3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Ve sněmovně se prosadila koalice ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09, ODS, KSČM a nezařazených, která projednala a schválila bod jednání nazvaný Daňové podvody ministra financí. Prakticky se tak realizuje politika „Nejen my krademe – i Babiš“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 18.3.2017 17:12

Re: Chybí jediné:

Ale to já nerozporuji, Neveselý. Jenže je zatím jediný, kdo poukázal na fragrantní rozpor v činech a slovech jednoho ministra a také proto leží vám i Babišovi tak v žaludku.

P. Vaňura 18.3.2017 9:57

Na rozdíl od fotovoltaických tunelářů využil (nejen)

Babiš mezery v zákoně, napsaném z úplně jiných důvodů a nikoliv speciálně napsaného zákona 180/2005Sb, jehož JEDINÝM CÍLEM JE UMOŽNIT LEGÁLNÍ TUNELOVÁNÍ!

A byl to právě Kalousek, který zuby nehty hájil fotovoltaické tuneláře v době, když byl členem Nečasovy vlády.

Nehledě o to, že se nejedná o "mizerných" 90 milionů, ale o 45 miliard ROČNĚ!

M. Moravcová 18.3.2017 9:20

Všeci kradnů

Paní Těhanová na to správně ukázala:

Poslanecká sněmovna nebo většina poslanců nemůže upozornit na podvod, protože za podvod to dle autora může označit jen soud? A Babiš-Bureš může bez soudu 100krát denně v TV a poslanecké sněmovně všechny označovat za zloděje? Autore a voliči ANO, to jste se nepředvedli dobře.

R. Neveselý 18.3.2017 10:30

Re: Všeci kradnů

Samozřejmě že soud, kdo jiný? Snad Kalousek?

Správně autor píše: "Kalousek a etika – co na to říci" .

M. Moravcová 18.3.2017 11:11

Re: Všeci kradnů

A to STBákovo "všeci kradnů" soud dokazovat nemusí? On je snad nějaké lepší hovado?

K. Němec 18.3.2017 12:39

Re: Všeci kradnů

Všeci kradnů byl oficiální bod jednání sněmovny? To mi uteklo. Kdy paní Moravcová?

M. Moravcová 18.3.2017 16:28

Re: Všeci kradnů

a proč to ten STBák na jednání sněmovny neustále opakuje? Proč nikdy nejmenuje? Proč označuje podnikatele ČR za zloděje? Bez důkazů, bez soudů. On sám konkrétně je největší zloděj.

V. Pavelka 18.3.2017 17:04

Re: Všeci kradnů

Postavit dálnici zvlněnou, okradenou společně z ůředníky z ministerstva to je, o všetci kradnů!§ NAIVO ?!

M. Moravcová 18.3.2017 19:27

Re: Všeci kradnů

Co to breptáte? Nerozumím vám.

K. Němec 18.3.2017 19:43

Re: Všeci kradnů

Je rozdíl jestli někdo něco ve sněmovně plácá a jestli je založen mimořádný bod jednání sněmovny s takovým názvem. To bylo od Kalouska a sněmovny opravdu chucpe. O tom taky článek je. Plácání je nactiutrhání, bod na jednání sněmovny je už rovnou návodné jednání. Podívejte se na sebe, jak jste to rovnou přijala jako hotovou věc, bez rozhodnutí soudu. To není dobře.

Pokud jde o to urážlivé plácání ve sněmovně, i tam Kalousek před Babišem vede o sto délek.

R. Brzák 18.3.2017 11:55

Re: Všeci kradnů

A na otázku paní Moravcové stran Babišovy základní koncepce vybudovat si moc do svých rukou pomocí osočování všech svých spoluobčanů za zloděje neodpovíte?

V. Klepetko 18.3.2017 11:13

Re: Všeci kradnů

Chcete snad argumentovat stejným způsobem, jako Babiš!? No to je ale populismus! :-)))

Je to stejné jako s tím Čapím hnízdem: stále jsem nepochopil, proč velkopodnikatel nemůže svěřit část svého businessu svým dospělým dětem, aby se ukázali, jestli na to mají, a proč by tato takto vzniklá malá firma nemohla žádat o dotace, určené pro menší firmy. Stejně tak i v případě prodeje akcí Agrofertu není vůbec zřejmé, zda je Babiš prodal za přemrštěnou cenu, nebo za cenu obvyklou, ale někdo jiný získal ve stejné době část firmy pod cenou, protože to bylo pro Babiše jako pro podnikatele prostě v danou chvíli výhodné!

