani v židovských kibucích. Většina z nich už dávno nerovozuje zemědělství, ale něco jako přidruženou výrobu v našich bývalých JZD, stačí promluvit s Izraelci.

Borek@exil 26.12.2008 8:27

Re: Vazeny pane Vileto

Pohled na politiku velmi svérézný, to souhlasím. Jenže je to pohled svérázně přesný. Pan Vileta je člověkem svérázným, to znamená, že umí pozorovat a posuzovat dění kolem sebe. A tvoří si svérázné leč zajímavé názory. Patří k lidem, se kterými se dá diskutovat, protože nejsou šediví a bezvýrazní. Článek má několik dobrých postřehů a celý je přímo ukázkovou výzvou k reakci. Tak to má být.

Borek@exil 26.12.2008 8:22

Re: Pro s.Pasáčka, zapomenutého rozvědčíka

Vel´mi správne sa vyjadril súdruh z okresu!

Stanislav Ševeček 26.12.2008 8:21

Re: autor - levicak nic nepochopil

Kdo říká, že není nalevo ani napravo, je nalevo.

Franta 26.12.2008 7:35

A také tu máme zelené,

kteří ve spojení s rudými vytvářejí barvu hnědou - něco jako NSDAP. Sebranku, která by chtěla pod pláštíkem ochrany životního prostředí regulovat úplně všechno a rozhodovat úplně o všem. Stranu pokřivených uhrovitých obličejů a prostitutek.

Otakar 26.12.2008 7:17

A co zelení mužíčci ?

Milý autore, když něco popisuji, dělám to komplexně, kampak se vám vytratila strana vskutku universální, hodící se vpravo i vlevo, která je plná jak "dobrých volů", tak "volů jak anděl", z nichž někteří naváhají v okamžicích dějině pouličních zvratů vzít do dlaně i dlažební kostičku,  A plná těch kteří si myslí ,že stát má regulovat asi vše počínaje babkami, kterým se zakáže topit uhlím, která dbá na naše zdraví a bude nás nutit chodit pešky a za vozem, která moudře rozdělí vybraná daně na zelené dotace a má v záhlaví heslo " Donutíme je silou Kaťuško", ano uhadli jste je to strana zelených, plamínek to naděje naší politiky, hodící se do každé koalice, už abyste zmizeli, s pánem bohem.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 26.12.2008 6:35

Re: autor - levicak nic nepochopil

To me prave na pravicacich (vaseho pojeti) vadi, ze vsechno je jen cerne nebo bile, pravicak nebo levicak. Jenze ono to tak neni. Kdysi jsem nasel na internetu jakysi test. Byl tam vzdycky nejaky problem a dva zpusoby jeho reseni a clovek si mel vybrat, ktery se mu zda lepsi. Tech otazek tam bylo asi 30 a kdyz jsem je vsechny vyplnil, sdelilo mi to, ze jsem typicky stredovy volic. Presne na 15 otazek jsem odpovedel jako levicak a na 15 jako pravicak. Bohuzel jsem si zapomel poznamenat URL toho testu a z historie browseru je to uz take pryc.

paštun višnu 26.12.2008 6:13

zmatení pojmů

"Sami sebe (komunisté) řadí k levici, ale zároveň chtějí zavádět "řád jako řemen" jako krajní pravičáci..."  Názorná ukázka, jak přijetí propagandistického pojmosloví vede k řetězení logických chyb. Jak sám níže připouštíte, označení neonacistů za extrémní pravici je jen dobře zavedeným nesmyslem. Jde ve skutečnosti o extrémní levici, což je v naprostém souladu s faktem, že "řád jako řemen" je základním symptomem levičáctví. Není tedy nejmenší rozpor v tom, že komunisté sami sebe řadí k levici. Váš názor na dobrosrdečné extrémní levičáky a omezené extrémní pravičáky v této souvislosti raději nechám bez komentáře.

Petr z Tábora 26.12.2008 5:58

naopak

Dobré ráno. Myslím si, že ve středu je naopak nahuštěno a že Vaše charakteristiky politiky nesedí zejména u ČSSD a ODS. Podle mne obě tyto strany mají k autentické levici a pravici dost daleko a řídí se jinými kritérii. Nebo jinak řečeno, idee jsou až na x-tém místě.

Větší vlastenec 26.12.2008 5:57

Re: autor - levicak nic nepochopil

Von ten blahobyt ňák nigde jako nejni, jen soudruh čertík patří mezi 15 % nejbohatších lidí planety.

A ani o tom neví.  :-/

Ale hlavně že píše, jako kdyby něčemu rozuměl.  ;-D

R^ VV >-  Učit se, učit se, učit se ! (V.I.Lenin)  >- VV R^

Větší vlastenec 26.12.2008 5:52

Pro s.Pasáčka, zapomenutého rozvědčíka

Zdar soudruhu Pasáčku ! Doufám, že jako dlouholetý člen Strany sneseš soudružskou kritiku.

Rád bych Tě opět chválil, ale už to nejde. Mysli trochu, soudruhu ! Vydáváš se za pasáka koz ve Vermontu, a přitom jsi na web neustále připojený z městečka Norwich ve státě Connecticut (mimochodem, dost díra, ten Norwich, že ?).  :-/

Takhle to dál nejde. My tady bojujeme za konečné vítězství socialismu, Tvoji kolegové rozvědčíci se těší na nové rozkazy, první rozkazy po skoro 20 letech, které nebudou v ruštině, a Ty se projevuješ tak neprofesionálně ... ;-(

Celkově se vzchop, soudruhu. Začínáš dělat 1.správě ostudu. Doufám, že Tě budu moci příště zase chválit.

R^ VV >-   Naši a sovětští rozvědčíci - hrdinové boje proti imperialismu !   >- VV R^

certik 26.12.2008 5:09

Re: autor - levicak nic nepochopil

Vlastne kdyz tak ten vas prispevek ctu, odpoved na tu otazku se nabizi. To zakovske kadrovani lidi podle nejakych vysnenych ideologickych hledisek, ty bludy o vseobecnem blahobytu, a ze v knize to vsecko je, i kdyz to zni jako paradox, tohle vsechno ukazuje na nejakeho takoveho vratneho pri OV KSC.

Od jednoho takoveho jsem se doslechl: "Co bude po komunismu? No, Slunce se zmeni v cerveneho obra a..." To bylo nekdy na podzim roku 1989.