Vařit z toho "podvod", ať už morální nebo trestněprávní, je bolševismus v praxi!

Babiš není zákonodárce, Sněmovna není soudce, a prezident není středověkým suverénem! Kdo toto nechápe, nemá právo se ohánět liberální demokracií a nemůže vlastně tomu Babišovi nic vyčítat!

V. Batala 18.3.2017 13:54

Re: Všeci kradnů

KLepetko, Vy jste ale pašák! A "chytrej"! Přesně takhle jako vy s Čapím hnízdem argumentují buď lidi kteří jsou naivní, nechci používat slovo blbci, nebo jeho podvodničtí spojenci!

Ale my, kteří to jen dlouhodobě sledujeme a dáváme pozor víme, že kdyby platila varianta, co vy popisujete, tak by nemusel dlouho lhát a mlžit, že o hnízdě nic neví .Že je to pod jeho rozlišovací schopnost a nakonec z něj vypadne, že to přepsal na děti! Děti se zřejmě neosvědčily, tak jim to nakonec ten lakota zas sebral a postará se Agrofert! Že? Nemusí proti němu nikdo štvát! Stačí jen poslouchat a pamatovat si co on sám říká! Takže já sám za sebe vím naprosto jistě, že je to lhář! Toho vy pokřikovači nejste zjevně schopni!

V. Klepetko 18.3.2017 17:57

Re: Všeci kradnů

Závidím Vám Vaši jistotu. Mám jiné starosti, než posuzovat cizí daně a dotace, ať si to řeší berňák... A že se děti v podnikání "zřejmě neosvědčily"? Nevím, proč této verzi nevěřit... No... a nevím, jestli je "pokrikovač" horší, než "dlouhodobý sledovač", to je otázka vkusu :-))))))

J. Šimek 18.3.2017 9:12

Babiš mává NEauditem, který uvádí špatná čísla,

tak to svádí na blbou účetní. Kdo chce věřit, tak rosím, ale pro mě je to lhář stejně, jako když si náhle u Čapího hnízda vzpoměl, že firmu vlastnila jeho žena a další příbuzný.

J. Štrobl 18.3.2017 9:08

Dávná vzpomínka

V dávných dobách, kdy ještě nebyli Romové, se před jednou hospodou v Olomouci rvaly dvě cikánky o cikána. Sprostě si nadávaly, škrábaly se do obličeje a plivaly na sebe. Najednou z hospody vylezla tlustá stará cikánka, dala si ruce v bok a řekla: "A čo tak revú, veď sú to ku*vy obe dve. A to mi hrozně připomíná celé handrkování s Babišem.

P. Rudolf 18.3.2017 8:24

Babišovy "daňové prohřešky"

znám zatím jenom z médií, což je, bez jakéhokoliv soudního výroku, pouze na úrovni JPP. O tom, že Babiš své daňové povinnosti různě optimalizoval, nepochybuji ani na vteřinu, označit ale v této fázi v Parlamentu jednací bod názvem "Daňové podvody ministra financí" je něco neuvěřitelného. A mít ještě navíc za hlavniho mentora etiky Kalouska, tak to je už tak maximálně do pořadu "Veselé historky z natáčení".

Jak to může dopadnout? Buď to Babiš do voleb nějak ustojí, čímž ANO v žádném případě neoslabí, nebo bude muset odstoupit a využije to dvojnásobně ve svüj prospěch, neb je naprosto vyloučené, aby soudy do voleb v této kauze pravomocně rozhodly. Divím se jen ostatním stranám mimo TOP, že do toho jdou pod praporem Kalouska. Jakoby nevěděly, kvůli čemu byl vlastně kníže v prezidentské kampani pro mnohé nevolitelný.

Ale kdo chce kam...

P. Hlosta 18.3.2017 8:37

Re: Babišovy "daňové prohřešky"

Kalousek potřeboval vždy, ke své angažovanosti se ve vysoké politice, kapotáž. Má neustále co skrývat před veřejným míněním a proto vystrkuje kapotu na odiv, zatímco on je tím motorem své(!) strany. Jakmile se sundá kapota, zjistí veřejnost o jaký podřadný křáp jde.

P. Rudolf 18.3.2017 8:58

Re: Babišovy "daňové prohřešky"

Upřímně, Kalouskovi se v tomto případě a při jeho charakteru vůbec nedivím, neb je to nejspíš v Parlamentu jeho labutí píseň a tak se ještě trošku zviditelní. Pozitivního po něm nezůstane nic, tak alespoň vyhraje cenu největšího kecala v politice.

Podivuji se ale nad neprozíravostí ostatnich stran, především socanů a lidovců. Ale nejspíš jim to jejich marketingoví poradci takto doporučili a já jen tvrdím, že je to špatně. Ale třeba se pletu. Po Babišem vyhraných volbách k němu stejně obě strany přilezou s čepicí v ruce.

V. Pavelka 18.3.2017 14:53

Re: Babišovy "daňové prohřešky"

To si kalousek a sobotka představují že výsledek této masáže může být návrat k jejich stranám ?

M. Těhanová 18.3.2017 8:23

To snad ne!

Ten poslední odstavec snad nemyslíte vážně. Vypadá to, že začínáte obracet. Na Babišovi snad hlavně vadí jiné věci, než jeho miliardy.Člověku je z toho zle, co se tady děje, kam spějeme.

P. Hlosta 18.3.2017 8:18

Než přijde na scénu skutečně moudrý politik

Kalouskům stále ještě nedochází, že veřejné mínění není perpetuum mobile, které by jen pro ně přinášelo kladné mínění. Inteligence není zárukou moudrosti, je dávný poznatek. Kalouskovi moudrost je znemožněná, stejně jako dalším jeho kolegům v branži vysoké politiky. Právě pro tu vysokou inteligenci si nevidí na špičky nosů.

Babiš může být v klidu o svůj úspěch u voličů do té doby, než se na scéně vysoké politiky objeví někdo skutečně moudrý. Babiš je totiž azyl občanů voličů utíkajících od sice velmi inteligentních, ale ne moudrých politiků. Ten azyl není na věky, je jen dočasný a z vůle občana voliče.

V. Pavelka 18.3.2017 10:56

Re: Než přijde na scénu skutečně moudrý politik

Minulé vlády , taky společně zlikvidovali SZ a VVčka málem z nich udělali Pučisty , Vzpomente si jaká histerie v parlamentu a s pomocí médii podobně vyráběl SPRAVEDLIVY kalousek !

J. Roškota 18.3.2017 7:26

drobné

nejkurióznější na celém případu "Babišovy daňové optimalizace" mi přijde, že jak u dluhopisů, tak u Čapího hnízda jde z Babišova pohledu o "drobné". To nejsou částky, které by vedly k nějakému zásadnímu obohacení. On prostě vidí korunu, tak ji zvedne bez ohledu na to z čí kapsy právě vypadla.

To vše s křikem všetci kradnů.

S. Sedlák 18.3.2017 7:50

Re: drobné

No právě. On se k těmto věcem staví, jako Gross k milionu na byt. Tehdy bylo do očí bijící s jako otevřeností a prostomyslností o tom mluvil. Byl stašně překvapený, že kvůli takové lapálii má problémy a v postatě to podcenil. S Babišem je to podobné. Až ukáže toho svého pověstného pindíka (kterak k Agrofertu přišel), budeme se asi dost divit.

M. Těhanová 18.3.2017 8:29

Re: drobné

Neukáže, na to podstatné se ho totiž nikdo neptá. Za co nakupoval všechny ty firmy, když mu potom stále zůstávaly hotové peníze? Miliardy přece nepadají z nebe, tedy vyjma dotací.

P. Lenc 18.3.2017 9:17

Re: drobné

Jo paní Těhanová, ta podstata jaksi uniká.Nejen politikům, ale i mnoha jindy rozumným diskutérům.Holt křik a ublíženecké kňourání fízla Babiše je opravdu pro mnohé naprosto ohlušující.

S. Sedlák 18.3.2017 6:20

Autore, příště se raději zdržte

Nevíte totiž o čem píšete. Babiš se opravdu dopustil čtyř daňových podvodú a každý den vyplouvají na povrch další a další skutečnosti, které to jen potvrzují.

Pokud byste jen jednou jedinkrát absolvoval kontrolu na finančním úřadě, tak byste věděl, že by vám takovéto kejkle neprominuli a neuznali. Různé nákupy předmětů potenciálně pro osobní spotřebu a jich výhradné vykazování pro podnikání jsou podrobně analyzovány, zda opravdu slouží pro "dosažení a udržení přijmů" podnikatele. V přiznáních k DPH je posuzováno, zda jste na něco "nezapoměl" nebo něco nepřipsal.

Babišovy dluhopisy byly rozebírány několikrát a podobně i ty nákupy akcií. Pokud jste viděl v TV Kalouska a Pilného, tak to bylo řečeno přesně a výstižně. Pokud jste to nepochopil, tak si to přehrejte tolikrát, kolikrát je třeba, abyste vnímal každé slovo.

Vemte na vědomí, že je to fakt, že nemůžete koupit za 500 milionů 20% akcií firmy, v které držíte kontrolní balík 80%, jejíž hodnota je prakticky nulová a hned následně ten stejný balík prodat dál za 20 milionů. To byste vy udělal? Přesněji řečeno udělat to můžete, ale finanční úřad vám vyměří daň z přimu na ty akcie při prodeji a neuzná vám náklady 480 milionů z 500, když je následně prodáváte. Tímto podvodem byl stát obrán o 170 milionů na daních. Byl to podvod. Byl to podvod. Byl to podvod. Nebyla to tzv. optimalizace. Nebyla to tzv. optimalizace. Nebyla to tzv. optimalizace, Napsal jsem to vícekrát, aby vám to došlo. Snad.

Nazvat pana Pilného zaměstnancem politické divize Agrofertu byla ještě velmi slušná a kulantní formulace. Já bych použil zcela jiné výrazy podobně jako u pana Komárka, Plesla nebo Léka. Zcela jistě dostatečně inteligentní lidé, aby věděli, kdo je Babiš a co dělá. Vysvětlení, proč dělají to, co dělají je zřejmé, ale to bych jen opisoval výrazy o kterých jsem se zmínil.

V. Heidlerová 18.3.2017 6:58

Re: Autore, příště se raději zdržte

Po dlouhé době čtu příspěvek pana Sedláka nejen se souhlasem, ale i s obdivem k perfektmě obsahově i formálně formulovanému literárnímu útvaru. Je radost číst takové příspěvky přemýšlivých a informovaných lidí!!! A přitom slušný a gramaticky bezchybný příspěvek. Velké díky.

Kdo myslí a vnímá zdravým rozumem, musel si udělat závěr, co nám nechtě napověděl p. Pilný, jsa dotlačen p. Kalouskem do kouta. Bylo to vlastně přiznání.

V. Klepetko 18.3.2017 9:15

Re: Autore, příště se raději zdržte

Tak nevím. Prosím, přečtěte si tento velmi objektivní rozbor toho, co o údajných podvodech zatím víme :

http://ekonomika.idnes.cz/prodeje-akcii-agrofert-profrost-a-rapaces-fg2-/ekonomika.aspx?c=A170316_150913_ekonomika_rny

Cituji klíčové sdělení: "Pokud by se prokázalo, že cena akcií byla opravdu nadsazená, tak by to mohl být problém"...

A pokud si to opravdu nestranné přečtěte, tak uvidíte, že nejen že zatím nic není prokázáno, ale nejsou k dispozici ani základní fakta: Rozehnalova verze se zásadně liší od toho, co říká Kalousek. Za těchto okolností jsou příkré a jednoznačné soudy spíše známkou totalitního myšlení. "Podvod" je zatím uvařen z vody!

Ještě jednou: http://ekonomika.idnes.cz/prodeje-akcii-agrofert-profrost-a-rapaces-fg2-/ekonomika.aspx?c=A170316_150913_ekonomika_rny